Gabriela L. (gabika sc) ID 24970 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 342 návštěvníkov)
Perníčky (medovníčky) zaručene hneď mäkké
[ recept č. 3135 zo dňa 7.12.2007 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
600 g hladkej múky, 200g práškového cukru, 150g masla, 3 vajíčka, 6 PL medu, 1 ČL sóda bikarbóny, 1ČL mletej škorice, 1 ČL perníkového korenia, 2 PL kakaa. Maslo na vymastenie plechu a 1 vajíčko na potretie perníčkov. Na zdobenie môžeme použiť orechy, mandle, alebo sneh z bielkov.
POSTUP PRÍPRAVY
Všetko spolu spracujeme (nezľaknite sa, keď sa Vám budú aj "uši" lepiť, to bude OK:-) ). Vyvaľkáme cesto na hrúbku 3 mm a môžeme vykrajovať perníčky. Poukladáme ich na vymastený plech a pečieme v rúre 4-5 minút pri teplote 200°C. Keď perníčky vyberieme z rúry, ešte horúce ich treba potrieť rozšľahaným vajíčkom. Budú pekne lesklé. Po vychladnutí zdobíme vyšľahaným bielkom (bielok + cukru + pár kvapiek citrónu pre lesk). Tieto perníky sú hneď od začiatku mäkučké. Kakao urobí perníčky tmavšie a vynikne na nich zdobenie bielkom. TIP: ja ich dávam do plechovej dózy a dávam medzi ne jabĺčko, ktoré po týždni vymením. Úžasná chuť perníkov i jabĺčka. Pekné vianočné sviatky
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
ozdobené:-))
Sú potreté vajíčkom ihneď po vybratí z rúry. Po vychladnutí som ich ozdbila a poleva z nich neopadáva... |
|
perníčky už ozdobené... |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 86 (zobrazuje sa 21-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |
Peter D. (Dubenik) ID 317715 (3.12.2015, 16:52) |
|
ODPOVEDAŤ |
Lubomira B. (Zojkula) ID 318210 (30.11.2015, 6:20) |
Dobre rano vcera som skusala vase pernicky a su naozaj uzasne cela moja rodina si ich vychvaluje. Som rada ze som konecne nasla taky skvely recept. Dakujem |
ODPOVEDAŤ |
| | Gabriela L. (gabika sc) ID 24970, mimibazar.sk/gabikasc (7.12.2015, 21:52) |
ďakujem a teším sa s Vami a . Prajem |
ODPOVEDAŤ |
Barbara Á. (Lyra22) ID 317823 (17.11.2015, 14:38) |
Gabika zajtra sa chystám upiecť medovníčky podľa Vášho receptu a chcem sa spýtať.. to naozaj ich stačí piecť len 4-5 minúť ? Príde mi to až prekvapivo málo Inak vyzerajú na fotke naozaj úžasne |
ODPOVEDAŤ |
| | Gabriela L. (gabika sc) ID 24970, mimibazar.sk/gabikasc (7.12.2015, 21:51) |
ďakujem za komentárik |
ODPOVEDAŤ |
| Martina W. (Riša) ID 26736, mimibazar.sk/risa (27.12.2014, 19:32) |
NAJLEPŠIE MEDOVNÍČKY AKÉ SOM KEDY PIEKLA ...AJ TENTO ROK SME SI ICH UPIEKLI A SÚ AKO VŽDY VOŇAVUČKÉ A MÄKKUČKÉ….MŇAM, INÉ ANI NECHCEME… DRŽÍME V PLECHOVEJ DÓZE VYSTLANEJ PAPIEROM NA PEČENIE A STÁLE SU MÄKKULINKÉ ANI JABĽČKO NÁM NETREBA , DODRŽIAVAM PEČENIE NA 4 MINÚTKY A DOSŤ |
ODPOVEDAŤ |
| | Gabriela L. (gabika sc) ID 24970, mimibazar.sk/gabikasc (2.1.2015, 20:03) |
Martina ĎAKUJEM za komentár a som veľmi rada, že chutia |
ODPOVEDAŤ |
| Katarína G. (drobec.) ID 55847 (14.12.2014, 12:28) |
Krásny predvianočný čas a opäť poďakovanie za skvelý recept . Tento rok som sa k nemu vrátila tretíkrát , takže je jasné, že chutí a chutí a chutí . Medovníčky sú krásne, mäkkučké a voňavé a môj syn ich vždy zje do posledného, dokonca si ich potom pýta k desiate do školy ako dezert . Prajem Vám, Gabika, ale aj všetkým ostatným šťastné, pokojné, bohaté Vianoce v kruhu milovaných |
ODPOVEDAŤ |
| | Gabriela L. (gabika sc) ID 24970, mimibazar.sk/gabikasc (15.12.2014, 10:11) |
Katka ďakujem za milý komentár a prianie, veľmi potešilo Som rada, že synovi a celej rodinke chutia . Prajeme tiež krásne, bohaté a pokojné vianočné sviatky |
ODPOVEDAŤ |
Zuzana K. (Siu) ID 8856 (14.4.2014, 19:43) |
Idem piecť na poslednú chvíľu velkonocne medovnicky a chcem sa opýtať,ze keď ich date do olechovej dozy,ci ich date este do chladu alebo ich mate len tak v izbe aby bol mäkké. |
ODPOVEDAŤ |
| | Gabriela L. (gabika sc) ID 24970, mimibazar.sk/gabikasc (15.12.2014, 10:07) |
dávam ich do špajze mimo bytu |
ODPOVEDAŤ |
Ivana V. (allias) ID 27816 (22.12.2013, 12:01) |
Uz minuly rok som piekla podla vasho receptu a boli famozne tak rychlo sa minali, ze som jednu dozu odlozila a zabudla na nu..po roku vyzeraju rovnako a su stale makke prave ich robim znova fakt super receptiik |
ODPOVEDAŤ |
Jarmila P. (jpastelka) ID 290878 (upravené 14.12.2013, 10:00) |
medovníčky boli fantastické, boli....lebo musíme piecť ďalšiu várku, všetky sa zjedli ešte pred Vianocami.....ďakujem za recept Inak, zarábala ich a piekla moja 11-ročná dcéra...pod mojim dohľadom, keby dačo |
ODPOVEDAŤ |
| | Gabriela L. (gabika sc) ID 24970, mimibazar.sk/gabikasc (15.12.2013, 15:03) |
som rada, ze chutili |
ODPOVEDAŤ |
| Tatiana P. (Tatia333) ID 155671 (8.12.2013, 19:57) |
Tak práve dopečené sú super, mňam trochu som sa obávala lebo som ich robila prvý krát ale dopadlo to dobre len by som potrebovala vedieť či musia byť v plechovej dóze a či úplne stvrdnú a potom zmäknú...aby som si ich potom nebúchala o hlavu |
ODPOVEDAŤ |
| | Gabriela L. (gabika sc) ID 24970, mimibazar.sk/gabikasc (9.12.2013, 21:29) |
Tani ja ich dávam do plechovej dózy, lebo iné nepoužívam na . Možno stačí keramická alebo aj plastová, nemalo by to vadiť |
ODPOVEDAŤ |
| | | Tatiana P. (Tatia333) ID 155671 (11.12.2013, 8:34) |
Dala som ich do papierovej krabice s jabĺčkom vraj aj to je dobré. a zmaknu mi ešte? uz začali tvrdnut |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Gabriela L. (gabika sc) ID 24970, mimibazar.sk/gabikasc (12.12.2013, 11:12) |
tvrdnúť? Mne ešte nikdy, boli mäkké. |
ODPOVEDAŤ |
Zuzana Ž. (Lillynka) ID 141148 (4.12.2013, 19:11) |
Perniky som piekla aj minulý rok- podľa receptu. Dnes z celozrnej špaldovej múky. Výborne , makučké |
ODPOVEDAŤ |
| Martina L. (mataxxxx) ID 109116 (19.12.2014, 20:01) |
Prave som ich s detmi dopiekla, su vyborne, musela som ich schovat, aby zostalo na Vianoce . Nabuduce urobim rovno dve davky, dakujem za recept A Zuzana Ž. (Lillynka) prosim, tie špaldove boli chutne? Rozmyslam, ze este dorobim |
ODPOVEDAŤ |
Žaneta K. (Žanetka18) ID 273277 (1.12.2013, 14:37) |
idem zarobit cest ale mam iba palmarin može ho použit??? |
ODPOVEDAŤ |
| | Gabriela L. (gabika sc) ID 24970, mimibazar.sk/gabikasc (3.12.2013, 12:12) |
Ja pouzivam Heru alebo klasicke maslo. Teraz som robila jednu davku s Herou a pol davky som robila s Helia, su tiez mnam |
ODPOVEDAŤ |
Zdenka H. (zdenkahxyz) ID 281445 (1.12.2013, 13:10) |
dobry den. nie som vobec pekarka a chcela by som vyskusat tieto perničky. ako pracujete s tym cestom, ked sa tak lepi? dakujem |
ODPOVEDAŤ |
| Martina L. (mataxxxx) ID 109116 (20.12.2015, 19:44) |
Aj mne sa lepilo, pridala trosicka muky, riadne premiesala a umyla si ruky, potom uz sa nelepilo |
ODPOVEDAŤ |
| | Gabriela L. (gabika sc) ID 24970, mimibazar.sk/gabikasc (3.12.2013, 12:06) |
Zdenka niektorej mamine sa moze zdat, ze sa cesto velmi lepi, ide tam med a ten moze byt lepivy....nie je to hrozne, odskusajte a uvidite |
ODPOVEDAŤ |
| | Zdenka H. (zdenkahxyz) ID 281445 (4.12.2013, 14:12) |
včera večer som sa potrápila s cestom, dnes som piekla. Ale zvládla som to sú ozaj dobré, chutné, voňavé teším sa z nich. |
ODPOVEDAŤ |
| Ada G. (Ada.13) ID 131015 (29.11.2013, 18:30) |
Vynikajúce cesto na perníčky ďakujem za receptík |
ODPOVEDAŤ |
Lucia K. (Luccynka) ID 121645 (9.1.2013, 20:21) |
Naozaj vynikajuci recept, vadarili sa perfektne a boli naozaj makke. Na prvy sup |
ODPOVEDAŤ |
| | Gabriela L. (gabika sc) ID 24970, mimibazar.sk/gabikasc (14.1.2013, 20:47) |
supeeeer . Som rada, že sa podarili a že |
ODPOVEDAŤ |
Veronika T. (Berenka) ID 162232 (18.12.2012, 15:17) |
Úžastný recept akurat sa to lepilo riadne ale medovníčky sú výborné mäkkučké mňam Včera som piekla a dnes som ich s maminou ozdobovala a su fak vynikajúce. Moje prvé medovničky a super sa mi vydarili a tu su dve fotočky http://www.mimibazar.sk/rodinne_fotografie.php?album=37491 |
ODPOVEDAŤ |
| | Gabriela L. (gabika sc) ID 24970, mimibazar.sk/gabikasc (22.12.2012, 19:37) |
Vaše perníčky sú . Som rada, že ste spokojná s receptom. Celej rodinke prajem krásne |
ODPOVEDAŤ |
Michaela B. (misicka24) ID 237306 (16.12.2012, 23:15) |
Fantasticke pernicky! Mnamka Krasne vonave,chutne a mäkucke. pridala som trochu rumu a aby som sa vyhla mieseniu cesta, tak som najprv vymiesala maslo cukor a vajcia s mixerom,potom pridala med a koreniny a nakoniec muku. Dakujem moc za receptik, mozno budem musiet robit do vianoc este raz lebo rychlo miznu |
ODPOVEDAŤ |
| | Gabriela L. (gabika sc) ID 24970, mimibazar.sk/gabikasc (22.12.2012, 19:32) |
zlepšenie, až nezabudnem vyskúšam aj Váš postup . Prajem celej rodinke krásne |
ODPOVEDAŤ |
| Dominika B. (domi187) ID 143537 (15.12.2012, 14:03) |
Aké masielko si tam dala? normálne tuhé? |
ODPOVEDAŤ |
| | Gabriela L. (gabika sc) ID 24970, mimibazar.sk/gabikasc (15.12.2012, 22:44) |
Dominika ja zvyknem dávať Heru, keď nemám tak použiješ aj klasické maslo (nie margaríny). Maslo by malo mať izbovú teplotu |
ODPOVEDAŤ |
| Andrea Z. (andrus80) ID 152818, mimibazar.sk/andrus80 (14.12.2012, 21:05) |
Ďakujem za výborný receptík, robila som 1. krát na prosbu a len z polovičnej dávky a veru budem musieť dorobiť, prvý plech padol hneď . a navyše krásne prevoniali kuchyňu . Ešte raz dakujem a krásne sviatky prajem |
ODPOVEDAŤ |
| | Gabriela L. (gabika sc) ID 24970, mimibazar.sk/gabikasc (14.12.2012, 22:32) |
Andrejka ďakujem. sú nádherné na . Prajem Vašej rodinke krásne |
ODPOVEDAŤ |
Erika Č. (erika53) ID 190211 (9.12.2012, 22:09) |
Prosím Vás treba toto cesto nechať odležať pár hodín alebo sa medovníky môžu ihneď po spracovaní cesta piecť? ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
| | Gabriela L. (gabika sc) ID 24970, mimibazar.sk/gabikasc (10.12.2012, 19:03) |
Erika ja nenechávam odležať Raz som nechala a necítili sme rozdiel |
ODPOVEDAŤ |
| | Erika Č. (erika53) ID 190211 (15.12.2012, 21:36) |
Ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
| Petra K. (kajmama) ID 242081 (8.12.2012, 22:44) |
dakujem za recept, robila som prvy krat, celkom sa podarili len sa mi zdaju byt take popraskane, neviete cim by to mohlo byt? davala som viacej kakaa a medu ale to by nemalo vadit. |
ODPOVEDAŤ |
| | Gabriela L. (gabika sc) ID 24970, mimibazar.sk/gabikasc (9.12.2012, 18:51) |
Petra asi nebolo dobre vypracované cesto a preto popraskali Ja ich nemám nikdy popraskané. Ani žiadna iná mamička tu nepísala, žeby jej popraskali . Prajem krásny advent |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 86 (zobrazuje sa 21-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |