
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Denisa D. (Dena1) ID 8426 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) HRUŠKOVÝ KOLÁČ SO ŠKORICOU[ recept č. 11336 zo dňa 18.2.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY 220g hl.múky 100g masla 50g prášk.cukru štipka soli 500g hrušiek 1balíček škoricového cukru zmes z 30g prášk.cukru+1lyžičky škorice+2žĺtky+300ml smotany (al.kyslá smotana) POSTUP PRÍPRAVY Muku spracujeme so zmäknutým maslom, prášk.cukrom a soľou. Cesto natlačíme do maslom vymstenej formy, dáme naň olúpané a pozdĺžne na plátky nakrájané hrušky,posypeme škoricovým cukrom aupečiem v rúre mierne doružova. Medzitým si pripravíme zmes z cukru,škorice,žĺtkov a smotany. Predpečený korpus zalejeme touto zmesou a pečieme cca 30min. pri 160°C, kým zmes nestuhne. Vychladnutý koláč môžeme ešte pocukrovať. Namiesto čerstvých hrušiek je možné pužiť tiež hruškový kompót. Vlastná skúsenosť. Koláč je chutnejší s kyslou smotanou a je možné použiť aj slivky alebo broskyne. |