Marika S. (finka) ID 64179 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 342 návštěvníkov)
♥ Vanilkové rožky - ľahulinké ako pierko - BEZ VAJÍČOK !!! ♥
[ recept č. 35406 zo dňa 12.12.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Recept na tieto rožteky mám od mojej babiny, ona zase od svojej :-) Sú najlepšie zo všetkých, ľahulinké ako pierko, jemné, rozplývajú sa na jazyku - za to RUČÍM ! Potrebujeme - 380g hladkej múky, 200g Hery, 80g klasického masla, (ja používam všetok tuk iba maslo - hlavne kvôli mojim deťom) 70g práškového cukru, 1 vanilkový cukor (ešte lepšie je zainvestovať a pridať klasickú vanilku), 90g mletých orechov. Na obaľovanie - 4x vanilkový cukor (4x8g balíček) a 5lyžíc práškového cukru. Z tejto dávky vám vyjdú cca 3plné plechy (na 1plechu mávam 42 rožtekov - viď foto postup)
POSTUP PRÍPRAVY
V postupe
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Z uvedených prísad si rukami spracujeme cestíčko a dáme do chladu na 1hodinku. |
|
Pracovnú plochu nemúčime !!! Inak by boli tvrdé. Plochu si poprášte práškovým cukrom. Odštipkujem si asi takéto množstvo na jeden rožtek. |
|
ušúľame šúľok |
|
a stočíme do rožteka |
|
Pripravené na pečenie. Ten cukor vôbec nevadí, ak zostane na rožtekoch. Aj tak ich po upečení obaľujeme v zmesiach vanilkového a práškového cukru. Pečieme pri teplote 180°C cca 12minút... záleží, akú si pripravíte hrúbku a veľkosť rožteka - ja robím menšie, také jednohubky. |
|
po upečení do zlatista hneď obaľujeme v cukroch. Na teplé sa krásne cukor prilepí a neopadá. |
|
Ja ich vždy robím z dvojitej dávky, nakoľko sú rýchlo fuč :-)) |
|
Tento rok žiaden vanilínový cukor, ale PRAVÁ VANILKA Z MADAGASKARU :-) |
|
Prvá várka v tomto roku 2011 je pre Mikuláša - "aby neodišiel s prázdnym bruškom, keď k nám prinesie také veľké balíčky..." :-) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 106 (zobrazuje sa 61-80) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |
| Lucia B. (lucinab) ID 39508 (2.12.2011, 21:52) |
jééé ďakujem za radu ešte som vanilkové rožky nerobila preto zbieram všetky informácie budem robiť až na budúci týždeň, lebo by mi ich všetky pojedli potom dám foto |
ODPOVEDAŤ |
| | Marika S. (finka) ID 64179 (3.12.2011, 20:57) |
Ja som ich robila zrovna dnes Budem sa tešiť na |
ODPOVEDAŤ |
| Lucia B. (lucinab) ID 39508 (1.12.2011, 22:21) |
ahojte chcela by som prvý krát urobiť rožky ale potrebujem poradiť mám takú formu na rožky asi na ako hrubo by som mala vyvaľkať cesto? keď si to chcem uľahčiť? a nie "odždibávať" ako je v recepte? ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
| | Marika S. (finka) ID 64179 (2.12.2011, 8:08) |
ahoj, cca 5-8mm...predpokladám, že chceš vyvaľkať cesto a potom formičkou vykrajovať? väčšinou robievam rožteky v šírke 5-8, niekedy aj 10mm. Záleží od Vás, či doma lúbite väčšie, alebo jednohubky... Snáď som poradila |
ODPOVEDAŤ |
| Liba B. (babibi) ID 213130 (26.10.2011, 10:22) |
vypadají moc pěkně,zkusím letos |
ODPOVEDAŤ |
| | Marika S. (finka) ID 64179 (8.12.2011, 7:46) |
Libuš, potom daj info, budem sa tešiť |
ODPOVEDAŤ |
| Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (26.10.2011, 9:26) |
mám iný recept, ale tento rok urobím tieto |
ODPOVEDAŤ |
| | Marika S. (finka) ID 64179 (8.12.2011, 7:46) |
Jani, budem sa tešiť na info, ako chutili |
ODPOVEDAŤ |
| Bibiana S. (Bambi1474) ID 44717 (29.7.2011, 12:45) |
Mám ťa pochváliť od mojej maminky rohlíčky nám piekla na skúšku na dovču a že sú bohovské |
ODPOVEDAŤ |
| | Marika S. (finka) ID 64179 (29.7.2011, 13:41) |
Bibi, jasné že sú. Však sú od mojej babičky Tak dúfam, že chutili A maminku pozdravujeeeeeeeeeeeeem |
ODPOVEDAŤ |
| | | Bibiana S. (Bambi1474) ID 44717 (29.7.2011, 13:54) |
Ja ešte len budem degustovať toto bola skúška a ešte k 15-temu augustu budú dalšie už na tú vytúženú dovču |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Marika S. (finka) ID 64179 (29.7.2011, 19:28) |
jááááááááááááááááj ... Bibi a kam idete? |
ODPOVEDAŤ |
| Petra Sameliaková (Petra S) ID 12571, mimibazar.sk/petras (22.4.2011, 12:38) |
Naozaj výborné, určite odporúčam lepšie som ešte nejedla a mali obrovský úspech recept už posunutý aj ďalej každý chváli Mňamky, dnes ich idem urobiť |
ODPOVEDAŤ |
| | Marika S. (finka) ID 64179 (23.4.2011, 13:49) |
Peti, tak to ma veľmi teší, že majú taký úspech |
ODPOVEDAŤ |
zlata d. (luculik97) ID 131193 (11.2.2011, 12:40) |
najlepšie ,aké som kedy robila super u nás vždy dvojitá dávka |
ODPOVEDAŤ |
| | Marika S. (finka) ID 64179 (12.2.2011, 18:20) |
Zlati, ďakujem krásne |
ODPOVEDAŤ |
| ingrid k. (inulianka) ID 143374 (29.12.2010, 16:52) |
Súper ,vyskušala som,dakujem za receptík, ,prajem krásny Silvester a . |
ODPOVEDAŤ |
| | Marika S. (finka) ID 64179 (8.1.2011, 19:06) |
sa |
ODPOVEDAŤ |
Viola D. (violka60) ID 124062 (27.12.2010, 11:58) |
22.12.10 som napísala, že až po ochutnaní rohlíčkov mojim zaťom - rohlíčkoodborníkom, napíšem verdikt "FANTASTICKÉ", odteraz si prosím len tieto napiecť svokrička moja. Takže : 1111111111 |
ODPOVEDAŤ |
| | Marika S. (finka) ID 64179 (27.12.2010, 18:49) |
Violka ale si ma potešila Čakala som veru na tvoj komentárik sa, že |
ODPOVEDAŤ |
| Monika V. (Vlmo) ID 9426, mimibazar.sk/vlmo (26.12.2010, 10:31) |
Vyskúšané, pochválené, zjedené. Super receptík. Veľmi pekne ďakujem. M. |
ODPOVEDAŤ |
| | Marika S. (finka) ID 64179 (5.1.2011, 20:41) |
Moni, takto sa |
ODPOVEDAŤ |
Anna M. (datelina) ID 58171 (24.12.2010, 16:08) |
Vyskúšané, výborné recepty rozdané a pečie sa |
ODPOVEDAŤ |
| | Marika S. (finka) ID 64179 (4.1.2011, 20:04) |
Anka, teším sa |
ODPOVEDAŤ |
Marianna M. (murila) ID 166873, mimibazar.sk/murila (23.12.2010, 15:08) |
Práve sme ich dopiekli a sú fakt úžasné . Neviem, či do zajtra vôbec niečo ostane. |
ODPOVEDAŤ |
| | Marika S. (finka) ID 64179 (3.1.2011, 12:26) |
Mari, teším sa |
ODPOVEDAŤ |
| Lenka G. (podkolienka) ID 38764 (23.12.2010, 11:53) |
Musím pochváliť včera som ich robila a sú úžasné , ďakujem za super receptík |
ODPOVEDAŤ |
| | Marika S. (finka) ID 64179 (26.12.2010, 17:33) |
Lenka, ja ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
Lucia R. (Lulatko) ID 83867 (22.12.2010, 18:03) |
baby prave sa mi pecie prvy plech.. a cesto mam nejake divne.. je velmi sypke neda sa z neho ani usulat sulok ani ho poriadne valkat ale dokazala som z neho vykrojit par hviezdiciek a tie nie a nie sa upiect.. stale su makke ako keby moc mastne.. vsetky ingredincie som dala podla popisu.. com mam robit? |
ODPOVEDAŤ |
| | Marika S. (finka) ID 64179 (upravené 23.12.2010, 16:49) |
Mmm, Luci, tak to si prvá, ktorej sa cesto nedalo spracovať... Nemám ani potuchy prečo... ja som skúšala viac druhov hladnej múky ... vždy sa podarili aj začiatočným kuchárkam... Je mi to naozaj záhada |
ODPOVEDAŤ |
| | | Jana M. (jankaaam) ID 72712, mimibazar.sk/jankaaam (23.12.2010, 16:34) |
však vajíčka tam nejdú, nie? a pochvala za super receptík, pečiem prvýkrát v živote a tieto rožteky už druhýkrat v priebehu týždňa, sú supeeeeeer |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Marika S. (finka) ID 64179 (23.12.2010, 16:49) |
ježišikriste pane však ja som si myslela že komentujem kokosky Už som to tam vymazala |
ODPOVEDAŤ |
| Katarina T. (katarinat) ID 32163, mimibazar.sk/katarinat (22.12.2010, 14:19) |
Pripajam sa k davu spokojnych papkacov....toto je najlepsi recept na vanilkove rozteky aky som doteraz vyskusala, ine uz ani nebudem piect... dakujem za recept |
ODPOVEDAŤ |
| | Marika S. (finka) ID 64179 (22.12.2010, 19:56) |
Katka, teším sa |
ODPOVEDAŤ |
Viola D. (violka60) ID 124062 (22.12.2010, 14:08) |
Sú výborné , zajtra uvidíme čo povie najväčší znalec vanilkových rohlíčkov - náš zať. To neuveríte, ale on ma raz - dva dá do pozoru, keď mu ponúknem rohlíčky z nového receptu a nieje to onooooo. Zatiaľ len jeden recept bol odsúhlasený. Tak zajtra sa rozhodne!!!! Prajem krásne a veľa |
ODPOVEDAŤ |
| | Marika S. (finka) ID 64179 (22.12.2010, 14:19) |
Violka, tak nám daj potom info, či prešli a boli rohlíčky odsúhlasené |
ODPOVEDAŤ |
Ivana F. (Piso) ID 9933 (21.12.2010, 21:05) |
Ďakujeme za výborný recept na vanilkové rožky. Všetkým veľmi chutia a dokonca aj svokra pochválila... Odporúčam vyskúšam. Želáme pekné sviatky |
ODPOVEDAŤ |
| | Marika S. (finka) ID 64179 (22.12.2010, 10:09) |
Ivka tak keď ešte aj svokra pochválila Nie je za čo |
ODPOVEDAŤ |
| Katarina R. (Katuska88) ID 66820, mimibazar.sk/katuska88 (21.12.2010, 16:46) |
Rožteky su naozaj vynikajúce...len sme zistili že ich je akosi málo .Zajtra sa chystáme na dvojnásobnú dávku.Dakujem za receptík a prajem krásne sviatky |
ODPOVEDAŤ |
| | Marika S. (finka) ID 64179 (21.12.2010, 20:25) |
Katka, ja vždy robím minimálne z dvojitej Idú veru rýchlo do bruška |
ODPOVEDAŤ |
Julia V. (Skautka) ID 5967, mimibazar.sk/skautka (21.12.2010, 10:07) |
receptik je uzasny ja som ich robila zo spaldovej hladkej muky, krehulinke, manzel uz zistoval ci nie su niejake pokazene, alebo polamane |
ODPOVEDAŤ |
| | Marika S. (finka) ID 64179 (21.12.2010, 20:58) |
môj sa vždy kdesi v kútiku modlí, aby sa mi veľa polámalo pri obaľovaní v cukre Lebo tie mu odkladám bokom Teším sa, že chutia a určite ma zaujal ten variant so špaldovou múkou Krásne sviatky |
ODPOVEDAŤ |
lucia v. (lucka vargova) ID 81742 (21.12.2010, 6:52) |
fantastické,ale ak budete mať čas dajte mi vedieť,či po spracovaní má byť tvrdé cesto.ale chuť a mäkkosť ako od mojej mami.dakujem veľmi pekne,príjemné sviatky.Lucia |
ODPOVEDAŤ |
| | Marika S. (finka) ID 64179 (21.12.2010, 8:00) |
luci, ako myslíš po spracovaní? Keď si ho vypracuješ ešte na surovo, konzestenciu má ako klasické vaľkané cestá, mäkké, ale pevné. A po upečení nie sú mäkké ako piškótové cesto, ale nelámu dôchodcom zuby Sú krehké, ľahulinko odkusneš a pomaly sa v ústach samé rozplynú - roztopia |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 106 (zobrazuje sa 61-80) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |