. .. .. .. .. .. .
. .

mäkké medovníky - RECEPT 50766

CUKROVINKY

ID 48024 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 218 návštěvníkov)


mäkké medovníky


[ recept č. 50766 zo dňa  ]


mäkké medovníky


POTREBNÉ PRÍSADY

25 dkg palmarín, 15 dkg medu, 20 dkg prask. cukor, 1 dcl vody, 60 dkg hladkej muky, 2 cele vajcia, 2 cajove lyzicky sody bicarbody, 24 g škoricového cukru a štipka perníkového korenia (to perníkové korenie nemusí byť).

POSTUP PRÍPRAVY

V hrnci roztopíme: 25 dkg palmarínu, 15 dkg medu, 20 dkg prášk. cukru a 1 dcl vody. Do vychladnutej masy (rovno do hrnca) pridáme: 60 dkg hladkej múky, 2 celé vajcia, 2 čajové lyžičky sódy bicarbódy, škoricový cukor a perník.korenie. Vezmeme ručný mixér a všetko pekne zmiešame, na chvíľu dáme do chladničky (ja dávam na 1 hodinu, ideálne je do 24 hodín). Plech na pečenie trošku natieram palmarínom alebo obyčajným maslom. Medovniky pečieme maximalne 10 minút (nie dlhšie, lebo budú tvrdé ! ) pri teplote 180 stupňov. Po upečené (rovno z rúry) HNEĎ potrieť rozšľahaným vajíčkom.
Medovníky sú mäkkučné a s cestom sa veľmi dobre pracuje.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

v hrnci si roztopíme palmarín, cukor, med a vodu
po vychladnuti pridáme múku, sódu bicarbónu, vajíčka, 24 g škoricového cukru a štipku perníkového korenia - nemusí byť. Vezmeme mixér a všetko zmiešame.
takto vymixované cesto (bude riedšie) dáme na 1 hodinu do chladničky
na pomúčenú dosku vyberieme (rukou) cesto. Ja ho rozdeľujem na polovicu, lebo je toho veľa. Najskôr spracujem jednu dávku cesta a potom tú druhú (ktorú zatiaľ dávam naspäť do chladničky, aby cesto nezmäklo).
cesto vyvaľkáme, vykrajujeme medovníčky a ukladáme na pomastený plech. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov, nie viac ako 10 minút, lebo sú potom tvrdé.
Po upečení HNEĎ potierame rozšľahaným vajíčkom.
moji pomocníci :-)
spolu sme upiekli 160 medovníkov.
náš adventný veniec
detailnejší záber adventného venca


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Futbalová lopta bezlepková | mäkké medovníky | Guláš Hokkaido - fantastický ♥ ♥ ♥ >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 56 (zobrazuje sa 21-40)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>
Jaroslava L. (harampadi) ID 62220, mimibazar.sk/harampadi (11.12.2013, 18:22)
Vyskúšané!!!!!!!!
Super!!!!!!!!!!!
Aj my máme konečne medovníky čo sa dajú zjesť.
ĎAKUJEM za recept a odporúčam ho všetkým.
Varovanie:jedna dávka nestačí,také sú dobré!!!!!!!!!!!!
ODPOVEDAŤnahlásiť
Dana P. (pokemonka) ID 48024 (14.12.2013, 16:43)
:-$ (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Dominika W. (dominika9) ID 17147, mimibazar.sk/dominika9 (9.12.2013, 13:43)
dopečenééé (Y) (Y) (Y) dakujem za receptík, ja som piekla len 8 min. a trosku by som dala viac cukru..inak ozaj mnaaaaaamka (L) (L) (L) (L) (L) Dominika
ODPOVEDAŤnahlásiť
Dana P. (pokemonka) ID 48024 (14.12.2013, 16:43)
|:o) (clamp) (banky)
ODPOVEDAŤnahlásiť
MARTINA M. (matka79) ID 32145, mimibazar.sk/matka79 (6.12.2013, 16:03)
dnes som medovnicky robila podla vasho receptu a su skvele,dakujem a prajem krasne sviatky... (andel) (stromecek)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Dana P. (pokemonka) ID 48024 (14.12.2013, 16:44)
|:o) (clamp) (stromecek)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Michaela T. (misschell) ID 200925 (2.12.2013, 18:37)
Sú skvelé mäkké (Y) dala som ich do špajze a stvrdli mi do druhého dňa :-@ aby boli mäkké majú sa uskladniť v chlade alebo v teple? :^) ďakujem za radu (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Dana P. (pokemonka) ID 48024 (3.12.2013, 20:33)
Dobry vecer, my spajz nemame. Ked upeciem medovniky necham ich na mise na stole, na vecer ich uz prikryjem bud utierkou alebo davam do umelohmotnej dozy. AKurat som ich piekla pred 2 tyzdnami na adventny veniec a visia mi na nom uz tyzden (robim veniec skor) a stale su makke. Netusim, preco ich nemate makke este aj na dalsi den, ja mam ten problem, ze ak ich chcem pouzit ako dekoraciu, tak aby neboli makke ich musim pripiect (cize ich peciem viac ako 10 minut a vtedy nie su take makke). Taktiez ich robim hrubsie, cesto nevalkam velmi tenke a snazim sa pouzivat domaci med nie z obchodu a na mojej rure ich peciem 7 minut, potom plech otocim a uz peciem len 2 a pol minuty a akonahle vyberam z rury hned potieram vajickom. Zial Vam inak neviem poradit, lebo mne este nestvrdli. Skuste ich nechat v kuchyni, nedavat do spajzi, mozno im chlad neprospieva. Pekny vecer, dana
ODPOVEDAŤnahlásiť
Soňa T. (rexo) ID 108927 (1.12.2013, 21:08)
(pernicek) (pernicek) (pernicek) (pernicek) (banky) (banky)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Dana P. (pokemonka) ID 48024 (14.12.2013, 16:44)
(clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Silvia L. (sealevel) ID 119368 (1.12.2013, 19:20)
Vcera som robila, su vynikajuce a makkucke (Y) (Y) (Y)
Dakujem za receptik
ODPOVEDAŤnahlásiť
Dana P. (pokemonka) ID 48024 (14.12.2013, 16:44)
(Y) (clamp) (andel)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Maria K. (merry) ID 73219 (24.12.2012, 12:15)
neskutocne!! cesto som dala chladit o 10:30 a uz su dopecene |:o) moj velky syncek degustator vraj su super, "take jemne" ,, schvalne som si to nechala na dnes, nech nam vonia cely byt dakujem za uzasny jednoduchy receptik, jaj dala som cukru 220 a mozno by chcelo este kapku vic :)! Krasne a Stastne priatelia (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Dana P. (pokemonka) ID 48024 (14.12.2013, 16:44)
(clamp) (andel) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Andrea H. (Ajka1) ID 12292 (22.12.2012, 18:23)
Taketo dobre perniky som este nejedla.MNAAAAAAAAAAAAAAAAM. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Dana P. (pokemonka) ID 48024 (14.12.2013, 16:45)
(clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
jan b. (ela25) ID 264425 (21.12.2012, 9:18)
Ja som robila tieto medovníčky včera a sú užasne (Y) hned makkučke, voňavé, výborné, s cestom sa pracovalo skvelo - jednoducho radosť piecť. ďakujem za super receptík, budem robiť už len tieto (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Dana P. (pokemonka) ID 48024 (14.12.2013, 16:46)
(clamp) (banky) |:o)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Miroslava T. (Mirkaaaa) ID 184596 (19.12.2012, 23:08)
Dnes som ich piekla! Sú super!!!! Makkučké (Y) akurát som mohla dať trošku viac cukru, aspoň mne sa zdajú málo sladké, ale každý doma chválil :-$ ďakujem za super recept (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Dana P. (pokemonka) ID 48024 (14.12.2013, 16:43)
(clamp) (clamp) (darecek)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana J. (Zuzana468) ID 89756, mimibazar.sk/zuzana468 (19.12.2012, 6:14)
(Y) (Y) výborný recept (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Dana P. (pokemonka) ID 48024 (14.12.2013, 16:42)
(Y) (clamp) (andel)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Miriam Š. (mirka.m) ID 58588 (18.12.2012, 14:56)
Pripadam si ako v reklame, ale naozaj prvy recept na medovnicky, kt. nestvrdnu.... po tolkom peceni som uz poslednu varku nechala len tak na plechu do druheho dna a ostali krasne mäkke.. neverila som :) kazdemu davam kostovat, moje makkucke medovnicky, tesim sa ze im konecne zuby nepovylamujem... musim hned aj robit druhu davku :)
(clamp) (clamp) V E L I K A N S K A V Ď A K A (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Dana P. (pokemonka) ID 48024 (18.12.2012, 15:00)
(clamp) (clamp) |:o)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana P. (peckamt) ID 107510, mimibazar.sk/peckamt (17.12.2012, 21:17)
Danka, medovnicky su genialne |:o) |:o) |:o) |:o) mooooc dakujem za skvely recept. Povodne som chcela upiect len z polovicnej davky, lebo som bola skepticka.....uz par rokov hladam recept na fakt makke medovniky...zatial mi ziadny "zaruceny" recept na makke medovniky nevysiel. Ale tento Vas ano (Y) (Y) (Y) (Y) Nakoniec som sa rozhodla pre celu davku a dobre som urobila :-)) .....
Tesne pred pecenim som zistila, ze nemam klinceky 8o| ale nastastie som nasla pernikove korenie, tak 1 1/2 lyzicky bolo akurat na tuto davku.

Prajem krasne Vianoce (banky)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Dana P. (pokemonka) ID 48024 (18.12.2012, 15:00)
(andel) (stromecek) (banky) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
janula p. (janula8844) ID 261263 (17.12.2012, 20:46)
|:o)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Peter J. (Petricek) ID 23623 (17.12.2012, 13:09)
(clamp) (clamp) (clamp) super receptik, medovnicky sa dobre robili a su stale makkucke.. Dakujeme (Y) (Y) (Y), Zelame krasne sviatky (banky) a (novy rok). Karin s rodinou
ODPOVEDAŤnahlásiť
Dana P. (pokemonka) ID 48024 (18.12.2012, 15:02)
(hello) (andel) (banky)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anna J. (andula098) ID 73898 (16.12.2012, 8:35)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Beata B. (Bea36) ID 240236 (16.12.2012, 8:06)
super...vyskusam... :^) :^) :^) ,-) ,-) [A] [A] (F) (F) (^) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana V. (flinstonovci) ID 126557 (15.12.2012, 22:14)
Dakujem za receptik..prave som ich dopiekla :-) a su uzasne (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Dana P. (pokemonka) ID 48024 (16.12.2012, 7:09)
(clamp) (banky) (andel) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Dominika B. (domi187) ID 143537 (upravené 15.12.2012, 13:51)
Ahoj idem prvý krát piect medovníčky a vybrala som si tvoje :D len neviem kolko škorice a klinčekov tam má íst? a nevadí ked dam 2 polievkové lyžice kakaa do toho?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Dana P. (pokemonka) ID 48024 (15.12.2012, 14:48)
škorice a klinčekov dávam podľa chuti (ja osobne klinčeky veľmi nemusím, ale rozdrvím ich na drobno a dávam ich kvôli vôni), taktiež pridávam lyžičku prášku do perníkov, kakao som ešte neskúšala. Čím viac škorice, tým budú tmavšie.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anita H. (anitahe) ID 186210 (14.12.2012, 17:20)
Ahoj. Chcem sa ťa opýtať, či na konci, keď sa potierajú rozšlahaným vajíčkom, tak dávaš celé vajíčko, alebo len bielko?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Dana P. (pokemonka) ID 48024 (14.12.2012, 18:22)
ja dávam celé vajíčko. (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anita H. (anitahe) ID 186210 (17.12.2012, 21:00)
Ďakujem (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Celkom: 56 (zobrazuje sa 21-40)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu