
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
CHUŤOVKY |
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 85 návštěvníkov) Slané dalamánky s ovsennými vločkami[ recept č. 1244 zo dňa 5.4.2007 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 400 g hladkej múky * 150 g ovsenných vločiek * 2 lyžičky soli * 3 dcl vlažného mlieka alebo sladkej smotany * na posypanie a potretie: trocha mlieka + hrubšia soľ, sézam alebo rasca * chlebové korenie (ak nemáte, nevadí) * KVÁSOK: kocka droždia * lyžička kryštálového cukru * štipka soli * vlažné mlieko POSTUP PRÍPRAVY Samozrejme, že ich nerobievam iba na sviatky, keď sa mi chce a premôžem svoju lenivosť, ktorá ma raz za čas zmohne, tak ich upečiem do mrazáku a nemusím v našej dedinke zháňať ráno o siedmej pečivo – aj tak je toto lepšieeeeee .... to sa samozrejme, chválim. No a čo!!! :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() 1. Na dosku si nachystajte kvások - do vlažného mlieka rozdrvte kocku kvasníc, šupnite do neho štipku soli a lyžičku kryštálového cukru. ![]() 2. Áno, Laurinka kvások poriadne premieša a nechá ho potom na príkaz prísnej mamičky na pokoji. ![]() 3. Odvážime si hladkú múku a 2x ju preosejeme. Preosievanie v žiadnom prípade neodkladajte do iných rúk. ![]() 4. Do misy odvážte ovesenné vločky. Nedávala som drvené, ani príliš jemné, ale obyčajné ovsenné vločky za 9,- Sk :-) ![]() 5. Do misy pridajte malú lyžičku-dve soli. ![]() 6. Ak máte chlebové korenie, pridajte. Ak nemáte, nevadí - v každom prípade ho vždy, keď ho raz za rok uvidím v obchode, kúpim. ![]() 7. Chlebového korenia pridávam asi za dve zarovnané polievkové lyžice. ![]() 8. Zmes poriadne premiešajte a pridajte vlažné mlieko, ![]() 9. ... ak kvások vykúka z hrnčeka, ![]() 10... tak prilejeme aj ten. Všetko dobre zmiešame - cesto bude veľmi husté, tak si ho preložte radšej na dosku. ![]() 11. Cesto vymieste, dajte do mysky-kysky na teplé miestečko vykysnúť. Cesto kyslo asi 2,5 hodinky. ![]() 12. Vykysnuté cesto nádherne voní a máte chuť ho zjesť surové. ![]() 13. Cesto poprášte múkou, premieste, vytvarujte valček a rozdeľte ho na rovnaké časti, z ktorých vytvarujete malé žemličky. Dalamánky preneste na plech, a nechajte ešte 20 minút kysnúť. ![]() 14. Nasledovný vercajch: sézam alebo rasca (čo Vám viac chutí), superostrý nožík a trocha mlieka na potretie dalamánok. ![]() 15. Žemličky potrite mliekom, ![]() 16. Dole papuľkou ich vyváľajte v sézame, ![]() 17. a ostrým nožíkom ich prekrojte do kríža. ![]() 18. Pečte pri teplote asi 180-190 stupňov 25-35 minút. ![]() 19. Výborne chutia teplé, sú mäkučké a výborne sa zmrazujú. ![]() 20. Kuk do vnútra. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
![]() | Milica K. (margoa) ID 23592 (11.12.2009, 23:20) |
vyzeraju uzasne, vyskusam ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Emilia D. (filmuska) ID 25200 (13.11.2009, 9:23) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | andrea o. (hillary) ID 61659 (21.9.2009, 14:07) |
Výborné dalamánky ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Veronika M. (veri00) ID 35315 (15.9.2009, 15:08) |
Dnes som piekla su velmi chutne ale nemala som chlebove korenie, miesto toho som dola rascu. A tiež som dola viac mliecka. Dakujem za recept. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
zuzana p. (polerka) ID 47930 (6.1.2009, 19:59) |
Milá filmuška, ďakujem za dobrú radu. Bolo to tým mliekom. Práve som ich vybrala z trúby. Sú úúúúžasné. Z. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Dr. Zdenka P. (zdenka131) ID 12491 (5.1.2009, 12:22) |
Ani mne sa nepodarili, tiež boli tvrdé a postupovala som presne podľa receptu. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (5.1.2009, 17:23) |
ako dlho si ich piekla? | ||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (5.1.2009, 11:58) |
hm, no moje dalamanky skor pripominaju hokejove puky... aj tvarom aj tvrdostou ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (2.1.2009, 22:41) |
Dá sa to zarobiť aj v Domácej pekárni a upiecť potom na plechu? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Emilia D. (filmuska) ID 25200 (2.1.2009, 23:01) |
presne tak som to robila aj ja | ||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (4.1.2009, 14:25) | |
A mam tam dat vsetko ako je v recepte, v akom poradi? Rada by som ich spravila, ale radsej sa pytam, nemam s tym este tolko skusenosti... | ||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
zuzana p. (polerka) ID 47930 (13.12.2008, 22:46) |
Tieto dalamánky vyzerajú ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Emilia D. (filmuska) ID 25200 (13.12.2008, 23:04) |
aj mne sa stalo to iste ked som ich piekla prvykrat... druhykrat som dala viac mlieka... tj mlieko co je v recepte som pouzila do cesta a na kvasok som pouzila este "extra davku" mlieka a boli nadychane | ||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (9.6.2008, 21:50) |
mnam tak aj toto vyskušame ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Emilia D. (filmuska) ID 25200 (7.5.2008, 18:11) |
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=191637 | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (19.2.2008, 21:03) |
neskusal ste niekto tieto buchticky s inom mukou ako hladkou?Aby boli este zdravsie? | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (8.6.2008, 15:43) |
lubka, robila som tieto skvele zemlicky opakovane a nahradila som cast muky spaldovou a cast amarantovou mukou a boli vyborne aj tak ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Martina K. (nojmanka) ID 618, mimibazar.sk/nojmanka (19.2.2008, 13:38) |
Vcera som piekla tieto dalamanky a su fakt mnamkove, ostala asi jedna zo 16 ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Emilia D. (filmuska) ID 25200 (19.2.2008, 20:27) |
si robila dvojitu davku ? alebo sa ti vazne podarilo z jednej davky cesta urobit 16 kuskov ? mne ich vyslo totiz len 9 ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Daniela Š. (Elke) ID 19833 (26.8.2007, 23:30) |
kedy ich budem piecť,žeby zajtra? ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Dr. Zdenka P. (zdenka131) ID 12491 (18.8.2007, 12:35) |
Dnes som ich piekla, sú výborné. Plech som natrela olejom. ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Martina V. (Martina1305) ID 11582, mimibazar.sk/martina1305 (17.8.2007, 21:09) |
Macka, plech pred pecenim treba potriet olejom?? |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |