. .. .. .. .. .. .
. .

Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.

Tešíme sa na vás.

Kuracie rezne alá Kozlík-súťaž - RECEPT 1066

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

SÚŤAŽ

ID 3146 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)


Kuracie rezne alá Kozlík-súťaž


[ recept č. 1066 zo dňa  ]


Kuracie rezne alá Kozlík-súťaž


POTREBNÉ PRÍSADY

800g kuracích pŕs, 1 stredne veľký pór, 1 väčšia cibuľa, 2-3 vajíčka, 1 konzerva šampiňónov, 15dkg tvrdého syra (postrúhaný), 3 strúčiky cesnaku, 100 ml oleja (možno aj menej), 1 KL soli, 1 KL korenia gyros, 1/2 KL čierneho korenia.

Tento recept je stavaný na kuracie (hydinové mäsko), ale keďže som mala momentálne doma len bravčové stehno, bola to taká malá premiéra. Ale chutilo nám.


POSTUP PRÍPRAVY

Rezne naklepeme a narežeme okraje (aby sa nám pri pečení nepokrútili). Posypeme pripravenou zmesou korenín (soľ+gyros+čierne korenie) a necháme odstáť aspoň 2hodinky. Počas tohoto "oddychového" času ani chvíľku neoddychujeme, ale pripravíme si suroviny na plnku (umyjeme, očistíme, nakrájame, rozšľaháme, prepasírujeme).
Odležané rezne sprudka opečieme z obidvoch strán a poukladáme tesne vedľa seba na plech.
Plnka: Do výpeku pridáme nakrájanú cibuľu a pór, chvíľku orestujeme a pridáme aj šampiňóny a posmažíme cca 10minút. Už nesolíme (nakoľko výpek sám o sebe je už slaný a syr, ktorý budeme pridávať tiež)! Panvičku zložíme z ohňa a ešte do horúceho prilejeme rozmiešané vajíčka s pretlačeným cesnakom. Už nesmažíme! Do takejto riedkej (polosurovej) omeletky postupne prisýpame postrúhaný syr a tým ju vlastne zahustíme.
Touto plnkou urobíme kôpky na opečené rezne a vložíme do predhriatej rúry na cca 45min. (pri kuracom mäsku aj kratšie) Pečieme pri 175 stupňoch.
Podávame s dusenou zeleninou alebo ryžou.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Ponarezujeme okraje rezňov.
Rezne si naklepeme.
Pripravíme si zmes korenín.
Okorenené mäsko necháme odležať najlepšie do druhého dňa, ale kto má naponáhlo može po 2 hodinkách už opekať.
Toto budeme potrebovať na plnku. Takže umyjem, očistíme, nakrájame, nastrúhame, prepasírujeme. Jednoducho vypĺňame voľný čas. :)
Rezne sprudka opečieme z obidvoch strán a poukladáme na pripravený plech.
Vo výpeku orestujeme cibuľku, pórik, šampiňóny.(Vo výpeku je to chutnejšie, ale kto sa bojí prepáleného oleja, nech to robí na čerstvom)
Oheň vypneme a na panvičku ešte za horúca vylejeme vajíčka s prepasírovaným cesnakom. Už nesmažte. Dopečieme to neskôr v rúre. Postupne prisypeme postrúhaný syr na zahustenie.
Na plechu robíme z pripravenej plnky kôpky na rezne. A potom s nimi už len šup do vyhriatej rúry na cca 45 minút. (kto chce môže podliať trochou vody alebo vývaru, budú šťavnatejšie)
Ak Vám zostalo trochu syra môžete ním pred koncom pečenia ešte raz posypať rezne. Ale pečte už len chvíľku, aby sa syr len roztopil a pekne zozlatavel.
Podávame s čímkoľvek čo Vám chutí. Ja som robila ryžu na mrkvičke.
Dobrú chuť.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Kalerábova omáčka so zemiačikmi | Kuracie rezne alá Kozlík-súťaž | Ryža na mrkve >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (23.8.2015, 7:28)
(Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta R. (Ivkarybka) ID 865, mimibazar.sk/ivkarybka (4.2.2009, 11:07)
Ahoj Janka, ďakujem krásne za receptík. Veľmi nám chutilo. Odporúčam všetkým
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu