končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Miriam Š. (happyMia) ID 26271 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov) Apfelkuchen - Super jablkový koláčik[ recept č. 11749 zo dňa 1.3.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY 300 gr margarínu (Hera, Palmarin), 300 gr. polohrubej múky, 200 gr. pomletých orechov, 250 gr. kryštálového cukru, 4 žĺtka, 1 kg jabĺk, škorica, Na penu: 4 bielka, 160 gr. kryštálového cukru POSTUP PRÍPRAVY V obrázkovom postupe... OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Múku, zmäknutý margarín, žĺtka, orechy a cukor zmiešame rukou - je to také husté cesto, ktoré musíte rukou poriadne poroztláčať na plech. Plech potieram zbytkom margarínu, ktorý zostane na obale. Ošúpané očistené jablká (1-1,2 kg) nastrúhame na cesto na tenučké plátky,strúhadlom na uhorkový šalát. Trošku ich popritláčame. Jabĺčka poprášime škoricou, a zostalo mi trochu posekaných orechov, tak som ich tam pridala. Normálne ich nedávam, ale určite tomu neublížia. 4 bielka si vyšlaháme mixérom. Ja si najprv vyšľahám bielka s troškou soli, a až keď sú bielka vyšľahané pridám kryšt. cukor a šľahám, až kým sa cukor úplne nerozpustí. Ak vam truba pecie prisilno, dajte bielka az tak ku koncu pecenia, tak vam neprihori. Penu rovnomerne poroztierame na jabĺčka. Tie mandle som tam dala len na ozdobu, ale nakoniec mi aj trošku prihoreli, takže ich tam nabudúce už nebudem dávať. :-))) Piecť na 175´C - 180´C, cca 1 hodinu. Nechať vychladnúť a papať. Tu je výsledok - jednoduchý, rýchly a chutný koláčik. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Liana R. (liaro) ID 62105 (22.10.2011, 20:05) |
Paradne to vyzera!!! |
ODPOVEDAŤ |
Jana R. (janarov) ID 116521 (22.10.2011, 19:33) |
parada |
ODPOVEDAŤ |
Mária P. (Mayka) ID 13577 (13.2.2010, 8:58) | |
ODPOVEDAŤ |
Ivana R. (ivucha) ID 137905 (13.2.2010, 8:50) |
Koláčik je výborný , ale ten sneh bol zhora trošku pripálený . Netreba ho piecť v spodnej časti rúry ? |
ODPOVEDAŤ |
Miriam Š. (happyMia) ID 26271 (2.3.2010, 19:27) | ||
ja ho peciem vzdy v strede, a radsej na slabsom ako silnejsom stupni. ale kazda rura je ina, treba skusit, mozno fakt staci piect na spodu | ||
ODPOVEDAŤ |
Miriam Š. (happyMia) ID 26271 (2.3.2010, 19:25) | ||
ja ho peciem vzdy v strede, a radsej na slabsom ako silnejsom stupni. ale kazda rura je ina, treba skusit, mozno fakt staci piect na spodu.. | ||
ODPOVEDAŤ |
alije k. (alka36) ID 79302 (30.10.2009, 12:20) | |
dakujem za recept uz som ho 2krat piekla mal velky uspech a je vyborny | |
ODPOVEDAŤ |
alije k. (alka36) ID 79302 (11.10.2009, 17:25) | |
to je urcite dobrotka isto vyskusam | |
ODPOVEDAŤ |
Naďa K. (Nada K.) ID 89547 (5.10.2009, 22:05) | |
Tento koláčik vyzerá strašne chutne , určite ho čoskoro v tejto jabĺčkovej sezóne spravím! | |
ODPOVEDAŤ |
Lucia S. (petrofka) ID 116803 (11.10.2009, 17:00) | ||
Ja ho práve pečiem, tak dúfam, že bude dobrunkýýý | ||
ODPOVEDAŤ |