
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
MÚČNIKY, POHÁRE |
Zuzana G. (belinka21) ID 14991 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) CHLIEB[ recept č. 10307 zo dňa 15.1.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 3-4 varené zemiaky v šupke, 1 kg hladkej múky, 3 lyžičky octu, 2 lyžičky soli, 1 lyžička rasce, kocka kvasníc, 6 dcl vody POSTUP PRÍPRAVY Postrúhané zemiaky, múku a ostatné prísady spolu dobre vymiesime. Vykysnuté cesto ešte 1-krát vymiesime a necháme znovu nakysnúť. Cesto po vykysnutí dobre vyváľame na pomúčenej doske a dáme ho do hlbokého pekáča na utierku vysypanú múkou. Opäť necháme podkysnúť. Cesto v tvare chleba preložíme na plech, potrieme slanou vodou a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme 20 minút pri najvyššej teplote. Neskôr prepneme na miernejšiu teplotu a necháme piecť asi hodinu. Rúru počas pečenia neotvárame!!! Po upečení chlieb zabalime do utierky aby nam nestvrdol. Chutí výborne, vyskúšajte aj vy ako chutí domáci chlebík!!! |
jarmila k. (pužo) ID 80894 (6.2.2009, 18:17) |
ja pečiem tiež domáci chlieb a používa múku T 650, majú ju v Jednote, chlebík pečiem 20 minút pri teplote 240 ´C a potom 40 minút na 180 ´C. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Andrea Š. (adik64) ID 13933 (16.1.2009, 7:38) |
Zuzka, zaujímavý receptík, len kde dostanem kúpiť tú hladnú múku? ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Zuzana G. (belinka21) ID 14991, mimibazar.sk/belinka21 (16.1.2009, 8:26) |
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |