Alena M. (Alinka) ID 18244 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov)
Zavárané mäso na dovolenku
[ recept č. 14061 zo dňa 12.5.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Idete na dovolenku, kde sa budete sami stravovať, alebo chcete so sebou vziať stravu špeciálne pre vaše dieťa v prípade, že bude mať problém sa adaptovať na miestnu stravu? Najjednoduchší spôsob je zavariť si mäso a na mieste dovolenky ho už len ohrejete a podávate.
POSTUP PRÍPRAVY
Na cibuľke uduste pokrájané mäso, zalejte vodou, pridajte červenú papriku, trochu soli (zaváraním sa zvýrazňuje chuť soli aj korenia, takže opatrne) a uduste do polomäkka. POZOR - nedáva sa múka na zahustenie ani nič iné, napr. zemiaky - to až potom priamo na mieste, keď budete fľaše otvárať a pripravovať. Ináč by sa mäso prekyslo. Mäso natlačte do fľaše, by tam bolo minimum vzduchu. Ideálne sú nízke široké poháre.
Vrchnáky dajte do vriacej vody a vyvarte asi minútu. Poháre v rúre tiež. Alebo aspoň vypláchnite vriacou vodou a potom hlavne keď už je mäso dnu, tak úplne do sucha vyutierajte vrch fľaše, aby vrchnák dobre priľahol. Zatvoriť a sterilizovať (v pare, v rúre na plechu) hodinu, nechať 24 hodín vychladnúť a potom ešte aspoň na 20 minút znova vysterilizovať. Takto upravené mäso vydrží. Dvojitá sterilizácia by mala byť zárukou. Na mieste stačí ohriať, môže sa pridať trvanlivé mlieko, tavený syr a omáčka je hotová. Uvarte k tomu cestovinu prípadne ryžu vo vrecku… |
Jana U. (zuzrac) ID 1968 (2.2.2012, 13:16) |
-.ôôô§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§-ôôôôôôôôôôôôôôôôôôôôôô§úôppppppppppppppppppppppppppppééééééééôôôôôôôôôôôllllllllololoôlkiiiiiiiáiuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuiáuuuuuuuuujjkikkiiiiiuiiiiiiiiiiiiiiiiiiiioki ôkmkiiii |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Erika P. (babulina21) ID 59418 (13.5.2009, 19:00) |
tak toto je velmi dobra vec a ja ako dievca z dediny ,si toto pomätam ,ked sme este mali svine a robili sme klasicku zabijacku, a mama to vzdy robila z bravcoveho masa , stehno a pliecko a davala to do sklenenych poharov surove a na vrch lyzicku soli zaliat vodou a este kusok koze, nechat trochu placu a zavriet vieckom ,da sa to sterilizovat, tusim hodinku. je to fakt dobre a ak potrebujete rychlu veceru , alebo na dovolenku je to sup sem sup tam hotove  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | kristína s. (nigina) ID 32120 (12.5.2009, 20:28) |
Vyzerá to skvelo a jednoducho ibaže...vždy je dáky zádrheľ Môžem mať otázku? To mäso pred sterilizovaním má byť urobené úplne domäkka? Nebude z toho kaša po sterilizovaní? Aký druh mäsa je najvhodnejší? Ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Alena M. (Alinka) ID 18244, mimibazar.sk/alinka (13.5.2009, 11:30) |
No, čo si pamätám, mama robila rôzne druhy mäsa - bravčové, zajačinu (bola výborná šťavnatá), kačku a nikdy nebol problém. Len sa nesmie dať múka ani žiadny zemiak!!! A varí sa tak do polomäkka, nech sa to nerozpadne, to je pravda  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Ivona K. ((pína)) ID 283746 (12.7.2015, 10:09) |
ahoj / Ivan / nevedela by si mi prosím ta poslat recept na zajačinu dakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |