končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
ČO DOM DAL |
Mária P. (Mayka) ID 13577 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Tlakový hrniec - recepty a aky je dobry[ recept č. 10227 zo dňa 11.1.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY Tlakový hrniec POSTUP PRÍPRAVY Ahojte, uvazujem ze si kupim tlakovy hrniec nakolko udajne sa v nom dobre a rychlo vari. Mam z neho trosku strach kedze ho neviem ani ovladat tak by ma potesili Vase skusenosti s nim. Napr. nejake receptiky, www stranky kde sa daju kupit, Ako s nim treba zaobchadzat, naco treba pozerat pri kupe kedze su dost drahe. Vopred Vam dakujem. |
Celkom: 43 (zobrazuje sa 21-40) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |
Eva L. (evka*) ID 15 (14.1.2009, 17:07) | |
Tak baby, naša mamina nám odkazuje, že sme šiši keď nevaríme v kuchte. A že tam nemáme variť strukoviny, lebo že nie chyba je v kuchte, ale v strukovinách. Niekomu to výnde, niekomu nie. Takže sa nemáme báť variť iné veci. Tak to teda skúšam a vyzerá to úplne super, najmä mäso. |
|
ODPOVEDAŤ |
Jana K. (bubinka3004) ID 58978 (14.1.2009, 15:44) |
Majka tlakový hrniec určite áno. Nečítala som predchádzajúce odpovede, je ich tu veľa, určite Ti už iné maminy písali, ale je to skvelá vec. Ušetrí Ti kopec času, u nás v nej varila ešte moja babička, mamina a ja v nej varím od mojich kuchárskych začiatkov. Smejem sa, že niektoré veci už bez toho ani neviem, mám doma 4 kuchty a plne ich využívam. Moja svokra nepoužíva a keď varí nedeľný obed tak strávi v kuchyni celý deň. A báť sa nemusíš, nová kuchta Ti nevybuchne, sú tam bezpečnostné ventily. Väčšinou to robili staré kuchty, keď boli amatérsky opravované ( máme taký prípad v rodine ) - a najmä treba dávať pozor a stíšiť ju, keď začne vrieť. Hor sa do toho |
ODPOVEDAŤ |
Zuzana O. (Oravcula) ID 56090 (14.1.2009, 15:00) |
Ahojte babenky!! Mohli by ste mi poradiť, ako v tlakovom hrnci uvariť cícez ?Chcem robiť hummus a nechcem pri varení zostarnúť Inak ja som dostala sadu 3+6l pred tromi rokmi od manžela a hambím sa , použila som ho asi dva razy.Ďakujem všetkým za rady. |
ODPOVEDAŤ |
martina d. (matulaD) ID 9198, mimibazar.sk/matulad (13.1.2009, 8:16) | |
Musim sa pridat. Dlho som sa toho bala-kedze moja mamina sa kedysi davno oparila To boli vsak uplne ine kuchty.Ale pred dvoma rokmi som sa osmelila. Tlakovy hrniec mam z metra. Je to skvela vec-robim v nej hlavne masko na stave. Vsetky druhy so vselijakymi prisadami. Je to super rychlo spravene a makulinke. Netreba okolo toho stale obskakovat, ani miesat. Proste super vec pre zaneprazdnenu maminu s detmi | |
ODPOVEDAŤ |
Ivana J. (Ambra) ID 12842 (12.1.2009, 18:41) | |
niekedy sa v kuchtách varilo často ja si pamätám, ako nám obsah jednej kuchty ozdobil plafón v kuchyni fazuľa bola všade ale to bola pokazená kuchta | |
ODPOVEDAŤ |
Mária P. (Mayka) ID 13577 (12.1.2009, 19:33) | ||
Ivanka, presne toho som sa bala aj ja ze to tak u nas skonci . No ale uz som dost stara aby som sa to konecne naucila. Najvyssi cas. | ||
ODPOVEDAŤ |
Mária P. (Mayka) ID 13577 (12.1.2009, 18:21) | |
Babulky moje ani som netusila kolko z Vas mi odpise. Srdecne Vam dakujem za Vase rady ktore mi pomohli v rozhodovani a len ma utvrdili ze si ho mam kupit. Pre tie ktore sa tiez rozhoduju o kupe tak som nasla stranku www.kuchynskyriad.sk Tak prajem dobray vyber a super varenie. Este raz vrela vdaka Ste uzasne |
|
ODPOVEDAŤ |
Eva K. (Jolana) ID 36903 (12.1.2009, 18:01) |
Dievčence všetky rady a postrehy sa tu už popísali, tak vám len odkazujem, že hneď sa pustite do varenia, zabudnite na strach, a za čas praxe si túto vecičku budete len a len pochvaľovať. . |
ODPOVEDAŤ |
Gabriela J. (gabi2) ID 19386 (12.1.2009, 17:39) |
asi som ako blba mam sice tieto hrnce ale moc ich nepouzivam lebo nemam skusenosti a neviem ako na to, kedy vyuzivate stupen pary 1 a kedy 2 asi ich zacnem lebo ste ma navnadili tak by som prosila tie čo varia casto o triky a typy vopred dakujem |
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (12.1.2009, 17:57) | ||
Gabi, poviem Ti pravdu, ja som sa zo začiatku držala návodu, ktorý som mala pri hrncoch - teraz je to všetko od oka a podľa skúseností - potravina - množstvo, dĺžka varenia, tiež záleží na akom veľkom horáku je položený hrniec - čo sa týka dĺžky varenia. No a stupeň 1 pri potravinách, ktoré sa rýchlo varia - napr. zelenina, na stupni 2 mäso, strukoviny - kde je potrebný vyšší tlak. | ||
ODPOVEDAŤ |
MARIA L. (majecka) ID 765, mimibazar.sk/majecka (12.1.2009, 16:58) | |
Ja mam tento uz mesiac doma este som ho nevyskusala ale uz sa na to chystam http://www.kuchynskyriad.sk/product_info.php?products_id=2495&osCsid=duogmtmj730ermfjmrdf7am9h2 | |
ODPOVEDAŤ |
Martina M. (mmj) ID 19672 (12.1.2009, 16:54) | |
Ahoj ja mám tlakový hrniec ten starý, varím v ňom a som veľmi spokojná ale uvažujem tiež o kúpe noveho. Recepty napríklad http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3975&user=19672 tam su aj časy na iné druhy mäsa. Je to velikánska úspora energie a času. http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4292&user=19672 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3304&user=19672 http://www.mimibazar.sk/recepty.php?id=8&user=19672 |
|
ODPOVEDAŤ |
beata s. (kristina82) ID 47078 (12.1.2009, 16:03) |
ked tam varite napr. kur. polievku,nezakali sa vam.Ked sa vari normalne v hrnci,, tak sa dava na najmensi plamen a vari sa pomaly. Ako to je s tlakovým hrncom?Nevrie tam moc? |
ODPOVEDAŤ |
Alexandra P. (Tomík) ID 7783, mimibazar.sk/alexko (13.1.2009, 8:13) | ||
Polievky tam varievam, len vtedy ak sme dlho vonku a doma nemám nič navarené.... za chvíľu je hotová. Keď sa varí na malom ohni, tak sa nezakalí. Ale keď mám čas, tak polievky varím radšej v obyčajnom hrnci | ||
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (12.1.2009, 18:05) | ||
Bea, varím polievky v tlakovom, ale kuraciu, hovädziu v klasickom hrnci. To mám odskúšané, ale zeleninové len v tlakovom, pokiaľ tam nevarím niečo iné. | ||
ODPOVEDAŤ |
Jana R. (RiJana) ID 54, mimibazar.sk/RiJana (12.1.2009, 13:55) |
Majka , ja som chcela tlakové hrnce a manžel mi ich kúpil pod stromček, od vtedy, skoro VŠETKO varím v nich. SUPER rýchlo navarené a mäsko mäkulinké-mnam! A ak môžem dám ti tip: -kúpil mi ich v metre kde stála sada 2ks 1x 3l a 1x 6l + tlaková pokrývka + sklenená pokrývka + taká mriežka na ktorej sa dá robit na pare. TOTO všetko stálo iba necelích 1800skk s DPH . TAKŽE úplne super cena a je pri nich aj návod na obsluhu a ako dlho sa má čo robit z akým množstvom vody. Myslím že sú zn.PRACTIKA. Ale ja by som nemenila. je to presne to isté ako tie TESCOMA čo boli uvádzane nižšie, ale platíš aj za značku!! |
ODPOVEDAŤ |
Eva K. (Jolana) ID 36903 (12.1.2009, 13:04) |
Ahoj Majka, ja súhlasím so všetkým čo Ti napísala Adriana. Ja som s tlakovým hrncom neskutočne veľľľľľmiiii spokojnááááá. Ak aj dáš viac peniažkov za kúpu tlakového hrnca, vráti sa ti to vo forme ušetreného času, plynu či elektriky. Povzbudzujem všetky gazdinky ku kúpe. |
ODPOVEDAŤ |
Irena K. (Iriska13) ID 14906 (12.1.2009, 11:49) | |
Majka, nerozmýšlaj...kúp..... skvelá vecička | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (upravené 12.1.2009, 13:02) | |
Majka, tak ako píšu dievčence, dá sa v tom ukuchtiť skoro všetko. Cez zemiaky, ryžu, mäsko, strukoviny, polievky, dokonca v ňom varím aj kláskovú kukuricu. Keby ste mi zobrali všetky hrnce, tak sa nebudem biť, ale za kuchty a kastrólik na krémy, tie nedám ani za svet. Mám tlakové zn. Tescoma, v sade sú dva - 3 litrový a 6 litrový - plnia sa len do 3/4-tín.Dám Ti sem aj link, je to Bio Exclusive-Duo http://www.kvk.sk/kategoria.php?id=299. Záleží od varenej potraviny, tiež tu netreba až tak soliť, ako keď varíš napr. zemiaky vo vode, pretože zlejem maximálne za dve lyžice vody, tiež minimálny obsah vody je udaný 2 dl, aby malo aj čo vyfučať, francúzske, na pečenie, to je hotové tak rýchlo, že sa mi nestihne nahriať ani rúra, strukoviny do jednej hodiny (tie ale aj tak nechám namáčať a vodu zlejem), hovädzie 15 min. rezne - roštenka, vcelku tak trošku viac ako polhodina, bravčové a kuracina ani nehovorím. Veľmi sa to oplatí, používam ich už skoro 8 rokov, sú to s tými novými ventilmi a poistkami, nastavenie na dva stupne. Nepíska, len syčí. Ak by si sa rozhodla aj pre tieto, /síce sú len s jednou pokrievkou, to som nepochopila/, ale dá sa. Keď uvarím v jednom, prehodím na to inú pokrievku a zemiaky mám v druhom do 7- ich minút. Určite platničku nedávam pod hrniec, vrch na rúre mám plynový. Tak sa kľudne pýtaj, veľa gazdiniek má s tým dobré skúsenosti, a poviem Ti, že toľko času a energie ušetríš, že až | |
ODPOVEDAŤ |
Alžbeta M. (almi) ID 13132, mimibazar.sk/almi (12.1.2009, 12:35) | |
tiež používam dva-3l+6l, nastavenie na nízky a vysoký tlak | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (12.1.2009, 12:59) | |||
Alžbetka, ďakujem, už som to opravila, máš pravdu, ten druhý má objem 6 litrov, to som poplietla v rýchlosti | |||
ODPOVEDAŤ |
Viera F. (veqa) ID 13798, mimibazar.sk/veqa (12.1.2009, 10:45) | |
ja takisto robím v kuchte čo sa dá, mám ale takú tú starú hliníkovú, či aká to je, mäsko je z nej | |
ODPOVEDAŤ |
Iveta P. (narcis26) ID 42855, mimibazar.sk/narcis26 (12.1.2009, 10:27) | |
Ahoj, ja v ňom tiež varím skoro všetko. Tak ako písala Alexandra, dá sa v ňom variť všetko od polievky, cez mäská, kapustu, guláše, strukoviny.... a ja v ňom robím aj zemiaky za 2min. Zemiaky očistíš, nakrájaš na kocky, do hrnca dám trošku oleja na to zemiaky posolím dávam aj mletý kmín premiešam a zavriem. Od chvíle ako začne pískať (ja mám ešte starší typ kuchty tie nové neviemči pískajú) si odsledujem 1-1,5 min a vypnem. Vypustím paru a zemiaky sú hotové. Ušetríš kopu času a energie. | |
ODPOVEDAŤ |
Gabriela J. (gabi2) ID 19386 (12.1.2009, 8:54) |
chcela by som sa opytat ak varite na plyne či pod hrnied date platnidku alebo ho date rovno na plyn dakujem |
ODPOVEDAŤ |
Alexandra P. (Tomík) ID 7783, mimibazar.sk/alexko (13.1.2009, 8:04) | ||
ja varím na plyne, a nedávam nič,len ten krížik ( zatiaľ mi nič neprihorelo) Povodne som dávala sieťku,ale tá sa mi rozpadla a nikde neviem zohnať novú, takú kvalitnejšiu | ||
ODPOVEDAŤ |
Alexandra P. (Tomík) ID 7783, mimibazar.sk/alexko (12.1.2009, 8:09) | |
tlakový hrniec je super, my ho používame v domácnosti odkedy si pamätám ..... teda od jak živa Ja osobne v ňom varievam takmer všetko okrem príloh ( to by som potrebovala aspoň dva :o)) Varím v ňom veľmi rada, lebo mäsko je super mäkulinké, netreba pri tom stáť - strážiť a miešať. Len si treba dávať pozor pri otváraní, raz som sa ponáhlala a zabudla som v tom zhone vypustiť z neho paru, hrniec mi samozrejme buchol pod rukou.... bola to riadna šupa a všetko okolo bolo od šťavy z mäsa, takže som musela ešte aj kuchyňu drhnúť. Polievka je v ňom za 20 min. ( teda kuracia) hovädziu varím troška dlhšie, aby bolo mäsko mäkulinké. teraz cez víkend som tam akorát robila perkelt z plecka (cca 30min) múku so smotanov na zahustenie dávam samozrejme do uvareného a nechám už len tan tak prevrieť za občasného miešania. V nedeľú som v ňom robila španielske vtáčiky ..... sa všetci olizovali, lebo ich nerobím tak často |
|
ODPOVEDAŤ |
Norika F. (1fifinka1) ID 649, mimibazar.sk/1fifinka1 (12.1.2009, 7:12) | |
ahoj rada poradim ak budem vediet...mrkni sem..uz sme to tu rozoberali http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=10081&user=649 |
|
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 43 (zobrazuje sa 21-40) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |