. .. .. .. .. .. .
. .

Ríbezľový koláč - RECEPT 14297

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 52602 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 55 návštěvníkov)


Ríbezľový koláč


[ recept č. 14297 zo dňa  ]


Ríbezľový koláč


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto:5 žĺtkov,100g práškového cukru,1 vanilkový cukor,150g Hery,1 dl mlieka,270g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva. Plnka: ríbezlé (môže byť aj mrazené) 5 bielok, 270g práškového cukru, mandľové lupienky alebo posekané orechy

POSTUP PRÍPRAVY

xxxx

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Žĺtky vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a herou. Pridáme mlieko, múku a prášok do pečiva. Cesto dáme na vymastený, múkou vysypaný plech.
... poukladáme naň ríbezlé.
Z bielok a cukru ušľaháme tuhý sneh a natrieme ho na ovocie.
Vrch posypeme mandľovými lupienkami alebo posekanými orechmi...
Ja som dala takéto, ale aj varianta s orechmi je tiež výborná.
Dáme upiecť pri teplote 180 C asi 30-35minút.
a upečený... Necháme vychladnúť a krájame na kocky.
Mňam, je osviežujúci... proste pán koláč. Tento receptík už robím dva roky a nikdy ma nesklamal. Mám ho s nejakého časopisu, teraz si nespomeniem- dosť ho propagovala Jarka Hargašová. Tak dobrú chuť!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Na problematicku plet | Ríbezľový koláč | torta pre babku k 79 nar. >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 28 (zobrazuje sa 21-28)<< predošlé 1, 2
Maria K. (ajam) ID 24788, mimibazar.sk/ajam (21.6.2009, 17:08)
Ahoj,kolačik je (Y) hned bol preč (zajic) (clamp) (L)
ODPOVEDAŤ
Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (21.6.2009, 20:30)
Majka, to som rada, že chutilo (L)
ODPOVEDAŤ
Kaja R. (kvjetecko) ID 18076 (22.5.2009, 17:02)
ja ho tiez robievam, je vyborny, uz sa tesim na cerstve ribezle!
ODPOVEDAŤ
Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (23.5.2009, 20:51)
Ďakujem Kaja, to máš pravdu čerstvé ríbezlé je chutnejšie, ale ani mrazené nie je na zahodenie. (L)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (andulka2) ID 48309 (19.5.2009, 8:05)
Robievam ho podľa mojej svokry tak, že ríbezle zamiešam opatrne do tuhého snehu z bielkov (cukru len polovicu), natriem na horúci upečený koláč a dám do trúby len na ten čas, aby sneh trochu zrúžovel.
ODPOVEDAŤ
Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (19.5.2009, 8:41)
nabudúce vyskúšam túto variantu ;-)
ODPOVEDAŤ
Janette M. (Zinka16) ID 75844 (19.5.2009, 7:55)
Aj ja ho robievam hlavne v zime z ríbezlí z mrazáku a majú ho radi všetci, čo ho ochutnali. :-) :-) :-) A ešte je aj zdravý :-D :-D :-D veď je tam kopec vitamínu C, nie? *-)
ODPOVEDAŤ
Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (19.5.2009, 8:40)
Hlavne osviežujúci :-$
ODPOVEDAŤ
Hela D. (xasa) ID 49638 (18.5.2009, 16:45)
Poznam ho, je naozaj vyborny, super receptik. (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (18.5.2009, 20:39)
(Y) :-)
ODPOVEDAŤ
Helena K. (helka333) ID 78665 (18.5.2009, 15:30)
Už ho mám v obľúbených, to je dobrôtka!!!! :-) (Y) :-) (Y) :-)
ODPOVEDAŤ
Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (18.5.2009, 20:39)
Tak to teda je dobrôtka (L), ja som sa dnes musela krotiť :-D
ODPOVEDAŤ
Nina G. (shitanshah) ID 70486 (18.5.2009, 14:46)
(Y) (clamp) (L) (hello) mňam ... vyskúšam ...
ODPOVEDAŤ
Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (18.5.2009, 20:37)
ďakujem :-) Nina, potom daj vedieť (hello)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (18.5.2009, 14:43)
(zajic) :-o to by som si teda dala, milujem kyslo-sladke zakusky (clamp)
ODPOVEDAŤ
Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (18.5.2009, 20:36)
Vyskúšaj Jani, je to naozaj dobrôtka (hello)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (18.5.2009, 20:39)
my sme ho doma robievali,ale bez tych orechov na vrchu. musim kuknut,ci nasi este maju nejake ribezle,ci ich uz vsetky zlyncovali
ODPOVEDAŤ
Celkom: 28 (zobrazuje sa 21-28)<< predošlé 1, 2
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu