. .. .. .. .. .. .
. .

tuniak a la ja a toscanske zemiacky:o) - RECEPT 10582

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

RYBY A DARY MORA

ID 20849 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |


tuniak a la ja a toscanske zemiacky:o)


[ recept č. 10582 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

Tuniak-čerstvý- steaky, zemiaky, cesnak, soľ, oliv.olej, petržlenová vňať, drvená rasca, citrónová štava, rozmarín, provensálske korenie

POSTUP PRÍPRAVY

dnes som natrafila v obchode na nadherneho cerstveho tuniaka a tak som neodolala. vzhladom na jeho cenu som si dovolila kupit iba tri steaky (cca 1-1,5cm hrube). no kedze som nemala cas nechat ho marinovat a ja osobne mam ryby rada co najcerstvejsie, tak som po umyla ,osusila a posolila. potom som kazdy steak pokvapkala trosku citronovou stavou a na jednu stranu som na jemno podrvila provensalske korenie (kedze som nic vhodnejsie nenasla). Nakoniec to bola vyborna volba. podotykam ze tento obedik s velkou chutou papal aj moj 2,5rocny synátor. Preto nesolim vela (alebo nieco vobec -uz také 3roky, a dospelak si moze dosolit podla lubovole pri servírovaní) ..mam vybornu teflonovu panivcu, na ktoru som dala trosku olivoveho oleja (iny uz ani nepouzivam). ked bola zohriata, vlozila som na nu steaky a z kazdej strany niekolko malo minut piekla -pozerajte kazdu stranu, podla toho ci mate radi trosku pripecene alebo nie. je to VELMI RYCHLE "jedlo". no a kedze zemiaky zaberu trochu viac casu, tak som ich robila skor- ideal je ak do vody so zemiakmi (nakrajane na vacsie hranolceky,alebo kusky) date drvenu rascu a susenu drvenu petrzlenovu vnat.. no a torsku soli. vriet ich nechame len tak 2 minutky, potom scedime a dame na pekac, ktory predtym potriete oliv.olejom. k zemiakom dalej pridáme cesnak (cely alebo nakrajany na polovice max. na stvrtky) a rozmarin (ja pouzivam nedrveny, cely. ak mate doma v lete aj cerstvy mozete ho pridat -take cele stebla). potom pripadne este dosypem petrzlenovu vnat. cele to premiesam a dam zepiect do rury,tak aby sa na povrchu krasne prepiekli do zlatohneda.
<< kabelka | tuniak a la ja a toscanske zemiacky:o) | moje prve auto >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jana R. (Tylili) ID 58990 (20.2.2012, 11:43)
znie to výborne (pl) idem vyskúšať ^o)
ODPOVEDAŤ
Slavka H. (hoska) ID 31567 (20.3.2009, 6:19)
zaujali ma hlavne tie zemiacky (Y) (Y)dnes vyskusam ^o) (hello)
ODPOVEDAŤ
Jana C. (janava) ID 20849, mimibazar.sk/janava (24.3.2009, 11:05)
tak nech sa vydaria, odkedy som ich začala robiť, môj muž by ich jedol stále :-D... no tak ho musím niekedy krotiť.. pravdou je, že mám doma jedno špeciálne korenie z Talianska na zemiaky, ale keď som ho chcela niečím nahradiť, vymyslela som si toto, a je to moc moc chutné a dosť podobné. podľa mňa je tam práve veľmi dobrý ten cesnak a rozmarín s petržlen.vňaťou, no a keď sa zemiaky varia spolu s rascou. inak sa potom môžu podávať aj s takou orestovanou paprikou roznych farieb. alebo inou zeleninkou a je to ako hotové celé jedlo.
snáď sa teda stanú aj vaše obľúbené ;-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu