
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
BRAVČOVÉ MÄSO |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Bravčové na šampiňónoch[ recept č. 11653 zo dňa 27.2.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Cca 800 g bravčového pliecka (stehna), 2 lyžice oleja, mleté čierne korenie, lyžička mletého ďumbiera (zázvoru), 2-3 strúčiky cesnaku, 2 lyžice bieleho vína (nemusí byť), kocka hubového bujónu, 250 g čerstvých šampiňónov, pór- spodná časť, 1 väčšia cibuľa, 1 lyžička mletej rasce, 1 lyžička grilovacieho korenia, olej, soľ, voda, strúhanka. POSTUP PRÍPRAVY *** OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() Bravčové pliecko nakrájame na menšie a tenšie kúsky, či rezance /môžete použiť aj bravčové stehno, ale z pliecka je to jemnejšie/, ![]() pridáme olej, ![]() štipku mletého čierneho korenia, trošku soli, lyžičku mletého ďumbiera, ![]() cesnak nakrájaný na tenké plátky, ![]() pridáme víno, nemusíte ho dávať, ale má to trošku výraznejšiu a jemnejšiu chuť a alkohol sa varením odparí ![]() všetko premiešame a necháme postáť aspoň 4 hodinky. Alebo aj na noc do chladničky. ![]() Než začneme dusiť mäsko, očistíme šampiňóny a nakrájame na tenšie plátky, cibuľu a pór na tenšie kolieska, ![]() Do hrnca nalejeme trošku oleja, pridáme mäso, hubový bujón, ![]() šampiňóny, ![]() pór, cibuľu, ![]() za lyžičku mletej rasce a všetko spolu orestujeme. ![]() Zalejeme vodou, do tlakového hrnca stačí cca 7 dl, v klasickom bude treba asi trošku podlievať, udusíme do mäkka. V tlakovom som dusila cca 25 min. ![]() Na udusené pridáme za lyžičku grilovacieho korenia, podlejeme ešte 1 dl vody, premiešame, necháme prevrieť ![]() a pridáme na zahustenie 1 zarovnanú lyžicu strúhanky. Povaríme cca 1 min., odstavíme. ![]() Podávame so zemiakmi, ryžou, cestovinou, alebo na večeru s pečivom. My sme mali slovenskú ryžu a jablkový kompót. *Dobrú chuť* OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
![]() | Sabča Š. (Sabuliatko) ID 113763, mimibazar.sk/Sabuliatko (30.7.2011, 23:17) |
u nás bude zajtra, ešteže mi to pripomína, aby som z mraziaka vybrala mäsooooooo ![]() ![]() ale už sa na to teším, vyzerá to ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (30.7.2011, 19:50) |
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=816348 Aďka pochutnali sme si ďakujeme ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Lenka T. (lenka0921) ID 107666 (4.9.2009, 13:46) |
tento receptik je vynikajuci.U nas velmi oblubeny.... Robime ho velmi casto..... Kazdemu odporucam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |