enka81 e. (enka81) ID 76895 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)
zaciatocnik
[ recept č. 10244 zo dňa 13.1.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Ahojte šikulky. Moj syn bude mat 2. narodeniny a rozhodla som sa, ze mu tortu upecem sama. Piekavam zakusky a aj torty, ale este nikdy som nerobila potahovanu tortu, takze som v tom zaciatocnik.Vlastne som ani nevedela, ako to robia, ze povrch torty byva taky krasny, uz to ale viem,vyzera to super a nie velmi zlozito, len sa chcem spytat, kedze to budem robit prvy krat, na co si mam dat pozor, v com by som to mohla spackat?
POSTUP PRÍPRAVY
xxx |
enka81 e. (enka81) ID 76895 (14.1.2009, 16:04) |
dakujem za radu, budem ju teda robit celu az v piatok, aby bola na vikend pripravená. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana O. (lancome26) ID 62506 (13.1.2009, 12:26) |
Ahoj. Ja som milnulý týždeň tiež prvý krát robila poťahovanú tortu a vyskúšala som asi všetko. Hmota z Jojo môže byť dobrá no na začiatku dosť lepí. Chcela som ju robiť, ale mala som málo cukríkov , tak potom som robila varenú poťahovú hmotu a robilo sa mi sňou veľmi dobre a bolo jej až až ešte mi aj zvýšilo tak som si ju odložila. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (13.1.2009, 11:56) |
Ahoj Enka. Každá čo robíme poťahované torty máme asi tú svoju obľúbenú. Ja som už robila a vyskúšala asi všetky čo existujú. Mám v mojich receptoch množstvá na každú...na poťahovanie by som Ti ako začiatočníčke odporučila asi hmotu z maršmelákov (JOJO)....keď budeš postupovať podla návodu čo mám v recepte a prisypávať po troškách preosiaty práš.cukor tak podľa mňa nemáš čo pokaziť.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | enka81 e. (enka81) ID 76895 (13.1.2009, 12:20) |
dakujem za radu, len sa chcem este spytat, mozem si ju urobit dopredu1-2 dni a nejako ju uskladnit, aby sa dala potom pouzit? A ak ano, potom bude ta hmota z jojo cukrikov pripravena na pouzitie, alebo ju treba nejako upravit, napr.ohriat a pod.? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Miroslava V. (Beky10) ID 41330, mimibazar.sk/beky10 (14.1.2009, 15:33) |
Ahoj,tak to by som nerobila.radšej si dopredu upeč tortu a potiahnutá môže byť v ladničke aj 4 dni pred oslavou.Tortu treba potiahnuť hneď,cukríková hmota je strašne jednoduchá,odstátim by ti stvrdla a neviem či by si s tým niečo potiahla. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |