![]() |
Postup je veľmi jednoduchý. Slaninku pokrájame na kocky, cibuľu na mesiačiky, cesnak na plátky. Rozporcujeme kurča. Opražíme na rozpálenom oleji, vyberieme a pridáme slaninku a cibuľu. Trošku opražíme, vrátime mäsko. Pridáme citrón na štvrťky (pokiaľ nezoženie bez chemického ošetrenia, tak ošúpaný), bobkový list, zalejeme trochou vody (cca. 2 dcl) a 2 dcl vína, cesnak na plátky, korenie, bujón, vegeta. Dusíme domäkka. Potom kurča vyberieme, pridáme šampiňóny bez šťavy, vlejeme trochu brandy a flambujeme. Mne sa to síce ešte nepodarilo, lebo sa to rozriedi tou šťavičkou, že nestihnem, ale ved vy vyskúšajte. Prehrejeme. Nakoniec vložíme kurča a prehrejeme. Podávame s knedľou, haluškami alebo cestovinami a čučoriedkovým kompótom.
Dobrú chuť |