končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 22 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3 ďalšie >> |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Miešaný zeleninový šalátPOTREBNÉ PRÍSADY SUROVINY: 3 ks paradajka 1 ks žltá paprika 1 ks zelená paprika 200 g biela kapusta 1 ks uhorka šalátová 200 g slaný syr 1 ks cibuľa 5 ks uvarené vajce natvrdo pažitka ZÁLIEVKA: 1 PL francúzska horčica 3 PL ocot 3 PL olivový olej mleté čierne korenie soľ cukor POSTUP PRÍPRAVY Očistenú šalátovú uhorku, kapustu, papriky umyjeme a nakrájame na rezance. Paradajky nakrájame na osminy a odstránime jadierka. Očistenú cibuľu nakrájame nadrobno, dáme do veľkej misy spolu s ostatnou zeleninou. Potom pridáme syr a vajcia nakrájame na kocky. Zalejeme zálievkou a zľahka premiešame. Na záver posypeme posekanou pažítkou. Zálievka: Do misky dáme ocot, olej, horčicu, korenie, cukor, soľ a rozšľaháme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Salamova natierkaPOTREBNÉ PRÍSADY 125 g masla, 200 g diét. salámy, 1 syr v crievku, korenie, soľ, horčica, cibuľa POSTUP PRÍPRAVY Všetky pripravené suroviny dáme do nádoby a ručným mixérom rozmixujeme do hladkej zmesi. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 8.5.2014, 8:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravcove medailonky s cibulovou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY 600g kareho alebo panenky, sol, mlete cierne korenie, olej, 2 cibule , 25O ml smotany na slahanie. POSTUP PRÍPRAVY Maso nakrájame na plátky, osolíme, posypeme korenim a opečieme na panvici z obidvoch stran. Vyberieme z panvice a do výpeku pridáme nakrájenu cibulu na plátky, orestujeme tak, aby byla lahko do zlatista a zalejeme smetanou, provaríme, podla chuti dosolíme a možeme podávat. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kurací steak s gratinovanou zeleninouPOTREBNÉ PRÍSADY kuracie mäso, farebné, papriky, paradajky, cesnak, cibuľa, baklažán, cukina, šampiňóny, soľ, koreniny POSTUP PRÍPRAVY Kuracie rezne prekrojíme na polovicu, zľahka naklepeme. Naložíme do marinády z rôznych druhov korenia, cesnaku a oleja. Necháme odležať v chladničke minimálne hodinu. Na oleji speníme cibuľu, pridáme pokrájaný cesnak na plátky. Pridáme šampiňóny a hríbové korenie. Po chvíli pridáme ostatnú zeleninu, trocha grilovacieho korenia a len zľahka osmažíme. Odstavíme a kuracie mäso opečieme. Následne dopečieme asi 2 minúty v rúre vyhriatej na 180 stupňov. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčové karé s jablkamiPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg karé s kosťou, 5 ks vacsich jablk, 1 CL rasce, 1 CL soli, 3-4 struciky cesnaku, 1 dl oleja 2-4 dl na podliatie voda POSTUP PRÍPRAVY Umyte a osusene kare narezeme na rezne,ale len do 3/4,aby ostalo v celku. Jablka zbavime jadier, pokrajame na platky. V miske zmiesame olej,rascu,sol a cesnak.S touto zmesou vynatierame kare. Kolieska jablk vkladame medzi rezne. Vlozime do hlbsieho pekaca,oblozime zvyskom jablk a podlejeme vodou. Dame piect. Pocas pecenia sem -tam polievame vypekom. Podavame s opekanymi zemiakmi alebo ryzou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 7.2.2016, 12:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Penne so špenátom a kuracím mäsomPOTREBNÉ PRÍSADY kuracie prsia, špenát listový, smotana na varenie, olej olivový, soľ, korenie čierne mleté, cesnak, strúhaný syr , cestovina Penne POSTUP PRÍPRAVY Rozpálime olivový olej a na ňom orestujeme na menšie kocky pokrájané kuracie mäso. Osolíme a okoreníme.Pridáme nahrubo nakrájaný špenát a keď sa nám scvrkne a pustí vodu tak podľa chuti prelisovaného cesnaku.Potom všetko zalejeme smotanou a necháme zredukovať. Ak je omáčka ešte veľmi riedka, tak zahustíme trochou nastrúhaného syra.Nakoniec do omáčky pridáme penne, premiešame, cca 1-2 minúty spolu povaríme a podávame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 17.3.2013, 14:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Vajickova natierkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 cibula, 4 vajcia na tvrdo, 100 g taveného syra, 1 PL plnotučna hořčica, sol, mlete cierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Cibulu nakrajame na jemno. Pridáme olupane na tvrdo uvarene vajicka a rozmrvime. Pridáme tavený syr, horcicu, korenie a vslahame natierku do hladka. Dobru chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 28.2.2013, 20:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Cesnakove zemiakove pyre bez mliekaPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg zemiakov, 2PL olivového oleja, 4 strúžiky cesnaku, čerstvo pomleté čierne korenie, soľ POSTUP PRÍPRAVY Ošúpeme zemiaky, pokrájame ich na štvrtky a necháme variť v slanej vode. Keď už vyzerá, že budú hotové, roztlačíme si cesnak a necháme si zohriať olej na panvici. Z uvarených zemiakov nezlejeme všetku vodu, ale necháme na spodku hrnca asi tak 1 cm vody. Pridáme do horúceho oleja cesnak a osmahneme ho do zlatista. Keď má správnu farbu, celý obsah panvice vylejeme na zemiaky a okamžite ich začneme roztláčať. Na koniec pridáme čerstvo pomleté korenie. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
ZivanskaPOTREBNÉ PRÍSADY Na 4 porcie potrebujete: 4 plátky bravcovej krkovicky, 2 klobásky, 3 cibule, 8 stredne velkých zemiakov, 8 plátkov anglické slaniny, sol, sladka paprika, mlete cierne korenie, rasca a trochu oleja. POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky oškrábte a nakrájajte na plátky, klobásu a cibulu na kolieska. Z alobalu pripravte 4 stvorce o velkosti asi 30 x 30 centimetrov. Pripravený alobal potrete kvapkou oleja. Všetky suroviny rozdelte na stvrtiny. Dostredu alobalu dajte zemiaky, ktoré osolte a orascujte, a na ne položte osolené a okorenene maso. Potom dame cibulu, klobásku a navrch 2 plátky slaniny. Nakoniec balíček zaprašte stipkou mletej papriky a zabalte tak, aby behom pečenia nemohla šťava vytiect. Podle potreby vrstvu alobalu zdvojnásobte. Pripravené balíčky dajte na plech, vložte do truby vyhriatej na 200 stupňov a pečte asi 50 minut. Podávajte s čerstvou zeleninou nebo salátom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 18.2.2013, 12:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Paradajkové cestoviny s mozzarellouPOTREBNÉ PRÍSADY 1 balíček korenia na cestoviny, 1/2 lyžičky oregana, 1 - 2 lyžíce sušenej bazalky, 1 lyžička soli, 1/2 lyžičky majoranky, 1 balíček cestovin penne, 400 ml paradajkoveho pretlaku,3 lyžice smotany na slahanie, 1 balíček mozzarelly, 1 lyžička olivoveho oleja POSTUP PRÍPRAVY Pripravíme si cestoviny, ktoré uvaríme v osolenej vode doplnené trochou oleja, aby sa nám príliš nelepili. Varíme asi 10 - 12 minút, scedíme a necháme odkvapkať. Cestoviny penne uchovávame v teple. Už počas varenia si pripravíme paradajkovú omáčku. V menšom hrnci zmiešame paradajkový pretlak, ktorý zriedime vodou, vmiešame koreniena cestoviny. Trochu prehrejeme, primiešame majoránku, oregano a nakoniec bazalku, korením nešetríme, prebije nám sladkastú chuť pretlaku. Nevaríme. Necháme ju mierne vychladnúť a po lyžiciach vmiešame smotanu, ktorá nám omáčku krásne zjemní. Mozzarellu necháme odkvapkať, nálev zlejeme a syr nakrájame na väčšie kúsky. Na tanier rozdelíme porcie cestovín, polejeme omáčkou a ozdobíme mozzarellou, ktorú ozdobíme štipkou sušené bazalky. Podávame teplé. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 22 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3 ďalšie >> |