. .. .. .. .. .. .
. .

Krém z ľadových gaštanov alebo bielej čokolády+karamelový - RECEPT 7420

TORTY

ID 9968 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 551 návštěvníkov)


Krém z ľadových gaštanov alebo bielej čokolády+karamelový


[ recept č. 7420 zo dňa  ]


Krém z ľadových gaštanov alebo bielej čokolády+karamelový


POTREBNÉ PRÍSADY

tri 250ml šľahačkové smotany 33%, tri kusy tyčinky ľadových gaštanov ALEBO dve biele čokolády

POSTUP PRÍPRAVY

Tento krem si mozte pripravit aj s BIELOU COKOLADOU alebo KINDER TYCINKAMI, kofilou atď. Na tri slahacky stacia dve biele Milka cokolady. POSTUP*****smotany dáme do hrnca a dáme variť a už počas zohrievania pridáme ľadové gaštany a necháme prevariť, za stáleho miešania, musí chvíľu vrieť. Potom treba hmotu nechať do druhého dňa v chladničke -MINIMÁLNE 12 hodín!!! (ale kľudne aj na dlhšie) a na druhý deň vyšľahať do tuha. Je výborný do torty alebo na rezy s piškótovým cestom.
Pridala som postup na výrobu karamelového krému do veterníkov, nemá chybu!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

TYČINKOVÝ: tu nám šľahačka aj s tyčinkami vrie, treba miešať
vyšľahaný krém na druhý deň (akonáhle bude krém hustý hneď prestať šľahať aby sa nezgrcol, mne sa to ešte nestalo, ale niekomu áno)
Z BIELEJ ČOKOLÁDY:, na tortu normálnej veľkosti stačí krém aj iba z dvoch šľahačiek a jednej čokolády
KARAMELOVÝ: 6 PL kryštálového cukru necháme skaramelizovať do hneda, až začne trošku dymiť....aby mal tú správnu nahorkastú príchuť...
a hneď tam prilejeme dve šľahačky (lepšie sú horúce, menej to potom prská)
necháme karamel dobre rozpustiť a rozvariť, necháme vychladnúť a odložíme do chladna...MINIMÁLNE na 12-24 hodín!!!
po dvanásťhodinovom spánku (ale čím dlhšie, tým lepšie) v chladničke vyšľaháme...najprv je to veľmi riedke...
šľaháme na najvyšších obrátkach až do vtedy, kým nezačne hustnúť...
do tuha vyšľaný karamelový krém, chvíľu to trvá, kým sa vyšľahá....tento je najsamlepší do veterníkov


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Veľmi sladké miešané kompóty | Krém z ľadových gaštanov alebo bielej čokolády+karamelový | LASANE >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 119 (zobrazuje sa 21-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>
Michaela C. (michaela2107) ID 129046 (13.3.2011, 13:49)
chcem sa opytat ci mi niekto nevie poradit ake ovocie sa hodi k tomu kremu z ladovych gastanov? rozmyslam ze ananas hmm co si myslite idem robit o tyzden tortu *-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (14.3.2011, 12:55)
banány určite, iné neviem posúdiť, neskúšala som, možno niekto ešte poradí *-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Adela B. (nelly1971) ID 42759 (13.3.2011, 14:08)
ja dávam k tomuto krému len jahody a banány :) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia F. (Lucka7) ID 22900 (9.3.2011, 20:43)
Chcela by som sa spýtať, že či sú tie šľahačky 250ml.. 3x 250ml šľahačky a 3 kusy ľadových gaštankov? Keby som chcela gaštanky nahradiť napr. kinder čokoládou, tak koľko jej potrebujem? *-) *-) *-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (14.3.2011, 13:04)
áno, sú to šľahačky 250ml a + 3ks gaštany.....na jednu 250ml smotanu cca 100g kinder čokolády (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia F. (Lucka7) ID 22900 (16.3.2011, 16:39)
Ďakujem (Y) (Y) (Y) Už som plnu skúsila s ľadovými gaštanmi a bola skvelá (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (18.3.2011, 16:25)
Luci, teší ma to a ďakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Henika T. (dundiky) ID 23575, mimibazar.sk/dundiky (27.2.2011, 14:24)
(F) (F)Lucka,
chystám sa na tvoju karamelovú šľahačku,chcem robiť tortičku,ktorá by mala mať túto šľahačku,salkový krémik ale neviem,aký korpus...čo by si mi poradila?? (^) :^) *-) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (upravené 28.2.2011, 18:57)
Henika, neviem či neodpovedám neskoro.....ja najčastejšie používam korpus buď od Dáši- mramorový http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2904 alebo rozpis na poschodovú je tu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4191 a pre mňa úplne naj je obyčajný piškótový bez PDP : 6 vajec, 6PLmuky, 6PLcukru, vyšľahám bielky zvlášť so štipkou soli, opatrne zmiešať s vyšlahanými žĺtkami s cukrom a múkou, najprv zmiešať vyšľahané žltka s múkou a postupne pridať vyšľahané bielka, zmiešať zľahka..tento som piekla dlhé roky (kým nebolo MMB), treba ho piecť pomalšie, ale keď sa vydarí, tak je ako pierko (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Henika T. (dundiky) ID 23575, mimibazar.sk/dundiky (28.2.2011, 22:04)
Lucka...tak už mám napečené ,-) (^)piekla som klasický piškótový korpus z 5 vajec,ale ja šľaháme celé vajcia :-plenivá som to gazdiná [A] (smich)tortička sa vydarila a tá karamelvá šľahačka je úžasná |:o) (Y) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (1.3.2011, 15:16)
,-)tiež som to minule niekde v telke videla že vyšľahali najprv bielka a potom do toho nahádzali žĺtka a spolu vyšľahali a ja vždy na to zabudnem ,-)super, som rada že sa tortička podarila a chutila (Y)oslávencovi všetko naj naj |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)ďakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Andrea K. (ajka pp) ID 19448 (21.2.2011, 8:22)
Ahoj. Po vychladení bol krém super, aj chuťou, aj konzistenciou. Ale pri šľahaní sa mi zrazil. Neviete, kde som urobila chybu, prešľahala som ho, alebo čím to mohlo byť? Ďakujem.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (24.2.2011, 20:08)
och, tak to sa mi nestalo, takže netuším čím by to mohlo byť *-) keď niečo zistím napíšem (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Věra N. (Věra N.) ID 75068 (21.1.2011, 9:09)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (24.2.2011, 20:06)
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anna I. (anna1) ID 15757 (20.1.2011, 11:30)
Lucka chcem sa spýtať či sa dá tento Karamelový krém použiť aj na túto http://www.tortyodmamy.sk/?q=prevratena-torta tortu. :-$ [A]
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (20.1.2011, 15:57)
Jéj, tiež som nad tým hútala nedávno že tam dám tento krém, lebo aj ja chcem urobiť túto prevrátenú tortu, podľa mňa by mohol byť, ale vyskúšané to zatiaľ nemám *-) nám ten salkový krém totiž nechutí, určite to skúsim s týmto krémom, len až v marci :-$ moc som nepomohla...že? (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janette M. (Zinka16) ID 75844 (21.2.2011, 8:31)
Lucka, keď budeš robiť s týmto krémom, daj vedieť. Ja som prevrátenú robila (mám ju v receptoch http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=36254&user=75844) a bála som sa dať aj lekvár pod plnku, aby sa mi to celé nerozpadlo, potom mi tam ale tá kyslosť chýbala. Táto šľahačková plnka je podľa mňa málo "tuhá", aby to držala pri prevracaní pokope - tak som ozaj aj ja zvedavá.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (24.2.2011, 20:06)
aha, tak to budem musieť ešte premyslieť s tou plnkou *-)keď musí byť tuhšia....ďakujem za komentárik, keby som to skúsila predsa len s touto, tak určite napíšem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anna I. (anna1) ID 15757 (20.1.2011, 16:26)
Ďakujemaj tak za komentár ja ju idem robiť dcerke na meniny nabudúci týždeň (Emma) (X) dám vedieť ako to dopadlo (^). (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Katarina B. (zivoth) ID 35807 (16.1.2011, 9:09)
ahojte diecata, prosim vas, ako dlho vydrzi taka torta s kremom? da sa takyo krem po vyslahani aj zafarbit?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (17.1.2011, 16:42)
katka, veru neviem ako dlho vydrzi *-)tri dni urcite a farbit sa asi bude dat, ale asi skor pred slahanim..neskusala som (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
darina g. (dupo) ID 152254 (25.11.2010, 0:26)
Tie plnky sú úplne suprové (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (26.11.2010, 22:41)
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana Pintová (ZuziHomey) ID 129551 (24.11.2010, 7:31)
Prosim o radu, chcem vyskusat, ale neviem ze ako dlho treba varit?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (24.11.2010, 23:08)
Zuzi, stačí chvíľu, len aby prevrela, resp.aby sa čokoláda dobre rozpustila, to je všetko, nemusí sa variť, len nechať zovrieť a vypnúť. Len karamel trvá dlhšie kým sa rozpustí. Čokoláda je hneď.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana Pintová (ZuziHomey) ID 129551 (26.11.2010, 14:40)
Dakujem, neuveritelne dobre,
2 dni som nechala v chladnicke, a ja mam doba philips kuchynsky robot, a s tym velmi rychlo 3- 4 min a bolo vyslahane. (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (26.11.2010, 22:41)
(Y) (Y) (Y)super, teším sa, papa (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Silvia K. (sku) ID 31683 (12.11.2010, 17:18)
Tak ja som sa dnes na toto odhodlala, že či sa zadarí, kedže takmer vôbec nepečiem a niečo takého som v živote nerobila a predstavne si na moju obrovskú radosť |:o) |:o) |:o) sa to podarilo, robila som s bielou čokoládov, dala som jeden stužovač a ponorným mixérom som za chviľočku vyšlahala takú plnku ako lusk (clamp) (clamp) (clamp) chutí to fantasticky, dakujem za receptík. (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (12.11.2010, 21:52)
Juj, Silvi, tak si dnes pekne potešila |:o) |:o) |:o)ďakujem, som rada že sa tak dobre podaril (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina J. (macka449) ID 39933 (1.10.2010, 8:37)
PROSIM, kto mi poradí???? Včera som si chystala plnku z bielej čokolády.
Šlahačka rajo 0,5l + 200g bielej Milky, dnes ráno pozerám na ten krem a tam sa mi spravila taká 2mm vrstva stuhnutého masla. Čo s tým? Bojím sa to tam nechať, že to nevyšlahám dohladka, ale keď to dám preč, tak neviem či bude šlahačka držať!?!?!?!?!
Nemáte s tým niekto skúsenosť???? Prosím poradte poobede ho potrebujem šlahať.Plnku robievam z varovej čokolády a nikdy sa mi to nestalo.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (1.10.2010, 8:57)
Martinka, ja myslím že nechať tak, lebo ten tuk drží smotanu pokope, aj mne sa to stalo a vyšľahala sa v pohode (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina J. (macka449) ID 39933 (1.10.2010, 21:30)
Ďakujem pekne za radu Lucka (L) Ja som hneď volala aj kamarátke a ona mi tiež poradila aby som to tam nechala, lebo vlastne to mi bude držať tú šlahačku. A chcem sa pochváliť, že šľahačka sa mi vyšlahala super. Chuťovo je super, no proste "nebíčko v papulke"
Ešte raz Ti ďakujem a prajem nech sa darí, ahoooj (Y) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (3.10.2010, 10:57)
tak to je uplne super a dakujem krasne (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ema J. (emajar) ID 130724 (25.7.2010, 21:04)
A dá sa takýto krém poťahovať MMF? skúšal niekto?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (25.7.2010, 21:21)
Emka, dá sa, ale krém treba dať len dovnútra a pod poťah (na povrch a boky torty)len maslo s cukrom, tortu dať pred poťahovaním dobre schladiť, čítala som to niekde v komentároch (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Katarina P. (katiq) ID 3420 (25.7.2010, 13:19)
baby skusal to niekto z tou kinder cokoladkou? kolko tych tyciniek kinder coko mam dat na jednu slahackovu smotanu? dakujeeeem *-) *-) (child1)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (25.7.2010, 21:18)
100g na jednu šľahačku (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia P. (lusyP) ID 105064 (25.6.2010, 13:58)
Ahoj gupka,

tento krem je fantasticky, uz som robila s cokoladou, ale teraz som robila zakazku pre babu, ktora nemoze kakao, tak som spravila karamelovy...a aj sa krasne vyslahal, aj som naplnila tortu...ale tak sa v duchu bojim, ci nahodou nemoze zacat tiect...akoze netecie, pekne drzi uz pol hodinu v torte...preto sa chcem uistit, ze ked sa raz pekne vyslahal, bol tuhy, tak nemoze pustit...vsak nie... :-|
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (29.6.2010, 13:58)
Luci, dlhšie som tu nebola :-$ked sa pekne vyšľahal tak nepustí a ak sa ešte naplní a nechá stuhnúť (Y)dúfam, že to dopadlo dobre Luci (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia P. (lusyP) ID 105064 (27.6.2010, 22:01)
Krem bol krasne tuhy a mal uspech :))) ved aj ja som vylizovala hrniec do posledneho hltu (Y) proste, bol perfektny |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (D) (D) (D) (D) (D) (D) (D) (D) (dance) (dance) (dance) (dance) (dance) (dance) (radost) (radost) (radost) (radost) (radost) no uzasne su tie smajliky (plaz)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (29.6.2010, 13:59)
jáj, Luci práve som odpovedala na prvý komentárik a teraz pozerám že to dopadlo fantasticky, tak sa tešííííííííííííííííííííííím (radost) (radost) (radost)a ĎAKUJEM (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (^)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Katarína R. (Hersi) ID 85661 (15.6.2010, 11:24)
akurat som zohrievala s kinderkami.. stane sa tomu nieco ak to nechame v chladnicke 24,alebo aj 48 hod? -ci sa to nepokazi *-) *-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (15.6.2010, 11:39)
Nie Katka, nepokazí, ja to mávam bežne v chladničke dlhšie (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Katarína R. (Hersi) ID 85661 (15.6.2010, 12:21)
(L) dakujem (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (15.6.2010, 13:03)
Katka za málo (F)na akú chutnú jahôdku si sa zmenila (zajic) (L) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Maja c. (macis) ID 63536 (upravené 1.6.2010, 15:25)
Baby, ak nechce tuhnut dajte tam stuzovac " za studena" od Dr. Oetkera, je to perfektna vecicka (L) mne sa doteraz vzdy podaril..používam slahacku 1l balenie Rajo creme patiserie
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (15.6.2010, 11:40)
Majka, vďaka za tip a tú šľahačku musím pozrieť, takú som ešte nevidela |:o) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Maja c. (macis) ID 63536 (15.6.2010, 21:59)
Lucia, ja ju kupujem u nas v CBA obchode, aj to len ja ju vsetku vykupim ,-) teraz som si objednala 2 kartony ,-) :-D
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (31.5.2010, 9:30)
:-S No mne sa krém z bielej čokolády nepodaril :-( najprv mi vôbec nešiel vyšľahať a potom začal hustnúť a stále sa mi nezdal dosť tuhý a zrejme som ho prešľahala..pustil šťavu a zgrcol sa ,-) ,-) etšeže som správne predpokladala, že sa mi ôže niečo podobné pritrafiť a mala som nakúpené veci na vanilkovomaslový krém ,-) ,-) tak snáď nabudúce.,keď budem robiť tortičku len pre rodinku, sa podarí (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (31.5.2010, 20:06)
Joj, Janka..to ma veľmi mrzí :-|ešte že si taká prezieravá a zachránila situáciu, keď sa doň ešte niekedy pustíš, tak držím moc-moc palce (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (31.5.2010, 21:36)
Nooo, myslím, že cez weekend ho skúsim ešte raz a budem ho chladiť aspoň 36 hodín ,-) ,-) a dám tam pre istotu stužovač ,-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (27.5.2010, 16:28)
Môžte mi poradiť ? Chcem robiť krém z bieleij čokolády, treba tam dávať stužovač, či nie ? Ďakujem za radu (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (28.5.2010, 8:37)
Janka, ja som stužovač zatiaľ do tohoto krému nedávala, ale môže sa dať ak nejde vyšľahať (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Maria B. (mia1000) ID 94454 (7.5.2010, 11:29)
tiež používam iba 30% smotanu z Lidla, je najlacnejšia a chuťovo výborná a ešte sa mi nestalo že by sa mi nevyšľahala :-$ inak krémik je fantastický, robievam s ním roládu a decká si ju objednávajú na každú oslavu (L) skvelý receptík
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (10.5.2010, 15:00)
No to je výýýborná správa (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)Ďakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana H. (janka_pn) ID 49859 (24.4.2010, 11:18)
dala som dve iba 30 percentne slahacky, dve varove cokolady, chladlo to cca 12 hodin a vyslahalo sa to pekne (clamp), som zvedava ako to este potiahnem marschmallows potahom, kedze to robim prvy krat *-) ,-), ale dufam, ze bude chutit (Y) (^)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (24.4.2010, 13:40)
Janka, ďakujem (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Celkom: 119 (zobrazuje sa 21-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu