. .. .. .. .. .. .
. .

"sushi" - RECEPT 13561

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ID 4775 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |


"sushi"


[ recept č. 13561 zo dňa  ]




POTREBNÉ PRÍSADY

nori riasy - sushi 4 pláty cca * 200 g uvarenej ryže natural - guľatej * 4 stredne veľké mrkvy * petržlenová vňať * pickles zázvor * umeocot

POSTUP PRÍPRAVY

toto bol môj prvý pokus vytvoriť "sushi". Ak sa pôjde podľa uvedených surovín, je to BIO - vega sushi :-). Ale dá sa obmeniť - napr. sa dajú zameniť pickles zázvor za zavárané uhorky, prípadne použiť iná ryža - podľa predstavivosti alebo pridať nasekaná ryba a pod. Podľa fantázie :-) a chuti :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

uvarená ryža s riasami hijiky (tie nie sú v návode spomenuté)
čerstvá petržlenová vňať - nakrájať na malinké kúsky
bio mrkvička a petržlen
na jemno nastrúhame mrkvičku
takto vyzeraju tie nori riasy - sú balené po 10 kusoch a nie sú úplne najlacnejšie (okolo 7 € za balenie)
zoberieme a odrezeme si kusok baliacej folie potravinarskej, trochu ju navlhcime - bud pierkom alebo "stetcom" alebo s takym, co sa striekaju kvety, na to polozime jeden platok riasy a opat pokropime vodou. Ak sa nam zacne krutit alebo trhat, opat pokropime vodou.
pozor, aby tie riasy neboli uuplne vo vode, nech sa to da potom odlepit :-)
Z uvedenych surovin (mrkva, petrzlenova vnat, ryza, zazvorovy pickles) spravime zmes ktoru naukladame na riasu. Zmes sa dava na tensie :-) aby sa vedela riasa stocit, aby to nevypadavalo.
od okrajov si nechame volne miesto - hlavne na spodku a na vrchu
Pomocou folie zaciname robit rulicky - ako na zavin.
nejak takto to vyzera zvinute. Ale myslim si, ze menej plnky by malo byt :-), aby boli tensie tie kolieska ked sa rozrezi - fakt ostrym nozom, aby sa riasa netrhala.
zabalene vo folii - na schladenie.
uz "oprplany" tanier :-)))). Nejak som to nestihla odfotit detailne a upraveno, lebo sme nevydrzali a skusali, ako to chuti. Na zaver sme to postriekali umeoctom.
trochu inak upravene sushi :-)
len s ryžou+"čalamáda uhorková"


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Cisársky trhanec s horúcimi slivkami | "sushi" | Torta k 6-tim narodeninam Vnuka >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 121205 (28.12.2009, 10:08)
milujem sushi
ODPOVEDAŤ
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (29.12.2009, 11:25)
mne to tiez chuti, ale take "netradicne" :-)
ODPOVEDAŤ
Darina R. (dadulka19) ID 8655, mimibazar.sk/dadulka19 (21.5.2009, 22:18)
super,asi naberiem odvahu aj na toto (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Katarína M. (molnarovak) ID 21467 (28.4.2009, 19:53)
Aj ja by som chcela spraviť sushi, ale skôr asi rybacie, pretože máme veľmi radi ryby. Ešte som to nejedla, ale videla som v čínskej reštaurácii, že sa k tomu podáva nejaká omáčka. Neviete náhodou aká to je?

Inak, ďakujem za recept. Nikdy by som sa k tomu neodhodlala, lebo som si myslela, že je to veľmi zložité. Ale zdá sa, že sa to dá zvládnuť aj doma.
ODPOVEDAŤ
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (29.12.2009, 11:26)
Nie je to vobec zlozite.. Da sa s tym trosku pohrat a dovnutra pridat podla chuti. Original idu do toho ryby.. takze urcite vyskusaj. :-) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva S. (skovka) ID 38880 (21.5.2009, 21:48)
Zdravim Katka.
pokial viem k sushi sa vzdy jedava sojova omacka (najlepsie ok Kikkoman-u, ta je lepsia) do ktorej sa primiesa podla chuti Wasabi - to je veeelmi stiplave ale veeeelmi dobre.
ODPOVEDAŤ
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (28.4.2009, 20:16)
ahoj Katka, Marika tu pisala tipy na to bezne rybacie sushi, tak ked sa tu stavi, tak snad bude vediet poradit ake omacky sa k tomu daju pouzit, teda s cim to podavaju. Ja osobne som sushi nikdy nejedla - take "originalne", takze s tymi omackami neviem helpnut
(L)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (28.4.2009, 14:12)
(Y) super Zanet, ja sa na vyrobu sushi neviem odhodlat..ale snad raz.... (hello)
ODPOVEDAŤ
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (28.4.2009, 14:37)
Evka, ked budes na Slovensku, tak Ta pozyvam na sushi (F) a potom mozes skusat ;-) Inak, nie je to zlozite, ale má to dost "specificke" chute :-)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (28.4.2009, 13:58)
Mňami mňam Sushi robím často.
Aj keď úplne inak... ;-)

My máme v ňom radi lososa
a ryžu robíme iba originál Nishiki a každopádne ju s ničím nemiešame...riasy sú najlepšie keď sú potreté s wasabi pastou (L)
ODPOVEDAŤ
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (28.4.2009, 14:09)
Kebyze sa stravujem bezne, urcite si to spravim podla Tvojho tipu (Y) toto je doost upravena verzia pre "blazonkov" ;-) ;-) ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (28.4.2009, 14:23)
Skús Žanet tie riasy potrieť wasabi pastou... (Y)
Prakticky je jedno, akú "náplň" zvolíš, ale táto pasta dá Sushi tú pravú chuť.
Tiež je jedno, či natrieš na vrch, alebo d vnútra Sushi rolky.
(na ryžu, alebo pod ňu)
|:o) |:o) |:o) |:o)

Ja dávam vždy do vnútra Sushi - dám na riasu ryžu a na ryžu trošku pasty...a potom náplň - losos, alebo mäsko, alebo zeleninu
Pokiaľ ochutíš už zvlášť ryžu, dala by som wasabi priamo na riasu...
Ale iba málilinko, lebo je veľmi výrazná.
(Y)
ODPOVEDAŤ
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (28.4.2009, 14:36)
Marika, si zlata. Vdaka za tip. Ked najdem tu pastu ako bio, urcite vyskusam :-) teda mam rada "pikantne" a zaujimave kombinacie. Napr. preto je u mna pozity pickles zazvor - je to "marinovany" zazvor :-) co dodava pikantnu chut :-) a k ryzi pouzivam este navyse riasy hijiky, ktore maju tiez (na mna) vyraznejsiu chut -)

Inak, ked davas do sushi masko ci rybu, tak to nakrajas ci pomelies? a kde kupujes wasabi pastu? vdakaa
(L)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (28.4.2009, 14:45)
Ja všetko krajam na hranolky. Dam napr. opecene kuracie masko - rozne dochutene podla nalady ;-) a vedla neho hranolku naparenej mrkvy.
Zatocim a je :-)
Pickles zazvor tiez kupujem a pouzivam ho aj ku klasickemu kuraciemu masku.
Wasabi pastu a vsetko ostatne k tymto druhom jedal, kupujem priamo v obchode s cinskymi a japonskymi potravinami. Mam odtial aj rozne korenia.
Predavaju tam aj bambusove rolky, ktorými stáčam Sushi rolky.

:-$ :-$ :-$ :-$
Riasy hijiky mi veľmi nechutili. Mala som ich doma iba 1x a odvtedy ich veru nenakupujem. Robím iba klasiku riasy Nori.
V poslednej dobe ich však úplne vypúšťam a balím iba do ryže, kde si pomáham potravinovou fóliou :-)
ODPOVEDAŤ
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (28.4.2009, 15:40)
Jeej, Ty si fakt odbornik na sushi (Y) (Y) (Y) super. dakujem za tip na tie bambusove rolky, zhanala som ich a nikde som ich nevedela zohnat. tak urcite kuknem. a to wasabi - asi podla zlozenia :-) teda pre mna. ale ak to budem robit pre ostatnych, tak urcite vyskusam aj s maskom a wasabi (clamp) (clamp) (clamp)
tesim sa, ze si sa ozvala (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu