Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 55 návštěvníkov)
Ríbezľový koláč
[ recept č. 14297 zo dňa 18.5.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto:5 žĺtkov,100g práškového cukru,1 vanilkový cukor,150g Hery,1 dl mlieka,270g polohrubej múky,
1 prášok do pečiva.
Plnka: ríbezlé (môže byť aj mrazené)
5 bielok,
270g práškového cukru,
mandľové lupienky alebo posekané orechy
POSTUP PRÍPRAVY
xxxx
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Žĺtky vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a herou. Pridáme mlieko, múku a prášok do pečiva. Cesto dáme na vymastený, múkou vysypaný plech. |
|
... poukladáme naň ríbezlé. |
|
Z bielok a cukru ušľaháme tuhý sneh a natrieme ho na ovocie. |
|
Vrch posypeme mandľovými lupienkami alebo posekanými orechmi... |
|
Ja som dala takéto, ale aj varianta s orechmi je tiež výborná. |
|
Dáme upiecť pri teplote 180 C asi 30-35minút. |
|
a upečený... Necháme vychladnúť a krájame na kocky. |
|
Mňam, je osviežujúci... proste pán koláč. Tento receptík už robím dva roky a nikdy ma nesklamal. Mám ho s nejakého časopisu, teraz si nespomeniem- dosť ho propagovala Jarka Hargašová. Tak dobrú chuť! |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 28 (zobrazuje sa 21-28) | << predošlé 1, 2 |
| Maria K. (ajam) ID 24788, mimibazar.sk/ajam (21.6.2009, 17:08) |
Ahoj,kolačik je hned bol preč |
ODPOVEDAŤ |
| | Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (21.6.2009, 20:30) |
Majka, to som rada, že chutilo |
ODPOVEDAŤ |
Kaja R. (kvjetecko) ID 18076 (22.5.2009, 17:02) |
ja ho tiez robievam, je vyborny, uz sa tesim na cerstve ribezle! |
ODPOVEDAŤ |
| | Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (23.5.2009, 20:51) |
Ďakujem Kaja, to máš pravdu čerstvé ríbezlé je chutnejšie, ale ani mrazené nie je na zahodenie. |
ODPOVEDAŤ |
Anna J. (andulka2) ID 48309 (19.5.2009, 8:05) |
Robievam ho podľa mojej svokry tak, že ríbezle zamiešam opatrne do tuhého snehu z bielkov (cukru len polovicu), natriem na horúci upečený koláč a dám do trúby len na ten čas, aby sneh trochu zrúžovel. |
ODPOVEDAŤ |
| | Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (19.5.2009, 8:41) |
nabudúce vyskúšam túto variantu |
ODPOVEDAŤ |
| Janette M. (Zinka16) ID 75844 (19.5.2009, 7:55) |
Aj ja ho robievam hlavne v zime z ríbezlí z mrazáku a majú ho radi všetci, čo ho ochutnali. A ešte je aj zdravý veď je tam kopec vitamínu C, nie? |
ODPOVEDAŤ |
| | Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (19.5.2009, 8:40) |
Hlavne osviežujúci |
ODPOVEDAŤ |
| Hela D. (xasa) ID 49638 (18.5.2009, 16:45) |
Poznam ho, je naozaj vyborny, super receptik. |
ODPOVEDAŤ |
Helena K. (helka333) ID 78665 (18.5.2009, 15:30) |
Už ho mám v obľúbených, to je dobrôtka!!!! |
ODPOVEDAŤ |
| | Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (18.5.2009, 20:39) |
Tak to teda je dobrôtka , ja som sa dnes musela krotiť |
ODPOVEDAŤ |
| Nina G. (shitanshah) ID 70486 (18.5.2009, 14:46) |
mňam ... vyskúšam ... |
ODPOVEDAŤ |
| | Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (18.5.2009, 20:37) |
ďakujem Nina, potom daj vedieť |
ODPOVEDAŤ |
| Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (18.5.2009, 14:43) |
to by som si teda dala, milujem kyslo-sladke zakusky |
ODPOVEDAŤ |
| | Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (18.5.2009, 20:36) |
Vyskúšaj Jani, je to naozaj dobrôtka |
ODPOVEDAŤ |
| | | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (18.5.2009, 20:39) |
my sme ho doma robievali,ale bez tych orechov na vrchu. musim kuknut,ci nasi este maju nejake ribezle,ci ich uz vsetky zlyncovali |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 28 (zobrazuje sa 21-28) | << predošlé 1, 2 |