končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) Fašírky so špenátom[ recept č. 12986 zo dňa 9.4.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY 4 rožky, 6 dl mlieka, 1 dl ovsených vločiek, 3 vajíčka, soľ, 3-4 lyžičky korenia na pečené kura /korenie na fašírky/, cibuľa, 2-3 strúčiky cesnaku, cca 200 g mrazeného špenátového pretlaku, 20 dkg syra na strúhanie*3 dl sójového granulátu, 3 dl vriacej vody, 1 bujón,* 4 dl strúhanky, strúhanka na obaľovanie POSTUP PRÍPRAVY *** OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI rožky nakrájame (ja dávam aj grahamové), zalejeme teplým mliekom, premiešame, primiešame ovsené vločky a necháme postáť aspoň 15 min. k sójovému granulátu prilejeme vriacu vodu, bujón, premiešame a necháme nabobtnať. Ak nemáte radi sóju, nemusíte ju tam dávať. celý obsah pridáme k namočeným rožkom, pridáme pretlačený cesnak, nakrájanú cibuľu, korenie (ja som použila korenie na fašírky, ale inokedy dávam korenie na pečené kura a je to s ním oveľa lepšie), pridáme vajíčka, špenát /ja si ho nechávam odkvapkať na sitku/ a vymiešame. primiešame nahrubo nastrúhaný syr, (výborný je aj údený) strúhanku, premiešame. zmes bude trošku lepkavejšia, aby fašírky neboli po upečení suché. Dochutíme soľou, vegetou a necháme postáť, aby sa strúhanka nasiakla. Do misy so strúhankou som dala väčšiu lyžicu zmesi, druhou lyžicou obsypala placku a vytvarovala fašírku - sú jemnejšie, ale nemusíte sa báť, že sa rozpadnú. Na plech dáme papier na pečenie, naukladáme fašírky a dáme upiecť na 200° C, cca 20-25 min. Strúhanka je na upečených trošku svetlejšia, ako keď ich vyprážate, tak treba nakuknúť do rúry, či už nie sú hotové. Upečené som jemne potrela olivovým olejom. Veľmi sa mi páčil nápad Aďky (adrika280) s pečenými fašírkami v muffinovej forme, takže druhá polovica zmesi sa piekla v nej – polka bola obalená v strúhanke, druhá bez – vymazala som formu olivovým olejom, naplnila ich viac ako do ¾-tín, vrch trošku zarovnala lyžičkou. Treba ich po upečení nechať trošku postáť a krásne sa dajú vybrať /tým bez strúhanky som trošku pomohla po okrajoch/ - tiež som ich potrela olivovým olejom. Fašírečky zvnútra vyzerajú takto a muffinková po rozlomení takto. Z celej dávky mi vyšlo 12 kúskov na plechu a 12 vo forme, takže dávku si kľudne upravte podľa potreby. Výborne sa k tomu hodí zelenina, dresing, na kolieska nakrájaná cibuľa....*Dobrú chuť* OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (9.4.2009, 10:37) | |
super napad so spenatom davam velke plus.Urcite vyskuuuuuusam.zatial davam do oblubenych.Adrianka ako vzdy,nesklamala si!!!! | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (9.4.2009, 21:39) | ||
Ľubka, si zlatá, ďakujem Máme veľmi radi zeleninové fašírky, tak kombinujem, čo sa dá Keď budeš môcť, vyskúšaj Želám Vám krásne sviatky | ||
ODPOVEDAŤ |
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (9.4.2009, 9:08) |
mnam Adka, ty uz mas aj navarene? si sikulka! vyzera to velmi lakavo a ocenujem grif s formou na muffinky a pecenim fasirok na plechu , fajn, ze si to pripomenula krasne velkonocne sviatky zelam |
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (9.4.2009, 9:17) | ||
Ahoj Evka To som kuchtila včera a ostalo nám aj na dnes. Už len čerstvé zemiačky a Tieto fašírky aj vyprážam, ale urobím si ich trošku hustejšie. Videla som aj tu, že fašírky pečú na plechu aj iné žienky a nápad s muffinkovou formou sa mi veľmi zapáčil Evka, ďakujem krásne, aj ja želám Tebe a Tvojim blízkym krásne sviatky | ||
ODPOVEDAŤ |