Gabriela L. (gabika sc) ID 24970 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 342 návštěvníkov)
Perníčky (medovníčky) zaručene hneď mäkké
[ recept č. 3135 zo dňa 7.12.2007 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
600 g hladkej múky, 200g práškového cukru, 150g masla, 3 vajíčka, 6 PL medu, 1 ČL sóda bikarbóny, 1ČL mletej škorice, 1 ČL perníkového korenia, 2 PL kakaa. Maslo na vymastenie plechu a 1 vajíčko na potretie perníčkov. Na zdobenie môžeme použiť orechy, mandle, alebo sneh z bielkov.
POSTUP PRÍPRAVY
Všetko spolu spracujeme (nezľaknite sa, keď sa Vám budú aj "uši" lepiť, to bude OK:-) ). Vyvaľkáme cesto na hrúbku 3 mm a môžeme vykrajovať perníčky. Poukladáme ich na vymastený plech a pečieme v rúre 4-5 minút pri teplote 200°C. Keď perníčky vyberieme z rúry, ešte horúce ich treba potrieť rozšľahaným vajíčkom. Budú pekne lesklé. Po vychladnutí zdobíme vyšľahaným bielkom (bielok + cukru + pár kvapiek citrónu pre lesk). Tieto perníky sú hneď od začiatku mäkučké. Kakao urobí perníčky tmavšie a vynikne na nich zdobenie bielkom. TIP: ja ich dávam do plechovej dózy a dávam medzi ne jabĺčko, ktoré po týždni vymením. Úžasná chuť perníkov i jabĺčka. Pekné vianočné sviatky
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
ozdobené:-))
Sú potreté vajíčkom ihneď po vybratí z rúry. Po vychladnutí som ich ozdbila a poleva z nich neopadáva... |
|
perníčky už ozdobené... |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 86 (zobrazuje sa 61-80) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |
Marika M. (19marika74) ID 86144 (15.12.2010, 11:27) |
No,Gabika,idem aj ja vyskušať tento receptik,lebo minule vianoce boli dlho,dlho tvrde )).Dam vedieť ako sa podarili.Papa. |
ODPOVEDAŤ |
| | Gabriela L. (gabika sc) ID 24970, mimibazar.sk/gabikasc (15.12.2010, 20:27) |
Marika budem čakať na odpoveď |
ODPOVEDAŤ |
| Kristina K. (Mahtob) ID 52912 (12.12.2010, 20:57) |
No vidím tu veľa pozitívnych komentov, tak skúsim tento recept na perníčky. som vonku v nemecku a chcela by som sa spýtať či by som mohla nahradiť sódu bikarbónu práškom do pečiva. Ďakujem za odpoveď |
ODPOVEDAŤ |
| | Gabriela L. (gabika sc) ID 24970, mimibazar.sk/gabikasc (13.12.2010, 9:09) |
Kika, ja som ešte s práškom do pečiva neskúšala robiť tieto perníky tak neviem. Niektoré mamičky zvyknú nahradiť prášok do pečiva aj sódou bikarbónou, ide o to aby sa trošku napučali |
ODPOVEDAŤ |
Silvia V. (hilaris) ID 75273, mimibazar.sk/hilaris (12.12.2010, 9:56) |
Len potvrdzujem co bolo povedane. Pernicky su vyborne. Cesto sa robilo bez problemov, pernicky sa vykrajovali fantasticky.. jedine co by som chcela odporucit ked budete davat cesto do ladnicky... nechajte ho trosku sa zohriat... cca 30 minut. Ja som zacala valkat take studene cesto a zostavali mi trhlinky kade-tade a tie prve pernicky nevyzeraju prilis vabne. Ale poleva to zahoji. |
ODPOVEDAŤ |
| | Gabriela L. (gabika sc) ID 24970, mimibazar.sk/gabikasc (12.12.2010, 20:23) |
Silvia ďakujem za komentárik a prajem krásne |
ODPOVEDAŤ |
Monika O. (monika94sv) ID 92864 (9.12.2010, 0:59) |
Tak tento receptík nemá chybu tie perničky su fantastické jedine čo sa mi podarili su chutné a makkučke našej malej tak chutili Dakujem!!! |
ODPOVEDAŤ |
| | Gabriela L. (gabika sc) ID 24970, mimibazar.sk/gabikasc (11.12.2010, 18:23) |
Nonika ďakujem za komentárik a som veľmi rada, že ste s spokojná a chutia Vám . Prajem krásne |
ODPOVEDAŤ |
| Gabriela K. (Kamen) ID 2892, mimibazar.sk/kamen (6.12.2010, 16:48) |
robili sme medovníčky cez víkend sú úžasné,ďakujeme za receptík Krááásne vianoce |
ODPOVEDAŤ |
| | Gabriela L. (gabika sc) ID 24970, mimibazar.sk/gabikasc (11.12.2010, 18:20) |
Gabiika som rada, že Vám chutia . Prajem krásne |
ODPOVEDAŤ |
Alica F. (allie69) ID 32348 (3.12.2010, 8:42) |
a cesto nemam nechat 24 hod odstat? niekto to tak robi. tento recept mi vyhovuje ale ja by som to nechala dostat, kedze mam male dieta a nestihala by som vsetko naraz. tak som sa chcela opytat ci tomu neuskodim tym odstatim v chladnicke. ale asi nie, ci? |
ODPOVEDAŤ |
| | Gabriela L. (gabika sc) ID 24970, mimibazar.sk/gabikasc (3.12.2010, 21:13) |
Alica, cesto môže ležať v chladničke |
ODPOVEDAŤ |
| Miroslava U. (hallooouuu) ID 101093 (30.11.2010, 20:50) |
recept ma zaujal zajtra zrejme vyskúšam )) |
ODPOVEDAŤ |
| | Gabriela L. (gabika sc) ID 24970, mimibazar.sk/gabikasc (2.12.2010, 20:20) |
Mirka ko sa vydarili? |
ODPOVEDAŤ |
| Michaela V. (misik) ID 5014 (29.11.2010, 12:48) |
receptík určite vyskúšam |
ODPOVEDAŤ |
| | Gabriela L. (gabika sc) ID 24970, mimibazar.sk/gabikasc (2.12.2010, 20:19) |
...budem rada, ak napíšete, že sú chutné |
ODPOVEDAŤ |
| Katarína I. (catty181) ID 33382 (29.11.2010, 10:28) |
Gabika,ďakujem za skvelý receptík sú vynikajúce,voňavé,chutné,mäkkučké... http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=758642 |
ODPOVEDAŤ |
| marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (18.11.2010, 10:17) |
určite tento rok vyskušam zas tieto |
ODPOVEDAŤ |
| | Gabriela L. (gabika sc) ID 24970, mimibazar.sk/gabikasc (24.11.2010, 8:54) |
budem rada dúfam, že budú |
ODPOVEDAŤ |
| Martina Z. (matazero) ID 5422, mimibazar.sk/matazero (17.11.2010, 19:10) |
tento rok vyskusam aj ja tieto |
ODPOVEDAŤ |
| | Gabriela L. (gabika sc) ID 24970, mimibazar.sk/gabikasc (17.11.2010, 20:30) |
Martinka určite nebudete ľutovať |
ODPOVEDAŤ |
Veronika K. (Veverička K.) ID 129152 (19.12.2009, 16:19) |
Dve vecičky sa chcem spýtať: ako dlho ste nechali odstáť cesto? tie medovníky sú potom mäkké dlho? alebo len pár minút?.. |
ODPOVEDAŤ |
| | Gabriela L. (gabika sc) ID 24970, mimibazar.sk/gabikasc (20.12.2009, 20:48) |
Veronika cesto nechávam asi hodinku, niekedy cez noc a niekedy hneď pracujem. Medovníky sú mäkké dlho, niektoré recepty treba piecť aj 2 týždne dopredu, aby zmäkli, tieto netreba - stačí tesne pred vianocami....Pekné sviatky prajeme |
ODPOVEDAŤ |
| Zuzana K. (MalyPucik) ID 128757 (upravené 21.12.2009, 2:37) |
Ahoj, ja by som sa chcela opytat, to pernickove korenie je \"kypriaci prasok do pernika\"???Alebo ak nie, tak z coho je to pernikove korenie zlozene? Mozno by som si to mohla zarobit??? Zijem v Kanade a neda sa to tu zohnat...DAKUJEM!!!! \r\n ...tak som to nasla...a skusim to zarobit...uvidime co z toho bude... \r\n (Škorica mletá, koriander mletý, nové korenie mleté, badián mletý, , klinček mletý, aníz mletý, fenikel mletý, muškátový orech mletý, muškátový kvet mletý.)\r\nHura, tak som bola leniva a nakoniec som to tu nasla v polskom obchode...tak zajtra hura do pecenia |
ODPOVEDAŤ |
| | Gabriela L. (gabika sc) ID 24970, mimibazar.sk/gabikasc (17.12.2009, 19:45) |
Zuzka je to zmes korenia na perníčky - obsahuje presne to, čo ste napísala...Netreba sa báť, perníčky sa určite podaria a budú . Krásne |
ODPOVEDAŤ |
marcela v. (ovcisko) ID 81446 (8.12.2009, 18:45) |
Upecene, ozdobene, a skoro aj zjedene moja polovicka zahlasila, ze to je len skusobna davka, tak musim este raz napiect. Chutne, makkucke.. Dakujem za receptik |
ODPOVEDAŤ |
| | Gabriela L. (gabika sc) ID 24970, mimibazar.sk/gabikasc (9.12.2009, 21:40) |
som rada, že receptík chutil , Vám prajem chuť do ďalšieho pečenia |
ODPOVEDAŤ |
| Lenka K. (joinaa) ID 39457 (4.12.2009, 20:22) |
Príjemný podvečer pani Gabika včera ma chytila obrovská chuť napiecť pre rodinku perníčky. tak som si "vygooglila" Váš recept a vôôôôbec neľutujem. Podarili sa na jedničku s hviezdičkou, len som namiesto jednej čl perníkového korenia dala dve )) Ďakujem za fantastický receptíík už som ho popodávala ďalej kamarátkam ( . Len jedna vec ma mrzí . že sa skoro všetky už a ja musím napieecť ďalšie, ale s takým jednoduchým receptom, to bude malina . S pozdravom Lenka |
ODPOVEDAŤ |
| | Gabriela L. (gabika sc) ID 24970, mimibazar.sk/gabikasc (5.12.2009, 18:32) |
Ďakujem za komentárik a som veľmi rad, že a ste s receptom spokojná. Prajem pekné |
ODPOVEDAŤ |
Katarína G. (KAG) ID 51273 (4.12.2009, 19:53) |
|
ODPOVEDAŤ |
marcela v. (ovcisko) ID 81446 (4.12.2009, 12:09) |
Len mala otazocka.. V niektorych receptoch na medovnicky sa dava roztopit maslo, v inych nie... Rozhodla som sa prave pre tieto.. Takze nemusim sa bat vsetko spolu vymiesit, ako je tu napisane?? Nerada by som nieco pokazila.. Dakujem za radu |
ODPOVEDAŤ |
| | Gabriela L. (gabika sc) ID 24970, mimibazar.sk/gabikasc (4.12.2009, 18:48) |
Marcela určte sa nemusíte báť , smelo do toho PODARIA SA a budú . Ja maslo neroztápam, väčšinou ho vyberiem skôr z chladničky, keď zabudnem vybrať, nič sa nedeje , nakrájam ho na menšie kusy a pracujem...Ja som len príležitostný cukrár . Ja som robila cesto včera a keď som mala cesto v chladničke, pozerám na váhu a v nej cukor . Dajte mi vedieť ako sa podarili |
ODPOVEDAŤ |
| | marcela v. (ovcisko) ID 81446 (4.12.2009, 19:46) |
ooooojha, to ja som minule tak marlenku skoro bez cukru sla robit... ale zbadala som sa ked som sla platy na papier natierat idem uz aj cesticko zbuchat, nech sa zajtra s drahym pohrame s vykrajovanim a v nedelu s ozdobovanim dakujem |
ODPOVEDAŤ |
| Viera Š. (visi) ID 41265 (12.11.2009, 16:17) |
Ahoj Gabi,dnes som skúsila upiecť tvoje medovníčky a musím povedať,že ešte sú na ,a naozaj sú mäkučké,ďakujem za recept,určite sa budú u nás piecť na vianoce |
ODPOVEDAŤ |
| | Gabriela L. (gabika sc) ID 24970, mimibazar.sk/gabikasc (3.12.2009, 8:35) |
Vierka som rada, že a prajem krásne |
ODPOVEDAŤ |
| Slavka H. (Archaa) ID 84161 (7.11.2009, 21:49) |
Gabi,velmi pekne dakujem za recept,dlho som zvazovala, aky recept na medovnicky pouzijem a rozhodla som sa pre ten tvoj a neolutovala som lebo medovnicky su na 1******* .Tu su moje http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=617509 |
ODPOVEDAŤ |
| | Gabriela L. (gabika sc) ID 24970, mimibazar.sk/gabikasc (7.11.2009, 21:59) |
Slavka pozerala som , medovníčky sú |
ODPOVEDAŤ |
| Dana Žigová,Ing. (zdravemesto) ID 15512, mimibazar.sk/zdravemesto (17.12.2008, 18:59) |
Ďakujem za super recept, rychly a nenaročny a perníčky sú super. |
ODPOVEDAŤ |
| | Gabriela L. (gabika sc) ID 24970, mimibazar.sk/gabikasc (18.12.2008, 8:25) |
Danka ďakujem za komentárik . Prajem krásne |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 86 (zobrazuje sa 61-80) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |