martina p. (mauka) ID 8602 |
|
mimibazar.sk/mauka |
Oblasť: Nitra |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 20.11.2006 |
Naposledy: 28.1.2018 9:24 |
Aktualizácia: 1.6.2013 10:40 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 93 návštěvníkov)
Focaccia plnená mozzarellou a prosciouttom
[ recept č. 24845 zo dňa 20.3.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
CESTO:3/4 salky teplej vody * 1 CL susenych kvasnic * 1/2 CL cukru * 1 CL soli * 1 PL olivoveho oleja * 225 g hladkej muky T 650 NAPLN:mozzarella,prosciutto al.susena sunka podobneho typu...
POSTUP PRÍPRAVY
Vonave,chrumkave,......proste straaaaaaaaaaaaaaaaaaaasne dobreeeeeeeeeeee....:)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
vsetky prisady si vlozime do pekarnicky ,a zapneme program CESTO...kto pekarnicku nema,postupuje klasickou metodou pripravy kysnuteho cesta... |
|
uz nakysnute... |
|
rukami si cesticko vytvarujeme do kruhu,prikrijeme utierkou,a nechame este 1 hodinku kysnut... |
|
potom si cesticko potrieme olivovym olejom,osolime,prstami al,koncom varesky spravime dierky,a posypeme rozmarinom....pecieme pri 230 C,cca 20-25 minut... |
|
upecene nechame trochu vychladnut... |
|
zatial si nakrajame mozzarellu... |
|
prosciutto...(ja som pouzila schwarzvaldsku sunku) |
|
a ja som este pridala aj cerstvy domaci tvaroh,kt.som si vcera vyrobila...tak moc som sa z neho tesila,lebo to bol moj prvy domaci tvaroh,a bol uzasny:):) |
|
vychladnutu focacciu si rozkrojime na 2 casti... |
|
potrieme olivovym olejom,a naplnime pripravenymi dobrotami... |
|
potom uz len zapecieme na par minut,kym sa syr neroztopi,a mozme sa pustit do papkania...musim sa priznat,ze uz davno som nic tak dobreho nepapala:)
DOBRU CHUT!!!!!!!! |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 39 (zobrazuje sa 21-39) | << predošlé 1, 2 |
| Miriam B. (MiaLia) ID 12273, mimibazar.sk/MiaLia (23.3.2010, 11:32) |
tak vecer sa na toto chystam este sa mi do toho pytaju susene paradajky. urcite to bude chutne. milujem taketo jedla |
ODPOVEDAŤ |
| | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (23.3.2010, 11:37) |
jooj,Mirka,ako som len mohla zabudnut na susene paradajky tie tam budu urcite skvele,nabuduce aj ja vyskusam pridat dakujem za tip,a nech vam chuti |
ODPOVEDAŤ |
| Gabriela T. (nogate) ID 22107 (22.3.2010, 17:58) |
Jednoducho úúúžžaaasnééé Mati, ako si aj Ty povedala, dávno som ani ja nič také fantastikuš nejedla 10000000 bodov za tento receptík a moja juj no mňam http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=678193 |
ODPOVEDAŤ |
| | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (22.3.2010, 20:07) |
Gabika,tesiiiiiiiim,ze si receptiku neodolala,a tym padom ste si mohli pochutit na chrumkavej focaccii a dakujem za fotecku |
ODPOVEDAŤ |
| Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (21.3.2010, 23:30) |
Tak toto vyzera uzasne!! Uz dlhsie hladam vyskusany receptík na "fokáču" mnam mnam, urcite vyskúsam, milujem vsetky talianske zalezitosti. A plnka tiez super, ja mam doma vzdy v zasobe Schw. šunku z lidlu, a ked potrebujem niekde dat proscciutto, pouzijem ju...predsa len, prosciutto nie je zrovna lacna zalezitost. Vdaka za super inspirativny receptík! |
ODPOVEDAŤ |
| | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (22.3.2010, 7:36) |
dakujem moc Andrejka vyskusanie tejto focaccie urcite neolutujes,a schwarzvaldskou sunkou sa aj ja vzdy zasobim v Lidl,je za dobru cenu,a este k tomu aj vyborna |
ODPOVEDAŤ |
| | | Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (22.3.2010, 23:55) |
mati presne tak a tesi ma, ze obcas ju zvyknu dat aj do akcie a vtedy nakupim viac balení a potom sa z nej vytešujem receptik určite vyskúšam, možno ešte aj tento týždeň. |
ODPOVEDAŤ |
| | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (22.3.2010, 7:39) |
Lucka,tak predsa si vyskusala?,a podarila sa aj s tym praskom do peciva,alebo si nakoniec pouzila drozdie?som zvedava,lebo to by ma nikdy nenapadlo,nahradit drozide praskom do peciva na fotke vyzera dobre |
ODPOVEDAŤ |
| | | Lucia Š. (kačička) ID 63, mimibazar.sk/kacicka (22.3.2010, 19:16) |
no prasok do peciva som pouzila,nemala som ine a nahodou to bolo celkom dobre nebolo to take napuchnute,ale mnam to cutilo trosku to pripominalo bublaninove cesto na slano s korkou |
ODPOVEDAŤ |
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (upravené 21.3.2010, 12:35) |
focaccia vonia vynikajuco Matusik, tu je vysledok mojej prace http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=677658diskuse zatial este nenaplnena, no uz sa na to tesime vdaka za dalsiu skvelu inspiraciu no a tu je nasa plnena verzia, dala som prosciutto, syr a jemny tvaroh, basta Matka, basta http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=677690 |
ODPOVEDAŤ |
| | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (21.3.2010, 11:02) |
rado sa stalo,Evulik dobre chute vam zelam |
ODPOVEDAŤ |
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (21.3.2010, 9:32) |
Matusik, aka vonavucka krasa na mna z pozera focaccia uz kysne pod utierkou, budeme mat taky skorsi obedik ci "brunch" len zatial presne neviem, cim ju naplnim ak sa podari, pochvalim sa s vysledkom dakujem za uzasny inspirativny receptik |
ODPOVEDAŤ |
| | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (21.3.2010, 9:44) |
Evulik,dobre ranko ja som len prave vstala,a ty uz si stihla aj pripravit cesticko na focacciu no,ina sikulka si ty ja ete len hutam,co na ranajky,a co na obed,tak to bude dnes velky problem,kedze zatial ma nic nenapada ..tak nech vam focaccia chuti,uz teraz vam zavidim ,ako si ju chrumkate |
ODPOVEDAŤ |
Jana S. (janulka274) ID 115102 (21.3.2010, 9:23) |
Nic v zlom,ale mne to pride ako naplnene tensie chlebove alebo pizzove cesto ci sa mylim? |
ODPOVEDAŤ |
| | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (21.3.2010, 9:47) |
Janka,ano,focaccia je velmi pribuzna k pizze,ale nie to pizza...je to vlastne tenky taliansky chrumkavy chlieb peceny v rure...vacsinou sa podava len tak preliaty olivovym olejom,alebo potom takto rozne naplneny...takze je to taka zmes chlebiku a pizze,s nazvom "focaccia" |
ODPOVEDAŤ |
| Lucia H. (gupka) ID 9968 (20.3.2010, 19:47) |
No teda Martinka, tie Tvoje fotky sú úúúplne nádherné a tá s prosciuttom no Ty si umelkyňa, to je vidieť Vždy poznám, že receptík je od Teba, máš jedinečné "aranžmá" |
ODPOVEDAŤ |
| | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (20.3.2010, 20:05) |
dakujem moc,Lucka jujky,taky krasny kompliment si velmi cenim..ja sa v tom foteni,vareni,aranzovani moc vyzivam,tak sa tesim,kazdej pochvale,ale umelkyna je na mna silne slovo |
ODPOVEDAŤ |
| andrea o. (hillary) ID 61659 (20.3.2010, 19:43) |
Maťka raz som focacciu robila ale nedarilo sa najvyšší čas skúsiť znova a tá plnka no proste labúžo |
ODPOVEDAŤ |
| | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (20.3.2010, 20:08) |
Andrejka,aj ja som raz robila,tu Adrikinu plnenu syrom,ale neoslovila ma az natolko ako tato...tak vyskusaj,a aspon porovnas |
ODPOVEDAŤ |
| Gabriela T. (nogate) ID 22107 (20.3.2010, 19:39) |
focacia ... toto fakt nepoznám ale vyzerá to božsky a aj určite chutí |
ODPOVEDAŤ |
| | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (20.3.2010, 20:07) |
to su tí Taliani,Gabika tí maju same dobroty,vratane focaccie |
ODPOVEDAŤ |
| Iveta S. (yvett) ID 11052 (20.3.2010, 19:24) |
keď tam ide prosciutto, tak to nemôže byť inak ako výborné |
ODPOVEDAŤ |
| | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (20.3.2010, 19:26) |
tak,tak,Kristinka |
ODPOVEDAŤ |
| Livia J. (Livia J.) ID 11706, mimibazar.sk/liviaj (20.3.2010, 19:16) |
tak to musí byť dobrotka |
ODPOVEDAŤ |
| | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (20.3.2010, 19:26) |
juuj,a akaaaaa treba vyskusat |
ODPOVEDAŤ |
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (20.3.2010, 18:52) |
tak toto musí byt iná bašta som zatažena na slane dobroty z kysnuteho cesta ,ked bude príležitost isto vyskušam my sme si dnes zase pochutnavali na kysnutom cesnakovom kvete |
ODPOVEDAŤ |
| | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (20.3.2010, 19:28) |
aj my lubime pecivka z kysnuteho...len nerobim tak casto,ako by som chcela..kedze mi vzdy pride strasne dlhy ten cas kysnutia to si mozem dovolit len cez vikend |
ODPOVEDAŤ |
| Darina B. (danda3) ID 104195 (20.3.2010, 17:36) |
Mňam, Martinka, vyzerá to úžasne jedlo!!! |
ODPOVEDAŤ |
| | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (20.3.2010, 19:29) |
dakujem,Darinka je to veru neskutocne jedle,este doteraz o tom snivam,ale zial je uz davno prec |
ODPOVEDAŤ |
Jana O. (Olivia) ID 1265, mimibazar.sk/olivia (20.3.2010, 15:56) |
Neplnenú focacciu robievam aj ja, ale takto naplnena bude uplne bez konkurencie! Celkom urcite vyskusam, dakujem za inspiraciu |
ODPOVEDAŤ |
| | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (20.3.2010, 16:01) |
budem rada,ak vyskusas,Janka urcite neolutujes |
ODPOVEDAŤ |
| | Jana O. (Olivia) ID 1265, mimibazar.sk/olivia (27.3.2010, 14:52) |
Martinka, tak som vcera vyskusala focacciu naplnit. Plnila som ju vsak priamo po vyvalkani cesta (urobila som tensie cesto) a tak som to upiekla. Bolo to mnaaaaaam . Dakujem za inspiraciu |
ODPOVEDAŤ |
| | | | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (27.3.2010, 16:26) |
Janka,som rada,ze chutila a dakujem za komentarik |
ODPOVEDAŤ |
| Slavka H. (Archaa) ID 84161 (20.3.2010, 15:50) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Henika T. (dundiky) ID 23575, mimibazar.sk/dundiky (20.3.2010, 15:49) |
takéto ňamky ja ľúbim....do vnútra by som si dala ešte možno nejaké bylinky,alebo cottage syr s pažítkou |
ODPOVEDAŤ |
| | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (20.3.2010, 16:02) |
fantazii sa medze nekladu |
ODPOVEDAŤ |
| alije k. (alka36) ID 79302 (20.3.2010, 15:34) |
Matka toto vyzera super jednoduche a efektne citam, ze si si urobila tvaroh Matka a ako si ho urobila? Ja si tvaroh doveziem zo slovenska a dam zamrazit, ale to neni ono, ako ked je cerstvyyyyyyyyy |
ODPOVEDAŤ |
| | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (20.3.2010, 15:44) |
dakujem,Alka moc odporucam vyskusat a na domaci tvaroh je potrebne mat nepasterizovane kravske mlieko...takze z toho z obchodu trvanliveho sa neda spravit...my tu mame v Nitre automat na mlieko,kde sa dovaza vzdy cerstve mliecko priamo z farmy...i ked to zial nie je biomlieko,ale vzdy lepsie ako to z obchodu..no,teda k vyrobe..taketo mliecko si nechas skysnut,potom nalejes do hrnca,a zahrejes na teplotu 50 az 70 C...cim na vyssiu teplotu zohrievas,tym bude tvaroh suchsi...potom len vypnes ohen,a nechas zakryte postat az do vychladnutia..tvaroh sa pekne oddeli od tekutiny..potom uz len precedis cez sitko,al.gazu,cize nechas odkvapkat prebytocnu tekutinu a mas..je to velmi jednoduche,a pocit z domaceho tvarohu neopisatelny |
ODPOVEDAŤ |
| | | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (20.3.2010, 19:10) |
domaci tvaaroh mam velmi rada.ja ho sice nerobim,ale babka robievala a len som si krajala na dlan a posolila.a mas pravdu,taky mokrejsi je vyyyyyyborny |
ODPOVEDAŤ |
| | | | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (20.3.2010, 19:30) |
aj moja babka robievala,ale uz je tomu tak davno,ze uz som si tu chut ani nepamatala ale strasne som sa tesila vcera z toho mojho |
ODPOVEDAŤ |
| | | alije k. (alka36) ID 79302 (20.3.2010, 15:49) |
Matka dakujem za receptik na tvaroh si zlata domace mliecko sa tu da zohnat, tak urcite vyskusam |
ODPOVEDAŤ |
| Martina P. (Mata406) ID 48300 (20.3.2010, 15:01) |
mám tušáka, že toto mi nebude treba 2x hovoriť, aby som vyskúšala Maťka - super to vyzerá |
ODPOVEDAŤ |
| | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (20.3.2010, 15:10) |
ooch,Mati,a ako super to chuti..to sa ani neda opisat... ja veru tiez budem robit castejsie..len keby to kysnute cesto tolko netrvalo,na to sa zmozem len cez vikendy |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 39 (zobrazuje sa 21-39) | << predošlé 1, 2 |