. .. .. .. .. .. .
. .

Linecká mrežovaná torta - pomerne rýchla a chutná! - RECEPT 11814

Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 4.8.2008
Naposledy: 30.5.2020 22:37
Aktualizácia: 30.7.2013 20:35
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1
RODINNÉ FOTOGRAFIE 18
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 37
NÁVODY 0

TORTY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Linecká mrežovaná torta - pomerne rýchla a chutná!


[ recept č. 11814 zo dňa  ]


Linecká mrežovaná torta - pomerne rýchla a chutná!


POTREBNÉ PRÍSADY

Na krehké cesto: -350 g hladkej múky - 300 g masla - 200 g práškového cukru - 300 g neošúpaných mletých mandlí - strúhaná kôra z 1 citróna - 2 žĺtky - 1 zarovnaná káv. lyž. kypriaceho prášku - 1/4 káv. lyž. mletej škorice - 1/4 káv. lyž. mletých klinčekov - 1/2 balíčka vanilkového cukru - 1 pol. lyž. smotany - Ďalej: - 1 pol. lyž. smotany na šľahanie - 1 žĺtok - 2 pol. lyž. strúhanky - 350g ríbezľového alebo malinového džemu - práškový cukor na posypanie a poprípade 30 g mandľových plátkov na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Ja som si krehké cesto dala zarobiť do domácej pekárne a trvalo to asi 6 minút (program na obyčajné, nekysnuté cesto) a potom som ho ešte jemne ručne spracovala.

Ručne ho zarobíte takto: Nadrobíme maslo do múky, prisypeme práškový cukor a kypriaci prášok zmiešaný s mandľami, s koreninami, strúhanou citrónovou kôrou a vanilkovým cukrom. Nakoniec pridáme žĺtky so smotanou a cesto čo najrýchlejšie zamiesime. Rozdelíme na dve časti, utvoríme bochníky, zabalíme a nachvíľu odložíme do chladničky.

Rúru predhrejeme na 180 C. Na koláč môžeme použiť buď normálnu tortovú formu 26 cm alebo formu na tzv. "páje" ako som použila ja. Formu jemne vymažeme maslom. Väčší bochník rozvaľkáme na pomúčenej doske na 1,5 cm hrúbku a vložíme do tortovej formy. Pokiaľ robíme v tortovej forme tak ešte osobitne spravíme z cesta obruč a olemujeme ňou kruh. Ak máme formu na páj, tak cesto doň klasicky vtlačíme.
Okraj cesta tenko potrieme žĺtkom rozmiešaným so smotanou, ale dávame pozor, aby sa nedostalo na obruč, lebo pri pečení sa na ňu cesto prilepí.
Spodok cesta posypeme strúhankou a natrieme džemom.
Z druhého bochníka vytvarujeme asi 10 šúlčekov (koľko sa vám podarí) a zamrežujeme nimi celý koláč. Mriežky a okraje cesta potrieme žĺtkom. Okraje môžeme posypať mandľovými lupienkami.
Pečieme asi 45-50 min. na 180 C, ja som asi po 30 minútach znížila teplotu na 160 C. Treba to však strážiť!
Koláčik je hotový pomerne rýchlo, je jednoduchý a kto má rád džemíky, tak aj veľmi chutný!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Tuto je ešte relatívne v celku :)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Jednoducho famózny MEDOVO-ORECHOVÝ koláčik!!! | Linecká mrežovaná torta - pomerne rýchla a chutná! | Taliansky voňavý bylinkový chlieb >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu