končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 343 návštěvníkov) Bratislavské rožky[ recept č. 8937 zo dňa 24.11.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY 500 g hladkej múky špeciál, 250 g Hery, 1 vajíčko, 170 ml mlieka, 1 kocka droždia, 1 vanilkový cukor *na potieranie: žĺtok, 1 a ½ lyžice vody, lyžička kryštálového cukru POSTUP PRÍPRAVY Mamkine fantastické rožteky......***bez kysnutia*** A vyskúšala som ich aj na spôsob pizza rožkov. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Múku preosejeme, rozdrobíme droždie, pridáme vanilku, vajíčko, nakrájané maslo, trošku rukami premiesiť pridáme mlieko, premiešame, nenechávame kysnúť, hneď preložíme na pomúčenú dosku a premiesime, aby sa nám to pekne spojilo. Keď sa cesto lepí na dosku, jemne pomúčiť. Vytvarujeme bochník, vyváľame ho do tvaru valca, ten rozdelíme na 6 častí Každú dlaňami dotvarujeme do okrúhleho tvaru a vyvaľkáme na kruh o priemere 28 cm, cesto nebude hrubé a bude sa dobre zatáčať. Rozdelíme na osem častí a na najširšiu časť dáme plnku. Ja som teraz robila makovú a orechovú. Najširšiu časť preložiť boky preklopiť dovnútra takto .... a zrolujeme smerom k najužšej časti. zrolované a ohneme do tvaru rožka. Ukladať ich na maslom vymastený plech tak, aby konček cesta bol naspodku. Alebo použite papier na pečenie. Žĺtok, vodu a cukor vymiešame, potrieme rožky a dáme upiecť na 190° C cca 20 min. dozlatista. Tie s inou plnkou si rozlíšim poznačením radielkom cez prostriedok. Vyberieme, nepotierame už ničím, každý podoberieme lopatkou a dáme vychladnúť. Vychladnuté posypeme práškovým cukrom. Ja si miešam aj s vanilkovým. Maková plnka: 120-150 g maku, 50 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, ak chcete, pridajte si za hrsť hrozienok, 2 dl mlieka (ak nebudete pridávať do plniek hrozienka, dajte si mlieka trochu menej). Mak zmiešať s práškovým a vanilkovým cukrom, priliať mlieko, pridať hrozienka a povariť od bodu varu cca 2 min, alebo aj dlhšie, tak, aby to bolo husté. Pridáme 3-4 lyžičky lekváru /džemu/. Orechová plnka: 100 g orechov, 2 hrste piškôt, 50 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 2 lyžičky ®umu, hrsť hrozienok, 2 dl mlieka. Pomleté orechy zmiešať s cukrom, vanilkovým cukrom, pridať mlieko, hrozienka, povariť cca 1-2 min., pridať pomleté /zmixované/ piškóty, ®um, nechať povariť toľko, aby bola plnka hustá,odstaviť. Tiež pridáme lekvár /džem/. Vyskúšala som aj slanú variantu rožkov: vynecháte vanilkový cukor, do cesta pridáte zarovnanú lyžičku cukru, dve väčšie štipky soli, na potieranie stačí len žĺtok vymiešaný s vodou. Cesto som jemne potrela kečupom, na to pol plátka šunky, nahrubo nastrúhaný syr, provensálske bylinky, striedala som s korením na pizzu. Zrolovala, preniesla na plech vystlaný papierom na pečenie, potrela žĺtkom vymiešaným s vodou, posypala ešte korením. Sú vynikajúce, skúste :o) ***Dobrú chuť*** OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Celkom: 101 (zobrazuje sa 101-101) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 |
Lucia F. (lucia13) ID 9254, mimibazar.sk/lucia13 (24.11.2008, 21:09) | |
mnammnam uz mi tecu slinky a dakujem za super obrazkovy postup | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (25.11.2008, 8:13) | ||
Ďakujem, rado sa stalo Lucka | ||
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 101 (zobrazuje sa 101-101) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 |