. .. .. .. .. .. .
. .

Banány v parížskom kréme ***** - RECEPT 2217

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 633 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 594 návštěvníkov)


Banány v parížskom kréme *****


[ recept č. 2217 zo dňa  ]


Banány v parížskom kréme *****


POTREBNÉ PRÍSADY

300 g čokolády na varenie - * 4 dl smotany na šľahanie 33% * 100 g práškového cukru * 100 g masla * 1 balíček potravinárskej želatíny * 2-3 dcl mlieka na rozpustenie želatíny * balíček štvorcových keksov * 3-4 veľké banány * forma na biskupský chlebíček alebo srnčí chrbát

POSTUP PRÍPRAVY

Dievčence, tento zákusok jednoducho musíte vyskúšať. Chutí fantasticky ako pravá parížska torta, ktorá už v cukrárňach dávno nie je taká, ako bývala. Je úžasná ako šťastie :-)))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. Recept je finančne trošku náročnejší, ale raz za čas stojí za to. Deň vopred si uvaríme smotanu na šľahanie, čokoládu, práškový cukor a maslo. Necháme vychladnúť a vložíme do chladničky. Na miernom plameni rozpustite v smotane polámané čokolády (dala som 3 čokolády), maslo a práškový cukor, uvarte hustú kašu a nechajte vychladnúť, potom, ako som písala, strčte do druhého dňa do chladničky.
2. Na druhý deň dajte krém do oválnej misy a elektrickým šľahačom ho vyšľahajte do peny. Krém radšej ani neochutnajte, pretože Vám tak zachutí, že sa ledva ovládnete, aby ste ho nezjedli celý :-))) Ja som mala čo robiť, aby som vysvetlila manželovi, nech na ten krém zabudne a dá mu svätý pokoj.
3. Urobte želatínu podľa návodu. Ja kupujem väčšinou túto želatínu, ktorú robím podľa návodu tak, že do 2-3 dcl teplého mlieka nasypem želatínu, a miešam ju, pokiaľ sa nerozpustí. Tak miešajte a miešajte, želatína by mala pomaly začať tuhnúť.
4. Vysteľte formu jemnou potravinárskou fóliou.
5. Vlejte želatínu do vyšľahaného krému a poriadne ju vmiešajte.
6. Na dno formy dajte krém, dobre potraste formou, aby krém dobre sadol a vytvorili sa pekné ozdobné chrbátiky. Krém bude pravdepodobne dosť hustý, tak traste a traste.
7. Na krém naukladajte keksy.
8. Na krém rozložte banány, ktoré po dĺžke rozrežte na polovičky, aby si pekne posadali na keksy. Ucapkajte ich, jemne potlačte, nech sa keksíky pricapia na krém.
9. Banány zakryte zvyšným krémom,
10. ... naukladajte opäť keksy, dobre ich pritlačte, jemne potraste formou, aby krém sadol, prikryte fóliou a dajte stuhnúť do chladničky. Najlepšie do druhého dňa.
11. Na druhý deň krém vyklopte, nakrájajte a máááááááááte sa na čo tešiť!!!!!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Vafľové radosti | Banány v parížskom kréme ***** | Lokše >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 127 (zobrazuje sa 121-127)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7
Silvia K. (silvuška) ID 10951, mimibazar.sk/silvuska (10.9.2007, 21:01)
Marcelka, čakala som, kedy dáš práve tento zákusok na net, som rada, že si ho dala hneď. V sobotu má syn narodeniny, tak ho vyskúšam. Vďaka.Silvia
(F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Martina R. (ziza) ID 5739, mimibazar.sk/ziza (10.9.2007, 20:05)
Macka,tak na tento som sa tesila :-) :-) :-) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Jana Č. (janita) ID 7581 (10.9.2007, 19:41)
Marcelka, dúfala som, že tento receptík pridáte ako prvý. A som rada, lebo nabudúci týždeň je u nás jarmok a chcela by som ho vyskúšať. Už sa teším :-) :-) :-) Ďakujem (F) (L)
ODPOVEDAŤ
Petra B. (husenicka) ID 21697, mimibazar.sk/husenicka (10.9.2007, 18:39)
A este, davas tam obycajne maslo, alebo nejaky margarin? Dikes *-)
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (10.9.2007, 22:17)
Peti, daj obyčajné maslo, v žiadnom prípade margarín, tie mávajú príšerné chute, papa
ODPOVEDAŤ
Petra B. (husenicka) ID 21697, mimibazar.sk/husenicka (10.9.2007, 18:36)
Ahoj aj ja to teda vyskusam, vyzera to skvele. A spolu s manzelom a nejakou navstevou sa tiez tesime, vyskusam a napisem (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Erika B. (BrDo) ID 3728 (10.9.2007, 17:41)
Hmmm neviem, neviem či by som vydržala čakať na túto dobrotu až dva dni....vyzerá faaaantasticky...mňaaaaaam (Y) (Y) (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (11.9.2007, 8:19)
Erika, na urýchlenie času ráno uvar šľahačku s čokoládami a všetkým, čo patrí do krému, večer ju vyšľahaj a dokonči, na druhý deň ráno bude hotová. (F)
ODPOVEDAŤ
NINA R. (nina003) ID 366 (10.9.2007, 17:17)
dakujem marcelka hned zajtra vyskúšam (Y) (Y) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (10.9.2007, 17:19)
Ninka, rado sa stalo (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 127 (zobrazuje sa 121-127)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu