. .. .. .. .. .. .
. .

Výborná domáca zmrzlina - RECEPT 13490

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CHUŤOVKY

ID 30839 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov)


Výborná domáca zmrzlina


[ recept č. 13490 zo dňa  ]


Výborná domáca zmrzlina


POTREBNÉ PRÍSADY

na 1 liter zmrzliny: 2x 250ml šľahačkovej smotany 33%, 2 vajíčka, 1 vanilkový cukor, trochu práškového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Smotanu si vyšľaháme na šľahačku. Osobitne si vyšľaháme bielka. Osobitne si vyšľaháme žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom. A všetky tri hmoty zmiešame spolu.
Z potrebných prísad nám vznikne univerzálna zmrzlina, ktorú si dochutite ako chcete.
Nakoniec dajte zmrlinu zamraziť, minimum je 6hodín.

Ak chcete vynilkovú, dajte viac vanilkového cukru, ak chcete kakaovú, tak kakao primiešajte k žĺtam. ak chcete jahovú, tak pridajte nakoniec rozpučené jahody a podobne...
Dobrú chuť!
my sme robili tentokrát klasiku, kakaovú....
<< Ferrari | Výborná domáca zmrzlina | Bryndzové slané koláčiky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Andrea F. (andre) ID 1528 (1.7.2015, 15:14)
Musím povedať ze je fantastická teda aspoň ešte nezamrznutá chutí famózne neviem ako vydržím čakať tie 4 hodiny urobila som čokoládovú použila som bio kakao a stéviu potom ju ešte ozdobím orieškami nastrúhanými zamrznutými jahodami prípadne nastrúham navrch kvalitnú čokoládu mňam (Y) :-)
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (4.7.2015, 9:40)
Ďakujem za milú správu, som rada, že chutí (Y)
ODPOVEDAŤ
Andrea F. (andre) ID 1528 (9.7.2015, 15:51)
Tak poviem že máme chladničku liebherr takže zmrzlina bola skôr urobená a zamrznutá na kosť ale ako som ju pomaly v nádobke škrabala tak sa topila a bola famózna keďže kvôli zdravotnému stavu nemôžem prechemizované veci tak táto pochúťka mi úplne vyhovovala fakt super dávam 11 bodov z desiatich (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Aneta C. (Anet_007) ID 67403, mimibazar.sk/anet-007 (29.8.2011, 16:46)
(Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Stanka K. (stassa) ID 39170 (19.4.2010, 18:02)
Aj ja som robila túto zmrzlinu, a musím sa priznať že také niečo dobré som nepapala už dávno....Celá rodina si pochvaľovalaq |:o)q
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (20.4.2010, 21:52)
ďakujem veľmi pekne :-) som rada, že ste si takto pochutili (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Andrea D. (R&A&S) ID 12366, mimibazar.sk/ras (19.3.2010, 8:26)
(Y) (Y) včera som urobila a dnes ideme jest (zajic) (zajic) dakujem (L)
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (19.3.2010, 19:10)
neni za čo ,-) pekný večer prajem (L)
ODPOVEDAŤ
Gabika S. (Gabikas) ID 975 (24.7.2009, 9:15)
ja robim zmrzlinu len tak bez vajicok. dam mrazene ovocie (alebo čokoladu) do mixera spolu so slahackou a prask. cukrom. Potom dam do mraznicky a je to super.
ODPOVEDAŤ
Irena W. (irmuska) ID 105511 (24.7.2009, 9:27)
moj recept je stary rodinny, u nas sa vsetko kde idu vajicka varilo nad parou, ten tvoj je ovela rychlejsi, tak ho vyskusam, ci vobec budeme citit nejaky rozdiel v chuti. (hello)
ODPOVEDAŤ
JANA B. (JOHNINKA) ID 9504, mimibazar.sk/johninka (30.5.2009, 13:11)
*-)to tam idu surove vajicka :^)...nejde to dako bez nich :-$?a naco su tam dobre tie vajicka vlastne ;-)
ODPOVEDAŤ
Irena W. (irmuska) ID 105511 (24.7.2009, 9:08)
ahojte, robim domacu zmrzlinu tiez s vajickami, ale ich uvarim nad parou. neviem ci to znici vsetky potencionalne bakterie, ale dufam ze vacsinu ano. recept je velmi podobny: 2 velke alebo tri male vajcia (mozeme pouzit aj samotne zltky), 3 PL cukru, 1 kl vanilkoveho extraktu (moze byt vanilkovy cukor) uvarime nad parou do zhustnutia. do horuceho pridame nalamanu jednu horku cokoladu, mozeme pridat aj trochu kakaa, nechame vychladnut. uslahame 2 trvanlive slahacky (po 250 ml), vajecny krem vyslahame do peny, obidve casti zlahka zmiesame (mramorovanie nie je na skodu) a dame do vhodnej nadoby zamrazit. mozeme nechat cisto vanilkovu alebo s vajecnym konakom (aj do toho varim zltky nad parou).
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (30.5.2009, 16:43)
áno, idú tam surové vajíčka.... neviem na čo sú dobré, ale už moja babka to tak robila... ja som sa toho tiež dosť obávala, ale potom som si uvedomila, že aj do tiramisu a podobných krémov idú surové... a toto sa aspoň zamrazí....my navyše stále robíme len z čerstvých vajec a stále len také množstvo, aby sa to zjedlo a zatiaľ sa nám nič nestalo :-)
ale možno by ste mohli skúsiť aj bez nich, a dať iba vyšľahanú šľahačku... snáď sa nič nestane ;)
ODPOVEDAŤ
JANA B. (JOHNINKA) ID 9504, mimibazar.sk/johninka (31.5.2009, 14:04)
:-pja nie preto,zeby som sa obavala dakej salmonelovej prihody :-$,ale sa bojim,ze by som ich tam moc citila,ja nemam rada surove vajicka,ani vyslahany bielok,aj ked je upeceny :-|
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (31.5.2009, 21:42)
tak ja tam to vajce necítim, ale keď ti to tak vadí, tak skús normálne bez nich, alebo pridaj aj tvaroh ako ako Lucka radila..... veď keď urobíš polovičnú dávku, isto nič nepokazíš ;)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (31.5.2009, 14:22)
Janka, ide to aj bez vajec, kukni ku mne do rceptov, ja robím len šľahačka+tvaroh a príchuť : zväčša ovocie....
ODPOVEDAŤ
Ilona Ř. (ilonacek) ID 86645 (28.4.2009, 22:03)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana Z. (zuzanabb) ID 28786, mimibazar.sk/zuzanabb (26.4.2009, 22:19)
Jeeej aj my takuto zmrzku robievame :-) (Y) len ja neslaham zvlast bielka a zltka, ale vsetko spolu |:o) inak je fakt uuuuuuzasna (zajic) (zajic) (zajic) ja ficim najviac na vanilkovej (plaz) ;-) :-p Dokonca som sem hodila koncom minuleho leta recept (smich) (L)
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6911&user=28786 (hello)
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (27.4.2009, 9:12)
jáj Zuzi, prepáč, nevšimla som si, že už je tu ten recept.... (smich)
ale tak aspoň vidno, že je fakt dobrý :-p
a tá kakaová bola fajná, no už sme dohodnutí, že nabudúce bude vanilková, tak som zvedavá (plaz)
ODPOVEDAŤ
Zuzana Z. (zuzanabb) ID 28786, mimibazar.sk/zuzanabb (27.4.2009, 9:43)
Nevadi Jani :-) (L) som rada, ze ju robieva aj niekto iny a ze aj vam chuti :-p ...ja by som ju jedla furt :-D (H) (zajic) Mojej mamine tiez chutila najviac kakaova, tak sme robievali z jednej smotany taku a z druhej vanilkovu (plaz) No nic, asi si ju budem musiet spravit, lebo mi slinky tecu (smich)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu