Darina B. (danda3) ID 104195 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 78 návštěvníkov)
Luxusná karamelová zmrzlina
[ recept č. 53633 zo dňa 11.5.2013 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
2 šľahačkové smotany, 1 karamelové salko, 500g jemného tvarohu, na dochutenie - oriešková delissa, oriešky na jemno posekané, čokoláda
POSTUP PRÍPRAVY
Inšpirovala som sa Karamelovou opitou zmrzlinou od Monika B. (hranolka2), ja som pridala tvaroh a príchute.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Smotany vyšľaháme do tuha, pridáme tvaroh, premiešame a nakoniec pridámne salko. |
![]() |
Masu som si rozdelila do troch nádob. |
![]() |
Do jednej som pridala nasekanú delissu. |
![]() |
Do druhej oriešky - táto verzia mi chutí najviac. |
![]() |
Do tretej rozpustenú čokoládu, trochu som to s ňou prehnala, nabudúce tam pridám čokoládu nahrubo nastrúhanú. Dáme mraziť, asi po hodinke som ju premiešala. |
![]() |
Zmrzlina by mala byť hotová po 4 hodinách. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 32 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |
Božena F. (vec) ID 103755 (upravené 10.6.2013, 9:10) |
včera sme robili, no je to dobré, také zvlášne, ale po vybratí z mrazáka sa musí aspon 1-2 počkať, lebo je to stvrduté na kamen |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (14.7.2013, 15:04) |
Áno, Boženka, viac ako 4 hodiny ju mraziť neodporúčam a treba si ju ochutiť podľa svojich chutí, alebo nechať takú samotnú.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Máté B. (pillabea) ID 135079 (2.6.2013, 13:56) |
ahojte, tak skúsenosť: ako zmrzlinu by som to určite nabudúce nerobila! mne to tak nechutí, ale ako chladený krém je úplne super, po tej 1 hodine, max 2 z mrazáku, kým to neztuhne je to fakt super. potom sa to už nedá konzumovať, dnes som to vybrala z mrazáku, že si dáme po obede, čakala som 2 hodinky kým sa to rozmrazí naspäť, pretože sa to jesť nedá... takže ako chladený krém je to mňam, no zmrzlina pre mňa v žiadnom prípade! inak to chutí fakt výborne |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (14.7.2013, 15:03) |
Ahoj, najlepšia je po 4 hodinách chladenia, áno, potom je ako kameň a ťažko sa rozmrazuje. Som rada, že si vyskúšala, aj keď nesplnila Tvoje očakávanie, nemusí každému chutiť, toho som si vedomá. Mám aj iné zmrziny v receptoch, možno Ťa nejaká zaujme. Ďakujem za Tvoj názor.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (1.6.2013, 20:30) |
super Darinka,určite vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | miriam v. (mirocka1) ID 18717 (26.5.2013, 16:34) |
kde dostat u nas karamelove salko, aby som nemusela varit? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana R. (Jankaamacko) ID 101321 (26.5.2013, 16:39) |
...už skoro všade,my ho kupujeme v Kauflande... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Miroslava H. (miroslava72) ID 96819 (25.5.2013, 14:11) |
Super zmrzlina. Pridala som do nej arašidy a bola tiež mňam.Určite vyskúšam pridať i iné ingrediencie.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (14.7.2013, 14:58) |
Ďakujem, Mirka, som rada, že chutila.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Mária K. (konteska) ID 177553 (24.5.2013, 17:46) |
Tak hlásim zmrzlina hotová a je výborná,dala som nakoniec namiesto tvarohu Mascarpone a urobila som jahodovú,čokoládovú a Stracciatellu no a dve z nich nestihli ani stuhnúť také boli prudko jedlé ! Darinka ďakujem za super receptík teraz budem celé leto  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (14.7.2013, 14:57) |
Ďakujem Mária, som rada, že si vyskúšala.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Slavomíra G. (zmajcek) ID 223590 (24.5.2013, 17:45) |
prave som ju dorobila ..tak uvidime..robila som s milka cokoladou nastruhanou..dalsiu s orechami...so skoricou....s bananom a nutelou..a keksikovu a este plus rusku zmrzlinu v oblatkach tortovych...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (14.7.2013, 14:57) |
Super, teším sa, dúfam, že chutila.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Alena A. (AJLENKA) ID 85420, mimibazar.sk/ajlenka (23.5.2013, 21:00) |
vďaka za tip, určite vyskúšame  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (14.7.2013, 14:55) |
Nemáš za čo, budem len rada.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana G. (beaja) ID 157746 (21.5.2013, 9:50) |
cukor tam nejde? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (14.7.2013, 14:55) |
Janka, nie, salko je dosť sladké.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Mária K. (konteska) ID 177553 (19.5.2013, 20:21) |
Darinka prosím o pomoc, čo môžem použiť namiesto tvarohu??!! U nás tvaroh nepredávajú myslíš,že môžem použiť macsarpone alebo Philadelphiu ? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (19.5.2013, 22:03) |
Ja si myslím, že určite áno, alebo aj kyslú smotanu, určite nič tým nepokazíš.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (19.5.2013, 13:26) |
Monika, ďakujem za skvelý recept, zmrzlina nemá chybu, už som ju mala uloženú dávno, no až teraz som sa dostala k jej výrobe a neľutujem.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | MAJA B. (barny) ID 2295 (17.5.2013, 14:05) |
fajnucka zmrzlinka robila som vsetky 3 su kremove  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (19.5.2013, 13:24) |
Majka, som veľmi rada, že si vyskúšala a že chutilo.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana S. (JaniS.) ID 159902 (17.5.2013, 9:36) |
ak túto lakocinku nerozdelím na viac častí, ale dám naraz len do jednej nádoby, tak sa mi nebudú tvoriť kryštáliky zamrznutej vody?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (19.5.2013, 13:22) |
Janka, ja dávam zmrzlinu vždy do viacerých nádob ako do jednej väčšej, tak skús viackrát premiešať po hodinke a uvidíš, ale ja som žiadne kryštáliky vody nemala.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Jana S. (JaniS.) ID 159902 (20.5.2013, 0:29) |
vďaka za odpoveď Darinka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Božena F. (vec) ID 103755 (17.5.2013, 7:45) |
chcem sa spýtať, to salko dávate zahustené alebo riedke? Ďakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (19.5.2013, 13:19) |
Salko sa dáva uvarené skaramelizované alebo hotové kúpené karamelové.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | ivana p. (iivvkkaa) ID 111055, mimibazar.sk/iivvkkaa (16.5.2013, 6:57) |
..tiez ju robim, je vyborna ..a kedze tvaroh lubime, tak obcas davam aj 250g jemny tvaroh a 250 g jemne hrudkovity, nech to tam je citit ...a robim aj ovocnu , vzdy je vyborna  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (19.5.2013, 13:18) |
Ovocnú robím tiež so salkom, ale neuvareným, a s jahodami je to mňamka. Ivanka, ďakujem.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | ivana p. (iivvkkaa) ID 111055, mimibazar.sk/iivvkkaa (19.5.2013, 18:06) |
Darinka, ja pri ziadnej zmrzline salko nevarim  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (19.5.2013, 22:04) |
V tejto ide o tú karamelovú chuť, je to iné ako s nevareným.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (15.5.2013, 21:52) |
keďže bezlepkovú zmrzku som neobjavila, určite urobím túto tvoju, dám vedieť |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (19.5.2013, 13:17) |
Ivanka, budem rada.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 32 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |