. .. .. .. .. .. .
. .

Krém z ľadových gaštanov alebo bielej čokolády+karamelový - RECEPT 7420

TORTY

ID 9968 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 551 návštěvníkov)


Krém z ľadových gaštanov alebo bielej čokolády+karamelový


[ recept č. 7420 zo dňa  ]


Krém z ľadových gaštanov alebo bielej čokolády+karamelový


POTREBNÉ PRÍSADY

tri 250ml šľahačkové smotany 33%, tri kusy tyčinky ľadových gaštanov ALEBO dve biele čokolády

POSTUP PRÍPRAVY

Tento krem si mozte pripravit aj s BIELOU COKOLADOU alebo KINDER TYCINKAMI, kofilou atď. Na tri slahacky stacia dve biele Milka cokolady. POSTUP*****smotany dáme do hrnca a dáme variť a už počas zohrievania pridáme ľadové gaštany a necháme prevariť, za stáleho miešania, musí chvíľu vrieť. Potom treba hmotu nechať do druhého dňa v chladničke -MINIMÁLNE 12 hodín!!! (ale kľudne aj na dlhšie) a na druhý deň vyšľahať do tuha. Je výborný do torty alebo na rezy s piškótovým cestom.
Pridala som postup na výrobu karamelového krému do veterníkov, nemá chybu!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

TYČINKOVÝ: tu nám šľahačka aj s tyčinkami vrie, treba miešať
vyšľahaný krém na druhý deň (akonáhle bude krém hustý hneď prestať šľahať aby sa nezgrcol, mne sa to ešte nestalo, ale niekomu áno)
Z BIELEJ ČOKOLÁDY:, na tortu normálnej veľkosti stačí krém aj iba z dvoch šľahačiek a jednej čokolády
KARAMELOVÝ: 6 PL kryštálového cukru necháme skaramelizovať do hneda, až začne trošku dymiť....aby mal tú správnu nahorkastú príchuť...
a hneď tam prilejeme dve šľahačky (lepšie sú horúce, menej to potom prská)
necháme karamel dobre rozpustiť a rozvariť, necháme vychladnúť a odložíme do chladna...MINIMÁLNE na 12-24 hodín!!!
po dvanásťhodinovom spánku (ale čím dlhšie, tým lepšie) v chladničke vyšľaháme...najprv je to veľmi riedke...
šľaháme na najvyšších obrátkach až do vtedy, kým nezačne hustnúť...
do tuha vyšľaný karamelový krém, chvíľu to trvá, kým sa vyšľahá....tento je najsamlepší do veterníkov


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Veľmi sladké miešané kompóty | Krém z ľadových gaštanov alebo bielej čokolády+karamelový | LASANE >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 119 (zobrazuje sa 81-100)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>
Andrea K. (tajomna21) ID 32350, mimibazar.sk/tajomna21 (16.2.2009, 8:31)
Lucka, tento krém som robila cez víkend na tortu, a torta bola vynikajúca (Y) (clamp), na plnku som dala banány ešte a fakt výborné, ďakujem za typ
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (17.2.2009, 19:13)
Andrejka, rado sa stalo |:o)som rada, že chutilo (dance)ďakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (16.2.2009, 21:14)
veru je skvela... ja som ju uz robila s horkou, mliecnou aj s bielou cokoladou a chystam sa aj na kinder cokoladu (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (17.2.2009, 19:15)
(L) (L) (L)kinder čokoládky som ešte neskúšala, ale pri najbližšej príležitosti vyskúšam aj ja, toto je najjednoduchší krém aký poznám (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (18.2.2009, 17:54)
traseny je este jednoduchsi ;-) ;-) ;-) ten sa da robit aj na poslednu chvilu na tento si clovek musi spomenut 24 hodin vopred ;-) ;-) ;-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (18.2.2009, 19:37)
fááákt ^o)no na ten som úúúúplne zabudla, robila som ho len dvakrát v živote, nikdy mi nenapadne ;-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (18.2.2009, 20:07)
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana K. (cistko) ID 43902 (29.1.2009, 13:39)
KED POUZIVATE TUTO PLNKU POUZIVATE AJ OVOCIE??????????????
AKE???????
AK CHCEM DAT CERSVTE, A V TOMTO OBDOBI VELKY VYBER NIEJE, MOZEM DAT POMARANCE?????
NIEJE TO MOC MOKRE???????????????????
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (29.1.2009, 15:05)
Zuzka, ja som to s ovocím ešte nerobila ale myslím, že niektorá spomínala, že dávala banány, ale pomaranče neviem, či sa k tomu hodia *-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
emilia r. (rybarovaemilia) ID 78831 (28.1.2009, 10:09)
je vynikajúci - frederik
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (29.1.2009, 21:11)
To ma teší, ďakujem (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
mariana t. (marianka80) ID 64923 (14.1.2009, 19:53)
Prosim vas:ked chcem robiť tortu z 3korpusov veľkosti plechu a na to 2korpusy srdiečko,stači ak urobim krem s 3 šlahačiek?Dakujem Mariana
:-$ :-$ :-$
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (14.1.2009, 20:29)
marianka to asi stacit nebude, lebo tento krem je lepsie ked je trochu hrubsia vrstva ako pri maslovych plnkach... ja robim na rezy len z jedneho plechu a plat prekrojim na tri casti a davam krem z dvoch slahaciek a potom mi vyjde taka centimetrova vrstva kremu medzi platy a dost aj na vrch, ale samozrejme zalezi na tom, ci to bude len plnka alebo aj na vrch. *-)na samotne plnenie by som asi urobila viac.... asi z piatich *-)taku velku (^)som este nerobila, len trojposchodovu okruhlu (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anna J. (andulka2) ID 48309 (8.1.2009, 13:18)
Ja som tento krém robila so šľahačkou z prášku, ktorá je bez cholesterolu a bez cukru a vyšľahala sa mi do tuha.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (8.1.2009, 20:59)
Anka, tak to je super tip (Y) (Y) (Y)dakujem (L) (L) (L)urcite raz skusim (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Bertova A. (Finky) ID 8784 (8.1.2009, 12:15)
Lucka, netreba pridať stužovač, prosím?

Ďakujem.


Andrea
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (8.1.2009, 20:57)
Andrejka netreba stuzovac, ak pouzijes slahacku 33% a nechas ju poriadne vychladit, tak sa urcite podari (Y)papa, drzim palce a nech chuti (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Bertova A. (Finky) ID 8784 (8.1.2009, 22:18)
Poobede som uvarila, ale mali u nás v Bille len od Zotta 30%, tak snáď tie 3% nebudú problém :-)

Ozvem sa, ako to dopadlo (smich)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Alena Š. (Lenka7) ID 22451, mimibazar.sk/lenka7 (7.1.2009, 20:54)
Ahoj Lucka, chcem sa spýtať, keď ho dám do torty a vlastne aj na tortu, drží na ňom poťah z cukríkov marshmalows, keď tam nejde maslo? Rada by som ho vyskúšala lebo určite nie je taký sladký ako parížsky. Vopred ďakujem (hello) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (7.1.2009, 21:05)
alenka, nie som sice lucka, ale aj tak si dovolim napisat svoju skusenost :-$
nedavno som robila tortu pre moju malu a tiez nie sme na maslove plnky, preto som sa rozhodla pre klascky parizsky krem - uvarena slahacka s tmavou cokoladou. vsade som citala, ze plnky s vysokym obsahom vody nemaju ist pod cukrikovy potah, no napriek tomu som sa rozhodla to risknut *-)
urobila som to tak, ze tortu som naplnila a potrela celu kremom vecer pred oslavou, cez noc torta postala a potah som robila nasledujuce rano. mozem povedat, ze sa mu absolutne nic na tej slahacke nestalo, vobec sa nerozmocil, vsetko bolo faaaajn ^o) a po oslave ostala do dalsieho dna asi stvrtinka torty, a ani potahu na tej stvrtinke sa nic nestalo (Y)
tu je ta moja torta:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=9663&user=3078 (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Alena Š. (Lenka7) ID 22451, mimibazar.sk/lenka7 (22.1.2009, 12:21)
Tak Julka práve som naplnila tortu a už stojí v chladničke. Zajtra ráno robím poťah. Dúfam, že sa mi všetko podarí - je to moja prvá torta - Dominika oslavuje 3 roky v sobotu. Potom nahodím foto.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (8.1.2009, 20:54)
Julianecka dakujem, torticku mas nadhernu (Y) (Y) (Y)popravde som tento krem pod hmotu nerobila a asi by som ju zvonka natrela len maslom zmiesanym s cukrom ako radia tie ktore potahuju, ja som taku potahovanu tortu robila len dvakrat a nic moc ;-)tak u nas uz asi bude dlho len klasika :-$ (L) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jiří B. (BlankaB) ID 2194, mimibazar.sk/blankabohacova (5.1.2009, 21:24)
já se ke krému nikdy nedostanu, vždy sním dříve kaštany ....ale je výborný.....
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (6.1.2009, 11:41)
(smich)dík (L) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (1.1.2009, 15:19)
achooooooooj robila som ho aj z čokolady Kofila bol supiš a taktiež z jahodovej Milky skuste pa pa pa (L) (^) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (1.1.2009, 17:23)
ahoj, to muselo byt dobreeeee (zajic) (zajic) (zajic) dik za tip (hello) (hello) (hello) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
maria v. (misa2406) ID 60887 (31.12.2008, 21:30)
Lucka, ďakujem velmi pekne za ten fantastický receptík.Robila som orechovú tortu na vianoce podľa sto ročného receptu a ten krém tam sadol, akoby tam bol odjakživa,ďakujem veľmi ešte raz (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (1.1.2009, 11:55)
Majka (F)to som veľmi rada (F)ďakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Helena B. (hela2) ID 37749 (1.12.2008, 7:20)
(Y) (Y) (Y) tento krém som robila v sobotu do torty. Bol vynikajúúúúúúúúúúúúúúúúúci (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (1.12.2008, 12:48)
Dakujem (L)a myslim ze je aj velmi jednoduchy (L)som rada, ze chutil (Y) (hello) (hello) (hello) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Helena B. (hela2) ID 37749 (1.12.2008, 14:01)
(F) áno je veľmi jednoduchý a taký lahodný, jemný. Nie je ťažký ako maslové plnky. Tie ja veľmi nemusím. Nabudúce skúsim s bielych ľadových gaštanov. (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Milica K. (margoa) ID 23592 (1.12.2008, 0:20)
mnam (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (1.12.2008, 12:47)
(L) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana D. (pipa) ID 2791, mimibazar.sk/pipa (30.11.2008, 19:59)
(L) (L) (L) tak tato plnka je fantastickaaaaaaa, zostava mojim favoritom (Y) (Y) (Y) vdaka za receptik (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (1.12.2008, 0:16)
Zuzi (F) (F) (F)to ma velmi tesi (clamp)dakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia B. (milinat) ID 4803 (29.11.2008, 15:24)
ja som robila nakoniec z ladovych kastanov ale tych novych s bielou cokoladou....a ten krem bol naprosto bozsky....odporucam vyskusat takto ...mne do torty stacili 2 cokolady a 2 slahacky...mala som preistou rajo
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (1.12.2008, 0:15)
Luci, tesim sa ze kremik chutil (Y) (Y) (Y)vdaka (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva B. (evban) ID 15238, mimibazar.sk/evban (24.11.2008, 19:43)
Vyskúšala som tento krémik a bol B O Ž S K Ý !!!!! [A] [A] [A]. A bolo ho toľkoooo! Mala som tie šľahačky z Lidla a vyšľahala som to v pohode ..... Torta bola super vynikoš - dala som malinový džem a aj banániky
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=8932&user=15238
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (1.12.2008, 0:13)
dakujem, torticka je nadherna, krasne farby, krasne pismo (Y) (Y) (Y)paradicka (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana A. (hubinka51) ID 19753, mimibazar.sk/hubinka51 (24.11.2008, 10:36)
Proste paráda (clamp) (clamp) (clamp) , použila som šlahačku Olma 33% (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (1.12.2008, 0:12)
dakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Milada P. (Miladatt) ID 59026 (21.11.2008, 13:47)
Minulý týždeň som robila tento krém z ľadových gaštanov a použila som šľahačku z Lidla 33%, bol vynikajúci, tento týždeň som robila, alebo skorej chcela urobiť tento krém z dvoch bielych čokolád Milka a tiež 3 šľahačky z Lidla 33% ale vôbec sa mi nevyšľahal *-) *-) *-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (21.11.2008, 19:38)
Miladka, to ma mrzi, mozno bola nebola uplne cerstva slahacka, alebo ju pancovali a neda sa verit, ci ma percenta alebo cerstvost ako uvadzaju *-)aj mne sa to uz stalo :-$
ODPOVEDAŤnahlásiť
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (21.11.2008, 23:18)
*-) *-) *-) no neviem... mne sa lidlacka slahacka doteraz vzdy vyslahala
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (22.11.2008, 13:53)
neviem kde sa mohla stat chyba, ja idem dnes robit z bielej cokolady, tak dufam, ze sa zajtra vyslaha :-$
ODPOVEDAŤnahlásiť
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (22.11.2008, 14:14)
ja som naposledy robila z bielej cokolady... pouzila som obycajnu tesco cokoladu a lidl slahacku a vyslahalo sa mi to http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=376192
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (22.11.2008, 15:28)
mnam, ta musela byt skvela (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Milada P. (Miladatt) ID 59026 (30.10.2008, 20:39)
Luci ozaj môžem potvrdiť, že tento krém je fakt vynikajúci, skúšala som ho v nedelu, šľahačku som tiež použila ako Deniska 33% z Lidla. (Y) (Y) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (30.10.2008, 21:01)
Aj ja som ju raz použila, ale potom som už neviem kde nejakú kúpila a ta sa mi nevyslahala, ale asi nebola tridsaťtripercentná, tie percentá musia byť, som rada, že chutilo (clamp) (clamp) (clamp)dakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Katarina B. (cilka) ID 32123 (30.10.2008, 20:01)
Lucka z bielej čokolády je to výborné,robila som už viac krát (Y) (Y) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (30.10.2008, 20:20)
Ano počula som o tom, len som nemala príležitosť to ešte vyskúšať, ale v novembri budem robiť tortičku a už to určite skúsim (Y) (Y) (Y)ďakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia B. (milinat) ID 4803 (30.10.2008, 14:53)
ja osm ju sice este nerobila.....
ale vsimli ste si uz v obchodoch ladove kastany z bielej cokolady?
myslite ze aj z nej by to slo....ta by mi asi viac smakla (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (30.10.2008, 20:18)
určite to pôjde (Y)ide to aj z bielej čokolády ako aj vyššie Katka píše (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Celkom: 119 (zobrazuje sa 81-100)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu