
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
RYŽA A CESTOVINY |
Miriam Š. (happyMia) ID 26271 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Lososové cestoviny - al Salmone[ recept č. 10474 zo dňa 20.1.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY cestoviny ľubovoľného typu( mašličky, špagety, penne,...) 1 téglik nepravého drveného lososa, cca 2 hrste nastrúhaného parmezánu (ale ak nie je, môže sa použiť aj iný tvrdý syr) 300-500 ml sladkej smotany ( stačí aj 10 %-ná), 2-3 strúčky cesnaku, vňatka POSTUP PRÍPRAVY Najprv si dáme variť cestoviny a medzitým si pripravíme omáčku: ( Množstvo je tak na 500 gr. cestovín) Celý téglik drveného lososa dáme na panvicu nachvíľu opražiť, k tomu pridáme roztlačený cesnak. Chvíľočku popražíme, zalejeme smotanou a pridáme vňaťku. Necháme povariť 5 min, kým omáčka trošku zhustne. Ale aby nezhustla úplne, pretože keď sa pridá syr, omáčka ešte zhustne. Ja to robím tak, že uvarené cestoviny nakoniec ešte pridám k omáčke a nechám to ešte celé povariť, až nakoniec primiešam postrúhaný parmezán. Omáčka potom pekne zhustne a nalepí sa rovnomerne na všetky cestovinky. Cestoviny sú krásne ružové, na foto to tak nie je vidieť. UPOZORŇUJEM: omáčku v žiadnom prípade nesoliť, pretože losos aj parmezán sú dosť slané. Aj vodu na cestoviny osoliť len s mierou. Celá príprava trvá tak 15 min. |
Ivana M. (ivula*) ID 14871 (21.1.2009, 8:12) |
Vyzerá to dobre. Mirka, myslíš, že tam môžem dať aj sušený parmezán? Alebo sa viacej hodí čerstvo nastrúhaný? Ivana |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Miriam Š. (happyMia) ID 26271 (21.1.2009, 18:56) |
Ahoj Iva, už som to skúšala aj so sušeným parmezánom, je to v pohode. Ale mne viac chutí čerstvo nastrúhaný. Ja si vždy kúpim 200gr trojuholníček a mám ho v chladničke aj 1/2 roka (nepokazí sa) ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Ivana M. (ivula*) ID 14871 (24.2.2009, 15:24) | |
No vieš, Mirka, u nás taký trojuholníček vydrží ledva 1-2 týždne... Preto mám vždy v zásobe sušený. ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |