Lucia H. (gupka) ID 9968 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 551 návštěvníkov)
Krém z ľadových gaštanov alebo bielej čokolády+karamelový
[ recept č. 7420 zo dňa 18.9.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
tri 250ml šľahačkové smotany 33%, tri kusy tyčinky ľadových gaštanov ALEBO dve biele čokolády
POSTUP PRÍPRAVY
Tento krem si mozte pripravit aj s BIELOU COKOLADOU alebo KINDER TYCINKAMI, kofilou atď. Na tri slahacky stacia dve biele Milka cokolady. POSTUP*****smotany dáme do hrnca a dáme variť a už počas zohrievania pridáme ľadové gaštany a necháme prevariť, za stáleho miešania, musí chvíľu vrieť. Potom treba hmotu nechať do druhého dňa v chladničke -MINIMÁLNE 12 hodín!!! (ale kľudne aj na dlhšie) a na druhý deň vyšľahať do tuha. Je výborný do torty alebo na rezy s piškótovým cestom. Pridala som postup na výrobu karamelového krému do veterníkov, nemá chybu!
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
TYČINKOVÝ:
tu nám šľahačka aj s tyčinkami vrie, treba miešať |
![]() |
vyšľahaný krém na druhý deň (akonáhle bude krém hustý hneď prestať šľahať aby sa nezgrcol, mne sa to ešte nestalo, ale niekomu áno) |
![]() |
Z BIELEJ ČOKOLÁDY:, na tortu normálnej veľkosti stačí krém aj iba z dvoch šľahačiek a jednej čokolády |
![]() |
KARAMELOVÝ: 6 PL kryštálového cukru necháme skaramelizovať do hneda, až začne trošku dymiť....aby mal tú správnu nahorkastú príchuť... |
![]() |
a hneď tam prilejeme dve šľahačky (lepšie sú horúce, menej to potom prská) |
![]() |
necháme karamel dobre rozpustiť a rozvariť, necháme vychladnúť a odložíme do chladna...MINIMÁLNE na 12-24 hodín!!! |
![]() |
po dvanásťhodinovom spánku (ale čím dlhšie, tým lepšie) v chladničke vyšľaháme...najprv je to veľmi riedke... |
![]() |
šľaháme na najvyšších obrátkach až do vtedy, kým nezačne hustnúť... |
![]() |
do tuha vyšľaný karamelový krém, chvíľu to trvá, kým sa vyšľahá....tento je najsamlepší do veterníkov |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 119 (zobrazuje sa 101-119) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 |
 | Denisa B. (DenaB) ID 3225, mimibazar.sk/denab (23.10.2008, 11:57) |
Lucka vynikajuci krem Mnam Ja som pouzila smotanu 33% z Lidlu a v pohode sa mi kremik vyslahal. A dala som tenku vrstvu kremu aj na vrch torty a po bokoch, na to potah z cukrikov a v pohode  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (23.10.2008, 16:30) |
Deniska to sa tesim, ze torticka s kremikom chutila , sikulka dakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina P. (rikinka) ID 16490 (9.10.2008, 11:08) |
Luci, krém mam uvarený, treba asi počkať, kým vychladne a tak do chladničky, však? A mohla by som ho naniesť už aj dnes neskôr večer? Alebo mam predsa čakať do zajtra? A ešte - mohla by som tento krém dať aj navrch a po bokoch torty, keď idem dať na tortu hmotu z cukríkov alebo mam na vrch dať len lekvár? Či náhodou hmote nebude vadiť ten krém ....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Gabriela K. (gabikaKa) ID 58190 (9.10.2008, 13:07) |
Marti, dovolím si reagovať na Tvoje otázky. Ja som robila túto plnku minulý týždeň. Myslím, že keď si uvarila krém ráno, tak neskôr večer by si ho už mohla použiť. Ja som pre istotu potrela tortu džemom, bála som sa, že by sa mohla plnka topiť. A bolo to fajn. Držím palce, nech sa aj Tebe podarí.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Martina P. (rikinka) ID 16490 (9.10.2008, 13:58) |
hm... takže ani boky torty neodporúčaš.... aj keby som ju do zajtra poobedia skladovala v chladničke, aj tak by sa mohla pod hmotou plnka topiť? . Radšej asi dám tam len ten džem, určite máš viac skúsenosti, ja to robim 1x  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (9.10.2008, 14:31) |
Ahoj, Martinka, urcite sa pod hmotu nehodi krem slahackovy, smotanovy ani tvarohovy ci pudinkgovy, precitaj si tu http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=18616 myslim, ze pod hmotu z cukrikov je to podobne, aby sa to neroztieklo, pod nu ma ist len tenucka maslova plnka alebo dzem, to bude najistejsie. Ja som tu cukrikovu robila len dva krat a davala som maslo s cukrom, len tenku vrstvu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarina B. (cilka) ID 32123 (3.10.2008, 22:30) |
Marianka aj ja som zvedavá ako to dopadlo a koľko kusov Kinderiek si dala na 1 šľahačku? Ja som objavila ladove gaštany,ale v bielej čokoláde a to je paráda .  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (5.10.2008, 12:56) |
Ahoj bolo to super 2 baliky som dala tusim v jednom je 8 a 2 mi popapkali deturence super je len som dala jeden stuzovac aby bolo tuhsie odporucam mnami mnam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (2.10.2008, 20:07) |
Žienky idem robit tento krem,ale dam Kinder chokolate,tie čokoladky plne mlieka tak vam dam vediet čo z toho vyšlo ok  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (3.10.2008, 21:39) |
Mariannka tak ako? dufam, za sa podaril  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (5.10.2008, 11:03) |
Achoj už po oslave tak už možem byt na nete Krem bol super dobry ja s detmi sme olizovali prstiky ked chladla smotana a potom,ked som ho na druhy den vymiešala tak opat Dik za supiš receptik a dam si priviest tie ladove gaštany zo Slovenska a skusim aj tuto variantu.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (6.10.2008, 10:46) |
Jej, to sa tesim, ze sa vydaril a dakujem za super spravu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarina B. (cilka) ID 32123 (1.10.2008, 20:46) |
Lucka fantastický krém ,všetkým moja chutila.Dakujem za super recept . Katka |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (1.10.2008, 22:20) |
Katka dakujem tesim sa, ze sa kremik vydaril a torticka chutila  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (28.9.2008, 12:15) |
Možu sa ladove gaštany nahradit ladovou čokoladou?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (28.9.2008, 12:19) |
Mariannka, to ti teda neviem povedat zatial som ho robila len z varovej cokolady a gaštanov, to mam odskusane, ale na toto ti neviem odpovedat, ledaže to skusiš a povieš nám či to funguje počula som, že to robia aj z mliečnej alebo bielej čokolády, tak by to mohlo ísť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (1.10.2008, 21:16) |
Tak to skusim a dam vediet ok tak pa  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (26.9.2008, 14:44) |
parada, potom este pridaj aj foto v priereze a ako chutila prijemnu oslavu a vsetko dobre oslavencovi  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Viktória F. (toria) ID 8619, mimibazar.sk/toria (26.9.2008, 15:02) |
ďakujem Ti za Tvoju trpezlivosť, si supiš  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Viktória F. (toria) ID 8619, mimibazar.sk/toria (25.9.2008, 14:58) |
ešte dotaz - to je len taká šľahačka nejde tam žiadna HERA???? , to by bolo skvelé také nejaké nenáročné na materiál.... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (25.9.2008, 15:50) |
nie Viky, ziadna Hera nic, dokonca ani cukor netreba, ona ta slahacka tym, ze sa uvari a potom sa studena vyslaha, tak zmaslovatie ale nie moc, neviem to inak nazvat, ale nie je taka ako ked sa vyšlahá čerstvá, vtedy je taka omnoho nadychanejsia a takto je zas krémovejšia  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Viktória F. (toria) ID 8619, mimibazar.sk/toria (25.9.2008, 16:22) |
Ďakujem Ti krásne, už sa chladí v chladničke. Je tam od cca 10 hodiny, myslíš, že by som mohla tortu plniť už večer kolo 21 -22 či radšej ráno??? To bude ten môj malý hore, ale dúfam, že to spolu zvládneme. Ono je to najhoršie, že mi chce so všetkým pomáhať a ja som z toho na  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (25.9.2008, 16:57) |
ja by som radsej pockala na rano, to bude istejsie no to ja poznam s tym pomahanim, mala mi musi drzat slahac a potom oblizovat metlicky ja take veci radsej nechavam dlhsie, pre istotu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  | Viktória F. (toria) ID 8619, mimibazar.sk/toria (25.9.2008, 17:01) |
Ok, presvedčila si ma, predsa di v tom skúsenejšia a ja ten krém robím prvý krát. Tak si to s Lucinou zajtra vychutnáme a dúfam, že to nedopadne takto lebo ocík by z nášej tortičky nemal ništ.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anita P. (Mouradi) ID 29618 (23.9.2008, 20:12) |
Luci, skúsila som a naozaj fantastické. . Za zákuskom sa len tak zaprášilo . Robila som to po prvý krát, teda varenú šľahačku a naozaj jednoduché a véééééľmi chutné. Skvelý recept.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (23.9.2008, 20:25) |
Anitka to ma tesi tak sa da urobit krem aj z horkej čokolady tzv. parížsky krém alebo aj z mliečnej či bielej čokoládky..... jednoduché a fajné dakujem aj ja  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Viktória F. (toria) ID 8619, mimibazar.sk/toria (23.9.2008, 10:57) |
No ja som ale koza... 8-I kúpila som šľahačku 33% ale nie RAJO- myslíte, že to bude problém???? A ešte jedno v piatok chcem plniť tortu keby som dnes uvarila hmotu a vyšľahala až v piatok bol by problém????  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Kristína P. (Kitty26) ID 3488 (23.9.2008, 11:05) |
Ani ja som nemala Rajo a nebol problém, neboj nič a myslím, že ak by si dnes uvarila a nechala v chladničke do piatku, teoreticky by sa nemalo stať nič, ale ja by som to aj tak neriskovala, veď ti stačí uvariť to vo štvrtok večer a v piatok môžeš šľahať  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Viktória F. (toria) ID 8619, mimibazar.sk/toria (23.9.2008, 12:34) |
Ďakujem Ti krásne . Si ma potešila, takže verím, že sa mi to bude dať ušľahať. Ja z tej klasickej šľahačky - sáčkovej robím aj parížsky krém a nemám s ňou problém. Len som sa bála tohto, keď popisujú v komentároch, že najlepšia je RAJO  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (23.9.2008, 13:10) |
hlavne musi byt 33%, ja som to tiez raz robila aj z inej znacky a podaril sa, rajo je zatial odskusana overena klasika, ale tiez zalezi na čerstvosti, a prevarena urcite vydrzi aj dva dni, či dlhsie to sa pozna ale ak vydrzi v chladnicke neuvarena, tak si myslim, ze uvarena by mala este dlhsie vydrzat. To je moj nazor, neskusala som to. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  | Viktória F. (toria) ID 8619, mimibazar.sk/toria (23.9.2008, 18:11) |
To máš pravdu.. Ja idem piecť v piatok tak aby bola torta na sobotu krásne prejdená chuťou... No ale vo štvrtok budem mať ročnú neter, a to sa mi bude ťažko s ňou pracovať. A zdá sa mi škoda aby tri šľahačky a hlavne tri čokoládky KAŠTANY len tak išli za stáleho miešania do záchoda  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Kristína P. (Kitty26) ID 3488 (22.9.2008, 11:58) |
Použila som ho predvčerom do torty, bol naozaj veľmi chutný, môj drahý mi vyjedol polku priamo z hrnca odporúčam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (22.9.2008, 12:43) |
Kristinka dakujem a som rada, ze sa kremik vydaril a stym chutnanim, ako som pisala nizsie Zdenke, radsej pred pouzitim do kolacika alebo torty ani neochutnavat  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Kristína P. (Kitty26) ID 3488 (23.9.2008, 11:07) |
Ja zvyknem do koláčov tieto smotanové krémy používať často, aj s obyčajnou, aj s bielou čokoládou a keď tak vyjedal hovorí "Tinka, to je dobrý nápad variť tieto smotany, naozaj dobrý" a pritom mliaskal a oblizoval sa.. no mali ste ho vidieť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | zdena l. (žabada) ID 47710 (19.9.2008, 8:29) |
To vypadá mooooc dobře |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (19.9.2008, 22:17) |
Zdeni, nie len vypada, ale je to prudko jedle radim ani neochutnat, kym nebude na kolaci  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (19.9.2008, 8:21) |
Vyzerá to suprovo, odkladám  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (19.9.2008, 22:15) |
Ivetka tak nech sa podari  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana D. (pipa) ID 2791, mimibazar.sk/pipa (18.9.2008, 22:58) |
hmm, to moze byt dobre, urcite vyskusam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (19.9.2008, 22:14) |
mnam, potom som zvedava, ako bude chutit  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martin I. (anjelikke) ID 54629 (18.9.2008, 19:28) |
tento krem som raz robil a dopadlo to hrozne od vtedy zo slahacky na torty nic : ) urobil som vsetko tak isto a na druhy den sa mi ta hmota jednoducho vobec nevyslahala hned na zaciatku sa urobili hrudky a tak to bolo stale hrudky + stava ziadny krem. kde sa asi mohla stat chyba ?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zdenka R. (aero-orion) ID 23120 (23.9.2008, 11:49) |
Toto by se mělo šlehat, hned na nejvyšší stupen šlehání, pak je po problému.Nikdy se mi toto nestalo a dělám ji už nejmín 15 let i s čokládou na vaření.Je to hrozně dobré a lahodné do dortů i na zákusky.Všechny krémy najdete u mě na stránkách.Paříž šlehačky tam jsou 3 druhy. http://www.peceni-s-laskou.webgarden.cz/kremy-do-dortu |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Peťka B. (Korinna) ID 45364, mimibazar.sk/korinna (19.9.2008, 16:27) |
Asi bude značkou... Som zistila, že na značke dosť záleží. Niekoľkokrát sa mi nevydarili koláče podľa predstáv len kvôli tomu, že múka alebo olej boli iné ako keď som robila deň predtým. Ja využívam v krémoch fintu - práškovú šľahačku. Dobre drží tvar. ![[A]](//img-new.mimibazar.sk/h/bs/i/17.gif) |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Adriana K. (adík1) ID 26369 (4.3.2009, 14:04) |
Ako sa používa tá prášková šľahačka? Keď si dobre pamätám, tak tá ide do studeného mlieka a potom sa šľahá, tak ako tam zamiešam tie čokoládky? Ak je krém z práškovej tak potom nemusí odstáť v chladničke? Ďakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  | Peťka B. (Korinna) ID 45364, mimibazar.sk/korinna (7.4.2009, 18:11) |
Nuž - tie čokoládky bude asi treba rozpustiť a nie príliš horúce zašľahať do vyšľahanej šľahačky. A potom asi nemusí ani byť v chladničke. Aj keď možno bude lepšie, ak to tam na chvíľu dáš... Ale naozaj netuším, čo z toho bude v praxi. Ak odskúšaš - daj vedieť. Mne šľahačka z prášku perfektne drží napr. v kréme do krémeša alebo no tortu z piškót. S normálnou sa mi to roztekalo. :-/ |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (18.9.2008, 19:50) |
Martin, ja mám podobné skúsenosti a došla som k záveru, že chyba bola v čerstvosti šľahačky a v značke , sestra používa len Rajo , tiež niekoľkokrát kúpila iné a nevyšľahali sa , s Rajom už nemá problém , ale ja som ho ešte neskúšala  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (18.9.2008, 20:16) |
ano evka, mas pravdu musi to byt naozajstna nefalsovana 33% slahacka a aj preto som dala na fotku prave rajo, ja som to robila raz aj z nejakej z lidlu, aj ta bola dobra, len si nepamatam ktora to bola, mne sa niekedy nevyslahali ine druhy ani cerstve , nieto este prevarene, takze osvedcene rajo treba pouzit, pre istotu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (19.9.2008, 8:11) |
Ježiši Lucka, ja som ale , keď som odpispovala Martinovi ani som si nevšimla, že ty máš na fotke Rajo na šľahanie vždy kupujem 33% šľahačku , len som robila z iných značiek a nepodarili sa mi vyšľahať budem robiť ešte jeden koláč, kde ide 1l šľahačky, určite bude z Raja inak tento som piekla švagrinej na svadbu na polnoc ( čepienky, čepčenie, redový tanec, má to rôzne gerionálne pomenovanie, ale vieš o čo ide) šľahačka bola vtedy čerstvá, lebo sa mi podarila vyšľahať, koláč bol jedničkový, ale boli také horúčavy, že do polnoci skysol v špajzi a vieš si predstaviť ako skysol úsmev mne aj svokre, ešteže sme mali aj iné prichystané, inak by hostia nemali " odmenu za tanec s nevestou" ale aspoň mali hostinu sliepočky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (19.9.2008, 22:11) |
och, to bola skoda takeho kolacika ano, ja som sa tiez poucila, ked mi slahacka nie a nie vyslahat a stale bola ako mlieko tak bola potom do kavy esteze su na svete tie nase potvorky zvieratka a potom ked sa nieco nepodari alebo vela zvysi, oni maju hostinu nas pes sa vzdy potesi a zhltne všecko  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | EVA J. (EVINA) ID 106 (18.9.2008, 17:07) |
tak o tomto som ešte nepočula,skúsim,máme radi parížsku,zmena neuškodí  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (19.9.2008, 22:13) |
evi, je fajny , zmenu obcas treba  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (18.9.2008, 14:58) |
Luci, tiež robím presne tento a môžem povedať , že mi chutí viac ako parížsky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (19.9.2008, 22:13) |
aj mne, ja zboznujem ladove gastany  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (18.9.2008, 14:03) |
Luci, podobný robievam z klasickej várovej čokolády. Sa bojím, že by mi do druhého dňa nezostal , ja totižto gaštanky ľúúúbim.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (18.9.2008, 14:05) |
aj ja ich lubim aj slahacku, no a takto spolu je to fakt ani sa to napisat neda mnaaaaaam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 119 (zobrazuje sa 101-119) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 |