
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Katarina K. (katarina218) ID 25412 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) BRAVČOVA KRKOVIČKA S PROVENSALSKYM KORENÍM[ recept č. 10537 zo dňa 23.1.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY 500 g bravčovej krkovičky 4 lyžičky provensalskeho korenia 1 lyžička kari korenia 1 lyžička vegety 1 lyžička soli 1 lyžička grilovacieho korenia 1 lyžička sojovej omačky 1 lyžička worchestrovej omačky 2 lyžičky olivoveho oleja 2 vačšie cibule 2 stručky cesnaku 10 čerstvých šampionov POSTUP PRÍPRAVY Maso si nakrajame na rezne a potom na asi 1 cm sliže. Dame ho do misy kde pridáme všetky koreniny a olej. Dobre všetko spolu premiešame a necháme asi 2 hodiny odpočívať. Na oleji si spenime cibuľu nakrajanú na mesiačiky a potom pridáme aj cesnak na koliečka pokrájaný. Keď je cibula s cesnakom orestovana pridame maso a sprudka ho opečieme, stišime plameň, podlejeme troškou vody a nechame dusiť, sem tam premiešame a dolejeme vodu. Asi po 20 minutach dusenia pridame na polovice nakrájané šampiony a dodusíme. Vodu k masu pridavame opatrne aby maso neplavalo vo vode, ale aby sa len dusilo. Ak chceme viac šťavy tak si do 2 dcl vody dame 1 lyžičku hladkej muky, premiešame a vlejeme do masa a nechame prejsť varom. Na koniec ked odstavime maso z plamena pridame ešte 1 lyžičku provensalskeho korenia a premiešame. Podavame s ryžou alebo opekanymi zemiakmi. |