končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY Punč (3) 1.12.2022, 13:18 vianočný punč (6) 1.12.2022, 13:17 Vianočný punč (6) 1.12.2022, 13:15 Vianočný punč (7) 1.12.2022, 13:14 Vianočný punč (14) 1.12.2022, 13:14 Aničkin silvestrovský punč (17) 1.12.2022, 13:13 (Nielen) Vianočný punč (1) 1.12.2022, 13:12 Horúci punč - zimné potešenie (43) 1.12.2022, 13:11 Pina Colada (15) 26.11.2022, 21:14 Exotická Piňa Colada (5) 26.11.2022, 21:12 |
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech |
Celkom: 372 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,38 ďalšie >> |
NÁPOJE, DRINKY |
Baileys - lepsi jak original :)POTREBNÉ PRÍSADY 2 kondezovane mlieka salco 0,5 l whisky (alebo rum) 0,5 l mlieka 1 sacok mandloveho pudingu POSTUP PRÍPRAVY Neotvorene plechovky mlieka (salca) vlozime do kastrolu s vodou tak, aby boli úplne ponorené. Varime dve hodiny. Davame pozor, aby nam za tie dve hodiny niekto nevypil rum. To plati aj o sebe. Vylejeme a nechame vychladnut. Podla navodu na obale uvarime puding, pocas chladnutia obcas zamiesame, aby sa nevytvorila kozka. A znova, pozor na rum. Obsah plechoviek dame do mixeru, pridame puding a slahame, pricom postupne prilievame whisky (rum) a ochutnavame (To to je ta najdolezitejsie faza). Odnesieme na vzdialene miesto, najlepsie do pivnice, zamkneme a nechame ulezat. Cim dlhsie, tym lepsie. Kluc nosime vysostne pri sebe a nikomu nic nepovieme. A ak nieco ostane po par dnoch aj pre druhych, podavame vychladnute s kockou ladu. Nazdravie! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 200 návštěvníkov) Barbora O. (Vivian27) ID 38083 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (61) posledné: 14.12.2016, 9:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
Bylinkové sirupy - žihľavový, mätový, bazový, materinodúškový, medovkový, púpavový, lipový, agátový.....atď.POTREBNÉ PRÍSADY bylinky, cukor, kyselina citrónová, kyselina sorbová alebo konzervačný prípravok-môže sa vynechať, čítajte v obr.postupe POSTUP PRÍPRAVY Na jednu dávku : do väčšieho hrnca (ja mám 8 litrový) dáme do polovice bylinky, ale kľudne aj do plna, zasypeme 2kg cukru a nalejeme 2litre vody, 12,5 dkg kys. citrónovej (môže byť aj menej) a dva balíky kys. sorbovej (dávam na túto dávku len jeden balíček) nechať lúhovať 48 hodín, nie na slnku, ja to mávam v kuchyni, občas premiešať. Potom bylinky vyžmýkať a precediť cez gázu alebo husté sitko. Bylinky, ako mat.duska, ci baza pred luhovanim neumyvat, zmyje sa peľ a aróma. MATERINA DÚŠKA: sirup je veľmi dobrý pri prechladnutí aj na zažívacie ťažkosti ŽIHĽAVA DVOJDOMÁ: krvčistiaca, krvotvorná rastlina, vhodná na alergie LIPOVÝ KVET: vhodný na priedušky MATA PIEPORNÁ: podporuje trávenie a pôsobí osviežujúco MEDOVKA LEKÁRSKA: má ukľudňujúce a posilňujúce účinky FENIKEL OBYČAJNÝ: uľahčuje odkašlávanie, zvyšuje tvorbu mlieka a je proti nadúvaniu(neužívať nadmerne) Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 135 návštěvníkov) Lucia H. (gupka) ID 9968 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (94) posledné: 31.5.2017, 15:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
Domáci ActimelPOTREBNÉ PRÍSADY liter mlieka, flasticka Actimelu,tepla deka alebo perina.... POSTUP PRÍPRAVY ak kupujete jogurtove napoje, tento recept je pre vas ako stvoreny a financne bezkonkurencny!!!!mlieko prevarime a nechame vychladit na teplotu asi 40stupnov celzia, potom zamiesame jeden Actimel a zabalime do deky alebo perin a nechame 10-12 hodin, mozno aj dlhsie, v klude odpocivat. Ked ho zarobime vecer , tak do rana je hotovy, ak ho urobite rano, tak ho mate vecer....potom ho dam do chladnicky vychladit. Je hustejsi ako original, ale ked tam primiesate prichut, je akurat. PRICHUT: redsi lekvar alebo dzem, pripadne 100 percentny dzus a trochu cukru.. Mozte ho preliat hned po zmiesani do malych flasiek od jogurtovych napojov a tak nechat tuhnut, sklenene pohariky od vyzivy a podobne musia byt zohriate a naplnte ich iba do tristvrte aby ostalo miesto na prichut. Ja ho necham v hrnci, ktory zabalim do deky a dam k radiatoru, alebo ked som prave v ten den piekla, tak ho dam do rury, ak uz nie je uplne horuca.... Je fakt VYNIKAJUCI, oplati sa vyskusat. Pre naockovanie mozno dalej pouzit maximalne 5krat, nezabudnite Actimel pred pouzitim (pitim) poriadne pretrepat! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 79 návštěvníkov) Lucia H. (gupka) ID 9968 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (82) posledné: 12.6.2012, 13:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
Horúca čokoláda... :-)POTREBNÉ PRÍSADY 1 tabuľku horkej čokolády (pozor... nie čokoládu na varenie) , 200 ml šľahačkovej smotany, 250-350 ml mlieka, 2 vrecúška vanilkového cukru, 1 PL práškového cukru, šľahačka a granko na ozdobenie POSTUP PRÍPRAVY - v obrázkovom postupe.... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 65 návštěvníkov) Lenka K. (LEN-KA) ID 16732 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (18) posledné: 17.3.2013, 18:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
Babské pitie alebo likér z cukríkov:o))POTREBNÉ PRÍSADY 1 balík cukríkov Slavia, 1 ks 100g bielej čokolády, 2 polievkové lyžice sušeného mlieka-ja som dala Sunar, 0,5 dcl-1 dcl liehoviny(ja som dala Gin, môže byť vodka, rum alebo čokoľvek iné ...) POSTUP PRÍPRAVY Keďže potrebujem v blízkej budúcnosti použiť do pečenia likér a nechce sa mi zbytočne kupovať celá fľaša, tak som nakukla na MMB a získala inšpiráciu od pani Dagmar A.(kukuk) :o)) Pani Dagmar, likér nemá chybu! Jej receptík na likér z cukríkov som si upravila podľa seba a môžem prehlásiť, že je supeeeeer. Žienky ešte je len obed a mne sa točí hlava z pocuckávania. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 61 návštěvníkov) Lucia H. (Luc2) ID 5741 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (64) posledné: 22.12.2010, 20:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
Likér z ľadových gaštanovPOTREBNÉ PRÍSADY 250 ml šľahačkovej smotany*1 salko -nevarené sladené kondenzované mlieko!*3 tyčinky ľadových gaštanov*4 kocočky horkej čokolády*500 ml rumu POSTUP PRÍPRAVY Recept je z ČMMB.Čudujem sa teda,že ho sem ešte nikto nedal.Také babské pitie,pre tých čo majú rady likéry. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 54 návštěvníkov) Lubica L. (lubica007) ID 19881 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (60) posledné: 31.12.2018, 13:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
Ribezlovy punc so zmrazenou rukou (pre dospelych)POTREBNÉ PRÍSADY 4 pohare (1 liter) dzusu z ciernych ribezli, 1 pohar brandy, 1/4 pohara cukru, 1 1/2 pohara sody POSTUP PRÍPRAVY xxx OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 45 návštěvníkov) Martina P. (Mata74) ID 9033 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (35) posledné: 26.5.2011, 11:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
Skvelý domáci vaječný likérPOTREBNÉ PRÍSADY 5 žĺtkov, 2 vanilínove cukre, 1 konzerva sladené kondenzované mlieko, 1 konzerva nesladené, 1/4 litra rumu POSTUP PRÍPRAVY Maminky pridavam osvedceny receptik na vajecny liker, ja ho robievam vzdy pred Vianocami a Velkou nocou a vzdy sa veeeeelmi rychlo vypije, ze vraj je to babske pitie ale ani chlapi nepohrdnu:-) Slahame v nadobe nad parou zltka s vanilkovym cukrom a nesladenym mliekom z konzervy, nesmie to vsak vriet, ide o to aby to trochu zhustlo a zltka neboli surove. Potom odstavime, nechame trosku vychladnut a pridavame postupne konzervu sladeneho mlieka, miesame. Po uplnom vychladnuti postupne vlievame a vmiesame rum. Naplnime do peknych flias a nechame min 1-2 dni odstat v chladnicke, chute sa spoja a liker zhustne tak akurat. Mne z tejto davky vyjde cca 1 liter likeru, no ak mate pocas pripravy okolo seba vela ochutnavacov, moze byt z toho aj menej:-) Tip: zo zvysnych bielkov si upecte napriklad snehove pusinky. Foto pridam neskor, zatial aspon moje prazdne flase:-))) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 45 návštěvníkov) Zuzana Ď. (Zuzka 27) ID 4512 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (44) posledné: 27.12.2020, 16:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
Vianočný karamelový likérPOTREBNÉ PRÍSADY jedna plechovka zahusteného sladeného salka * 4 vanilkové cukry * ½ litra rumu * 3 žĺtka POSTUP PRÍPRAVY Sú veci, ktoré sa proste musia. Medzi ne patrí aj tento karamelový likér. Je tak fantastický, že si ani nevšimnete a po celodennom sŕkaní likéru Vám ostane prázdna fľaša a maličká kvalitná sladká opička Judy v hlave. Ja som likér radšej schovala pred zrakmi rodiny, aby nám ostal na Vianoce, pretože som ho s tým úmyslom aj robila.... prepáčte všetci, ktoré ste u nás dlhšie zvonili - ja som schovávala do komory likér :-))) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 40 návštěvníkov) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (40) posledné: 7.12.2011, 16:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
ľadová káva ❤Caffé frappé❤POTREBNÉ PRÍSADY RECEPT PRIAMO Z BARU:1ČL nesca,2ČL kryšt.cukor,0,04ml neslad.kondenz.mlieko,karamel.toping,(môže byť aj čokoládový,ale karamel.je originál:)1dcl voda POSTUP PRÍPRAVY Pripravíme si 4dcl pohár,oblejeme karamelom a asi do tretiny pohára pridáme ľad.Do vyššej nádoby na šľahanie dáme nescu,cukor,2-3 kocky ľadu,vodu a pri najvyšších otáčkach tyčovým mixérom vyšľaháme.Prelejeme do pohára a pridáme mlieko.A na preso kávičku si celé leto ani nespomeniem:) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov) sylvia r. (sisaxxl) ID 117702 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 17.7.2010, 18:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 372 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,38 ďalšie >> |