Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
Lucia H. (gupka) ID 9968 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 551 návštěvníkov)
Krém z ľadových gaštanov alebo bielej čokolády+karamelový
[ recept č. 7420 zo dňa 18.9.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
tri 250ml šľahačkové smotany 33%, tri kusy tyčinky ľadových gaštanov ALEBO dve biele čokolády
POSTUP PRÍPRAVY
Tento krem si mozte pripravit aj s BIELOU COKOLADOU alebo KINDER TYCINKAMI, kofilou atď. Na tri slahacky stacia dve biele Milka cokolady. POSTUP*****smotany dáme do hrnca a dáme variť a už počas zohrievania pridáme ľadové gaštany a necháme prevariť, za stáleho miešania, musí chvíľu vrieť. Potom treba hmotu nechať do druhého dňa v chladničke -MINIMÁLNE 12 hodín!!! (ale kľudne aj na dlhšie) a na druhý deň vyšľahať do tuha. Je výborný do torty alebo na rezy s piškótovým cestom. Pridala som postup na výrobu karamelového krému do veterníkov, nemá chybu!
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
TYČINKOVÝ:
tu nám šľahačka aj s tyčinkami vrie, treba miešať |
![]() |
vyšľahaný krém na druhý deň (akonáhle bude krém hustý hneď prestať šľahať aby sa nezgrcol, mne sa to ešte nestalo, ale niekomu áno) |
![]() |
Z BIELEJ ČOKOLÁDY:, na tortu normálnej veľkosti stačí krém aj iba z dvoch šľahačiek a jednej čokolády |
![]() |
KARAMELOVÝ: 6 PL kryštálového cukru necháme skaramelizovať do hneda, až začne trošku dymiť....aby mal tú správnu nahorkastú príchuť... |
![]() |
a hneď tam prilejeme dve šľahačky (lepšie sú horúce, menej to potom prská) |
![]() |
necháme karamel dobre rozpustiť a rozvariť, necháme vychladnúť a odložíme do chladna...MINIMÁLNE na 12-24 hodín!!! |
![]() |
po dvanásťhodinovom spánku (ale čím dlhšie, tým lepšie) v chladničke vyšľaháme...najprv je to veľmi riedke... |
![]() |
šľaháme na najvyšších obrátkach až do vtedy, kým nezačne hustnúť... |
![]() |
do tuha vyšľaný karamelový krém, chvíľu to trvá, kým sa vyšľahá....tento je najsamlepší do veterníkov |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 119 (zobrazuje sa 41-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |
 | Janka L. (31jankal) ID 47893 (31.3.2010, 10:18) |
šlahačková smotana musí byť 33% inak sa nevyšľahá, 30% už nevyšľaháte |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Monika M. (Michalikova) ID 76425, mimibazar.sk/michalikova (15.6.2010, 13:23) |
ja som zatiaľ robila len z 30% aj z tej z lidla krabičkovej za 11,60Sk a vždy sa vyšľahala aj bez stužovača a 52% čokoládu-varovú tiež z lidla 200g za 26Sk a je mňamková a tuhá!!!!!!! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (31.3.2010, 10:27) |
tak veru  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Anna M. (aludna) ID 5734, mimibazar.sk/aludna (31.3.2010, 7:11) |
Hmmm neviem co sa to stalo s textom stuzovac tam mam dat pred tym nez to pojdem slahat?dakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (31.3.2010, 10:10) |
Anka, ja stužovač nedávam, ale dala by som ho až potom, keby mi krém nešiel vyšľahať  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Anna M. (aludna) ID 5734, mimibazar.sk/aludna (31.3.2010, 7:10) |
Este sa chcem spytat,stuzovac tam mam dat preda dakujemtym nez to pojdem slahat? chcem spravit svoju prvu tortu s tymto kremom,velmi sa na to tesim,dufam,ze to vyjde  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Anna M. (aludna) ID 5734, mimibazar.sk/aludna (22.3.2010, 7:37) |
Chcem sa spytat,ci sa ku kremu z kinder cokolad do torty s mramorovym cestom hodia jahody? alebo banany?chcem taku tortu spravit,ale neviem ci sa tam este nieco hodi chutovo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (22.3.2010, 9:40) |
Anka, záleží od každého chuti, mne sa tam nehodí už nič, nanajvýš banány, ale to je len môj názor..... k tomuto krému som ja osobne nikdy nedávala ovocie, ale myslím, že sú tu babenky, ktoré pridali  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Veronika A. (22222) ID 31060, mimibazar.sk/22222 (20.3.2010, 15:21) |
No ja som ten krém práve urobila a perfektne sa mi sekol . Mala som ho 24h odstáty, pekne mi pri šlahaní tuhol a zrazu sa sekol. idem šikovne uvariť a chladiť puding aby som mala čím naplniť tortu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (22.3.2010, 9:38) |
Veronika, to ma mrzí  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Dasa K. (DasaKrup) ID 125749 (9.2.2010, 21:58) |
chcela by som urobit krem z bielej milka cokolady..ale len tak trosku na ozdobu..mam dat na jednu slahacku 1 celu milka cokoladu alebo staci aj polovica? a staci naozaj prevriet len minutku a teda ziadny stuzovac? dakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (10.2.2010, 12:54) |
Daška, stačí aj polovica, osobne som stužovač ešte nepotrebovala, ale ja si krém prevarím aj dva dni dopredu a keď je dobre vychladený, nestáva sa, že by nešiel vyšľahať  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Daniela J. (danielitta) ID 46554 (6.2.2010, 0:04) |
Iba podotazka Uz nepridavate ziaden cukor do tychto kremov? Staci iba cokolada z ktorych je urobeny? A co ked primiesam aj nejaku tu lyzicku kakaa aby bola plnka tmavsia, nebude potom problem to vyslahat? Dakujem sa odpovede sikulky sikovne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (6.2.2010, 18:27) |
Ahoj Danielka, netreba žiaden cukor, je to dosť sladké, ale ak máš chuť, tak pridaj, ja som nikdy nič nepridávala ale myslím, že ani kakao by nemalo nijako krému ublížiť.....možno sa ešte niekto ozve a npíše svoju skúsenosť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Emilia D. (filmuska) ID 25200 (6.2.2010, 8:51) |
preco kakao ? ved daj horku cokoladu aspon teda ja davam len cokoladu... bud bielu, kinder, horku... cim tmavsia cokolada tym na pevnejsi krem sa ti to vyslaha, takze ja zvyknem do bielej pridat stuzovac ale inak uz nic |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Daniela J. (danielitta) ID 46554 (6.2.2010, 17:46) |
ja by som chcela mat taky echt tmavy cokoladovy krem, tak preto som chcela pridat kakao, obavam sa, ze ked rozpustim iba cokoladu, tak bude iba taky jemne hnedy... dakujem za radu.. teda cukor uz ziaden? A z horkej cokolady ma tmavu farbu, alebo taku kapucinovu? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (6.2.2010, 18:30) |
až teraz som si všimla komentárik od filmusky.....má s týmto krémom tuším najviac skúseností moja mama robí len z horkej čokolády a farbu má tmavšiu kapučínovú, možno treba o jednu čokinu viac a bude čokoládovejší  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Emilia D. (filmuska) ID 25200 (6.2.2010, 22:19) |
no ja by som viac horkej cokolady ako 100 g na jednu slahacku nedavala... nevyslahas to potom... bude to strasne huste... a ja neviem ale podla mna je to s tou horkou cokoladou dost tmave http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=533336 http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=545087 |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | |  | Daniela J. (danielitta) ID 46554 (7.2.2010, 19:23) |
Taketo tmave? Tak to mi uplne staci... DAKUJEM za ochotu pomoc a odpovede na moje doterne otazky.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | |  |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (7.2.2010, 14:21) |
no veď vravím, že to budeš najlepšie vedieť ja toľko tort veru nepečiem tak tá moja mati tam dáva určite menej čokolády, lebo taký tmavý krém nemáva a viem že ho robí len s horkou čokoládou marí sa mi voľačo, že dáva len 100g čokolády na dve šľahačky..... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | |  | Daniela J. (danielitta) ID 46554 (7.2.2010, 19:25) |
Asi dam nejakych 150g na dve slahacky... to by mohlo byt v pohode, aj co sa tyka slahania, aj farby... cmuk dakujem pekne aj za Tvoje rady  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Darina H. (guginko) ID 65763, mimibazar.sk/guginko (4.2.2010, 21:58) |
Lucka prosíííííííííííííííííím , potrebujem súúúrne poradiť..... nemám už čas testovať to či ono...... Práve som uvarila karamelovú šľahačku podľa tvojho receptu a dávam stuhnúť . Zajtra chcem doobeda piecť tortu a potom plniť týmto krémom, len sa bojím, aby mi to poriadne stuhlo a plnka netiekla , trochu mám strach... nemohla by som nakoniec zašľahať do nej aj maslo, aby bola tuhšia.... a bude jej aj viac.... lebo mám len dve šľahačky.... čo myslíííííííš........?? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (5.2.2010, 14:36) |
Darinka, ja som si až teraz prečítala komentárik...mrzí ma to....ale dole nižšie je komentárik od Michaela H. (micha99) ID 70755 a tá tam zašľahala maslo.....a krém bol dobrý......krém sa podarí keď sa chladí čo najdlhšie, kľudna aj viac dní.....hádam sa ti podaril....a niekto pridá zase pre istotu stužovač.......  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Darina H. (guginko) ID 65763, mimibazar.sk/guginko (15.2.2010, 16:06) |
Lucka, dík za rady , ale asi nemám talent na túto plnku ....... mala byť do tejto torty http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=23290&user=65763, ktorá sa síce celkom vydarila, ale s úplne inou plnkou, lebo aj keď táto karamelová celkom pekne ztuhla, ale bála som sa, že to bude tiecť tak som do nej pridala maslo, no a ona sa zrazila a bolo po plnke . Tak som z nej nakoniec spravila toto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=23410&user=65763 . No a druhý pokus s plnkou tiež moc nevyšiel http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=23586&user=65763, ztuhla ešte menej, ale chutila skveleeee... . Možno sa ešte niekedy odhodlám a nakoniec to vyjde úplne dokonale.....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Diana S. (Lilidia) ID 14652 (1.2.2010, 20:42) |
Raz vyskúšam !  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (2.2.2010, 21:31) |
nech sa darí, ďakujeeeem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Petra M. (len.petra) ID 23295 (26.1.2010, 0:21) |
tento krém sa mi podaril až na druhý pokus. Prvý pokus mi nevyšiel, nechcelo mi to zhnustnúť a nakoniec sa mi to zrazilo tak som to zase zohriala, hrčky sa roztopili a dala som ho do mrazničky, ale už som to na oslavu nestihla. Potom, keď som ho skúšala druhý krát, bola som už trpezlivejšia a nechala som ho na 24 hodín chladiť, z toho posledné 4 hodiny bol na balkóne v mínusových teplotách a vyšľahal sa krááásne a rýchlo Je vynikajúci, nabudúce ho skúsim z kinderčokoládok.. ĎAKUJEM  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (27.1.2010, 17:25) |
Petra, som veľmi rada, že sa nkoniec krém tak fajne podaril....tak to vyzerá, že niekedy treba nechať dlhšie chladiť a potom to vyjde na 1*****ĎAKUJEM  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Michaela M. (micha99) ID 70755 (25.1.2010, 9:27) |
ahojte, tak musím povedať, že tento krém je fakt veeeeeeeeeeeeeľmi vynikajúci . sama som ho ale ešte nerobila, tak som chcela vyskúšať v sobotu na tortu,ale nepodaril sa mi vyšľahať dala som rajo šľahačky 33% kusy a 3 orion čokolády na varenie a vôbec sa krém nepodaril. ani náznka zhustnutia, tak som nakoniec rozmiešala maslo s troškou cukru a asi polovicu šľahačkovej hmoty som do toho zašľahala, všetci si chválili, ale ja som bola smutná, tak strašne som si chutila na tú šľahačkovú plnku, tak neviem, či sa ešte odhodlám ale mám skúsenosť s karamelovou vyšľahanou so šľahačkou v prášku a tá bola vynikajúca aj držala tvar  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (27.1.2010, 17:23) |
Miška, mrzia ma takéto trampoty a vôbec netuším prečo sa to stalo, hmota musí byť dobre vychladená aspoň 12hodín, ja si to poväčšine prevarím aj dva-tri dni vopred a zatiaľ mi vždy vyšiel až na jeden raz, keď som sa pomýlila a dala som inú smotanu, ktorá nemala 33%.....som rada, že nakoniec si sa vynašla a krém všetkým chutil, želám nech sa nabudúce vydarí na 1***** ĎAKUJEM  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Daniela H. (kikahu) ID 85238 (16.1.2010, 8:28) |
Lucka, supeeer, ˇˇdakujeme................  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (16.1.2010, 19:37) |
AJ ja Ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | hana h. (hankazk) ID 90615 (15.1.2010, 15:39) |
toto je super..ja hladám,že akým krémom naplním tortu...a už som našla,tu si vyberiem... dakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (16.1.2010, 8:22) |
Hanka, ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | martina f. (tinamar) ID 26652 (29.12.2009, 15:02) |
ahoj lucka , vyskusala som tvoju plnku a musim povedat, ze ju budem robit castejsie ako maslove, pretoze bola vyyyyborna chutila kazdemu. trosku som sa ale bala, ze bude riedka a korpus ju vytlaci, tak som pridala este k tym trom gastanovym cokoladkam polovicu cokolady na varenie (orion). bola super. dakujem za receptik a najblizsie chcem urobit z kofily. http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=21742&user=26652  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (29.12.2009, 21:28) |
Martinka, ´dakujem, že si vyskúšala mamička mala iste veľkú radosť z krásnej tortičky teším sa, že tak chutila  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Petra K. (Petra K) ID 93979, mimibazar.sk/petrak1 (23.12.2009, 14:50) |
Kocky, ja som robila tento krem z kinder cokolady, chutovo je super ale predsa len je taky slahackovy - myslim tym, ze je redsi ako klasicky maslovy krem. Nemyslite, ze by pomohlo dat do toho nejaky ten zlelatinovy stuzovac alebo smeta-fix, ci ako sa to vola? Ja som to davala do vianocnej torty a ako som to priklopila ten vrchny korpus, cast toho kremu my vybehla bokom. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (23.12.2009, 18:11) |
Petra, dá sa pridať stužovač, krém by nemal tiecť, ale pekne sa dať natrieť, možno by pomohlo ho ešte o chvíľu dlhšie šľahať  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Petra K. (Petra K) ID 93979, mimibazar.sk/petrak1 (30.12.2009, 16:46) |
No, nabuduce to skusim asi s tym ponornym mixerom. Dakujem za radu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana b. (zunan) ID 7297 (25.11.2009, 22:03) |
lucka, este som chcela dodat, ze som slahala klasickym ponornym mixerom, co sa pouziva na rozmixovanie napr. polievok, na pyré.....a bolo to vyslahane do par sekund , to len taky zlepsovak  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (26.11.2009, 9:54) |
Zuzi, to by mi ani vo sne nenapadlo, že by to takto mohlo ísť ĎAKUJEM  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana b. (zunan) ID 7297 (23.11.2009, 9:00) |
Lucka, vyborny krem ....spravila som z kastanov a naplnila tuto tortu http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=624550 chutila vyborne, aj vdaka tvojmu receptu urcite skusim nabuduce aj ine kombinacie cokoladok  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (23.11.2009, 14:45) |
Zuzi, to je paráádna vďaka za chutnú fotečku a som veľmi rada, že krémik nesklamal ĎAKUJEM  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
elena v. (elava) ID 33312, mimibazar.sk/elava (18.11.2009, 23:22) |
babulky, prosim o info, tie co ste robili z kinder cokolady, chuti to cokoladovo alebo? Chcem robit tortu s dvoma plnkami, jednu urcite s bielou cokoladou a druhu som chcela pre kontrast z gastanov, ale manzel ma nahovara na kinder, tak neviem.... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (19.11.2009, 22:08) |
Elenka, ja som ešte z kinder čokoládiek krém nerobila, ale fimuška áno, pozri sem http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=17070 myslím, že veľmi čokoládovo chutiť nebude, lebo je skoro biely  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Emilia D. (filmuska) ID 25200 (19.11.2009, 22:55) |
Lucka, ale ved aj biela cokolada chuti ako cokolada a tento z kinder cokolad chuti ako kinder cokolada no a svetly je preto ze v kinder cokolade je toho bieleho vnutra viac ako toho tmaveho... no a kremom z kinder cokolady som plnila tieto torty http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=505104 http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=602302 |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (20.11.2009, 16:57) |
ja viem, že aj biela čokoláda je čokoláda ale mala som na mysli tú čokoládovú originál chuť tak ju nazvime pravú kakaovú podľa mňa biela čokoláda chutí ako biela a má úúúplne inú chuť ako mliečna alebo tmavá a ak mala pani na mysli, či chutí ako kinder čokoláda, tak si jej odpovedala lebo ja som sa veru k nej ešte nadostala ale verím, že musí byť mňáááám... ale asi si to trafila a ja som to zle pochopila  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  | Julka K. (paulik) ID 112215, mimibazar.sk/paulik (25.5.2010, 12:16) |
ahoj Lucka, prosim ta, kolko ml slahacky su na tento krem? dakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | |  |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (25.5.2010, 12:32) |
Julka, konkrétne na obrázku sú šľahačky po 250ml, záleží, koľko krému potrebuješ...môže byť aj pomer aký píšeš filmuške  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | |  | Julka K. (paulik) ID 112215, mimibazar.sk/paulik (2.7.2010, 14:08) |
ahoj Lucka, krem sa mi podaril na prvy pokus a robila som ho znova a ma obrovsky uspech. mozno aj foto pridam, ked bude cas. dakujem ti nekonecne-velakrat. papa |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | | |  |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (3.7.2010, 18:18) |
Julka, ani nevieš ako si ma potešila ĎAKUJEM  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | |  | Julka K. (paulik) ID 112215, mimibazar.sk/paulik (25.5.2010, 12:38) |
zlata si, dakujem, ozvem sa, ak nezabudnem, ako mi to dopadlo. paa |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | | |  |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (25.5.2010, 12:42) |
Julka, ďakujem, držím palce  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Emilia D. (filmuska) ID 25200 (20.11.2009, 20:39) |
no ja neviem ako inak popisat chut kremu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | |  | Julka K. (paulik) ID 112215, mimibazar.sk/paulik (25.5.2010, 11:20) |
Prosim ta Filmuska, ake velke su tie slahacky? Ja som prave kupila 3 rajo 180ml.. a k tomu dve 100g horke cokolady 74% kakaa. je to dobra kombinacia? dakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 119 (zobrazuje sa 41-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |