Lucia H. (gupka) ID 9968 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 551 návštěvníkov)
Krém z ľadových gaštanov alebo bielej čokolády+karamelový
[ recept č. 7420 zo dňa 18.9.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
tri 250ml šľahačkové smotany 33%, tri kusy tyčinky ľadových gaštanov ALEBO dve biele čokolády
POSTUP PRÍPRAVY
Tento krem si mozte pripravit aj s BIELOU COKOLADOU alebo KINDER TYCINKAMI, kofilou atď. Na tri slahacky stacia dve biele Milka cokolady. POSTUP*****smotany dáme do hrnca a dáme variť a už počas zohrievania pridáme ľadové gaštany a necháme prevariť, za stáleho miešania, musí chvíľu vrieť. Potom treba hmotu nechať do druhého dňa v chladničke -MINIMÁLNE 12 hodín!!! (ale kľudne aj na dlhšie) a na druhý deň vyšľahať do tuha. Je výborný do torty alebo na rezy s piškótovým cestom. Pridala som postup na výrobu karamelového krému do veterníkov, nemá chybu!
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
TYČINKOVÝ:
tu nám šľahačka aj s tyčinkami vrie, treba miešať |
![]() |
vyšľahaný krém na druhý deň (akonáhle bude krém hustý hneď prestať šľahať aby sa nezgrcol, mne sa to ešte nestalo, ale niekomu áno) |
![]() |
Z BIELEJ ČOKOLÁDY:, na tortu normálnej veľkosti stačí krém aj iba z dvoch šľahačiek a jednej čokolády |
![]() |
KARAMELOVÝ: 6 PL kryštálového cukru necháme skaramelizovať do hneda, až začne trošku dymiť....aby mal tú správnu nahorkastú príchuť... |
![]() |
a hneď tam prilejeme dve šľahačky (lepšie sú horúce, menej to potom prská) |
![]() |
necháme karamel dobre rozpustiť a rozvariť, necháme vychladnúť a odložíme do chladna...MINIMÁLNE na 12-24 hodín!!! |
![]() |
po dvanásťhodinovom spánku (ale čím dlhšie, tým lepšie) v chladničke vyšľaháme...najprv je to veľmi riedke... |
![]() |
šľaháme na najvyšších obrátkach až do vtedy, kým nezačne hustnúť... |
![]() |
do tuha vyšľaný karamelový krém, chvíľu to trvá, kým sa vyšľahá....tento je najsamlepší do veterníkov |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 119 (zobrazuje sa 61-80) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |
Adela S. (kukuku) ID 2024 (2.11.2009, 15:47) |
Najlepší krém aký som kedy robila . Ďakujem za super recept. Adela+rodinka |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (11.11.2009, 16:30) |
Adelka, rado sa stalo ja ďakujem za pochvalu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana K. (zuzanna75) ID 24998, mimibazar.sk/zuzanna75 (30.9.2009, 15:19) |
Výborný receptík na krém, všetkým moja torta veľmi chutila, pýtali si aj duplu Len aj ja odporúčam dobre zchladiť šľahačku, min. cez noc, tych 12 hodin, pretože inak sa nevyšľahá, mám to vyskúšané . http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=596897 |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (30.9.2009, 16:20) |
Tortička vyzerá úplne úžasne hneď by som si dala kúsoček Zuzka, ďakujem a pozdravujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Helena M. (Missie525) ID 12680 (5.9.2009, 18:26) |
Lucka prosím ťa, aký pomer čokolád a smotany mám použiť, ak chcem krém robiť z Kinder tyčiniek?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (6.9.2009, 19:07) |
Z kinder tyčiniek som ešte nerobila, ale filmuška tu píše http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=17070&user=25200 že 100g na jednu smotanu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ľubomíra N. (Lubinka) ID 4722 (5.9.2009, 13:40) |
Krem z ladovych gastanov je super, kym som ho vyslahala, tak som skoro polovicu zjedla este vyskusam z bielej cokolady a z karamelu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (6.9.2009, 19:08) |
supééér ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janka E. (layla) ID 9231, mimibazar.sk/layla (27.8.2009, 18:18) |
lucka. chcem sa spytat, ci na tento krem mozem dat aj tortovu oblatku nevies mi prosim ta poradit??? este nemam tolko skusenosti  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (27.8.2009, 19:14) |
Janka, neviem, pod oplátku som ho nedávala, ale keby som robila tortu s týmto krémom, dala by som ho všade, do vnútra, na boky, ale pod oplátku by som dala len tenučkú vrstvu masla s cukrom, lebo keď som dala v hrubšej vrstve pod oblátku, tak sa vlnila a vlhla a keď som dala tenulinkú vrstvu, tak bola v pohode. Viac poradiť neviem, lebo oblátku som používala len dva krát a mám len takúto skúsenosť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Janka E. (layla) ID 9231, mimibazar.sk/layla (27.8.2009, 19:32) |
lucka dakujem a urcite vyskusam uz sa nanho dlho chystam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina S. (mata1708) ID 56656 (20.8.2009, 22:17) |
vyzera to naozaj dobre, nasa mala bude mat meninky a kedze je chudatenko alergicke na kakao, moc ocenujem napad s bielou cokoladou, len by som vas poprosila o radu, ci to mam dat do chladnicky hned take teple alebo najskor nechat vychladnut,  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (23.8.2009, 10:36) |
Dúfam, že nepíšem neskoro, ale do chladničky to dávam také vlažné, určite nie úplne horúce ďakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Martina S. (mata1708) ID 56656 (30.8.2009, 21:59) |
vyskusala som, krem bol super akurat na buduce musim urobit viac  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Martina S. (mata1708) ID 56656 (23.8.2009, 15:13) |
Dakujem za odpoved, nieje neskoro budem robit na buducu sobotu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (29.7.2009, 21:22) |
moje nervy, to nemá chybu aká cukrárka veľmi pekne ďakujem za super komentár valím oči a pritom som ich obzerala, ale nie tak naraz si  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Emilia D. (filmuska) ID 25200 (11.6.2009, 19:38) |
tento krem z kinder cokolady prave putoval do mrazaku vo formickach na nanuk  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (11.6.2009, 21:58) |
och, to bude iná lahôdka dobrý nápad  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Emilia D. (filmuska) ID 25200 (11.6.2009, 22:18) |
mam si dat ? nemam si dat ? bude to uz hotove ?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (11.6.2009, 22:37) |
je to práve akurát  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Emilia D. (filmuska) ID 25200 (12.6.2009, 12:52) |
je to skvele  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
lenka s. (želka) ID 37274 (9.6.2009, 13:23) |
Lucka, tento krem je super, robila som ho tusim 12x, asi 9x pohoda, ale naposledy sa mi proste nevyslahlal, slahala som aj 0,5 hodiny a nic, ked som pridala stuzovac, zostalo to seknute... Cim to moze byt? A este sa chcem spytat, davate na kraje mantinely z masl. kremu ked robite vyssiu tortu? chcela by som skusit poschodovu, ale sa obavam ze ta napln vytecie...diiiik |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (11.6.2009, 7:04) |
Lenka, to neviem čím to môže byť...že by tou šľahačkou práveže by to tiecť nemalo, skôr ešte stuhnúť trošku v chlade ja som s tým napatlala aj celú tortu a bola v pohode, tá lístočková v mojom albume je potretá s týmto krémom.... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Emilia D. (filmuska) ID 25200 (11.6.2009, 9:17) |
moje vsetky torty boli plnene tymto kremom len stale s inou cokoladou |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | kristína s. (nigina) ID 32120 (4.6.2009, 23:59) |
vyzerá to všetko úplne na zožranie ale bojím sa do toho ísť. niekde som dokonca čítala, že tá šľahačka s čokoládou sa nemá variť, že vraj iba zohriať. tak neviem. a chcela som sa opytat, ked sa robí karamel, tak sa pred cukrom dava do nadoby olej? alebo prosto len čistý cukor tavime? dakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (5.6.2009, 10:19) |
Ahoj Kristínka, nemusíš sa toho báť, stačí to pol minútky prevrieť a je to, len záleží na šľahačke, musí mať 33%tuku. Na karamelový musí ísť na sucho, len čistý cukor. A keď by sa Ti náhodou nechcel krém vyšľahať, (trvá to dlhšie, hlavne ten karamelový, ale nakoniec sa vyšľahá )môžeš použiť stužovač na šľahačku  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana M. (psjana) ID 58674 (4.6.2009, 17:20) |
uhaaa dobry napad  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana b. (zunan) ID 7297 (26.5.2009, 15:18) |
Lucka, chcem sa spytat, ci tento krem mozem pouzit aj pod cokoladovu polevu, nerozpusti sa mi? vacsina teraz robi tie potahovane torty, tak sa radsej pytam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (26.5.2009, 17:15) |
To som ešte neskúšala, ja pod čokoládovu polevu dávam len lekvár, najlepší je taký hladký ríbezľový bez zrniečok, tento som si robila presne na to http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5909&user=9968 myslím, že tento krém by sa veru rozpúšťal a ešte aj miešal s polevou, teda aspoň mne určite, na zdobenie som ľavá takže skôr len ako plnka |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Zuzana b. (zunan) ID 7297 (27.5.2009, 9:00) |
Luci, diky .......presne taky mam, taky zelatinovy, ribezliak kysly .......so sladkou plnkou bude fajnovy, pouzivam aj na zliepanie lineckeho peciva ....... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Emilia D. (filmuska) ID 25200 (10.5.2009, 18:54) |
hlasim ze aj s kinder cokoladou je tento krem mnaaaaaaaam... no, mala som po ochutnani co robit, aby skoncil na torte a nie v mojom bruchu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (10.5.2009, 19:39) |
to verím a ďakujem za hlásenie vyskúšam niekedy aj s kinder  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Emilia D. (filmuska) ID 25200 (10.5.2009, 19:50) |
vedela som preco robim krem z 3 slahaciek torta tuhne v chladnicke ale slecny zahlasili ze bez torticky nejdu spat tak o chvilu snad bude aj fotka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Silvia K. (sisina) ID 9063, mimibazar.sk/sisina (25.4.2009, 21:54) |
Robila som torticku s tymito uzasnymi kremikmi, vyslahali sa super oba az na to, ze mam pocit, ze po naplneni a odstani v chladnicke kremiky a hlavne ten biely akoby zredol a nedrzala po kope neviem, kde som urobila chybu, a ci to ma tak byt, mate tieto kremiky huste aj neskor?? Inac chutovo super bomba  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (26.4.2009, 19:33) |
Silvi ďakujem, som rada že chutia len netuším prečo mohol zrednúť, mne sa to nestalo možno záleží na čokoláde, ja neviem, biely som zatiaľ robila len raz a bol v pohode, táto tortička je ním plnená http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=8926&user=9968  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Silvia K. (sisina) ID 9063, mimibazar.sk/sisina (26.4.2009, 20:46) |
Lucka, vidim, ze aj tvoja torticka je dost vysoka najprv som si myslela, ze je to tym , ze je tazka na ten kremik, ale asi to bude cokoladou Orion tan, kde som si dala Kofily, bol tuhsi ale chutovo super, vazne bomba. Ty si ho mala uplne tuhy?? O 3 tyzdne peciem pochodovu na 1. svate prijimanie neteri, tak sa bojim, aby to neskoncilo rovnako  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (26.4.2009, 22:23) |
Ja som, ak si dobre pamätám, použila bielu Milka čoko....krém bol taký akurát, on potom v chlade má buď trošku stuhnúť alebo ostať rovnaký a keď stuhne, myslím že to je tým, že korpus nasaje vlhkosť z krému, takže zrednúť by nemal držím palce, nech sa tortička podarí na 1*****  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Emilia D. (filmuska) ID 25200 (10.5.2009, 19:52) |
ja pouzivam obyc Tesco cokoladu, ci uz bielu alebo mliecnu alebo horku |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Emilia D. (filmuska) ID 25200 (26.4.2009, 21:10) |
pridaj do kremu potom jeden stuzovac |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (26.4.2009, 22:24) |
tiež super nápad, pre istotu..... a nič sa tým nepokazí  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Janka K. (zajko0024) ID 68328 (10.4.2009, 7:50) |
ok Lucinka dakujem za radu,dnes plnim a dnes ju aj spapame ,lebo nase ma narodeniny!!!!Dakujem a prajem tebe a celej tvojej rodinke krasne sviatky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (10.4.2009, 9:15) |
Janka aj tebe krásne sviatky želám a aj všetko naj k narodeninkám  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Janka K. (zajko0024) ID 68328 (9.4.2009, 19:46) |
Maminky ,chcem sa spýtat neskusali ste davat pod tuto fantasticku plnku nejaky dzem?Mne sa uz chladi v chladnicke a zajtra idem plnit tortu no rozmyslam ,ze ci to nebude suche len krem a cesto.......  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (10.4.2009, 7:29) |
Janka, dá sa dať aj džem pod krém..... aby nebol celý zákusok suchý záleží dosť aj od druhu korpusu, korpus do druhého dňa vlhkosť z krému nasaje  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Maria L. (mery 1777) ID 7859, mimibazar.sk/mery1777 (upravené 2.3.2009, 14:17) |
Lucka toto je super krém ,žiadne zbytočné šlahania masla atď.... Chcela som odfotiť aj koláčik - roládu s banánom a nugátovým krémom no nestihla som. Tento víkend pečiem znova pre návštevu a skúsim s ladovými gaštanmi , už sa oblizuje celá rodina a krém sa už chladí v chladničke  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (1.3.2009, 14:00) |
Supééér je jednoduchý a výborný Ďakujééém  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 119 (zobrazuje sa 61-80) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |