Lucia H. (gupka) ID 9968 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 551 návštěvníkov)
Krém z ľadových gaštanov alebo bielej čokolády+karamelový
[ recept č. 7420 zo dňa 18.9.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
tri 250ml šľahačkové smotany 33%, tri kusy tyčinky ľadových gaštanov ALEBO dve biele čokolády
POSTUP PRÍPRAVY
Tento krem si mozte pripravit aj s BIELOU COKOLADOU alebo KINDER TYCINKAMI, kofilou atď. Na tri slahacky stacia dve biele Milka cokolady. POSTUP*****smotany dáme do hrnca a dáme variť a už počas zohrievania pridáme ľadové gaštany a necháme prevariť, za stáleho miešania, musí chvíľu vrieť. Potom treba hmotu nechať do druhého dňa v chladničke -MINIMÁLNE 12 hodín!!! (ale kľudne aj na dlhšie) a na druhý deň vyšľahať do tuha. Je výborný do torty alebo na rezy s piškótovým cestom. Pridala som postup na výrobu karamelového krému do veterníkov, nemá chybu!
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
TYČINKOVÝ:
tu nám šľahačka aj s tyčinkami vrie, treba miešať |
![]() |
vyšľahaný krém na druhý deň (akonáhle bude krém hustý hneď prestať šľahať aby sa nezgrcol, mne sa to ešte nestalo, ale niekomu áno) |
![]() |
Z BIELEJ ČOKOLÁDY:, na tortu normálnej veľkosti stačí krém aj iba z dvoch šľahačiek a jednej čokolády |
![]() |
KARAMELOVÝ: 6 PL kryštálového cukru necháme skaramelizovať do hneda, až začne trošku dymiť....aby mal tú správnu nahorkastú príchuť... |
![]() |
a hneď tam prilejeme dve šľahačky (lepšie sú horúce, menej to potom prská) |
![]() |
necháme karamel dobre rozpustiť a rozvariť, necháme vychladnúť a odložíme do chladna...MINIMÁLNE na 12-24 hodín!!! |
![]() |
po dvanásťhodinovom spánku (ale čím dlhšie, tým lepšie) v chladničke vyšľaháme...najprv je to veľmi riedke... |
![]() |
šľaháme na najvyšších obrátkach až do vtedy, kým nezačne hustnúť... |
![]() |
do tuha vyšľaný karamelový krém, chvíľu to trvá, kým sa vyšľahá....tento je najsamlepší do veterníkov |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 119 (zobrazuje sa 21-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |
 | Michaela C. (michaela2107) ID 129046 (13.3.2011, 13:49) |
chcem sa opytat ci mi niekto nevie poradit ake ovocie sa hodi k tomu kremu z ladovych gastanov? rozmyslam ze ananas hmm co si myslite idem robit o tyzden tortu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (14.3.2011, 12:55) |
banány určite, iné neviem posúdiť, neskúšala som, možno niekto ešte poradí  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Adela B. (nelly1971) ID 42759 (13.3.2011, 14:08) |
ja dávam k tomuto krému len jahody a banány  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lucia F. (Lucka7) ID 22900 (9.3.2011, 20:43) |
Chcela by som sa spýtať, že či sú tie šľahačky 250ml.. 3x 250ml šľahačky a 3 kusy ľadových gaštankov? Keby som chcela gaštanky nahradiť napr. kinder čokoládou, tak koľko jej potrebujem?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (14.3.2011, 13:04) |
áno, sú to šľahačky 250ml a + 3ks gaštany.....na jednu 250ml smotanu cca 100g kinder čokolády  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Lucia F. (Lucka7) ID 22900 (16.3.2011, 16:39) |
Ďakujem Už som plnu skúsila s ľadovými gaštanmi a bola skvelá  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (18.3.2011, 16:25) |
Luci, teší ma to a ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Henika T. (dundiky) ID 23575, mimibazar.sk/dundiky (27.2.2011, 14:24) |
Lucka, chystám sa na tvoju karamelovú šľahačku,chcem robiť tortičku,ktorá by mala mať túto šľahačku,salkový krémik ale neviem,aký korpus...čo by si mi poradila??  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (upravené 28.2.2011, 18:57) |
Henika, neviem či neodpovedám neskoro.....ja najčastejšie používam korpus buď od Dáši- mramorový http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2904 alebo rozpis na poschodovú je tu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4191 a pre mňa úplne naj je obyčajný piškótový bez PDP : 6 vajec, 6PLmuky, 6PLcukru, vyšľahám bielky zvlášť so štipkou soli, opatrne zmiešať s vyšlahanými žĺtkami s cukrom a múkou, najprv zmiešať vyšľahané žltka s múkou a postupne pridať vyšľahané bielka, zmiešať zľahka..tento som piekla dlhé roky (kým nebolo MMB), treba ho piecť pomalšie, ale keď sa vydarí, tak je ako pierko  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Henika T. (dundiky) ID 23575, mimibazar.sk/dundiky (28.2.2011, 22:04) |
Lucka...tak už mám napečené piekla som klasický piškótový korpus z 5 vajec,ale ja šľaháme celé vajcia lenivá som to gazdiná tortička sa vydarila a tá karamelvá šľahačka je úžasná  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (1.3.2011, 15:16) |
tiež som to minule niekde v telke videla že vyšľahali najprv bielka a potom do toho nahádzali žĺtka a spolu vyšľahali a ja vždy na to zabudnem super, som rada že sa tortička podarila a chutila oslávencovi všetko naj naj ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Andrea K. (ajka pp) ID 19448 (21.2.2011, 8:22) |
Ahoj. Po vychladení bol krém super, aj chuťou, aj konzistenciou. Ale pri šľahaní sa mi zrazil. Neviete, kde som urobila chybu, prešľahala som ho, alebo čím to mohlo byť? Ďakujem. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (24.2.2011, 20:08) |
och, tak to sa mi nestalo, takže netuším čím by to mohlo byť keď niečo zistím napíšem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Anna I. (anna1) ID 15757 (20.1.2011, 11:30) |
Lucka chcem sa spýtať či sa dá tento Karamelový krém použiť aj na túto http://www.tortyodmamy.sk/?q=prevratena-torta tortu. ![[A]](//img-new.mimibazar.sk/h/bs/i/17.gif) |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (20.1.2011, 15:57) |
Jéj, tiež som nad tým hútala nedávno že tam dám tento krém, lebo aj ja chcem urobiť túto prevrátenú tortu, podľa mňa by mohol byť, ale vyskúšané to zatiaľ nemám nám ten salkový krém totiž nechutí, určite to skúsim s týmto krémom, len až v marci moc som nepomohla...že?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Janette M. (Zinka16) ID 75844 (21.2.2011, 8:31) |
Lucka, keď budeš robiť s týmto krémom, daj vedieť. Ja som prevrátenú robila (mám ju v receptoch http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=36254&user=75844) a bála som sa dať aj lekvár pod plnku, aby sa mi to celé nerozpadlo, potom mi tam ale tá kyslosť chýbala. Táto šľahačková plnka je podľa mňa málo "tuhá", aby to držala pri prevracaní pokope - tak som ozaj aj ja zvedavá. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (24.2.2011, 20:06) |
aha, tak to budem musieť ešte premyslieť s tou plnkou keď musí byť tuhšia....ďakujem za komentárik, keby som to skúsila predsa len s touto, tak určite napíšem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Anna I. (anna1) ID 15757 (20.1.2011, 16:26) |
Ďakujemaj tak za komentár ja ju idem robiť dcerke na meniny nabudúci týždeň (Emma) dám vedieť ako to dopadlo .  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarina B. (zivoth) ID 35807 (16.1.2011, 9:09) |
ahojte diecata, prosim vas, ako dlho vydrzi taka torta s kremom? da sa takyo krem po vyslahani aj zafarbit? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (17.1.2011, 16:42) |
katka, veru neviem ako dlho vydrzi tri dni urcite a farbit sa asi bude dat, ale asi skor pred slahanim..neskusala som  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
darina g. (dupo) ID 152254 (25.11.2010, 0:26) |
Tie plnky sú úplne suprové  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zuzana Pintová (ZuziHomey) ID 129551 (24.11.2010, 7:31) |
Prosim o radu, chcem vyskusat, ale neviem ze ako dlho treba varit? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (24.11.2010, 23:08) |
Zuzi, stačí chvíľu, len aby prevrela, resp.aby sa čokoláda dobre rozpustila, to je všetko, nemusí sa variť, len nechať zovrieť a vypnúť. Len karamel trvá dlhšie kým sa rozpustí. Čokoláda je hneď. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Zuzana Pintová (ZuziHomey) ID 129551 (26.11.2010, 14:40) |
Dakujem, neuveritelne dobre, 2 dni som nechala v chladnicke, a ja mam doba philips kuchynsky robot, a s tym velmi rychlo 3- 4 min a bolo vyslahane.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (26.11.2010, 22:41) |
super, teším sa, papa  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Silvia K. (sku) ID 31683 (12.11.2010, 17:18) |
Tak ja som sa dnes na toto odhodlala, že či sa zadarí, kedže takmer vôbec nepečiem a niečo takého som v živote nerobila a predstavne si na moju obrovskú radosť sa to podarilo, robila som s bielou čokoládov, dala som jeden stužovač a ponorným mixérom som za chviľočku vyšlahala takú plnku ako lusk chutí to fantasticky, dakujem za receptík.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (12.11.2010, 21:52) |
Juj, Silvi, tak si dnes pekne potešila ďakujem, som rada že sa tak dobre podaril  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina J. (macka449) ID 39933 (1.10.2010, 8:37) |
PROSIM, kto mi poradí???? Včera som si chystala plnku z bielej čokolády. Šlahačka rajo 0,5l + 200g bielej Milky, dnes ráno pozerám na ten krem a tam sa mi spravila taká 2mm vrstva stuhnutého masla. Čo s tým? Bojím sa to tam nechať, že to nevyšlahám dohladka, ale keď to dám preč, tak neviem či bude šlahačka držať!?!?!?!?! Nemáte s tým niekto skúsenosť???? Prosím poradte poobede ho potrebujem šlahať.Plnku robievam z varovej čokolády a nikdy sa mi to nestalo. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (1.10.2010, 8:57) |
Martinka, ja myslím že nechať tak, lebo ten tuk drží smotanu pokope, aj mne sa to stalo a vyšľahala sa v pohode  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Martina J. (macka449) ID 39933 (1.10.2010, 21:30) |
Ďakujem pekne za radu Lucka Ja som hneď volala aj kamarátke a ona mi tiež poradila aby som to tam nechala, lebo vlastne to mi bude držať tú šlahačku. A chcem sa pochváliť, že šľahačka sa mi vyšlahala super. Chuťovo je super, no proste "nebíčko v papulke" Ešte raz Ti ďakujem a prajem nech sa darí, ahoooj  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (3.10.2010, 10:57) |
tak to je uplne super a dakujem krasne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Ema J. (emajar) ID 130724 (25.7.2010, 21:04) |
A dá sa takýto krém poťahovať MMF? skúšal niekto? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (25.7.2010, 21:21) |
Emka, dá sa, ale krém treba dať len dovnútra a pod poťah (na povrch a boky torty)len maslo s cukrom, tortu dať pred poťahovaním dobre schladiť, čítala som to niekde v komentároch  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarina P. (katiq) ID 3420 (25.7.2010, 13:19) |
baby skusal to niekto z tou kinder cokoladkou? kolko tych tyciniek kinder coko mam dat na jednu slahackovu smotanu? dakujeeeem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (25.7.2010, 21:18) |
100g na jednu šľahačku  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lucia P. (lusyP) ID 105064 (25.6.2010, 13:58) |
Ahoj gupka, tento krem je fantasticky, uz som robila s cokoladou, ale teraz som robila zakazku pre babu, ktora nemoze kakao, tak som spravila karamelovy...a aj sa krasne vyslahal, aj som naplnila tortu...ale tak sa v duchu bojim, ci nahodou nemoze zacat tiect...akoze netecie, pekne drzi uz pol hodinu v torte...preto sa chcem uistit, ze ked sa raz pekne vyslahal, bol tuhy, tak nemoze pustit...vsak nie...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (29.6.2010, 13:58) |
Luci, dlhšie som tu nebola ked sa pekne vyšľahal tak nepustí a ak sa ešte naplní a nechá stuhnúť dúfam, že to dopadlo dobre Luci  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lucia P. (lusyP) ID 105064 (27.6.2010, 22:01) |
Krem bol krasne tuhy a mal uspech )) ved aj ja som vylizovala hrniec do posledneho hltu proste, bol perfektny no uzasne su tie smajliky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (29.6.2010, 13:59) |
jáj, Luci práve som odpovedala na prvý komentárik a teraz pozerám že to dopadlo fantasticky, tak sa tešííííííííííííííííííííííím a ĎAKUJEM  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarína R. (Hersi) ID 85661 (15.6.2010, 11:24) |
akurat som zohrievala s kinderkami.. stane sa tomu nieco ak to nechame v chladnicke 24,alebo aj 48 hod? -ci sa to nepokazi  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (15.6.2010, 11:39) |
Nie Katka, nepokazí, ja to mávam bežne v chladničke dlhšie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Katarína R. (Hersi) ID 85661 (15.6.2010, 12:21) |
dakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (15.6.2010, 13:03) |
Katka za málo na akú chutnú jahôdku si sa zmenila  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Maja c. (macis) ID 63536 (upravené 1.6.2010, 15:25) |
Baby, ak nechce tuhnut dajte tam stuzovac " za studena" od Dr. Oetkera, je to perfektna vecicka mne sa doteraz vzdy podaril..používam slahacku 1l balenie Rajo creme patiserie |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (15.6.2010, 11:40) |
Majka, vďaka za tip a tú šľahačku musím pozrieť, takú som ešte nevidela  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Maja c. (macis) ID 63536 (15.6.2010, 21:59) |
Lucia, ja ju kupujem u nas v CBA obchode, aj to len ja ju vsetku vykupim teraz som si objednala 2 kartony  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (31.5.2010, 9:30) |
No mne sa krém z bielej čokolády nepodaril najprv mi vôbec nešiel vyšľahať a potom začal hustnúť a stále sa mi nezdal dosť tuhý a zrejme som ho prešľahala..pustil šťavu a zgrcol sa etšeže som správne predpokladala, že sa mi ôže niečo podobné pritrafiť a mala som nakúpené veci na vanilkovomaslový krém tak snáď nabudúce.,keď budem robiť tortičku len pre rodinku, sa podarí  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (31.5.2010, 20:06) |
Joj, Janka..to ma veľmi mrzí ešte že si taká prezieravá a zachránila situáciu, keď sa doň ešte niekedy pustíš, tak držím moc-moc palce  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (31.5.2010, 21:36) |
Nooo, myslím, že cez weekend ho skúsim ešte raz a budem ho chladiť aspoň 36 hodín a dám tam pre istotu stužovač  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (27.5.2010, 16:28) |
Môžte mi poradiť ? Chcem robiť krém z bieleij čokolády, treba tam dávať stužovač, či nie ? Ďakujem za radu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (28.5.2010, 8:37) |
Janka, ja som stužovač zatiaľ do tohoto krému nedávala, ale môže sa dať ak nejde vyšľahať  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Maria B. (mia1000) ID 94454 (7.5.2010, 11:29) |
tiež používam iba 30% smotanu z Lidla, je najlacnejšia a chuťovo výborná a ešte sa mi nestalo že by sa mi nevyšľahala inak krémik je fantastický, robievam s ním roládu a decká si ju objednávajú na každú oslavu skvelý receptík |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (10.5.2010, 15:00) |
No to je výýýborná správa Ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana H. (janka_pn) ID 49859 (24.4.2010, 11:18) |
dala som dve iba 30 percentne slahacky, dve varove cokolady, chladlo to cca 12 hodin a vyslahalo sa to pekne , som zvedava ako to este potiahnem marschmallows potahom, kedze to robim prvy krat , ale dufam, ze bude chutit  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (24.4.2010, 13:40) |
Janka, ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 119 (zobrazuje sa 21-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |