. .. .. .. .. .. .
. .

LANGOšE mojej mamy /naozaj dobré/ - RECEPT 810

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ID 545 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 1231 návštěvníkov)


LANGOšE mojej mamy /naozaj dobré/


[ recept č. 810 zo dňa  ]


LANGOšE mojej mamy /naozaj dobré/


POTREBNÉ PRÍSADY

1 Kg hladkej múky, 2 vajcia, 400ml mlieka, 250g kyslej smotany, 4 KL soli, 50g droždia, 1 kocka cukru, na dochutenie, cesnak, smotana, kečup, syr

POSTUP PRÍPRAVY

Najlepsie deň vopred si pripravíme cesto, ale nie je problem, ked je niekto veľmi hladný aj hned ale neskor ciže také odležané cesto je potom ako fantázia. Takže do 1/2 ky dávky cca 200ml vlažného mlieka s cukrom, dáme kvasnice. Pridáme ostatné prísady a vymiesime cesto. Dáme do väčšieho /napr. igelitka /mikroténového sáčku,/ tu som si nechala poradiť od mamičiek a dávam už cesto do vejkej misky a prikryjem / a vložíme do chladničky, tam to narastie- nakysne a tam vydrží aj 3-4 dni. Ako pri kom?/ A pre tých ktorí nevydržia hned vyprážaju na rozpálenom tuku, stačí ked sa na jeden langoš odoberie cca za hrsť cesta s a vyprážame spôsobom : prvá strana pod pokrievkou, druhá bez pokrievky, ale skúšala som to aj bez pokrievky / takto Vám olej neprska / boli tak isto dobré. Sledujte však pre istotu je to rýchlo, aby neprihoreli . Dochutíme podla chuti, najlepšie všetko. cesnak, smotana, syr, kečup.
<< Kurča pod perinou | LANGOšE mojej mamy /naozaj dobré/ | Oškvarkové pagáče >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 389 (zobrazuje sa 301-320)<< predošlé 1,.,11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ďalšie >>
Daniela H. (Češka) ID 23282 (13.4.2008, 19:40)
Langoše sú (Y) (Y) (Y) (Y) Môj muž by nedbal, keby boli každý deň.
ODPOVEDAŤ
Anna H. (aňa) ID 545, mimibazar.sk/ana (23.4.2008, 22:36)
Ja sa tým netajím, ja by som ich tiež mohla každý deň, len neviem kde by som skončila... 8o| ale dakujem
ODPOVEDAŤ
Tatiana H. (tanickask) ID 5946, mimibazar.sk/tanickask (9.4.2008, 23:27)
Ahojte, ja som ešte nikdy nerobila nič kysnuté, tak mi poradte...ked zarobím to mlieko s cukrom a droždím, mám to takto nechať chvíľu postáť, nech to droždie začne pracovať? Alebo mám hned pridať ostatné veci a vymiesiť cesto? A môže byť ten zvyšok mlieka aj studený? No asi som tu najväčší antitalent (child12)
ODPOVEDAŤ
Bušinka B. (Bušinka) ID 18787 (10.4.2008, 6:15)
Všetko hneď "nahádž" do väčšej misky, vymies cesto a daj do chladničky. Nemusiš čakať ani minútu. Sú fakt super. (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Mirka S. (Strelka) ID 41483 (4.4.2008, 10:22)
Donedávna som asi z lenivosti robila langoše len z prášku, ale nikdy som nemohla povedať, že sú fantastické, skôr tvrdé, málo napuchnuté javascript :-Sm(' +o(' ;-)
nemocný. Tak som s tým sekla, skúsila tento recept a už ho aj mám opísaný v mojom zošite obľúbených receptov javascript :-Sm(' (jidlo)' ;-)
javascript :-Sm(' (jidlo)' ;-). Naozaj odporúčam skúsiť, úspech je zaručený. Inak, urobila som langoše z polovičnej dávky a vyšli mi 4 ks.
ODPOVEDAŤ
Viera D. (bosorka) ID 4971, mimibazar.sk/bosorka (14.3.2008, 15:34)
Ja tento receptík tiež poznám a už dlho aj praktizujem a nerobím z neho len langoše, ale aj normálne šišky, ktoré potom obalíme v cukre a plníme . Oveľa praktickejšie ako cesto odoberať do hrste, je cesto na pomúčenej doske vyvaľkať alebo len roztiahnuť na potrebnú hrúbku a potom z neho vykrajovať (hrnček používam na langoše, pohár na šišky). Je to čistejšia robota - pre kuchára, ale aj pre kuchyňu. A úplne najradšej robím z neho pizu - dá sa super vyvaľkať, potriem paradaj. pretlakom s kečupom, do ktorého dám cesnak a pizové korenie, na to cibuľu, lečo a obložím tým, čo chladnička dá. A navyše je to bleskovka, keď má človek cesto v chladničke.
ODPOVEDAŤ
Eva K. (Jolana) ID 36903 (13.3.2008, 7:23)
Ja ich robievam už roky a na panvicu som nikdy nedávala pokrievku.
Cesto mám uloženú v rýchlokyske a keď máme chuť kedy koľvek ich urobím. Vždy sa lel a len zalizujeme. |:o) (L) (jidlo) (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Bušinka B. (Bušinka) ID 18787 (12.3.2008, 10:38)
Langoše som robila už veľakrát podľa tohto super receptu, ale nikdy som ich nezakryla pri vyprážaní - aj tak sú výborné. V sobotu som to skúsila zakryť, avšak pri odkrytí, keď som to išla obrátiť na druhú stranu, mi olej začať veľmi prskať - asi kvôli pare, ktorá sa vytvorila na vnútornej strane pokrievky, nie som si istá. Vám to neprská? Ja som to potom vzdala a už som ich nezakrývala. *-) *-) *-) :-) :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Anna H. (aňa) ID 545, mimibazar.sk/ana (upravené 12.3.2008, 18:03)
Tak potom som rada, ze sa vydaria aj bez pokrievky. Mozno to je pokrievkou, musí sadnúť presne - nesmie byť väčšia... . Ja mám pokrievku z hrnca nie je to originál z panvice, mozno aj preto... *-) *-) *-) :-) ona presne lemuje okraj panvice, takze neprečnieva ani dovnútra ani von
ODPOVEDAŤ
Bušinka B. (Bušinka) ID 18787 (13.3.2008, 6:31)
Pokrievka je originál od hrnca, robievam to v takom, pri ktorom bolo aj sitko na vyprážanie hranoliek. Je teflónový (aspoň na pohľad :-) ) a pokrievka je sklenená. Možno to ešte niekedy skúsim zakryť, ale nám chutia aj takéto nezakryté. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Silvia K. (sisina) ID 9063, mimibazar.sk/sisina (11.3.2008, 21:00)
No baby, vy ste ma tak navnadili, ze tu slintam uz tyzden, dnes som konecne zamiesila cesto, uz je v chladnicke ^o) a slintam dalej. Ale pomozte mi v jednej veci, ako mam vyformovat langos? vezmem hrst cesta a valcekom ho mam vyvalkat??? 8-| 8-| 8-| alebo len rukami ponatahovat ? Este som to nerobila, a som z toho jelen :^) DIIIIIKY
ODPOVEDAŤ
Bušinka B. (Bušinka) ID 18787 (12.3.2008, 6:32)
Nie, nevaľkať. Chytíš cesto, spravíš z neho guľku, stľapčíš na placku a potom jednou rukou držíš za okraje (nie na doske ale vo vzduchu zvislo) a druhou poťahuješ dookola. Trošku ti pomôže i gravitácia. Ja tiež nie som odborník na ťahanie langošov, v sobotu som ich znova robila a to ste mali vidieť tie tvary. Dokonca sa mi podaril nechtiac i jeden štvorec. Takže z presného a pravidelného "kolieska" si nelám hlavu. Tiež sa mi občas stane, že sa v strede roztrhne, ale to sa dá zlepiť. Veľa šťastia :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Andrea L. (rea) ID 2835, mimibazar.sk/rea (11.3.2008, 14:28)
pisem este raz, asi neviem citat, az teraz som zbadala, ze smotana ide do cesta.
takze vecer zamiesim, zajtra vyprazim ^o), uz teraz sa mi zbiehaju slinky (hello)
andrea
ODPOVEDAŤ
Anna H. (aňa) ID 545, mimibazar.sk/ana (11.3.2008, 18:44)
Tak hurá do toho (Y) určite sa vydaria a verím, ze si pochutíte :-$ :-P
ODPOVEDAŤ
Andrea L. (rea) ID 2835, mimibazar.sk/rea (14.3.2008, 1:23)
Langose boli super (Y) (Y) (Y), urcite som ich nerobila posledny krat. Teraz uz mozem povedat, ze viem robit langose |:o) (clamp) (hello) (radost) (radost) (radost) dik za super recept (hello)
ODPOVEDAŤ
Andrea L. (rea) ID 2835, mimibazar.sk/rea (11.3.2008, 13:50)
ahojte, zajtra mam na plane tieto langose, verim, ze sa vydaria. Ved su tu len dobre ohlasy. Ale chcela by som sa opytat, ci kyslu smotanu pridavate do cesta, alebo je tam myslena len ako na ochutenie? (child1) (F) (child1) (F) (child1) (F)
dakujem
andrea (smich)
ODPOVEDAŤ
Mata M. (matulam) ID 35687 (29.2.2008, 10:30)
ahojte mamicky, chcela by som sa Vas spytat nieco ohladom langosov, cesto som si pripravila vcera vecer podla receptu, respektive v noci a dnes mam dilemu ci to treba Nechat este pokysnut alebo take studene vyprazat. Dakujem za radu nemamicka MATA
ODPOVEDAŤ
Anna H. (aňa) ID 545, mimibazar.sk/ana (29.2.2008, 10:52)
Maťka, uz pripravené langoše si nechaj vonku tak podkysnuť a ostatné ak sa ned nechystáte zjesť celú dávku späť do chladničky.... (Y)Dobrú chuť :-P
ODPOVEDAŤ
Martina V. (Martina1305) ID 11582, mimibazar.sk/martina1305 (29.2.2008, 10:45)
Ahoj Matka, ja som to nechala cca. 15 min. vybrate z chladnicky a vyprazala som.
ODPOVEDAŤ
Martina V. (Martina1305) ID 11582, mimibazar.sk/martina1305 (25.2.2008, 19:31)
Pripájam aj ja kladný komentár. Langoše mám strašne rada, len sa mi nejako nedarili, nikdy neboli mäkké a nadýchané ako od mojej mamy. Tak som siahla po tomto recepte. Včera som zamiesila, dnes po príchode z práce vysmažila. A čuduj sa svete :-o, podarili sa mi perfektne su mäkké a chutné. Takže odteraz robím langoše iba podľa tohto receptu. :-P |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Anna H. (aňa) ID 545, mimibazar.sk/ana (27.2.2008, 17:36)
:-) :-) :-)dakujem za kladný ohlas a priazeň
ODPOVEDAŤ
Zora D. (dlhoska) ID 25645, mimibazar.sk/dlhoska (22.2.2008, 21:00)
Dnes som ich robila, su supeeeeer (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)a to ja som na kysnute antitalent :-$ :-$ :-$a zvlaaadla som. dokonca aj muz ma pochvalil, ze kraaaasne za tu noc nakyslo cesticko. vsetci sme sa napapali, mnam mnam |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Anna H. (aňa) ID 545, mimibazar.sk/ana (23.2.2008, 22:18)
(Y) (Y) (Y) (Y) No super to sa teším spolu s Vami, ked to dokáže aj antitalent, tak to povzbudí aj ostatné mamičky. A som rada ze ste si vyslúžili pochvalu. (hello) (clamp) :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Andrea I. (andy13) ID 18698, mimibazar.sk/andy13 (22.2.2008, 17:39)
Anka,langoše boli nebezpečne dobrééé (PL),manžel aj deti sa poriadne najedli (zajic) (zajic) (zajic).Robila som niečo také prvý krát..a podarilo sa to (Y) :-) (clamp) Cesto som si zarobila včera večer..a dnes to bolo suprovéé. |:o)
ODPOVEDAŤ
Anna H. (aňa) ID 545, mimibazar.sk/ana (23.2.2008, 22:21)
(PL)NEBEZPEĆNE DOBRÉ LANGOšE :-P aj aj by som ich tak nazvala čo Vy na to??? ;-) ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Andrea I. (andy13) ID 18698, mimibazar.sk/andy13 (27.2.2008, 19:11)
no kľudne ich tak môžeš premenovať :-)..lebo sú skutočne nebezpečne dobré (zajic) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Kristína P. (agica8) ID 18475, mimibazar.sk/agica8 (18.2.2008, 18:11)
Langoše boli chuťovo dobré, ale asi boli málo v chladničke. Boli v chladničke iba 2 hodiny asi. Je možné že asi kôli tomu sa nenafúkli pri vyprážaní, že?
ODPOVEDAŤ
Anna H. (aňa) ID 545, mimibazar.sk/ana (19.2.2008, 21:18)
...a zakryli ste ich pri vyprážaní,??? jednu tú prvu stranu treba zakryť a neotvárať, treba počkať, kým pekne napuchne ...oni práve tým vyprážaním tak napúuchnú...Verím, ze to nevzdáte :-) :-$ (clamp)
ODPOVEDAŤ
Kristína P. (agica8) ID 18475, mimibazar.sk/agica8 (6.3.2008, 19:56)
NO to som teda nezakryla, tak potom budú určite super, Ďakujem
ODPOVEDAŤ
klaudia p. (dine1412) ID 35795 (18.2.2008, 18:03)
:-S robila som langose raz, boli suche a tvrde jak brnenie.....skusim tento recept teda.......
ODPOVEDAŤ
Anna H. (aňa) ID 545, mimibazar.sk/ana (19.2.2008, 21:20)
...aj ja som kedysi dávno, este ked som sa vydala a a učila som sa varť robila také tie v prášku, no boli ako kameň.Tie sa nedajú s týmito ani len porovnať. Tak do toho. (L) (Y) (radost)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (12.2.2008, 20:02)
langosky sme skusili,pochutili sme si,este nam 3 ostali.Uz som ich niekedy robila ale presny recept som nenasla.Kyslu smotanu som nemala,tak som dala jogurt,odtucneny.Vsetko v pohode vykyslo.Este taka poznamocka.Do panvice je to dobre davat smerom k sebe.Cesto sa nanalepi na seba....nespadne rychlo z prstov. :-)
ODPOVEDAŤ
michaella1 b. (michaella1) ID 26781 (5.2.2008, 21:02)
Tak včera večer som si zarobila cesto, vymiesila, zabalila do sáčku a šup s ním do chladničky. Večer prišiel drahý domov a samozrejme hneď kuk čo máme na jedenie. A zachvíľu na mňa kričí, že nám niečo vylieza z chladničky. No skoro som odpadla! - veď ste zabudli napísať že ono to nakysne! Skoro som si nohy dolámala kým som dobehla do kuchyne. Ja blbá som si myslela, že keď je to v zime, tak to nerastie - no vlastne ani neviem ako som si to predstavovala. Takže katastrofa. V noci som z cesta odlepovala mikroténové vrecko, potom ešte umývala chladničku, skoro ma šľak trafil! Vynadala som drahému, že ak bude chcieť nabudúce langoše, nech ide do stánku. Ale ten výsledok na druhý deň stál za to, chuťovo mňamky mňam. Drahému som sa ospravedlnila a spolu sme sa napapkali-so smotanou, cesnakom, kečupom, syrom a ako dezert na sladko s jahodovým džemom. No čo, nabudúce budem múdrejšia.... :-D :-D :-D
ODPOVEDAŤ
zuzana s. (žužusegova) ID 31699 (26.1.2008, 12:34)
SUPER (Y) :-) (Y) :-) (Y) :-) (Y) :-) (Y) [A] [A] [A] [A] :-P :-P :-P (F) (F) (F) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (PL) (PL) (PL) (PL) (PL) (PL) (PL) (PL) (PL) (child4) (child4) (child4) (child4) (child4) (child4) (child6) (child6) (child6) (child6) (child6) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (kytara) (kytara) (kytara) (kytara) (kytara) (kytara) (kytara) (kytara) (kytara) (kytara) (kytara) (kytara) (kytara) (kytara) (kytara) (kytara)MAMINKA TO NAVARILA SUPER MANM MNAM MNAM MNAM MNAM MNAM
ODPOVEDAŤ
Anna H. (aňa) ID 545, mimibazar.sk/ana (26.1.2008, 16:24)
dakujééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééém (L)kráááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááásne :-) ;-) (clamp) (radost)
ODPOVEDAŤ
zuzana s. (žužusegova) ID 31699 (26.1.2008, 12:30)
Moja mamina robila dnes tie viborne langose. (PL) (PL) (PL) (PL) (PL) (PL) (PL) (PL) (PL)
Ten recept je na (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Je to vyborne a budeme si ich varit castejsie :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Az si po nom oblizujem prsty az taky dobry bol ten recept (clamp) (clamp) (clamp)
Moja mala segra zedla najviac (child6) (child4) (child6) (child6) (child4) (child6)
OOODDDPPPOOORRRUUUCCCAAAM (flower) (flower) (flower) (flower) (flower)
Uplne dobre este aj teraz si oblitujem pristy potakych dobrych lagosoch :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P
MNAM*MNAM*MNAM (kytara) (kytara) (kytara) (kytara) (kytara) (kytara) (kytara)
Ten kto to vymyslel je moj maly [A] [A] [A] [A] [A] [A] [A] [A] [A] [A] [A] [A] [A] [A] [A] [A] [A]
MNAM MNAM MNAM ODPORUCAM KAZDEMU KTO SI RAD POCHUTNA NA DOBROM JEDLE (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Bušinka B. (Bušinka) ID 18787 (25.1.2008, 9:25)
Ešte si dovolím môj postreh. Minule som sa čudovala, prečo sa mi zo začiatku tak ťažko ťahalo cesto do langošového tvaru. Treba ho jednoducho nechať chvíľu "otepliť" a nepracovať s ním hneď po vytiahnutí z chladničky. Potom je cesto príluš tuhé, ťahanie je pracné, langoše hrubé a vyjde ich málo. Viem, nie je to objav hodný Nobelovej ceny, ale verím, že začiatočníkom (ako som aj ja) pomôže.
Dnes sa na ne chystám po štvrtýkrát, cestíčko už čaká v chladničke. Už sa neviem dočkať. (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Anna H. (aňa) ID 545, mimibazar.sk/ana (26.1.2008, 16:23)
Trošku som sa bála, ako ste ich minule robili pomocou naolejovania rúk, asi by som len vtedy bola poriadne dolepená... Ale teraz mate pravdu, ja ho aspon chvilu vzdy nechám odpočinúť. A čím dlhšie stojí v chladničke tým je langoš jemnejší..Tak som rada, ze ste ostala aj napriek prvemu malemu neúspechu verná . Papá a prajem dobrú chuť. (L)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 389 (zobrazuje sa 301-320)<< predošlé 1,.,11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu