Katarína P. (mamušík) ID 37209 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)
Pangas na cesnaku ,masle a víne
[ recept č. 11790 zo dňa 2.3.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
pangas jedno balenie(750g) , ozajstné maslo , veľa cesnaku , veľa petržlenovej vňate , soľ , čierne mleté korenie , gril korenie , biele víno
POSTUP PRÍPRAVY
Pangasa najprv nasolíme ,okoreníme /trochu/ a poprášime jemne gril korením, je jedno akým môžme použiť aj korenie na ryby.Pangasa necháme trochu postáť. Na panvici si necháme rozpustiť maslo ,nasypeme naň cesnak nakrájaný na plátky a položíme naň pangasa. Vrch pangasa bohato posypeme posekanou petržlenovou vňaťou a necháme ho opekať do zlatova .Asi po 5 min.otočíme a tiež opečieme. Ak je treba maslo pridáme podľa potreby. Potom vyberieme na tanier a do zvyšného výpeku prilejeme asi 2-3 polievkové lyžice bieleho vína ,necháme chvíľu prevrieť kým sa alkohol nevyparí. Vzniknutou šťavou polejeme pangasa priamo na tanier.Nemusíte sa báť ,že vám po dlhom opekaní cesnak zhorkne,práve naopak na masle dostane veľmi príjemnú orieškovú chuť. Podávame najlepšie s opekanými zemiakmi.
Tento recet je veľmi rýchly a naozaj V Y N I K A J Ú C I. Moja rodina ho zbožňuje, vyskúšajte a dáte mi za pravdu ,iný už ani robiť nebudete :-)))
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
ingrediencie na prípravu |
![]() |
takto je už nasolený,jemne okorenený a trochu posypaný gril korením |
![]() |
Tu už je na masle posypaný cesnak a práve vkladám pangasa. Naraz tam dávam vždy toľko kúskov koľko sa zmestí na panvicu. |
![]() |
Posypeme vrch bohato petžlenovou vňaťou a opekáme do zlatova s každej strany. |
![]() |
Do výpeku prilejeme biele víno a trochu povaríme. |
![]() |
Šťavu nalejeme na opečeného pangasa. |
![]() |
A je to hotové môžme si pochutnať. Mňááám teraz som ho robila a aj tak mi tečú naň slinky :-))) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Janka T. (takaJanka) ID 29118 (1.1.2010, 23:14) |
fantastické veeeľmi sa teším že som sa dala nalákať a recept vyskúšala celá rodina sa oblizovala a to som celý obed zvládla do pol hodinky ďakujeme  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Katarína P. (mamušík) ID 37209 (3.1.2010, 20:45) |
No super že sa podarilo a naozaj je na tom to dobré ako rýchlo sa všetko dá urobiť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarína P. (mamušík) ID 37209 (1.4.2009, 18:15) |
som potešená  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana C. (Xsenova) ID 84702 (31.3.2009, 10:35) |
veeeeeeeeeeeeeeeeeeeelmi chutilo dakujeme za inspiraciu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana G. (Zuzug) ID 38180 (27.3.2009, 15:05) |
Mnam mnam a este raz mnam. Obed sa vydaril podla tohoto receptu uplne skvele, urcite ho budem robit castejsie. Ja som k tomu spravila zemiakovu kasu a bola to tiez skvela kombinacia.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Katarína P. (mamušík) ID 37209 (27.3.2009, 17:22) |
V postate je jedno aká je príloha ,hlavná je ryba a ta je božská . ,som veľmi rada ,že tak chutilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Miroslava P. (Sisko) ID 18120, mimibazar.sk/sisko (6.3.2009, 15:17) |
odskúšané, chutilo. To vínko si určite dajte k tejto dobrej večeri  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Katarína P. (mamušík) ID 37209 (6.3.2009, 17:27) |
So veľmi potešená ,že chutilo , a to vínko je samozrejmá vec  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |