Jana R. (jenny56) ID 50161 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 341 návštěvníkov)
Viedenský rez
[ recept č. 36554 zo dňa 22.1.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Receptov na viedenský rez je tu na MMB niekoľko, piekla som ho dnes podľa jedného z nich. Akurát som upravila suroviny na šľahačkovú plnku, lebo sa mi jej zdalo málo na môj veľký plech.
POSTUP PRÍPRAVY
Pri obrázkoch
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
...detail jedného z nich |
|
4 žltka, 250g pr. cukor, 1 vanilka, 125ml olej a 125 ml mlieko, 300g polohr. múky a 1 PDP,
sneh zo 4 bielkov |
|
Zo surovín spracovať cesto na piškótu |
|
rozotrieť na plech /ja som dala papier na pečenie/ piecť cca 15 min na 175 st. /približne/ |
|
mierne vychladnutú piškótu som prevrátila na druhý plech a stiahla som papier, na ktorom sa piekla |
|
na pudingovú hmotu som použila TANG /džus v prášku tropic/, rozmiešala v 1 litri vody spolu s 2 balíčkami zlatého klasu, trošku prisladila
a urvarila hmotu, nechala som ju mierne vychladnúť |
|
a rozotrela na koláč |
|
kým koláč chladol vymiešala som 400 g kyslú smotanu, jedno nátierkové maslo bez príchute so 6 polievkovými lyžicami cukru + vanilkový cukor. Pridala som 2 vyšľahané šľahačky mierne osladené
a všetko spolu som dobre vyšľahala |
|
hoci som pridala do šľahačky aj stužovač, zarobila som želatínu za studena a prišľahala som ju ku
šľahačkovej mase, aby to dobre stuhlo. |
|
bola toho plná misa, čo sa mi náramne páčilo |
|
rozotrieť na pudingovú hmotu, |
|
2dcl pomarančového džúsu ochutiť rumom a krátko v tom namočiť piškóty a husto poukladať
a dozdobiť čokoládou |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 125 (zobrazuje sa 81-100) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >> |
| JANA B. (JOHNINKA) ID 9504, mimibazar.sk/johninka (29.1.2011, 13:21) |
parada,musi byť velmi chutny,urcite vyskusam |
ODPOVEDAŤ |
| Iveta S. (iwet44) ID 178605 (27.1.2011, 23:45) |
joj, tak tento kolacik nepoznam.....vyzera uuuuuzasne.....ukladam vdaka |
ODPOVEDAŤ |
Jana H. (ramsesssa) ID 124457 (27.1.2011, 13:48) |
to vyzera tak neskutocne dobre ze musim skusit |
ODPOVEDAŤ |
| Lucia P. (LuciaP82) ID 61046 (26.1.2011, 19:55) |
Janka a tu zelatinu si robila podla navodu a tak domiesala do tej slahacky alebo si davala iny pomer? Dakujem |
ODPOVEDAŤ |
| Jana R. (jenny56) ID 50161 (27.1.2011, 15:23) |
Ano Lucka, tú želatínu čo je na obrázku som vyšľahala asi s 1 dcl vody, pridala som tam 3-4 polievkové lyžice tej šľahačkovej masy, zamiešala a potom som to všľahala do tej šľahačkovo-smotanovej masy a hneď natrela na koláčik. |
ODPOVEDAŤ |
Lubica S. (Friduška) ID 146033 (26.1.2011, 16:23) |
Tento koláč robievam a je výborny |
ODPOVEDAŤ |
| Lucia P. (LuciaP82) ID 61046 (26.1.2011, 9:41) |
Krásne to vyzera,chcem sa spytat ake natierkove maslo tam spominas nieje tam na fotke,aby som vedela ake mam kupit hned tento vikend vyskusam,a tiez sa chcem spytat kolko tej vody si dala do zelatiny podla navodu ci menej,dala si ju celu ? . Cez vikend čakame navštevu tak vyskusam a napišem ako sa podaril |
ODPOVEDAŤ |
| Jana R. (jenny56) ID 50161 (26.1.2011, 16:35) |
Lucka, to maslo som pôvodne nechcela dávať, ale potom som dala Bánovecké nátierkové maslo bez príchute, alebo by mohlo byť aj jogurtové. Dolu nižšie som už písala, že ho zvyknem dávť aj do tiramisu namiesto mascarpone. Býva aj MANA a určite ešte nejaké. Len treba dať neochutené, lebo býva pažítkové, paprikové a neviem ešte aké. Prajem Ti aby sa vydaril, je taký slávnostný, určite bude chutiť. |
ODPOVEDAŤ |
| Marika S. (finka) ID 64179 (upravené 26.1.2011, 13:12) |
Do Rikinčíc mňam to vyzerá super V piatok už aj idem na vec Janka, prosím ťa, pomerala by si mi tvoj plech? Už som si našla nižšie 40x33 |
ODPOVEDAŤ |
Andrea K. (Andi) ID 260, mimibazar.sk/andi (26.1.2011, 9:27) |
ten vyzerá brutálne dobre |
ODPOVEDAŤ |
| | Viera F. (veqa) ID 13798, mimibazar.sk/veqa (26.1.2011, 16:50) |
je výborný, ja ho robievam bez tých piškót navrchu |
ODPOVEDAŤ |
| | Daniela H. (Češka) ID 23282 (26.1.2011, 10:08) |
ten aj brutálne dobre chutí |
ODPOVEDAŤ |
| Martina C. (mg6683) ID 13550, mimibazar.sk/mg6683 (26.1.2011, 9:19) |
Janka, tento koláčik tiež robievam a milujeme hooo |
ODPOVEDAŤ |
Zdenka H. (Zdenka55) ID 24381 (26.1.2011, 9:15) |
Janka, prosím Ťa, v koľko vody si zarobila želatínový stužovač do tejto hmoty? Ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
| | Daniela H. (Češka) ID 23282 (26.1.2011, 10:11) |
žiadny stužovač tam netreba |
ODPOVEDAŤ |
Zdenka M. (denkaa1) ID 174352 (25.1.2011, 21:27) |
vyzera super ... na zjedenie |
ODPOVEDAŤ |
zuzana b. (Langley) ID 128110 (25.1.2011, 17:19) |
Krasna praca, sikovne ruky, ako z reklamy, tento kolacik som robila podla Ivetky a zapadol medzi nase najoblubenejsie, ja som slahacku zmiesala s viac tvarohom |
ODPOVEDAŤ |
| sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (25.1.2011, 16:37) |
no nádhera ako z cukrárne Mám nejaké viedenské uložené,ale tento bude mať určite prednosť |
ODPOVEDAŤ |
| Helena F. (Helka5) ID 83938 (24.1.2011, 14:37) |
Fantázia. Vyzerá vynikajúco. |
ODPOVEDAŤ |
| Andrea H. (andikah) ID 15831, mimibazar.sk/andikah (24.1.2011, 7:07) |
aké natierkové maslo myslíte? Ďakujem!!! |
ODPOVEDAŤ |
| Jana R. (jenny56) ID 50161 (24.1.2011, 9:55) |
Andrejka, nátierkové - pomazánkové neochutené maslo, napr. MANA, alebo Bánovecké nátierkové maslo, je také husté v kelímku. Zvykne sa dávať do tiramisu namiesto mascarpone, alebo kombinovať s tvarohom. Tak Vám želám nech sa vydarí, ak ho budete skúšať a všetkým ďakujem za za pochvalné reakcie. |
ODPOVEDAŤ |
| Iveta S. (yvett) ID 11052 (23.1.2011, 21:17) |
nádhera , obdivujem ako máš krásne tie plnky rovnomerne rozotreté |
ODPOVEDAŤ |
Anna L. (anka29) ID 111855, mimibazar.sk/anka29 (23.1.2011, 20:17) |
prekrásny rez, juj tak to už hej určite vyskúšame tvoju verziu lebo už dlho pokukávam na tieto viedenské rezy |
ODPOVEDAŤ |
kikuska t. (jasidielko) ID 56687 (23.1.2011, 19:37) |
nadherne sa ti vydaril, krasny!!! |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 125 (zobrazuje sa 81-100) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >> |