
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
SLADKÉ JEDLÁ |
Monika K. (julina) ID 9133 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Suprové šišky[ recept č. 11652 zo dňa 27.2.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 0,5 kg hladkej múky 0,5 kg polohrubej múky 0,25 kg práškového cukru 1 kvasnice mlieko trochu rumu - 1-2 polievkové lyžice 3 žĺtka 1/3 palmarínu alebo masla štipka soli olej na smaženie lekvár alebo tvaroh alebo šľahačka na zdobenie alebo sneh z bielok POSTUP PRÍPRAVY Kvasnice necháme nakysnúť s trochou cukru v mlieku, do misy dáme všetky prísady, maslo pridáme roztopené, zohriate. Cesto uhnetieme v robote alebo vareškou ručne, musí byť vláčne, nie ťažké, necháme nakysnúť asi 3,4 hodinu, povykrajujeme pohárom - ja som mala veľký pivový okrúhle šišky, znova necháme nakysnúť asi 20-25 minút a vyprážame v teflónnovej panvici na dostatočnom množstve oleji - aby boli do polovičky ponorené, obraciame a smažíme z oboch strán. Prvú rokrojíme, aby sme videli, či je vo vnútri hotová. Potom oheň tomu prispôsobime, lepšie smažiť na miernom a dlhšie. Ozdobíme cukrom, lekvárom, tvarohom, šľahačkou alebo penou z bielok, ktoré nám zostali. Sú naozaj suprové! |
Elena J. (elejok) ID 86865, mimibazar.sk/elejok (1.6.2010, 12:13) |
![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |