Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
Lenka G. (podkolienka) ID 38764 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)
Bratislavské rožky s orechovou plnkou
[ recept č. 10243 zo dňa 13.1.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto: 100g masla, 80g práškového cukru, 2 žltky, na hrot noža soli, 30g droždia, 500g polohrubej múky, 0,25l mlieka, vajce na potretie.
Orechová plnka: 150g vlašských orechov, 80g práškového cukru, 0,2l mlieka, 1 balíček vanilkového cukru, 2 lyžice preosiatej strúhanky
POSTUP PRÍPRAVY
Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny, pridáme žltky, na hrot noža soli, vykysnutý kvások, ktorý sme pripravili z malého množstva mlieka, cukru a droždia, polohrubú múku a vlažné mlieko, vypracujeme cesto a odložíme ho na teplé miesto kysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na kúsky, potom ich vyvaľkáme, naplníme plnkou, sformujeme do tvaru rožkov, ktoré preložíme na vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom a upečieme.
Príprava orechovej plnky: zomleté orechy premiešame s cukrom, zalejeme vriacim mliekom, pridáme vanilkový cukor a preosiatu strúhanku, dobre vymiešame a necháme vychladnúť. |
 | HANA B. (mikulas) ID 34804, mimibazar.sk/mikulas (21.9.2009, 19:38) |
Ahoj.Spravila som záviny a boli super. Hana  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana D. (avanka) ID 14337 (13.5.2009, 10:53) |
Zajtra sa ich chystam urobit, vyzeraju dobre  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | HANA B. (mikulas) ID 34804, mimibazar.sk/mikulas (13.5.2009, 10:49) |
Ahoj,tak tieto vyskúšame.Hana  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |