
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Katarina E. (kitky) ID 3016 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Papuče[ recept č. 1342 zo dňa 26.4.2007 ] POTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 8 žĺtkov, 1 tuhé maslo /musí byť pravé 250 g /, 30 dkgl hladkej múky speciál PLNKA: 8 bielkov, 30 dgk práškového cukru, 30 dkg mletých orechov POSTUP PRÍPRAVY Cesto spracujeme a robíme guľky veľkosti orecha. Poukladáme ich vedľa seba do mikroténového vrecka /najlepšie aj s nejakým podnosom/ a vložíme do chladničky. / od večera do rána/. Z 8 bielkov a 30 dkg práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh, pridáme 30 dkg orechov a zľahka premiešame.Guľky postupne vyberáme z chladničky a rozvaľkáme na pomúčenej doske na ovál. Do stredu dáme s polievkovou lyžicou plnku, cesto preložíme, kraje postláčame palcom a by sme získali pekný tvar ešte dokrojíme pohárom.Poukladáme na vymastený a múkou vysypaný plech, potrieme rožšľahaným vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre nie veľmi rýchlo. Po upečení obalíme v zmesy práškového a vanilkového cukru. Je to síce trošku pracné ale u nás sa jedia ešte teplé pretože sú tak dobré, že sa to nedá vydržať. |