. .. .. .. .. .. .
. .

Tortička (potiahnuta cukrikovou hmotou - marshmallows, MMF) + obrázky cukríkov, z ktorých sa to dá robiť - RECEPT 2274

TORTY

ID 798 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 902 návštěvníkov)


Tortička (potiahnuta cukrikovou hmotou - marshmallows, MMF) + obrázky cukríkov, z ktorých sa to dá robiť


[ recept č. 2274 zo dňa  ]


Tortička (potiahnuta  cukrikovou hmotou - marshmallows, MMF) + obrázky cukríkov, z ktorých sa to dá robiť


POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus maly: 5vajec, 5PL k. cukru, 5PL pol. muky, 1/2 prdopec, 5PL vlaznej vody, citronova kora*****Korpus vacsi: 6 vajec, 6PL k. cukru, 6PL pol. muky, 1/2 prdopec, 6PL vlaznej vody, cit. kora*****Krem: orieskovy(najdete v recepte na orieskovu tortu u mna v albume)*****Torta je potiahnuta hmotou z penovych cukrikov(postup uvedeny u orieskovej torty u mna v albume): 90g penových cukríkov, maslo na vytretie misky, p. cukor, citronová šťava z polovice citróna*****Ruzicky su vyrobene z penovych cukrikov*****Krem na ozdobenie torty: 1/2l mlieka, 80g GUSTINU, 200g cukru, 1 maslo a 1/2 Hery *********** ODPORÚČAM POUŽIŤ POVAŽSKÝ ALEBO KORUNNÝ CUKOR. Nie je to reklama - ide o ich zloženie, je veľká pravdepodobnosť. že to s nimi výjde.******* ALEBO môžete vyskúšať recept od Bohusa_L, ktorý používa HARIBO DULCIA(mám ich v obr. prílohe, pri ktorej sa recept nachádza)

POSTUP PRÍPRAVY

Poťah: Misku si vymastíme maslom, naplníme penovými cukríkmi, pokvapkáme citrónom a dáme do MW( ja mám najvyšší stupeň 4 a dám na 1 min.) - ale radím odsledovať podľa vlastnej MW. Cukríky majú napuchnúť. Potom pridávam postupne p. cukor, kým nie je hmota vhodná na spracovanie(je pevna, nerozteka sa, ale nie je tvrdá) Dat na chvíľu do chladničky, aby hmota uplne vychladla. Po vychladnutí vyvalkame medzi fóliami a tenkú placku, ktorou poťahujeme tortu.*****Ostatne Vid obrazkovy postup

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Upreceny maly korpus. V podstate nie je az taky maly, je len o 4cm mensi v priemere ako ten vacsi.
Uz sa pecie druhy korpus
Tak a tu je uz vytiahnuty z rury
Torta prekrojena na polovicu natreta orieskovym kremom a nakoniec natreta cela kremom, aby sme ju mohli potiahnut. To iste urobime aj u druheho korpusu.
Vymazeme si misku maslom
nasypeme penove cukriky
Pokvapkame limetou alebo citronom
Vytiahnute z MW
Do druhej misy si dame najprv praskovy cukor, na ktory vylejeme hmotu, ktoru taktiez poprasime praskovym cukrom
Rucne alebo mixerom spracujeme hmotu tak, aby sa nam co najmenej lepila a dame nachvilu do chladnicky, aby vychladla.
Vytiahneme z chladnicky, rozvalkame na skrobovej mucke
Potiahneme kazdy korpus zvlast. Takto si hmotu, ale inej farby pripravime na ruzicky
Takto to vyzera poskladane :o)))
zaciname pracovat na ruzickach
...uz su dve
...uz su tri
... uz sa nam to zbiera
ine ozdoby, ak sa nahodou zidu, lebo som este nemala predstavu, co to bude nakoniec
prva neista predstava
a pomaly vysledok, este chybaju gulicky
a zdobime maslovym kremom: Uvarime si krem z mlieka, gustinu a cukru a dame vychladit. Potom primiesame maslo a heru a mozeme zdobit
iny pohlad
...
Tento jednoduchy postup som nasla niekde na internete, kym nenafotim vlastny postup. Je vhodny hlavne na marcipan a falosny marcipan. U ruziciek z penovych cukrikov postupujeme rovnako, len na zaciatku nie je kuzel, ale zrolovane koliesko.
KED CHCETE BIELU HMOTU NA TORTU, STACI KED TIETO CUKRIKY UMYJETE POD TECUCOU VODOU A POTOM SPRACUJETE PODLA NAVODU A BUDETE MAT BIELU HMOTU NA TORTU.*** RECEPT:2 lyžice vody, 1/2 až 1 lyžičku kyseliny citrónovej, za vlašský orech bieleho tuku (cera), 1 balíček marschmellows - haribo dulcia rubino alebo iné (170g), okolo 500-600g práškového cukru.***Cukríky si umyjeme z ružového cukru, dáme do misky, pridáme 2lyžice vody, biely tuk a kys. citrónovú a dáme na cca2min do mikrovlnky rozpustiť, (pravidelne po 15sek vyberať a premiešavať). Vmiešame 400g práškového cukru, vyklopíme na pocukrovanú dosku a vmiesime ešte asi 150-200g cukru, aby bola hmota tvárna ale držala tvar. Farbí sa to bežnými potravinárskymi farbami. Pre sýty odtieň odporúčam farbu rozpustiť a pridávať už na začiatku pri rozpúšťaní cukríkov do tých 2 lyžíc vody. Dá sa ňou poťahovať aj robiť ozdoby. Skladovať v sáčku. Pre opätovné použitie treba na 10-15 sekúnd zohriať v mikrovlnke a premiesiť mokrými rukami. Pozor na vzduchu dosť rýchlo tuhne takže skladovať v sáčku a vybrať si vždy len také množstvo ktoré spotrebujete. Keď napr. robíte kvietky a vyvaľkali ste si placku tak držať pod fóliou. Keď chcete vaľkať na poťah tak stále podsypávať práškovým cukrom zmiešaným so škrobom aby sa vám to nelepilo. Mne sa na prvý krát nikdy nepodarí vyvaľkať pekná placka a skoro vždy sa mi prilepí, ale keď to zhrčím a vyvaľkám na novo tak je to už lepšie. Niekedy je to OK až na 3krát. *******Pri modelovaní kvietkov a figúrok nepodsypávať ale podmasťovať Cerou.
JOJO cukriky
ďalšie cukríky, z ktorých sa to dá robiť
ďalšie cukríky, z ktorých sa to dá robiť
ďalšie cukríky, z ktorých sa to dá robiť
ďalšie cukríky, z ktorých sa to dá robiť
ďalšie cukríky, z ktorých sa to dá robiť
ďalšie cukríky, z ktorých sa to dá robiť
ďalšie cukríky, z ktorých sa to dá robiť a kopec ďalších


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Šunkovo-syrové mini-muffinky | Tortička (potiahnuta cukrikovou hmotou - marshmallows, MMF) + obrázky cukríkov, z ktorých sa to dá robiť | Pribináčik (nie)len pre najmenších >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 158 (zobrazuje sa 41-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >>
Milena K. (minuska63) ID 135154 (4.5.2010, 20:57)
Mám ísť na svadbu tak by som niečo aj mohla spraviť.Ale radšej si skôr vyskúšam menšiu (^),pre mojich (pl).Dakujem za tip. (^)je krásna (clamp) (clamp) (clamp) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Mgr. Martina Š. (maťula) ID 6172, mimibazar.sk/matula (4.5.2010, 20:42)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (9.3.2010, 0:43)
No tak toto jedna z najkrajších (^) aké som videla. Je krásne vyzdobená, ale nie prezdobená, nie je gýčová... Je krásna (clamp) |:o)
ODPOVEDAŤ
maria s. (mery73) ID 77680, mimibazar.sk/mery73 (6.3.2010, 18:15)
AHOJ! Torticka je naaaaadherna (clamp) (clamp) (clamp) Vyborny tip-bude sa Mi hodit-Nasej krstnej na krstiny (child11) (child11) (child11) Chcem sa spytat -mate viac skusenosti s touto hmotou-ktore cukriky su najlejlepsie na nu? A chcem robit bielu-tak ich staci iba umyt? A na taku istu poschodovu aku ste robila-Vy-staci tych 90g-cukrikov?DAKUJEM-za ODPOVED-MAJA!
ODPOVEDAŤ
Iva K. (Ivunka 1) ID 53941 (2.3.2010, 9:27)
(Y)já dělám z jojo vexta = roztřídím podle barviček , zahřeju v mikrovlnce na 15 minut v misce vytřené olejem, nemusím potom barvit potravinářskými barvama
ODPOVEDAŤ
Elena B. (kvetka52) ID 30419 (4.2.2010, 13:30)
(Y)
ODPOVEDAŤ
zuzana krajcovicova (truetka) ID 57113, mimibazar.sk/truetka (26.1.2010, 8:32)
(Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
jana a. (janula.a) ID 89930 (25.1.2010, 19:24)
dakujem za podrobny popis urcite vyskusam :-) (dance) (Z) (Z)
ODPOVEDAŤ
Gabika H. (gabrielka23) ID 52930 (9.1.2010, 14:01)
Jeeej, moja Nelinka oslávi vo februári 1. narodeniny a chcem jej urobiť tortu a potiahnuť ju touto hmotou, my lubime penovu tortu,tak to chcem skusit s nou, uz sa neviem dockať, vcera som tu nasla tento návod a hned som aj bola nakupit cukriky.Z 1 balicka cukrikov vystane na potah klasickej okruhlej torty aj na ozdoby?Ja uz by som zacala robit ruzicky najradsej hned,ale to by asi do 15.februara nevydrzalo... :-)A ja chcem urobit biely podklad,tak tie cukriky JOJO Marshmallow prerezem na biele a na ruzove a z ruzovych urobim ruzicky...Tak to potom budem potrebovať asi 2 balicky,ze?No potom poslem foto,ako sa vydarilo.
Ozaj,ešte som našla niekde na nete takyto postup,len sa tam nepridáva voda...tak neviem,co myslis?
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (6.1.2010, 6:10)
nádherná,jemná,neprečačkaná,očarí na prvý pohľad (Y) (Y) (Y) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (K) (K) (K) (K) (K) (K) (K) (K) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (clamp) (clamp) (clamp) (radost) (radost) (radost) (radost) (radost) (radost) (radost) (flower) (Y) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower)
ODPOVEDAŤ
Jana G. (jaginka11) ID 117577 (16.11.2009, 19:58)
Ďakujem za super návod, tortička je NÁDHERNÁ!!!! Dúfam, že aj mne sa raz taká podarí. (^)
ODPOVEDAŤ
Marcela Š. (digana) ID 56308, mimibazar.sk/digana (14.11.2009, 21:04)
Ja mám dotaz.Chcem urobiť tortu s oblátkou,ale chcem ju poťiahnúť touto hmotou,len neviem či oblátku položiť na tortu už potiahnutú hmotou,alebo na tú hmotu dať trochu plnky a tak dať oblátku. *-) *-) *-) *-)Alebo len boky obtiahnúť tou hmotou *-) *-)Poradte :-$ ;-)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (6.11.2009, 14:09)
ked robim tortu bez kremu,mozem pod hmotu natriet na korpus lekvar? diky (L)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (6.11.2009, 21:25)
;-) pomoz si clovece,aj pan boh ti pomoze ;-) http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=19742 podarilo sa
ODPOVEDAŤ
Miriam D. (Mitta) ID 13317 (5.11.2009, 17:40)
ahoj chcem sa opytat ci mozem tuto hmotu sfarbit aj kakaom. mam v plane urobit poschodovu cierno bielu. Dakujem za odpoved (hello)
ODPOVEDAŤ
IVANA B. (IVAŇUŠA) ID 17314 (3.11.2009, 21:55)
(Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Ahoj ďakujem za presný návod. Ja som tortový antitalent a ty si ma presvedčila, že to zvládnem, keď budem takto postupovať
ODPOVEDAŤ
Renáta P. (Mamuliatko) ID 22436 (1.11.2009, 15:03)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) NÁDHERNÉ
(hello)
ODPOVEDAŤ
Maria H. (zizi173) ID 114442 (21.10.2009, 13:29)
Magdalenka stale sa vraciam k tej torticke je neskutocne krrraaassnnaa a velmi jemnucka davam za1* (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Jana M. (majdajanka) ID 115428 (10.10.2009, 15:31)
:-p :-p (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina M. (Tinuša) ID 10023 (5.9.2009, 11:25)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Renáta D. (renna) ID 2129 (2.9.2009, 10:22)
Ahoj!
Chcem sa opýtať, či ten poťah môžem dať aj na tortu potretú iba džemom alebo musí byť nejaký krém? Ďakujem. Renáta
ODPOVEDAŤ
Celkom: 158 (zobrazuje sa 41-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu