. .. .. .. .. .. .
. .

Kura na smotane (sviečková) - RECEPT 13275

Adriana B. (Aďka27) ID 32431
.
Oblasť: Brezno
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 15.1.2008
Naposledy: 13.10.2014 22:10
Aktualizácia: 1.4.2011 10:18
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 77
RODINNÉ FOTOGRAFIE 115
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 8
RECEPTY 180
NÁVODY 0

KURACIE MÄSO A HYDINA

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov)


Kura na smotane (sviečková)


[ recept č. 13275 zo dňa  ]


Kura na smotane (sviečková)


POTREBNÉ PRÍSADY

Kuracie mäso – krídla, stehná, 3 väčšie petržleny, 5 kúskov väčšej mrkvy (600-700 g), 2 cibule, ¼ zeleru, 2 smotany na *šľahanie*, 4 lyžice bieleho vína, 6 lyžíc kryštálového cukru, soľ, citrón, 3 ks bobkového listu, 4 guličky nového korenia, 4 guličky celého čierneho korenia, polohrubá múka na zápražku a na zahustenie, mlieko, kúsok slaniny /alebo kožky zo slaniny/

POSTUP PRÍPRAVY

Toto je taký rýchlejší spôsob, ako si pripraviť obľúbenú sviečkovú. Samozrejme, môžete použiť pravú sviečkovicu, hovädzie, či bravčové stehno.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Zeleninu si očistíme
nakrájame na menšie kúsky
Kurča si naporcujem na menšie kúsky
Cibuľu pokrájam, na troške oleja opražím dosklovita,
pridám naporcované kurča aj s kožou, môžete pridať aj kuracie prsia, kožky zo slaniny, alebo trošku slaniny nakrájanej na menšie kúsky, orestujem z každej strany,
nakrájanú zeleninu (mrkvy dávam viac, aby bola omáčka hustejšia) a krátko opražím
Osolím, pridám nové a celé čierne korenie, bobkové listy a celé zalejem 2 l vody, tak, aby bol obsah hrnca prekrytý, pridám dve väčšie a hrubšie kolieska citrónu, zakryjem a udusím do mäkka.
V tlakovom to stačí na cca 30min. od stíšenia plameňa. Necháme vychladnúť a odložíme do chladničky. Ďalší deň nechám všetko znovu prevrieť, mäso vyberiem, ja dávam potom z neho kožu dole, vývar precedím, vyberiem len korenie, bobkový list a kožky (ak dáte slaninu, tak tú môžete nechať), vrátim zeleninu k vývaru
a tyčovým mixérom rozmixujem dohladka, aj s citrónovou kôrou. Ak by Vám mala prekážať, tak ju radšej pred mixovaním vyberte.
Na oleji urobím svetlú zápražku – len z navŕšenej lyžice polohrubej múky, osmahnem, vypnem a nechám vychladnúť.
Potom pridám rozmixovanú zeleninu s vývarom, premiešam so zápražkou a privediem do varu,
pridám cukor, soľ
a veľmi dôležitú ingredienciu – vííííínko,
smotanu na šľahanie, nechať prevrieť na min. aspoň 3-4 min.
podľa potreby dám ešte zátrepku, a tiež, ak treba, dochutiť cukrom a soľou. Na ďalší deň stačí zriediť troškou mlieka. Omáčka je hustejšia vďaka zelenine, je lahodá a jemne sladkokyslá. Podávame s knedľou, či cestovinami – my máme k nej radi makaróny, špagety :)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Čokoládovo-orechové guľky | Kura na smotane (sviečková) | Bravčové pečené na cibuli a šampiňónoch >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
ADRIANA M. (ADULKA25) ID 32836 (28.2.2012, 11:47)
Hotofka (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)mňam,mňam :-) :-) :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (16.5.2009, 21:55)
Adi, najbližšie robím podľa teba, tak nejako robím aj ja , len bez toho vínka a smotanu dávam sladkú (Y) (Y) len mám obavy, že podľa tvojho receptu nám bude aj 5l omáčky málo ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (17.5.2009, 17:59)
Ahoj Evka, ;-) budem len rada, vyskúšaj (jidlo) Potom mi daj vedieť, či chutilo (jidlo) (L) (L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Hanka K. (Kohan) ID 315, mimibazar.sk/kohan (24.4.2009, 12:58)
Aďka, skús to trebárs aj z bravčového stehna (Y) ... u nás sa za tým idú utĺcť ;-)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (24.4.2009, 13:05)
Hanka, robievam aj z bravčoviny, hovädziny :-) :-) :-) Aj nám veľmi chutí, 4 litre omáčky máme asi tak na dva obedy (smich) (hello)
ODPOVEDAŤ
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (24.4.2009, 12:41)
Spravím v nedeľu na obed. ^o) ^o) ^o) Milujem tú omáčku s knedľou. :-p
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (24.4.2009, 12:47)
:-) :-) :-) Jáj, veru, tej môžeme aj za vagón ;-) Tak nech Vám obedík chutí (D) (L)
ODPOVEDAŤ
maxacik1 m. (maxik1) ID 36562, mimibazar.sk/maxik1 (21.4.2009, 14:06)
Dnes sme mali na obedík :-), mňamka (child5) (child6) (child8)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (24.4.2009, 12:30)
:-) :-) :-) Ďakujem a teším sa, že chutilo (L) (L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Božena M. (winter) ID 79446 (21.4.2009, 7:05)
Vyzerá to dobručko.Otestujem uvidím.
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (24.4.2009, 12:28)
Ďakujem Boženka (F) (F) (F), treba skúsiť (jidlo)Túto sviečkovú som sa naučila od mamky, nechávam aj pácovať mäso v zeleninovom vývare, ale tá omáčka je skvelá (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu