Martina K. (tinak.) ID 86929 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)
domáce cesto na lasagne
[ recept č. 36187 zo dňa 8.1.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
350 g hl múky, 4 vajcia, 1 dl oleja, soľ, voda podľa potreby
POSTUP PRÍPRAVY
Receptov na lasagne je tu dosť, ale ja sa chcem s vami podeliť o domáce cesto, ktoré používam ja. Je super - vyskúšajte.
Z uvedených prísad vypracujeme cesto a necháme 30 minút odležať v chlade. Rozvaľkáme a pokrájame na štvorce (obdlžniky) podľa formy v ktorej väčšinou pripravujete lasagne. Varíme v osolenej vode. Keď vyplávajú na povrch, necháme odkvapkať a ešte teplé rozložíme na utierku, aby vychladli. A to je všetko.
Takto pripravené, vychladené lasagne si porozdeľujem do sáčkov a nechám v mrazničke. |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (18.9.2016, 13:49) |
skvelý nápad  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Beáta S. (Betie) ID 10530 (16.2.2013, 15:07) |
vyskúšala som, chválim  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
monika l. (mony2050) ID 182701 (5.6.2012, 19:33) |
robila som toto výborné cesto , nemá chybu |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Martina K. (tinak.) ID 86929, mimibazar.sk/tinak (15.10.2011, 18:07) |
Určite vyskúšajte, manžel tie kúpené už ani nechce ja ich neprekladám žiadnym papierom, keď vychladnú len ich poskladám do sáčkov a kľudne môžu aj spolu primrznúť - pár krát sa mi stalo, že sa aj potrhali, ale na chuti to neubralo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Irena W. (irmuska) ID 105511 (20.10.2011, 14:37) |
ďakujem za odpoveď  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (10.10.2011, 12:44) |
tento tip sa mi páči , skúsim si pripraviť lasagne do zásoby, chcela by som ešte vedieť či treba jednotlivé lasagne poprekladať fóliou alebo papierom na pečenie, či sa nezlepia ak ich dám len tak ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarína M. (molnarovak) ID 21467 (27.8.2011, 8:17) |
Urcite vyskúšam!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |