. .. .. .. .. .. .
. .

Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.

Tešíme sa na vás.

Boloňská zmes na špagety alebo lasagne - RECEPT 14060

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MLETÉ MÄSO

ID 18244 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)


Boloňská zmes na špagety alebo lasagne


[ recept č. 14060 zo dňa  ]


Boloňská zmes na špagety alebo lasagne


POTREBNÉ PRÍSADY

Tento recept som dostala od svojej dobrej kamarátky, ktorá ma k Taliansku a talianskej kuchyni veľmi blízko. Túto omáčku môžete použiť na lazane, na špagety. Môžete si ju tiež zmraziť a vytiahnuť, ak pochytíte hrozný hlad a nebudete vedieť, čo rýchlo uvariť. Stačí rozmraziť, uvariť si dobré špagety a obed je hotový raz-dva. Potrebujete: 1kg mletého mäsa, 3 veľké mrkvy, 1 petržlen, 1 plátok zeleru, 10 strúčikov cesnaku, 2 cibule, 6 tetrapakov paradajkového pyré, hrsť čerstvej bazalky, soľ, olej, zeleninový bujón

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji speníme 2 nakrájané cibule, pridáme mleté mäso a opražíme, kým mäso nepustí šťavu. Potom pridáme nahrubo nakrájanú mrkvu, petržlen a zeler, cesnak a zalejeme to paradajkovým pyré. Pridáme bazalku, soľ a 2 kocky bujónu. So soľou opatrne, radšej pridajte menej a ak sa vám bude zdať málo, ešte pridajte, lebo aj z bujóna je soli dosť. Varíme cca 2-3 hodiny, kým sa zelenina nerozvarí. Mne sa stalo, že som mala dosť pustenej masti z mäsa, tak som to zliala a doliala som cca 1/2l vody. Často premiešavajte, aby sa vám zmes neprichytila o dno hrnca. Je to mňamka
<< *Pannacotta s bielou cokoladou* | Boloňská zmes na špagety alebo lasagne | Zavárané mäso na dovolenku >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Katarína P. (katarinnka) ID 69116 (14.7.2012, 9:42)
milujem tento recept . robievam bolonsku zmes len podla tohto receptu a je to jedina vec ktoru bez obav aj zamrazim, lebo viem ze je to stale rovnako chutne. (Y) (Y) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva D. (Evona339) ID 164597 (15.12.2011, 13:53)
(cinky)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lenka H. (Devlin) ID 51295 (6.6.2009, 13:49)
(Y) vynikajuce, prave sme dopapali, mnam mnam (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Henika T. (dundiky) ID 23575, mimibazar.sk/dundiky (13.5.2009, 20:15)
(pl) (pl)perfektná ňaminka (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Erika P. (babulina21) ID 59418 (13.5.2009, 20:11)
ano aj ja to takto poznam a je to suuper a poznam aj s cukinou nastruhanou aj to je dobre, ja tiez varim na honty toto lebo lasane a bolo spagety idu u nas furt (flower) (flower) (flower) (flower) (flower)
ODPOVEDAŤnahlásiť
kristína s. (nigina) ID 32120 (13.5.2009, 12:01)
(Y) (Y) Ja sa musím pridať ku chváleniu tohto postupu, pretože s malou odchýlkou tento recept poznám. Už roky rokúce moja mamka robieva takto základ na potieranie pizze (jasne že bez mäsa) Tá odchýlka je len petržlen, ktorý tam nedáva. Vznikne taká hustejšia masa a je tak neskutočne dobručká, že moja sestra ju vyjedala ešte horúcu a mama sa bála, že nebude na potretie pizze. ;-)
Osobne túto zmes robievam tiež na pizzu a tiež na špagety. Ibaže tam nedávam mleté mäso, ale na kocôčky pokrájané údené mäso. Je to bašta!!! Verte mi (wash)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Alena M. (Alinka) ID 18244, mimibazar.sk/alinka (13.5.2009, 12:48)
Kika, ani ja sa jej neviem dojesť :-$ z tej zmesi mi vyjdu 4 porcie a tie vždy dám do mraziaka a vyberám. Toľko špagiet som za celý život nepojedla čo teraz ;-)

a na pizzu som to veru neskúšala ešte. skúsim. Vravíš že všetko čo tam je len bez mäsa a tiež uvariť? :^)
ODPOVEDAŤnahlásiť
kristína s. (nigina) ID 32120 (26.5.2009, 19:29)
Áno, správne, len ešte pridávame mčk a oregáno. Ibaže tvoje množstvá sa mi zdajú byť strááášne velikánske ;-) Ale to iste kvôli tomu, že si to dávaš do zásoby mraziť, však? Asi na 3 ks okrúhlej pizze dávam jednu cibuľu, veľkú mrkvu, kúsok zeleru, cesnak - cca 6 - 7 strúčikov, jednu tu tetrapackovu škatuľu pretlaku,(alebo bežný pretlak + kečup) trochu vody... nechám redukovať, na potieranie pizze trocha hustejšie. no a tie koreniny. Ak máš záujem, tak si mrkni moju stránku http://nasavareska.blogspot.com/2009/02/pizza.html (F) (F) (F) pa, pa :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Alena M. (Alinka) ID 18244, mimibazar.sk/alinka (26.5.2009, 22:01)
no jasné, však tam ide 1kg mäsa, tak ak by som to delila pomerom na 1 porciu teda na 1 balík špagiet, tak by som to všetko delila 4. (pl) (pl) (pl)

na blog sa kuknem, už sa mi zbiehajú slinky (zajic)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Hanka K. (Kohan) ID 315, mimibazar.sk/kohan (13.5.2009, 9:59)
prvý krát počujem, že sa dáva mrkva, petržlen a zeler *-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina D. (aspeta) ID 7642, mimibazar.sk/aspeta (30.5.2009, 12:11)
Hanka, originál receptúra na Boloňskú zmes je s mrkvou, zelerom a petržlenom (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Alena M. (Alinka) ID 18244, mimibazar.sk/alinka (13.5.2009, 11:35)
Hanka, a chutí to výborne. Je to 100 a 1 oproti Morta dele, tá mäso snáď ani spoza okna nevidela (N) (N) (N)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Viera F. (veqa) ID 13798, mimibazar.sk/veqa (14.5.2009, 9:35)
;-) náhodou, ja ľúbim aj mortadelu ;-) ;-) (zajic) ale aj takúto originál omáčku :-) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Hanka K. (Kohan) ID 315, mimibazar.sk/kohan (14.5.2009, 9:42)
no žeby si mi ty neoponovala ;-) ;-) ;-) idem zistiť recept
ODPOVEDAŤnahlásiť
Viera F. (veqa) ID 13798, mimibazar.sk/veqa (14.5.2009, 9:51)
;-) ;-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Hanka K. (Kohan) ID 315, mimibazar.sk/kohan (14.5.2009, 9:09)
Morkadelu ani podobné veci nepoužívam ;-) ...
http://www.foodlife.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=1136&Itemid=70 ... skús to takto, prípadne si to trošku uprav. Ja nedávam červené víno, ani papriku :-) ... každému ale chutí niečo iné, ja to mám rada rajčinové nie zeleninové (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Viera F. (veqa) ID 13798, mimibazar.sk/veqa (13.5.2009, 10:07)
dáva...ja som to raz skúšala s kuracím mäsom 8-| 8-| 8-| bravčové je lepšie
ODPOVEDAŤnahlásiť
Hanka K. (Kohan) ID 315, mimibazar.sk/kohan (13.5.2009, 10:08)
no podľa originálnych receptov, nie ;-) ... s kuracím by ma to ani nenapadlo ;-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Henika T. (dundiky) ID 23575, mimibazar.sk/dundiky (13.5.2009, 20:14)
no podľa originálnych receptov veru mrkva a stonkový zeler,petržlen nie ;-)
a rajčinky čerstvé alebo lúpané rajčinky v konzerve (Y) (pl) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Viera F. (veqa) ID 13798, mimibazar.sk/veqa (13.5.2009, 10:09)
vidíš, ja čo som mala recept, tak tam šla takáto zeleninka... ;-) ;-) to som chcela diétne pre (Z) ;-) ;-) ;-) a jaký grc z toho vyšiel :-D :-D :-D
ODPOVEDAŤnahlásiť
Hanka K. (Kohan) ID 315, mimibazar.sk/kohan (13.5.2009, 10:20)
tak to skús bez zeleninky ;-) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Viera F. (veqa) ID 13798, mimibazar.sk/veqa (13.5.2009, 10:40)
;-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Hanka K. (Kohan) ID 315, mimibazar.sk/kohan (13.5.2009, 10:49)
mama má výborný recept ... robí kuracie prsia s rajčinovou omáčkou a bazalkou ... ak chceš, pošlem ti ho ... malý to s knedľou miluje ;-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Viera F. (veqa) ID 13798, mimibazar.sk/veqa (13.5.2009, 11:09)
ok, pošli...
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (13.5.2009, 9:46)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu