. .. .. .. .. .. .
. .

Tlakový hrniec - recepty a aky je dobry - RECEPT 10227

ČO DOM DAL

ID 13577 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)


Tlakový hrniec - recepty a aky je dobry


[ recept č. 10227 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

Tlakový hrniec

POSTUP PRÍPRAVY

Ahojte, uvazujem ze si kupim tlakovy hrniec nakolko udajne sa v nom dobre a rychlo vari. Mam z neho trosku strach kedze ho neviem ani ovladat tak by ma potesili Vase skusenosti s nim. Napr. nejake receptiky, www stranky kde sa daju kupit, Ako s nim treba zaobchadzat, naco treba pozerat pri kupe kedze su dost drahe. Vopred Vam dakujem.
<< Pre Mišku do škôlky | Tlakový hrniec - recepty a aky je dobry | Krémové rezy >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 43 (zobrazuje sa 21-40)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>
Eva L. (evka*) ID 15 (14.1.2009, 17:07)
Tak baby, naša mamina nám odkazuje, že sme šiši keď nevaríme v kuchte. A že tam nemáme variť strukoviny, lebo že nie chyba je v kuchte, ale v strukovinách. Niekomu to výnde, niekomu nie.
Takže sa nemáme báť variť iné veci.
Tak to teda skúšam a vyzerá to úplne super, najmä mäso. (L)
|:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Jana K. (bubinka3004) ID 58978 (14.1.2009, 15:44)
Majka tlakový hrniec určite áno. Nečítala som predchádzajúce odpovede, je ich tu veľa, určite Ti už iné maminy písali, ale je to skvelá vec. Ušetrí Ti kopec času, u nás v nej varila ešte moja babička, mamina a ja v nej varím od mojich kuchárskych začiatkov. Smejem sa, že niektoré veci už bez toho ani neviem, mám doma 4 kuchty a plne ich využívam. Moja svokra nepoužíva a keď varí nedeľný obed tak strávi v kuchyni celý deň. A báť sa nemusíš, nová kuchta Ti nevybuchne, sú tam bezpečnostné ventily. Väčšinou to robili staré kuchty, keď boli amatérsky opravované ( máme taký prípad v rodine :)) - a najmä treba dávať pozor a stíšiť ju, keď začne vrieť. Hor sa do toho (Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana O. (Oravcula) ID 56090 (14.1.2009, 15:00)
Ahojte babenky!! (hello) (hello) (hello)
Mohli by ste mi poradiť, ako v tlakovom hrnci uvariť cícez ?Chcem robiť hummus a nechcem pri varení zostarnúť ;-) ;-)
Inak ja som dostala sadu 3+6l pred tromi rokmi od manžela a hambím sa :'( :'(, použila som ho asi dva razy.Ďakujem všetkým za rady. :-) :-)
ODPOVEDAŤ
martina d. (matulaD) ID 9198, mimibazar.sk/matulad (13.1.2009, 8:16)
Musim sa pridat. Dlho som sa toho bala-kedze moja mamina sa kedysi davno oparila :-S To boli vsak uplne ine kuchty.Ale pred dvoma rokmi som sa osmelila. Tlakovy hrniec mam z metra. Je to skvela vec-robim v nej hlavne masko na stave. Vsetky druhy so vselijakymi prisadami. Je to super rychlo spravene a makulinke. Netreba okolo toho stale obskakovat, ani miesat. Proste super vec pre zaneprazdnenu maminu s detmi (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Ivana J. (Ambra) ID 12842 (12.1.2009, 18:41)
niekedy sa v kuchtách varilo často (Y)ja si pamätám, ako nám obsah jednej kuchty ozdobil plafón v kuchyni :-D :-D :-Dfazuľa bola všade :-D :-D (child12) (child12)ale to bola pokazená kuchta +o(
ODPOVEDAŤ
Mária P. (Mayka) ID 13577 (12.1.2009, 19:33)
Ivanka, presne toho som sa bala aj ja ze to tak u nas skonci . No ale uz som dost stara aby som sa to konecne naucila. ;-) Najvyssi cas. (clamp)
ODPOVEDAŤ
Mária P. (Mayka) ID 13577 (12.1.2009, 18:21)
Babulky moje ani som netusila kolko z Vas mi odpise. Srdecne Vam dakujem za Vase rady ktore mi pomohli v rozhodovani a len ma utvrdili ze si ho mam kupit. Pre tie ktore sa tiez rozhoduju o kupe tak som nasla stranku www.kuchynskyriad.sk
Tak prajem dobray vyber a super varenie. Este raz vrela vdaka (Y) Ste uzasne (F)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (Jolana) ID 36903 (12.1.2009, 18:01)
Dievčence všetky rady a postrehy sa tu už popísali, tak vám len odkazujem, že hneď sa pustite do varenia, zabudnite na strach, a za čas praxe si túto vecičku budete len a len pochvaľovať.
. :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Gabriela J. (gabi2) ID 19386 (12.1.2009, 17:39)
asi som ako blba mam sice tieto hrnce ale moc ich nepouzivam lebo nemam skusenosti a neviem ako na to, kedy vyuzivate stupen pary 1 a kedy 2
asi ich zacnem lebo ste ma navnadili tak by som prosila tie čo varia casto o triky a typy vopred dakujem (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (12.1.2009, 17:57)
Gabi, poviem Ti pravdu, ja som sa zo začiatku držala návodu, ktorý som mala pri hrncoch - teraz je to všetko od oka a podľa skúseností - potravina - množstvo, dĺžka varenia, tiež záleží na akom veľkom horáku je položený hrniec - čo sa týka dĺžky varenia. No a stupeň 1 pri potravinách, ktoré sa rýchlo varia - napr. zelenina, na stupni 2 mäso, strukoviny - kde je potrebný vyšší tlak. (hello)
ODPOVEDAŤ
MARIA L. (majecka) ID 765, mimibazar.sk/majecka (12.1.2009, 16:58)
Ja mam tento uz mesiac doma este som ho nevyskusala ale uz sa na to chystam :-$ http://www.kuchynskyriad.sk/product_info.php?products_id=2495&osCsid=duogmtmj730ermfjmrdf7am9h2
ODPOVEDAŤ
Martina M. (mmj) ID 19672 (12.1.2009, 16:54)
Ahoj ja mám tlakový hrniec ten starý, varím v ňom a som veľmi spokojná ale uvažujem tiež o kúpe noveho.
Recepty napríklad http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3975&user=19672
tam su aj časy na iné druhy mäsa. Je to velikánska úspora energie a času.
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4292&user=19672
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3304&user=19672
http://www.mimibazar.sk/recepty.php?id=8&user=19672
:-)
ODPOVEDAŤ
beata s. (kristina82) ID 47078 (12.1.2009, 16:03)
ked tam varite napr. kur. polievku,nezakali sa vam.Ked sa vari normalne v hrnci,, tak sa dava na najmensi plamen a vari sa pomaly. Ako to je s tlakovým hrncom?Nevrie tam moc?
ODPOVEDAŤ
Alexandra P. (Tomík) ID 7783, mimibazar.sk/alexko (13.1.2009, 8:13)
Polievky tam varievam, len vtedy ak sme dlho vonku a doma nemám nič navarené.... za chvíľu je hotová. Keď sa varí na malom ohni, tak sa nezakalí. Ale keď mám čas, tak polievky varím radšej v obyčajnom hrnci :-$
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (12.1.2009, 18:05)
Bea, varím polievky v tlakovom, ale kuraciu, hovädziu v klasickom hrnci. To mám odskúšané, ale zeleninové len v tlakovom, pokiaľ tam nevarím niečo iné.
ODPOVEDAŤ
Jana R. (RiJana) ID 54, mimibazar.sk/RiJana (12.1.2009, 13:55)
Majka , ja som chcela tlakové hrnce a manžel mi ich kúpil pod stromček, od vtedy, skoro VŠETKO varím v nich.
SUPER rýchlo navarené a mäsko mäkulinké-mnam!
A ak môžem dám ti tip:
-kúpil mi ich v metre kde stála
sada 2ks 1x 3l a 1x 6l + tlaková pokrývka + sklenená pokrývka + taká mriežka na ktorej sa dá robit na pare.
TOTO všetko stálo iba necelích 1800skk s DPH .
TAKŽE úplne super cena a je pri nich aj návod na obsluhu a ako dlho sa má čo robit z akým množstvom vody. Myslím že sú zn.PRACTIKA.

Ale ja by som nemenila. je to presne to isté ako tie TESCOMA čo boli uvádzane nižšie, ale platíš aj za značku!!
ODPOVEDAŤ
Eva K. (Jolana) ID 36903 (12.1.2009, 13:04)
Ahoj Majka, ja súhlasím so všetkým čo Ti napísala Adriana. Ja som s tlakovým hrncom neskutočne veľľľľľmiiii spokojnááááá.
Ak aj dáš viac peniažkov za kúpu tlakového hrnca, vráti sa ti to vo forme ušetreného času, plynu či elektriky.
Povzbudzujem všetky gazdinky ku kúpe. (Y) (Y) (Y) (Y) (flower) (flower)
ODPOVEDAŤ
Irena K. (Iriska13) ID 14906 (12.1.2009, 11:49)
Majka, nerozmýšlaj...kúp..... ;-) skvelá vecička (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (upravené 12.1.2009, 13:02)
Majka, tak ako píšu dievčence, dá sa v tom ukuchtiť skoro všetko. Cez zemiaky, ryžu, mäsko, strukoviny, polievky, dokonca v ňom varím aj kláskovú kukuricu. Keby ste mi zobrali všetky hrnce, tak sa nebudem biť, ale za kuchty a kastrólik na krémy, tie nedám ani za svet. Mám tlakové zn. Tescoma, v sade sú dva - 3 litrový a 6 litrový - plnia sa len do 3/4-tín.Dám Ti sem aj link, je to Bio Exclusive-Duo http://www.kvk.sk/kategoria.php?id=299. Záleží od varenej potraviny, tiež tu netreba až tak soliť, ako keď varíš napr. zemiaky vo vode, pretože zlejem maximálne za dve lyžice vody, tiež minimálny obsah vody je udaný 2 dl, aby malo aj čo vyfučať, francúzske, na pečenie, to je hotové tak rýchlo, že sa mi nestihne nahriať ani rúra, strukoviny do jednej hodiny (tie ale aj tak nechám namáčať a vodu zlejem), hovädzie 15 min. rezne - roštenka, vcelku tak trošku viac ako polhodina, bravčové a kuracina ani nehovorím. Veľmi sa to oplatí, používam ich už skoro 8 rokov, sú to s tými novými ventilmi a poistkami, nastavenie na dva stupne. Nepíska, len syčí. Ak by si sa rozhodla aj pre tieto, /síce sú len s jednou pokrievkou, to som nepochopila/, ale dá sa. Keď uvarím v jednom, prehodím na to inú pokrievku a zemiaky mám v druhom do 7- ich minút. Určite platničku nedávam pod hrniec, vrch na rúre mám plynový. Tak sa kľudne pýtaj, veľa gazdiniek má s tým dobré skúsenosti, a poviem Ti, že toľko času a energie ušetríš, že až (Y) (Y) (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Alžbeta M. (almi) ID 13132, mimibazar.sk/almi (12.1.2009, 12:35)
(Y) (Y) (Y) tiež používam dva-3l+6l, nastavenie na nízky a vysoký tlak (pl)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (12.1.2009, 12:59)
Alžbetka, ďakujem, už som to opravila, máš pravdu, ten druhý má objem 6 litrov, to som poplietla v rýchlosti ;-) (hello)
ODPOVEDAŤ
Viera F. (veqa) ID 13798, mimibazar.sk/veqa (12.1.2009, 10:45)
(Y) ja takisto robím v kuchte čo sa dá, mám ale takú tú starú hliníkovú, či aká to je, (Y) (Y) (Y) mäsko je z nej (Y)
ODPOVEDAŤ
Iveta P. (narcis26) ID 42855, mimibazar.sk/narcis26 (12.1.2009, 10:27)
Ahoj, ja v ňom tiež varím skoro všetko. Tak ako písala Alexandra, dá sa v ňom variť všetko od polievky, cez mäská, kapustu, guláše, strukoviny.... a ja v ňom robím aj zemiaky za 2min. Zemiaky očistíš, nakrájaš na kocky, do hrnca dám trošku oleja na to zemiaky posolím dávam aj mletý kmín premiešam a zavriem. Od chvíle ako začne pískať (ja mám ešte starší typ kuchty tie nové neviemči pískajú) si odsledujem 1-1,5 min a vypnem. Vypustím paru a zemiaky sú hotové. Ušetríš kopu času a energie. (hello) (jidlo) (hello)
ODPOVEDAŤ
Gabriela J. (gabi2) ID 19386 (12.1.2009, 8:54)
chcela by som sa opytat ak varite na plyne či pod hrnied date platnidku alebo ho date rovno na plyn dakujem
ODPOVEDAŤ
Alexandra P. (Tomík) ID 7783, mimibazar.sk/alexko (13.1.2009, 8:04)
ja varím na plyne, a nedávam nič,len ten krížik ( zatiaľ mi nič neprihorelo) Povodne som dávala sieťku,ale tá sa mi rozpadla a nikde neviem zohnať novú, takú kvalitnejšiu ;-)
ODPOVEDAŤ
Alexandra P. (Tomík) ID 7783, mimibazar.sk/alexko (12.1.2009, 8:09)
(Y) (Y) (Y) tlakový hrniec je super, my ho používame v domácnosti odkedy si pamätám ..... teda od jak živa ;-) Ja osobne v ňom varievam takmer všetko okrem príloh ( to by som potrebovala aspoň dva :o))
Varím v ňom veľmi rada, lebo mäsko je super mäkulinké, netreba pri tom stáť - strážiť a miešať.
Len si treba dávať pozor pri otváraní, raz som sa ponáhlala a zabudla som v tom zhone vypustiť z neho paru, hrniec mi samozrejme buchol pod rukou.... bola to riadna šupa a všetko okolo bolo od šťavy z mäsa, takže som musela ešte aj kuchyňu drhnúť.
Polievka je v ňom za 20 min. ( teda kuracia) hovädziu varím troška dlhšie, aby bolo mäsko mäkulinké.
teraz cez víkend som tam akorát robila perkelt z plecka (cca 30min) múku so smotanov na zahustenie dávam samozrejme do uvareného a nechám už len tan tak prevrieť za občasného miešania.
V nedeľú som v ňom robila španielske vtáčiky ..... sa všetci olizovali, lebo ich nerobím tak často (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Norika F. (1fifinka1) ID 649, mimibazar.sk/1fifinka1 (12.1.2009, 7:12)
(hello) ahoj rada poradim ak budem vediet...mrkni sem..uz sme to tu rozoberali

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=10081&user=649
ODPOVEDAŤ
Celkom: 43 (zobrazuje sa 21-40)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu