. .. .. .. .. .. .
. .

*♥*Boršč*♥* v tlakáči - RECEPT 13444

kristína s. (nigina) ID 32120
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 12.1.2008
Naposledy: 22.10.2019 0:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 2
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 201
NÁVODY 0

POLIEVKY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)


*♥*Boršč*♥* v tlakáči


[ recept č. 13444 zo dňa  ]


*♥*Boršč*♥* v tlakáči


POTREBNÉ PRÍSADY

1 mrkva, petržlen, kúsok zeleru,1/2 menšej kapusty, 1 cvikla, 2 zemiaky, 1 cibuľa, 500 g bravčového mäsa,300 g hovädzieho mäsa, 2 PL hladkej múky, 4 PL oleja, 5 ks bobkových listov, 2 paradajky, 1 paradajkový pretlak strednej veľkosti, 1/4 čL mčk, soľ, bujónová kocka, 1 - 1,5 PL kryštálového cukru, 2 PL octu kyslá smotana (až pri servírovaní do taniera)

POSTUP PRÍPRAVY

Očistíme cviklu a prepolíme ju. Jednu polovicu cvikly pokrájame na klátiky a dáme ju variť do tlakového hrnca spolu s pokrájaným mäsom a 1 čL soli a bobkovým listom. Kým sa to varí, očistíme mrkvu a ostatnú zeleniu, zemiaky a postrúhame kapustu. Druhú polovicu cvikly pokrájame na jemné pásiky a dáme ju variť osobitne. Keď je mäso uvarené, hrniec otvoríme a pridáme kapustu, zemiaky, pokrájanú mrkvu, bujón a varíme asi 8 minút, aby zmäkla i zelenina. Hrniec znova otvoríme a necháme na platni pomaly vrieť. Dáme doň pokrájané rajčiny. Pripravíme zápražku z oleja, cibule a múky, zalejeme ju vodou a vlejeme do vriaceho boršču. Potom pridáme paradajkový pretlak, mčk, povaríme. Nakoniec vlejeme osobitne uvarenú cviklu i so šťavou a dochutíme trochou cukru, soľou (trocha treba) a octom.
Na tanieri boršč doplníme kyslou smotanou.
<< *♥*Šampiňónový špíz*♥* | *♥*Boršč*♥* v tlakáči | *♥*Kyslá zemiaková polievka s klobásou a vajcom*♥* >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (7.12.2016, 20:22)
(jidlo)y
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina W. (Riša) ID 26736, mimibazar.sk/risa (6.12.2016, 22:56)
...presne takto ho robím aj ja,akurát ,že dávam 2mrkvy a Dve cvikly...je najlepšííííííí a najrýchlejšíííí v tlakovom hrnci (najlepší pomocník v kuchyni) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
silvia b. (cocacola) ID 54633 (25.4.2009, 21:19)
Vyzerá fajnovo (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
kristína s. (nigina) ID 32120 (25.4.2009, 23:15)
:-) dakujem. my ho máme veľmi radi (B)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu