ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)
Rýchle falošné bryndzové halušky
[ recept č. 13879 zo dňa 7.5.2009 ] PRO INSPIRACI
POTREBNÉ PRÍSADY
Keď máte málo času, veľký hlad a veľkú nechuť pol dňa po varení origoš haluškách umývať hrnce, tak toto je ten pravý recept!!!
Upozorňujem, že je veľmi sýty.........na 4 porcie: 3 väčšie zemiaky, 500 g cestovín (špirálky, príp. väčšie fliačky či široké rezance), 250 g bryndze, 200 g údenej slaniny (nie oravská ani anglická), 200 g kyslej smotany
(ak nemáte smotanu, postačí aj trocha plnotuč. mlieka, ale smotana je smotana :-)))) )
POSTUP PRÍPRAVY
1. Očistené zemiaky pokrájame na kocky o hrane cca 1cm a dáme do väčšieho množstva studenej osolenej vody. Keď voda začne vrieť, pridáme cestoviny a varíme. Zemiaky sú hotové spolu s cestovinou. 2. Slaninu pokrájame na kocky , vyškvaríme. 3. Cestoviny so zemiakmi precedíme, nepremývame vodou. Cestoviny nasiaknu chuťou zemiakov a v tom je tá finta. 4. Bryndzu zmiešame so smotanou a pridáme k zemiakovým cestovinám. Premiešame a pridáme oškvarky aj s masťou. Cestovina celkom nahradí halušky. 5. Ak niečo zostane od obeda, tak falošné halušky na teflonovej panvici opečieme dochrumkava. Najlepšie sú asi v hrúbke cestoviny a takáto placka je naozaj pochúťkou.
Tento recept nie je môj, len som ho kdesi na nete objavila, vyskúšala a patrí k mojim obľúbeným.
Skúste, určite neoľutujete! Dobrú chuť! |
| Katarína B. (katarinka78) ID 1651, mimibazar.sk/katarinka78 (29.7.2009, 21:45) |
Dnes som to robila a je to mňam , len deti to nechceli , ale oni ani normal halušky neľúbia |
ODPOVEDAŤ |
| | Monika S. (monita.g) ID 25160 (30.7.2009, 10:03) |
katuška, dieti niekedy nevedia, co je dobre ...aj moja malá niekedy vymysla, ale toto jej chuti ....som rada, ze aspon vam dospelakom chutilo |
ODPOVEDAŤ |
Silvia J. (Silvia104) ID 16825 (16.6.2009, 13:37) |
Monicka, vyborne papanicko, len sa tak zaprasilo za nimi u nas..... |
ODPOVEDAŤ |
| | Monika S. (monita.g) ID 25160 (22.6.2009, 11:19) |
Silvia, dakujeeeeeem za pochvalu, tesim sa s vami, ze sa zaprasilo . Aj u nas sa bude, ale az zajtra - pride svokor na navstevu, tak sa na ne chystam - on je velmi "bryndzovy" a k tomu bude gulasova polievka |
ODPOVEDAŤ |
petra K. (Artep) ID 10529 (4.6.2009, 10:28) |
Ahojte. Včera odskúšané na mojich deťoch . A na tanieriku nič nezostalo . super jedlo. Dík moc. Petra |
ODPOVEDAŤ |
| | Monika S. (monita.g) ID 25160 (4.6.2009, 23:20) |
petra, to ma velmi tesiiiiii, ze chutilo |
ODPOVEDAŤ |
jitka h. (jitulka78) ID 70330 (25.5.2009, 22:14) |
vynikajici |
ODPOVEDAŤ |
| Erika M. (Ejama) ID 80313 (9.5.2009, 21:24) |
My tento receptík varíme už niekoľko rokov v malej obmene a aj deti ho veeeľmi zbožňujú . Ja nescedím vodu celkom a dávam len bryndzu a keď tam nechám tú vodu niesú také husté. A u nás je to náhrada Bryndzových pirohov, keď tam spolu so škvarkami dáš aj kôpor jednoducho pecka . A prihrievané |
ODPOVEDAŤ |
| | Monika S. (monita.g) ID 25160 (9.5.2009, 21:31) |
Eika, dik za tip, urcite vyskusam , hoci ja kopor velmi nemusim, ale manzel ho ma rad A este som zabudla dodat, ze za tym dobre padne jedno |
ODPOVEDAŤ |
| | | Erika M. (Ejama) ID 80313 (9.5.2009, 21:45) |
to zase môj manžel môže . Dobrú chuť a aj keď to budeš variť po starom - je to bombové papaníčko Odporúčam všetkým Pravda je že sa zamežú len dva hrnce a hotové za 30 minút |
ODPOVEDAŤ |
| Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (8.5.2009, 16:49) |
Bryndzové halušky milujem. Toto určite vyskúšam. |
ODPOVEDAŤ |