
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | "sushi"[ recept č. 13561 zo dňa 28.4.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY nori riasy - sushi 4 pláty cca * 200 g uvarenej ryže natural - guľatej * 4 stredne veľké mrkvy * petržlenová vňať * pickles zázvor * umeocot POSTUP PRÍPRAVY toto bol môj prvý pokus vytvoriť "sushi". Ak sa pôjde podľa uvedených surovín, je to BIO - vega sushi :-). Ale dá sa obmeniť - napr. sa dajú zameniť pickles zázvor za zavárané uhorky, prípadne použiť iná ryža - podľa predstavivosti alebo pridať nasekaná ryba a pod. Podľa fantázie :-) a chuti :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() uvarená ryža s riasami hijiky (tie nie sú v návode spomenuté) ![]() čerstvá petržlenová vňať - nakrájať na malinké kúsky ![]() bio mrkvička a petržlen ![]() na jemno nastrúhame mrkvičku ![]() takto vyzeraju tie nori riasy - sú balené po 10 kusoch a nie sú úplne najlacnejšie (okolo 7 € za balenie) ![]() zoberieme a odrezeme si kusok baliacej folie potravinarskej, trochu ju navlhcime - bud pierkom alebo "stetcom" alebo s takym, co sa striekaju kvety, na to polozime jeden platok riasy a opat pokropime vodou. Ak sa nam zacne krutit alebo trhat, opat pokropime vodou. ![]() pozor, aby tie riasy neboli uuplne vo vode, nech sa to da potom odlepit :-) ![]() Z uvedenych surovin (mrkva, petrzlenova vnat, ryza, zazvorovy pickles) spravime zmes ktoru naukladame na riasu. Zmes sa dava na tensie :-) aby sa vedela riasa stocit, aby to nevypadavalo. ![]() od okrajov si nechame volne miesto - hlavne na spodku a na vrchu ![]() Pomocou folie zaciname robit rulicky - ako na zavin. ![]() nejak takto to vyzera zvinute. Ale myslim si, ze menej plnky by malo byt :-), aby boli tensie tie kolieska ked sa rozrezi - fakt ostrym nozom, aby sa riasa netrhala. ![]() zabalene vo folii - na schladenie. ![]() uz "oprplany" tanier :-)))). Nejak som to nestihla odfotit detailne a upraveno, lebo sme nevydrzali a skusali, ako to chuti. Na zaver sme to postriekali umeoctom. ![]() trochu inak upravene sushi :-) ![]() len s ryžou+"čalamáda uhorková" OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 121205 (28.12.2009, 10:08) |
milujem sushi |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (29.12.2009, 11:25) |
mne to tiez chuti, ale take "netradicne" ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Darina R. (dadulka19) ID 8655, mimibazar.sk/dadulka19 (21.5.2009, 22:18) |
super,asi naberiem odvahu aj na toto ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Katarína M. (molnarovak) ID 21467 (28.4.2009, 19:53) |
Aj ja by som chcela spraviť sushi, ale skôr asi rybacie, pretože máme veľmi radi ryby. Ešte som to nejedla, ale videla som v čínskej reštaurácii, že sa k tomu podáva nejaká omáčka. Neviete náhodou aká to je? Inak, ďakujem za recept. Nikdy by som sa k tomu neodhodlala, lebo som si myslela, že je to veľmi zložité. Ale zdá sa, že sa to dá zvládnuť aj doma. |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (29.12.2009, 11:26) |
Nie je to vobec zlozite.. Da sa s tym trosku pohrat a dovnutra pridat podla chuti. Original idu do toho ryby.. takze urcite vyskusaj. ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Eva S. (skovka) ID 38880 (21.5.2009, 21:48) |
Zdravim Katka. pokial viem k sushi sa vzdy jedava sojova omacka (najlepsie ok Kikkoman-u, ta je lepsia) do ktorej sa primiesa podla chuti Wasabi - to je veeelmi stiplave ale veeeelmi dobre. |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (28.4.2009, 20:16) |
ahoj Katka, Marika tu pisala tipy na to bezne rybacie sushi, tak ked sa tu stavi, tak snad bude vediet poradit ake omacky sa k tomu daju pouzit, teda s cim to podavaju. Ja osobne som sushi nikdy nejedla - take "originalne", takze s tymi omackami neviem helpnut ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (28.4.2009, 14:12) |
![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (28.4.2009, 14:37) |
Evka, ked budes na Slovensku, tak Ta pozyvam na sushi ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Marika S. (finka) ID 64179 (28.4.2009, 13:58) |
Mňami mňam Sushi robím často. Aj keď úplne inak... ![]() My máme v ňom radi lososa a ryžu robíme iba originál Nishiki a každopádne ju s ničím nemiešame...riasy sú najlepšie keď sú potreté s wasabi pastou ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (28.4.2009, 14:09) |
Kebyze sa stravujem bezne, urcite si to spravim podla Tvojho tipu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Marika S. (finka) ID 64179 (28.4.2009, 14:23) | |
Skús Žanet tie riasy potrieť wasabi pastou... ![]() Prakticky je jedno, akú "náplň" zvolíš, ale táto pasta dá Sushi tú pravú chuť. Tiež je jedno, či natrieš na vrch, alebo d vnútra Sushi rolky. (na ryžu, alebo pod ňu) ![]() ![]() ![]() ![]() Ja dávam vždy do vnútra Sushi - dám na riasu ryžu a na ryžu trošku pasty...a potom náplň - losos, alebo mäsko, alebo zeleninu Pokiaľ ochutíš už zvlášť ryžu, dala by som wasabi priamo na riasu... Ale iba málilinko, lebo je veľmi výrazná. ![]() |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (28.4.2009, 14:36) | ||
Marika, si zlata. Vdaka za tip. Ked najdem tu pastu ako bio, urcite vyskusam ![]() ![]() ![]() Inak, ked davas do sushi masko ci rybu, tak to nakrajas ci pomelies? a kde kupujes wasabi pastu? vdakaa ![]() |
||||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Marika S. (finka) ID 64179 (28.4.2009, 14:45) | |||
Ja všetko krajam na hranolky. Dam napr. opecene kuracie masko - rozne dochutene podla nalady ![]() Zatocim a je ![]() Pickles zazvor tiez kupujem a pouzivam ho aj ku klasickemu kuraciemu masku. Wasabi pastu a vsetko ostatne k tymto druhom jedal, kupujem priamo v obchode s cinskymi a japonskymi potravinami. Mam odtial aj rozne korenia. Predavaju tam aj bambusove rolky, ktorými stáčam Sushi rolky. ![]() ![]() ![]() ![]() Riasy hijiky mi veľmi nechutili. Mala som ich doma iba 1x a odvtedy ich veru nenakupujem. Robím iba klasiku riasy Nori. V poslednej dobe ich však úplne vypúšťam a balím iba do ryže, kde si pomáham potravinovou fóliou ![]() |
|||||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (28.4.2009, 15:40) | ||||
Jeej, Ty si fakt odbornik na sushi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tesim sa, ze si sa ozvala ![]() ![]() ![]() |
||||||
ODPOVEDAŤnahlásiť |