Miriam Š. (happyMia) ID 26271 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)
Apfelkuchen - Super jablkový koláčik
[ recept č. 11749 zo dňa 1.3.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
300 gr margarínu (Hera, Palmarin), 300 gr. polohrubej múky, 200 gr. pomletých orechov, 250 gr. kryštálového cukru, 4 žĺtka, 1 kg jabĺk, škorica, Na penu: 4 bielka, 160 gr. kryštálového cukru
POSTUP PRÍPRAVY
V obrázkovom postupe...
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Múku, zmäknutý margarín, žĺtka, orechy a cukor zmiešame rukou - je to také husté cesto, ktoré musíte rukou poriadne poroztláčať na plech. Plech potieram zbytkom margarínu, ktorý zostane na obale. |
![]() |
Ošúpané očistené jablká (1-1,2 kg) nastrúhame na cesto na tenučké plátky,strúhadlom na uhorkový šalát. Trošku ich popritláčame. |
![]() |
Jabĺčka poprášime škoricou, a zostalo mi trochu posekaných orechov, tak som ich tam pridala. Normálne ich nedávam, ale určite tomu neublížia. |
![]() |
4 bielka si vyšlaháme mixérom. Ja si najprv vyšľahám bielka s troškou soli, a až keď sú bielka vyšľahané pridám kryšt. cukor a šľahám, až kým sa cukor úplne nerozpustí.
Ak vam truba pecie prisilno, dajte bielka az tak ku koncu pecenia, tak vam neprihori. |
![]() |
Penu rovnomerne poroztierame na jabĺčka. Tie mandle som tam dala len na ozdobu, ale nakoniec mi aj trošku prihoreli, takže ich tam nabudúce už nebudem dávať. :-))) |
![]() |
Piecť na 175´C - 180´C, cca 1 hodinu. Nechať vychladnúť a papať. |
![]() |
Tu je výsledok - jednoduchý, rýchly a chutný koláčik. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Liana R. (liaro) ID 62105 (22.10.2011, 20:05) |
Paradne to vyzera!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana R. (janarov) ID 116521 (22.10.2011, 19:33) |
parada |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Ivana R. (ivucha) ID 137905 (13.2.2010, 8:50) |
Koláčik je výborný , ale ten sneh bol zhora trošku pripálený . Netreba ho piecť v spodnej časti rúry ? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Miriam Š. (happyMia) ID 26271 (2.3.2010, 19:27) |
ja ho peciem vzdy v strede, a radsej na slabsom ako silnejsom stupni. ale kazda rura je ina, treba skusit, mozno fakt staci piect na spodu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Miriam Š. (happyMia) ID 26271 (2.3.2010, 19:25) |
ja ho peciem vzdy v strede, a radsej na slabsom ako silnejsom stupni. ale kazda rura je ina, treba skusit, mozno fakt staci piect na spodu..  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | alije k. (alka36) ID 79302 (30.10.2009, 12:20) |
dakujem za recept uz som ho 2krat piekla mal velky uspech a je vyborny  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | alije k. (alka36) ID 79302 (11.10.2009, 17:25) |
to je urcite dobrotka isto vyskusam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Naďa K. (Nada K.) ID 89547 (5.10.2009, 22:05) |
Tento koláčik vyzerá strašne chutne , určite ho čoskoro v tejto jabĺčkovej sezóne spravím!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia S. (petrofka) ID 116803 (11.10.2009, 17:00) |
Ja ho práve pečiem, tak dúfam, že bude dobrunkýýý  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |