Lucia H. (gupka) ID 9968 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 551 návštěvníkov)
Krém z ľadových gaštanov alebo bielej čokolády+karamelový
[ recept č. 7420 zo dňa 18.9.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
tri 250ml šľahačkové smotany 33%, tri kusy tyčinky ľadových gaštanov ALEBO dve biele čokolády
POSTUP PRÍPRAVY
Tento krem si mozte pripravit aj s BIELOU COKOLADOU alebo KINDER TYCINKAMI, kofilou atď. Na tri slahacky stacia dve biele Milka cokolady. POSTUP*****smotany dáme do hrnca a dáme variť a už počas zohrievania pridáme ľadové gaštany a necháme prevariť, za stáleho miešania, musí chvíľu vrieť. Potom treba hmotu nechať do druhého dňa v chladničke -MINIMÁLNE 12 hodín!!! (ale kľudne aj na dlhšie) a na druhý deň vyšľahať do tuha. Je výborný do torty alebo na rezy s piškótovým cestom. Pridala som postup na výrobu karamelového krému do veterníkov, nemá chybu!
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
TYČINKOVÝ:
tu nám šľahačka aj s tyčinkami vrie, treba miešať |
![]() |
vyšľahaný krém na druhý deň (akonáhle bude krém hustý hneď prestať šľahať aby sa nezgrcol, mne sa to ešte nestalo, ale niekomu áno) |
![]() |
Z BIELEJ ČOKOLÁDY:, na tortu normálnej veľkosti stačí krém aj iba z dvoch šľahačiek a jednej čokolády |
![]() |
KARAMELOVÝ: 6 PL kryštálového cukru necháme skaramelizovať do hneda, až začne trošku dymiť....aby mal tú správnu nahorkastú príchuť... |
![]() |
a hneď tam prilejeme dve šľahačky (lepšie sú horúce, menej to potom prská) |
![]() |
necháme karamel dobre rozpustiť a rozvariť, necháme vychladnúť a odložíme do chladna...MINIMÁLNE na 12-24 hodín!!! |
![]() |
po dvanásťhodinovom spánku (ale čím dlhšie, tým lepšie) v chladničke vyšľaháme...najprv je to veľmi riedke... |
![]() |
šľaháme na najvyšších obrátkach až do vtedy, kým nezačne hustnúť... |
![]() |
do tuha vyšľaný karamelový krém, chvíľu to trvá, kým sa vyšľahá....tento je najsamlepší do veterníkov |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 119 (zobrazuje sa 81-100) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |
 | Andrea K. (tajomna21) ID 32350, mimibazar.sk/tajomna21 (16.2.2009, 8:31) |
Lucka, tento krém som robila cez víkend na tortu, a torta bola vynikajúca , na plnku som dala banány ešte a fakt výborné, ďakujem za typ |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (17.2.2009, 19:13) |
Andrejka, rado sa stalo som rada, že chutilo ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Emilia D. (filmuska) ID 25200 (16.2.2009, 21:14) |
veru je skvela... ja som ju uz robila s horkou, mliecnou aj s bielou cokoladou a chystam sa aj na kinder cokoladu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (17.2.2009, 19:15) |
kinder čokoládky som ešte neskúšala, ale pri najbližšej príležitosti vyskúšam aj ja, toto je najjednoduchší krém aký poznám  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Emilia D. (filmuska) ID 25200 (18.2.2009, 17:54) |
traseny je este jednoduchsi ten sa da robit aj na poslednu chvilu na tento si clovek musi spomenut 24 hodin vopred  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (18.2.2009, 19:37) |
fááákt no na ten som úúúúplne zabudla, robila som ho len dvakrát v živote, nikdy mi nenapadne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zuzana K. (cistko) ID 43902 (29.1.2009, 13:39) |
KED POUZIVATE TUTO PLNKU POUZIVATE AJ OVOCIE?????????????? AKE??????? AK CHCEM DAT CERSVTE, A V TOMTO OBDOBI VELKY VYBER NIEJE, MOZEM DAT POMARANCE????? NIEJE TO MOC MOKRE??????????????????? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (29.1.2009, 15:05) |
Zuzka, ja som to s ovocím ešte nerobila ale myslím, že niektorá spomínala, že dávala banány, ale pomaranče neviem, či sa k tomu hodia  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
emilia r. (rybarovaemilia) ID 78831 (28.1.2009, 10:09) |
je vynikajúci - frederik |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (29.1.2009, 21:11) |
To ma teší, ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | mariana t. (marianka80) ID 64923 (14.1.2009, 19:53) |
Prosim vas:ked chcem robiť tortu z 3korpusov veľkosti plechu a na to 2korpusy srdiečko,stači ak urobim krem s 3 šlahačiek?Dakujem Mariana  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (14.1.2009, 20:29) |
marianka to asi stacit nebude, lebo tento krem je lepsie ked je trochu hrubsia vrstva ako pri maslovych plnkach... ja robim na rezy len z jedneho plechu a plat prekrojim na tri casti a davam krem z dvoch slahaciek a potom mi vyjde taka centimetrova vrstva kremu medzi platy a dost aj na vrch, ale samozrejme zalezi na tom, ci to bude len plnka alebo aj na vrch. na samotne plnenie by som asi urobila viac.... asi z piatich taku velku som este nerobila, len trojposchodovu okruhlu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anna J. (andulka2) ID 48309 (8.1.2009, 13:18) |
Ja som tento krém robila so šľahačkou z prášku, ktorá je bez cholesterolu a bez cukru a vyšľahala sa mi do tuha. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (8.1.2009, 20:59) |
Anka, tak to je super tip dakujem urcite raz skusim  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Bertova A. (Finky) ID 8784 (8.1.2009, 12:15) |
Lucka, netreba pridať stužovač, prosím? Ďakujem. Andrea |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (8.1.2009, 20:57) |
Andrejka netreba stuzovac, ak pouzijes slahacku 33% a nechas ju poriadne vychladit, tak sa urcite podari papa, drzim palce a nech chuti  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Bertova A. (Finky) ID 8784 (8.1.2009, 22:18) |
Poobede som uvarila, ale mali u nás v Bille len od Zotta 30%, tak snáď tie 3% nebudú problém Ozvem sa, ako to dopadlo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Alena Š. (Lenka7) ID 22451, mimibazar.sk/lenka7 (7.1.2009, 20:54) |
Ahoj Lucka, chcem sa spýtať, keď ho dám do torty a vlastne aj na tortu, drží na ňom poťah z cukríkov marshmalows, keď tam nejde maslo? Rada by som ho vyskúšala lebo určite nie je taký sladký ako parížsky. Vopred ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (7.1.2009, 21:05) |
alenka, nie som sice lucka, ale aj tak si dovolim napisat svoju skusenost nedavno som robila tortu pre moju malu a tiez nie sme na maslove plnky, preto som sa rozhodla pre klascky parizsky krem - uvarena slahacka s tmavou cokoladou. vsade som citala, ze plnky s vysokym obsahom vody nemaju ist pod cukrikovy potah, no napriek tomu som sa rozhodla to risknut urobila som to tak, ze tortu som naplnila a potrela celu kremom vecer pred oslavou, cez noc torta postala a potah som robila nasledujuce rano. mozem povedat, ze sa mu absolutne nic na tej slahacke nestalo, vobec sa nerozmocil, vsetko bolo faaaajn a po oslave ostala do dalsieho dna asi stvrtinka torty, a ani potahu na tej stvrtinke sa nic nestalo tu je ta moja torta: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=9663&user=3078  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Alena Š. (Lenka7) ID 22451, mimibazar.sk/lenka7 (22.1.2009, 12:21) |
Tak Julka práve som naplnila tortu a už stojí v chladničke. Zajtra ráno robím poťah. Dúfam, že sa mi všetko podarí - je to moja prvá torta - Dominika oslavuje 3 roky v sobotu. Potom nahodím foto. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (8.1.2009, 20:54) |
Julianecka dakujem, torticku mas nadhernu popravde som tento krem pod hmotu nerobila a asi by som ju zvonka natrela len maslom zmiesanym s cukrom ako radia tie ktore potahuju, ja som taku potahovanu tortu robila len dvakrat a nic moc tak u nas uz asi bude dlho len klasika  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jiří B. (BlankaB) ID 2194, mimibazar.sk/blankabohacova (5.1.2009, 21:24) |
já se ke krému nikdy nedostanu, vždy sním dříve kaštany ....ale je výborný..... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (1.1.2009, 15:19) |
achooooooooj robila som ho aj z čokolady Kofila bol supiš a taktiež z jahodovej Milky skuste pa pa pa  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (1.1.2009, 17:23) |
ahoj, to muselo byt dobreeeee dik za tip  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | maria v. (misa2406) ID 60887 (31.12.2008, 21:30) |
Lucka, ďakujem velmi pekne za ten fantastický receptík.Robila som orechovú tortu na vianoce podľa sto ročného receptu a ten krém tam sadol, akoby tam bol odjakživa,ďakujem veľmi ešte raz  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (1.1.2009, 11:55) |
Majka to som veľmi rada ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Helena B. (hela2) ID 37749 (1.12.2008, 7:20) |
tento krém som robila v sobotu do torty. Bol vynikajúúúúúúúúúúúúúúúúúci  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (1.12.2008, 12:48) |
Dakujem a myslim ze je aj velmi jednoduchy som rada, ze chutil  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Helena B. (hela2) ID 37749 (1.12.2008, 14:01) |
áno je veľmi jednoduchý a taký lahodný, jemný. Nie je ťažký ako maslové plnky. Tie ja veľmi nemusím. Nabudúce skúsim s bielych ľadových gaštanov.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana D. (pipa) ID 2791, mimibazar.sk/pipa (30.11.2008, 19:59) |
tak tato plnka je fantastickaaaaaaa, zostava mojim favoritom vdaka za receptik  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (1.12.2008, 0:16) |
Zuzi to ma velmi tesi dakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lucia B. (milinat) ID 4803 (29.11.2008, 15:24) |
ja som robila nakoniec z ladovych kastanov ale tych novych s bielou cokoladou....a ten krem bol naprosto bozsky....odporucam vyskusat takto ...mne do torty stacili 2 cokolady a 2 slahacky...mala som preistou rajo |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (1.12.2008, 0:15) |
Luci, tesim sa ze kremik chutil vdaka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva B. (evban) ID 15238, mimibazar.sk/evban (24.11.2008, 19:43) |
Vyskúšala som tento krémik a bol B O Ž S K Ý !!!!! . A bolo ho toľkoooo! Mala som tie šľahačky z Lidla a vyšľahala som to v pohode ..... Torta bola super vynikoš - dala som malinový džem a aj banániky http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=8932&user=15238 |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (1.12.2008, 0:13) |
dakujem, torticka je nadherna, krasne farby, krasne pismo paradicka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana A. (hubinka51) ID 19753, mimibazar.sk/hubinka51 (24.11.2008, 10:36) |
Proste paráda , použila som šlahačku Olma 33%  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (1.12.2008, 0:12) |
dakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Milada P. (Miladatt) ID 59026 (21.11.2008, 13:47) |
Minulý týždeň som robila tento krém z ľadových gaštanov a použila som šľahačku z Lidla 33%, bol vynikajúci, tento týždeň som robila, alebo skorej chcela urobiť tento krém z dvoch bielych čokolád Milka a tiež 3 šľahačky z Lidla 33% ale vôbec sa mi nevyšľahal  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (21.11.2008, 19:38) |
Miladka, to ma mrzi, mozno bola nebola uplne cerstva slahacka, alebo ju pancovali a neda sa verit, ci ma percenta alebo cerstvost ako uvadzaju aj mne sa to uz stalo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Emilia D. (filmuska) ID 25200 (21.11.2008, 23:18) |
no neviem... mne sa lidlacka slahacka doteraz vzdy vyslahala |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (22.11.2008, 13:53) |
neviem kde sa mohla stat chyba, ja idem dnes robit z bielej cokolady, tak dufam, ze sa zajtra vyslaha  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Emilia D. (filmuska) ID 25200 (22.11.2008, 14:14) |
ja som naposledy robila z bielej cokolady... pouzila som obycajnu tesco cokoladu a lidl slahacku a vyslahalo sa mi to http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=376192 |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | |  |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (22.11.2008, 15:28) |
mnam, ta musela byt skvela  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Milada P. (Miladatt) ID 59026 (30.10.2008, 20:39) |
Luci ozaj môžem potvrdiť, že tento krém je fakt vynikajúci, skúšala som ho v nedelu, šľahačku som tiež použila ako Deniska 33% z Lidla.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (30.10.2008, 21:01) |
Aj ja som ju raz použila, ale potom som už neviem kde nejakú kúpila a ta sa mi nevyslahala, ale asi nebola tridsaťtripercentná, tie percentá musia byť, som rada, že chutilo dakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarina B. (cilka) ID 32123 (30.10.2008, 20:01) |
Lucka z bielej čokolády je to výborné,robila som už viac krát  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (30.10.2008, 20:20) |
Ano počula som o tom, len som nemala príležitosť to ešte vyskúšať, ale v novembri budem robiť tortičku a už to určite skúsim ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lucia B. (milinat) ID 4803 (30.10.2008, 14:53) |
ja osm ju sice este nerobila..... ale vsimli ste si uz v obchodoch ladove kastany z bielej cokolady? myslite ze aj z nej by to slo....ta by mi asi viac smakla  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (30.10.2008, 20:18) |
určite to pôjde ide to aj z bielej čokolády ako aj vyššie Katka píše  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 119 (zobrazuje sa 81-100) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |