. .. .. .. .. .. .
. .

Francúzska čokoládová torta***Superrýchlovka*** - RECEPT 11319

TORTY

ID 32399 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 77 návštěvníkov)


Francúzska čokoládová torta***Superrýchlovka***


[ recept č. 11319 zo dňa  ]


Francúzska čokoládová torta***Superrýchlovka***


POTREBNÉ PRÍSADY

Gateau au chocolat - táto tortička je pripravená raz dva. Je to síce kalorická bomba, ale decká ju milujú a je ideálna na detské párty. Budeme potrebovať: 250g čokolády na varenie 250 g margarínu ( maslo, palmarín...) 2 PL mlieka 250g kryštál.cukru 6 vajec 4 PL hladkej múky

POSTUP PRÍPRAVY

Postup som sa snažila nafotiť...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Čokoládu, mlieko, cukor, maslo dáme do hrnca roztopiť, nemusíme variť...


...do mierne vychladnutého (to aby sa vám zo žĺtkov nespravila praženica) pridáme žĺtka a múku, dobre premiešame a ľahúčko pridáme tuhý, ale naozaj najtuhší aký sa vám podarí sneh...


...vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy... ( do tohto koláčika nejde prášok do pečiva, bude dvíhať len pomocou snehu z bielok, preto sa snažte sneh moc v ceste nepremiešavať!!!!


...pečieme pri teplote 180 až 200°C asi 15-20 minút. Ide o to, aby bol koláčik na vrchu pekne chrumkavučký, rozmýšľala som, čomu tú kôrku prirovnať...je to ako na laskonkách, ale veľmi jemnučká :-)) a vo vnútri musí byť akoby nedopečený, taký ??? mokrý a mastný, nie je na škodu, keď vám po rozkrojení vnútro trošku vyteká. Mne sa to dnes nepodarilo, piekla som ho trošku dlhšie, nechcela som, aby bol naozaj surový :-))


...tu je z boku krásne vidieť, aký by mal byť. Môže byť aj tekutejší, je to len lepšie :-)) Chce to trošku praxe, aby sme odhadli, kedy mu je dosť pečenia.


...toto som našla na francúzskom nete, je to čokoládové fondant... to je doplnok pre Evku :-))


... aj toto som našla na webe, takto to pečú francúzi, tak som sa ani moc nekopla :-))



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< ZAPECENE KURCA S KYSLOU KAPUSTOU. | Francúzska čokoládová torta***Superrýchlovka*** | Syrovo-šunkové žemličky z lístkového cesta (EmKa ID633) >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 24 (zobrazuje sa 21-24)<< predošlé 1, 2
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (19.2.2009, 22:18)
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5804
ODPOVEDAŤ
Elena M. (Eyka) ID 32399, mimibazar.sk/eyka (19.2.2009, 23:19)
:-o :-o :-o no vidíš, ja som vravela, že je super :-p :-p :-p :-p. Sú tam trošku iné pomery, ale v podstate je to to isté (^) (^) A ako vidím, Duška to má tiež z FR :-$ :-$ :-$ Je to proste úžasná krajina (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower)
ODPOVEDAŤ
Darina R. (dadulka19) ID 8655, mimibazar.sk/dadulka19 (18.2.2009, 12:43)
(clamp)
ODPOVEDAŤ
Elena M. (Eyka) ID 32399, mimibazar.sk/eyka (20.2.2009, 8:19)
(L) (L)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (18.2.2009, 8:17)
(Y) mnam, vyzera uzasne a o chuti tiez nepochybujem (Y)
ODPOVEDAŤ
Elena M. (Eyka) ID 32399, mimibazar.sk/eyka (18.2.2009, 8:49)
Veru, je fantastický (zajic) (zajic) Ale mne najviac chutí ešte keď je teplučký, taký vlažný, vtedy je tá čokoládka veľmi voňavá (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (18.2.2009, 8:58)
och,nerob... idem do skoly a budem slintat cely den ;-)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (17.2.2009, 20:29)
no, to vyzerá dobre, to je ten včera slúbený, že (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) len by som chcela vedieť, aký má priemer tá forma a asi ako musí byť vysoka (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Elena M. (Eyka) ID 32399, mimibazar.sk/eyka (17.2.2009, 20:35)
Tak to je rýchlovka, ešte len som dokončila obrázkový postup ;-) ;-) Táto moja forma je dosť veľká, čím menšiu formu použiješ, tým bude vyšší (logické (H)) a tým menej bude prepečený (^) (^) (^) A o to nám vlastne ide. Neviem, či poznáš francúzske "fondant", je to ako čoko mufinka, ale keď ju rozkrojíš, tak z nej vytečie čokoláda. Je to fantastické....zháňam na to recept (jidlo) (jidlo) (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Ivana ž. (ikana78) ID 80297, mimibazar.sk/ikana78 (17.2.2009, 20:45)
nieco podobne som robila :-)skus rozdelit cesto po lyziciach do mafinovych formiciek plus malu kocku jemnej cokoladky a upiect ako radis (Y) mam niekde recept aj na original ;-) ked najdem poslem
ODPOVEDAŤ
Elena M. (Eyka) ID 32399, mimibazar.sk/eyka (17.2.2009, 20:49)
Tak to ti budem do smrti zaviazaná ;-) ;-) ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Ivana ž. (ikana78) ID 80297, mimibazar.sk/ikana78 (17.2.2009, 20:53)
to neemusiis :-$
ODPOVEDAŤ
Celkom: 24 (zobrazuje sa 21-24)<< predošlé 1, 2
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu