končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
CHUŤOVKY |
Eleonóra K. (deniseee) ID 1443 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov) Gibanica[ recept č. 1336 zo dňa 26.4.2007 ] POTREBNÉ PRÍSADY štrúdlové cesto - 4 balíčky Na náplň: 1/2 kg tvarohu, 4 vajcia, 1/2 balenia kyslej smotany, 1 dcl oleja, 1 mala lyžička soli Na potretie: 1 smotana, 2 vajcia, trošku oleja, sézam alebo iné fajné posýpadlo. POSTUP PRÍPRAVY Tento receptuš je z Juhoslávie, preto sú prísady doň iné ako v Juhoslávii, no napríklad špeciálne cesto, ktoré tam vyrábajú práve kvoli tomuto receptu u nás nekúpite, tak si vystačíte s tým, co je vyššie uvedené a návšteva, či vy sami, sa oblížete až za ušami :). Recept mám od svokry, a je taký super, že je škoda sa s ním nepochváliť a nepodeliť :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Pripravíme si všetky potrebné veci. Dva druhy oleja sú tam preto, lebo ja dávam trošku z toho, a trošku z onoho, vy dajte aký máte doma :) (ja som dnes dala o kocku tvarohu a jedno vajko a trošku oleja a trošku smotany viac, aby to bolo také lepšie a je to mňaaaaaaaaaaaaaaam) Všetko čo má ísť do náplne si dáme do jednej nádoby a pekne vymiešame (kto chce, môže aj mixérom, ak máte mäkkučký tvaroh, tak stačí aj bez mixéru) Takto nejako pekne bude zmes vyzerat dobre vyšlahaná (ja som to vyšlahala obyčajnou vidličkou) Na pracovnú dosku, či stôl, položíte pečúci papier, a na neho jeden platok z prvého balenia štrúdlového cesta. Do stredu dajte za dve polievkové lyžice pripravenej zmesi, a dobre rozotrite Tu mám už rozotreté... A prikryjeme ďalším plátom štrúdlového cesta, a opäť dáme z náplne, a pokračujeme takto ďalej, až minieme cesto z prvých dvoch balíčkov. Budeme mat teda natretých 8 plátkov cesta. (aj vrchný posledný musí byť potretý) Keď už máte všetko takto navrstvené, ideme cesto zbaliť... Za pomoci papiera, na ktorý sme ukladali cesto, zrolujeme ho ako na roládu, alebo štrúdlu. Mne sa podarila takáto pekná rolka, a teraz šup s ňou do mrazničky, a kým tam odpočíva, tak zo zvyšného cesta, a zvyšnej zmesi urobím druhú rolku :) A keď som šupla aj druhú rolku do mrazáku, tak som si spravila potierací mňamajz. Opať som dala do jednej misky všetko potrebné, a vymiešala Tu je vymiešaný potierací mňamajz Tú rolku, ktorú som dala do mrazáku ako prvú (vysvetlivka pre účtovníka - metóda FIFO), vyberiem, a začnem krájat na kolieska, asi 1 cm hrubé. Ale rýchlo, nech vám to nesteplá. Tieto nakrájané kúsky poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie (nechajte im trošku priestoru vedľa seba, aby mohli rásť). A popotierajte potieracím mňamajzom (poriadne, nešetrite!) Ešte posypte sézamom, či inou dobrotou, a rýchlo do vyhriatej trúby na 15-20 minút. Keď sa vám Gibanica takto krásne upečie, a zozlatne jej jemne vršok, vyberte ju, a dajte na chvilku k otvorenému oknu, aby sa rychlejšie vychladla. Ja ju tam nechávam ozaj iba chvilku, a potom ešte vlažnú nakladám na tácku a podávam :) Tu je pripravená Gibanica k ponúknutiu, a samozrejme, rovnako pripravíte aj ten zvyšok. Mne to vyšlo dnes na tri plechy, tak ten kopček na tácke krásne narástol. Dnes som ju nerobila pre žiadnu návštevu, iba pre nás doma, aj Filipko ju velmi ľúbi, tak ponúknite aj detičkám :). Vy si ju môžte aj večer dzobkať pri telke s vinčom v ruke, a mne ostáva vám len zapriať Dobrú chuť :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Lucia D. (lucvik) ID 13929 (21.1.2012, 11:48) |
prave som dopiekla a je to bajecne. |
ODPOVEDAŤ |
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (23.10.2008, 16:37) | |
Ahoj ja žijem v Slovinsku,ale takato gibanica sa tu nerobi a ani v BIH a ani v Srbiji. Vyzera uplne inač. Ked som bola na Sk tiež som použivala štrudlove cesto,aj plnka može byt,len ten tvar nie je ono.Ale vyzera super a myslim,že aj vynikajuco chuti. Ja mam v receptoch Syrnicu,je to podobne ako gibanica,ale nie je... | |
ODPOVEDAŤ |
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (24.10.2008, 22:00) | ||
achoj tak toto čo maš ty v receptoch ako gibanicu sa vola PUPOLJCI ja len tak aby si vedela pa | ||
ODPOVEDAŤ |
Eleonóra K. (deniseee) ID 1443, mimibazar.sk/deniseee (15.11.2008, 20:58) | |||
Ja mam tento recept zo Srbska, z Pazovej, ale myslim, ze dedinu od dediny sa to moze menit, a kazdy si prisposobi, ved kolko ludi, tolko chuti. Dokonca viem, ze ani tam nerobi kazdy clovek rovnako. A viem odtial aj ine recepty, co som videla pripravovat, ale recepty su to cisto rodinne a dedicne, takze ani mne nebol povedany uplne presny postup, lebo tieto recepty sa tam dedia z matky na dceru a nikomu dalsiemu nepovedia. Takto som videla pripravovat tzv. Kifle, a pod., ale ako som povedala, postup ako tvarovat a piect, a pod. to som videla, ale presne mnozstva surovnin... neviem. A asi sa nikdy neodzviem, no chapem to. | |||
ODPOVEDAŤ |
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (15.11.2008, 21:51) | ||||
Ja som to len tak napisala,ako ty vraviš, tieto recepty su dedične a vsade sa to inac vola,ja som o tomto vedela,že sa vola tak, a gibanicu poznam inu.. Ale zaklad je cesto, ktore je z muky a vody a oni to volaju,že urobia kore- ako kora u nas tak pa pa pa | ||||
ODPOVEDAŤ |
Eva M. (EvulikSC) ID 9497, mimibazar.sk/evuliksc (10.2.2008, 11:08) | |
Ahojko Nelka, ja mam tiez recept na gibanicu od svokry, len je trosku iny (mozno vylozim niekedy aj ja). Casto chodievame "dole" a cesto si nosim odtial a mrazim aby sme mohli gibanicu robit kedykolvek. Pocula som, ze vraj uz aj tu v Tescu sa da zohnat take, ale este som nehladala. Keby sa niekomu chcelo, tak skuste, snad najdete. Ja idem dnes vyskusat pre zmenu tento tvoj recept, urcite to bude eno nuno ) dam vediet... Pekny dnik a dakujem | |
ODPOVEDAŤ |
Zuzana L. (zuzanabed) ID 4955, mimibazar.sk/zuzanabed (11.5.2007, 23:38) | |
Super recept, Nelka! Všetkým nám gibanica veľmi chutila. | |
ODPOVEDAŤ |
Eleonóra K. (deniseee) ID 1443, mimibazar.sk/deniseee (12.5.2007, 15:21) | ||
Zuzi, ani nevies, ako veeeeelmi ma to tesi, ja sama ju totiz velmi lubim, tak som sa o tento recept musela podelit. Len teraz ledva nieco jem, odvcera ma totiz boli zlcnik, som netusila, co si sposobim, ked (prepac za vyraz) zozeriem, co som spahltnila, no ale tu to mam, a teraz ma caka dietka, no ale... pre mojich chlapov budem vypekat a vyvarat dalej, mne musi stacit aj vona | ||
ODPOVEDAŤ |
Naďa B. (Nadena) ID 1073 (9.5.2007, 20:41) |
Moooc dobry receptík , už odskúšaný na vlastnom jazýčku dokonca som ho stihla spravit uz 2x a kedže som mala po ruke aj bryndzu zamenila som ju za tvaroh a tiež sa potom len zaprášilo |
ODPOVEDAŤ |
Eleonóra K. (deniseee) ID 1443, mimibazar.sk/deniseee (9.5.2007, 22:52) | ||
Oooo, super . Som rada, ze sa podarilo, a este viac, ze chutilo | ||
ODPOVEDAŤ |
lucia Ď. (lucka001) ID 4368 (26.4.2007, 21:38) | |
na potretie ide kyslá alebo sladká smotana? | |
ODPOVEDAŤ |
Eleonóra K. (deniseee) ID 1443, mimibazar.sk/deniseee (27.4.2007, 20:05) | ||
V tomto recepte ide iba kysla smotana | ||
ODPOVEDAŤ |
Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (26.4.2007, 21:26) | |
Nórika či Deniseee toto vyzerá lááááákavo | |
ODPOVEDAŤ |
Eleonóra K. (deniseee) ID 1443, mimibazar.sk/deniseee (26.4.2007, 21:35) | ||
Fuficek, zda sa, ze uz ozaj budem musiet nieco urobit s prihlasovacim menom, lebo takto som inkognito . Ja som Nela | ||
ODPOVEDAŤ |
Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (26.4.2007, 22:07) | |||
Nelka to je jedno aké máš prihlasovacie meno,hlavné,že si dala super receptík | |||
ODPOVEDAŤ |
Andrea Š. (ajkagajka) ID 1976, mimibazar.sk/ajkagajka (26.4.2007, 14:07) |
Elenka vyzerá to super, určite vyskúšam Ale mám jeden dotaz: pozerala som u nás po "štrúdľovom ceste" (lebo som tu na mmb už niekde o ňom čítala) a nikde ho nemajú, tak by som rada vedela či môžem použiť napr. lístkové alebo si musím spraviť klasické na štrudľu. A aká je gramáž toho kupovaného štrúdľového? |
ODPOVEDAŤ |
Eleonóra K. (deniseee) ID 1443, mimibazar.sk/deniseee (26.4.2007, 14:20) | ||
Ahoj, štrúdlové cesto mávajú v obchode hneď vedla lístkového, ale hádam ani s lístkovým by nemal byť problém, len tie pláty musia byť ozaj tenulinké, tak musíš to lístkové dobre vyvaľkať. Inak, v Juhoslávii ti ho nepredávajú tak, ako tu, malo by sa brať 1/2 kg, ale ja u nás kupujem 4 bal. štrúdlového. A dostať ho v obyčajných Re.a potravinách, aj v Tes.u, tak vyskúšaj tam. A idem kuknúť obal, že koľko má ten jeden balíček cesta gr...min. 130 gr. Dúfam, že sa podari, daj potom vedieť. | ||
ODPOVEDAŤ |