Andrea M. (andy29) ID 44947 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)
Chutny bezlepkovy chlebik
[ recept č. 10257 zo dňa 13.1.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
350 ml vlaznej vody, 2 PL oleja, 1 maly nastruhany v supke uvareny zemiak, 350 g muky Mix B, 1 cl. soli, 1 cl chleboveho korenia, 1 sacik drozdia Dr. Oetker
POSTUP PRÍPRAVY
Vsetky prisady postupne ako su napisane dame do pekarnicky a zapneme 2 hodinovy program- ja mam pekaren ETA Harmony a zapinam ultra rychly program, kde asi 10 min. miesi, 40-50 min. kysne a zvysok pecie. Po ukonceni programu zapnem este pecenie asi na 15 min a chlebik je hotovy. Dobru chut. |
Zuzana K. (zuzika81) ID 179386 (20.2.2013, 12:50) |
tak tento chlebík najbližšie vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | slavka b. (slawi75) ID 113183 (14.7.2010, 10:32) |
Andrejka chlebik je velmi dobry.Teraz sme ho ranajkovali, mame natierkove obdobie tak skusame rozne chlebiky.Uz ho mam zapisany v mojom zosite.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Andrea M. (andy29) ID 44947 (16.7.2010, 9:30) |
Slavka, teším sa, že vám chutil.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Martina P. (cunami28) ID 76833 (19.3.2009, 18:53) |
ahoj ja mam tiez celkom dobry recept na bezlepkovy chlebík...peciem ho v pekarnicke uz tri roky a chuti mi...asi4 az 6dcl vody takej vlaznej,1 vajece cele,2PL olivoveho oleja,1PL octu,1/2kila mukyCH( moze bit aj uvareny zemiak,narajbany)a nakoniec susene drozdie,mnam,mnam... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | eva t. (evaturcanova1) ID 79574 (21.3.2009, 8:09) |
Vyskúšaj PROMIX UNI KOMFORT (400g balenie) Všetky ingrediencie sú už tam. Pridaj len vodu, droždie a semiačka podľa chuti .Je na predpis a max. 20 balení za mesiac. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Livia V. (lyly1122) ID 81474 (9.2.2009, 22:19) |
No a ete by som vam cela povedat ze ten chlebiik vyzera uzasne a dufam ze aj tak bude chutiit ak mi poradite s mukou thak ho vyskusam:D..uz s atesiim na to  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | eva t. (evaturcanova1) ID 79574 (upravené 14.3.2009, 14:48) |
ja robím bezlepkový chlieb len takto a nemá chybu: 400 ml voda + ČL soľ + múka Promix UNi komfort (400g) + 7 g kvasnice + semiačka (tekvica,slnečnica,sézam,ľan). Po upečení ho dám čo najrýchlejšie von vychladnúť. keď je málilinko teplý tak ho zabalím do utierky a do mikrotenového sáčka. Po 1/2 dni väčšiu časť nakrájam a odkladám do mrazničky (samozrejme tiež v mikroten sáčku). Tá menšia časť zostáva na stole v utierke a sáčku na okamžité jedenie. Doporučujem! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Livia V. (lyly1122) ID 81474 (9.2.2009, 22:18) |
Ahojte prosiim o radu moja mamca ma bezlepkovuuuu dietu a nikdy sa jej nepodary v pekarnicke chlieb no a newem ci pouziiiva zlu muku ale ja fakt newem..a cem sa opytat Muka Mix B..to je aka mamka ete taku nemala ma len Uni potom neaku CH a ete jednu ale newem ako s avola heh prosiim ak by ste boli taky dobry a poradili mi..............dakujem velmi pekne.....................moj email je------lyly1122@azet.sk |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zlatica T. (zlatúšik) ID 5950, mimibazar.sk/zlatusik (21.10.2009, 15:03) |
Ja používam iba MixB. Najprv som robila zemiakový, bol chutný, no nikdy mi krásne nenarástol, asi to chcelo viac droždia, neviem... Potom som našle iný recept a odvtedy robím len podľa neho. Chlieb krásne narastie, je ako páperíčko a chutííííí. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |